Gość: cokey IP: 80.51.140.* 04.07.09, 21:32 Znacie moze jakies fajne jezioro w okolicach Chełmna gdzie mozna pojechac i milo spedzic czas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asasa Re: Jezioro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 21:34 deczno, przydworze, bartlewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starogrodzkie Re: Jezioro IP: *.chelmno.mm.pl 04.07.09, 22:14 Starogrodzkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jezioro IP: *.chelmno.mm.pl 06.07.09, 13:45 Na Raszei jest eleganckie bajoro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wedkarz Re: Jezioro IP: *.chelmno.mm.pl 07.07.09, 16:37 odradzam starogród,tam we wodzie chyba znowu jest jakieś chorubsko bo ta woda jakas taka mętna,a najgorsze jest to że przedwczoraj złapałem trzy leszcze (takie koło kila) z dziwnymi bąblami na ciele,jednemu jak przekułem to wyleciało coś jak ropa z krwią,więc je wypuściłem,nie mam zamiaru ryzykować zdrowiem dla jakiś rybek. Dziwnym zbiegiem okoliczności jest to że miały to trzy leszcze. Chciałbym tu może ostrzec tym ludzi kąpiących się tam,i niech ktoś zainterweniuje. Pamiętajmy że woda z drugiego jeżiora nie wpływa już do Wisły (tylko przy wysokim stanie),także cały syf aż z Unisławia -jeszcze do tego po byłej cukrowni i po drodze nie jeden gospodarz jest nielegalnie podłączony i spuszcza co nie trzeba do kanału,a to wszystko teraż płynie do nas przez starogród ,i są efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Jezioro IP: 188.33.16.* 07.07.09, 19:49 starogrodzkie jest tak zaniedbane ze dawno powinni je zamknac dopuki nie oczyszcza z zielska i nie zrobia porzadku na drugim jeziorze bo tam to juz jest tragedia a połaczone sa kanalem i woda sie miesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suu Re: Jezioro IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 22:49 Ale za to boisko do siatki dobre jest. A że ryby jakieś bąble mają to nie koniecznie musi być przyczyna wody. Bo jak narazie moi znajomi się kąpali i są cali i zdrowi i wgl nie słyszałam w tym roku żeby komuś się coś działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suu Re: Jezioro IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 22:50 A osobiście również polecam Jeżewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaw4ever Re: Jezioro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 23:17 miały bąble bo idą na tarło to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wedkarz Re: Jezioro IP: *.chelmno.mm.pl 11.07.09, 15:54 do slaw4ever. Wiem o tym bardzo dobrze że niektóre ryby w okresie tarła mają bąble na łuskach,ale drobne i na całym ciele,a te leszcze miały kilka i to ogromnych,jeszcze jedno -tarło leszcza odbywało się dobre dwa miesiące temu a nie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Jezioro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 19:20 Józefowo k.Lubicza,Kamionki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: Jezioro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 17:04 też interesuje mnie pobyt nad jeziorem, szczególnie o to zeby była czysta woda i jakieś atrakcje zwłaszcz dla dzieci, Czy ktoś może wyposiedzieć sie na temat Radzodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cokey Re: Jezioro IP: 80.51.140.* 13.07.09, 22:43 W Przydworzu jest ok...I jest co robic szczegolnie duzo dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Jezioro IP: *.bb.online.no 14.07.09, 20:13 Ja rowniez polecam Przydworze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: Jezioro IP: *.chelmno.mm.pl 15.07.09, 14:07 Stelchno!!! Czysta woda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calisia Re: Jezioro IP: *.chelmno.mm.pl 15.07.09, 17:08 Polecam jezioro w Przydworzu oraz niedaleko Grurziądza w tzw. Mniszku koło Rudnika ;] P.S. Nad Starogrodzkim 30 maja miałam przyjemność podczas spacerku przed sezonem obejrzeć jak przyjechali na konikach by się wypróżniły ;) także powodzenia w kąpielach z odchodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cch Re: Jezioro IP: 80.51.140.* 18.07.09, 12:10 tylko nie Starogrodzkie ,tam czas zatrzymał sie 20 lat temu nawet ratownik ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamduzopytan77 Re: Jezioro 18.07.09, 13:37 Byłem nad Starogrodzkim kilka dni temu...woda jest brudna,a do tego śmierdzi...jak z jakiegoś kanału.. piach na plaży też nieciekawy (śmietnik)aż wstyd,a tu tyle turystów przybywa...aha ten hotelik piętrowy przy wodzie też by mogli odnowić-szpeci jak cholera!...poza tym jest miło! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Jezioro IP: 94.254.175.* 18.07.09, 17:06 co za syf nad tym starogrodzkim!!! na drugi dzien bylam cala w jakis pecherzach!!! nie wiem moze zlapalam jakiegos syfa! fujjj w cholere juz nigdy tam ie pojde!!! Odpowiedz Link Zgłoś