ytoraj 13.03.04, 16:41 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,1963740.html Warto skopiować bo zaraz pewnie wytną. Ciekawe czemu linku nie ma do naszej lokalnej GW? I dlaczego tego tekstu nie napisał żaden dziennikarz z naszego lokalnego dodatku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 4 Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.hamburglan.sprint.pl 13.03.04, 17:02 W gazecie dom byl duzy tekst o spoldzielnialnych szalenstwach Ojca Procyka. Akurat GW olsztynska o nim sporo krtycznych rzeczy pisala - spojrz w archiwum, zanim zaczniesz zadawac pytania na ktore masz gotowa odpowiedz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Prawda o Procyku-kacyku 13.03.04, 17:19 A ja sie pytam po raz 100-tny na tym forum. Jaki jest problem, redakcjo lokalnej GW, dowiedziec sie kiedy sa zebrania grup czlonkowskich a potem roztrabic to na swoich lamach?????? No tak ale dzisiejszy artykul dokladnie wyjasnia jak "rzetelnie" dzialaja lokalne miedia wiec w tym kontekscie odpowiedz na postawione wyzej pytanie moze byc b prosta: gowno was obchodza lokatorzy SM Pojezierze. Smutne ale zdaje sie prawdziwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.man.olsztyn.pl 14.03.04, 23:48 Drogi theedge. Przyznam się szczerze, że jako mieszkaniec Pojezierza śledze dokładnie wszystki epublikacje o Procyku i musze przyznać, że te wszystkie wątki (oprócz wątku łapówek od budowlańców) pojawiały się w artykułach w olsztyńskiej GW. Problem polega na tym, że one ukazywały się na bieżąco, czyli coś się wydarzyło i od razu było w gazecie. Zupełnie inaczej to wygląda, gdy wszystko wywali sie na raz na dwie strony ogólnopolskiej gazety. Wtedy siła rażenia jest dużo większa. I dobrze, że to ktos zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Procyka do Moskwy na szkolenie!!! 14.03.04, 23:55 Tam jest niedoscigniony wzor. Wygrywa wszystko co chce. Caly narod za nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ec.pl / 213.199.235.* 16.03.04, 12:54 Powiadomienie członków o tym kiedy są zebrania jest obowiązkiem zarządu Spółdzielni i za to m.in. biora pieniądze. To nie media lokalne czy nie maja biegac po spółdzielniach i kontrolowac co, gdzie, kiegy - człowieku udajesz czy naprawdę nie rozumiesz. a moęże rozumiesz, ale masz nadzieje, że inni nie za bardzo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sm Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ec.pl / 213.199.235.* 13.03.04, 17:27 Jestem mieszkanką Osiedla Kormoran w SM Pojezierze i powiem wam jedno. Przez 20 poprzednich lat nie działo się tyle co w tej chwili (remonty budynków , placów zabaw, remonty chodników, rura co ,internet, telefony itp.) Spóldzielnia kwitnie a to zasługa pracowników Sp no i poniekąd oponętów , którzy motywują Zarząd SM do działąnia. Jak widać jest wielu chętnych na miejsce prezesa , tylko jak pokazuje życie poprzednicy niewiele uczynili dla mieszkańców. Następni też będą tacy sami a możco w tej chwili nawet gorsi. A jeśli chodzi o te 10% ? Ciekawa jestem ilu chętnych jest by zrobić to samo tylko jakoś nikt im tego nie proponuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ytoraj Re: Prawda o Procyku-kacyku 13.03.04, 17:39 dom.gazeta.pl/dom/1,50837,971919.html Ten tekst pokazał się dokładnie dwa lata temu. Dawno. I czy coś się zmieniło? Niektórym to najwyraźniej odpowiada, patrz chociażby post Sm. Pewnie mieć lepiej wszytstko podstawione pod sam nos i nie wnikać skąd się to wzięło. Ale to już wybór indywidualny, każdy chce mieć dobrze, a nie każdy uczciwą drogą. Ciekawe jest, że mimo tej publikacji sprzed dwóch lokalnego dziennikarza, nie zmieniło. Potem już jakby zainteresowanie wyekspolatowanym tematem zgasło. Tekst napisany i ok. Czy mi się tylko wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Prawda o Procyku-kacyku 13.03.04, 18:11 Spoldzielnia, a dokladnie jej pracownicy kwitna na 100%. Gorzej z lokatorami, ktorzy placa ZDECYDOWANIE NAJWYZSZY czynsz w Olsztynie. I jestem przekonany gdyby w tej spoldzielni panowala jawnosc i uczciwosc moznaby zrobic 10 razy wiecej rzeczy i do tego 10 razy taniej, wiec SM nie zachywcaj sie tak bo nie ma czym. Wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Lizusy juz dzialaja:) 13.03.04, 18:10 Artykul przedni. Tylko co z tego wyniknie? Prezes strzeli pigulke wiecej przed snem i koniec. Nadzieja w Lepperze. Albo zajmie sie prezesem, albo Lepper wyciagnie go wyzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spółdzielca Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 19:13 A propos popierania Procyka przez parlamentarzystów… Wpadł mi do ręki dokument wysłany do posłów i senatorów ziem naszego województwa. Autorami są: Krajowa Partia Emerytów i Rencistów oraz Centrolewica Rzeczpospolitej Polskiej. Opracowanie dotyczy dwóch spraw: 1/Jak uwolnić spółdzielców od satrapów, typu Procyk, oraz 2/Jak zaoszczędzić na wydatkach więziennych dla przyszłych skazanych, typu Procyk. Fragment: „Statuty spółdzielni mieszkaniowych generalnie są niezgodne z prawem spółdzielczym i innymi ustawami, jak Kodeks Cywilny i Ustawa o Rachunkowości. Naruszają majątkowe i podmiotowe prawa członków spółdzielni. Ułatwiają organom spółdzielni powstawanie nadużyć na olbrzymią skalę i w praktyce zapewniają bezkarność na skutek wyłączenia spółdzielczości mieszkaniowej spod jakiejkolwiek realnej kontroli. Ten stan rzeczy utrwalają sądy rejestrowe (KRS) rejestrujące statuty naruszające prawo.” Całego wywodu tylko 3 strony. Rzecz jednak można sprowadzić do samej istoty. Autor wykazuje, że prawo spółdzielcze wystarczy poprawić tylko w czterech miejscach i uniknie się takich nieprawidłowości. Czy słyszeliście Państwo o takiej inicjatywie poselskiej naszych wybrańców? Oni mówią, że chcą do Parlamentu Europejskiego a czterech poprawek wnieść nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Prawda o Procyku-kacyku 13.03.04, 20:29 Zlodzieje maja to do siebie ze raczej niechetnie zmieniaja prawo ktore ulatwia kradzieze. Problemem nie sa jednak zlodzieje ale ludzie ktorzy zlodziejom wierza i na nich glosuja. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Prawda o Procyku-kacyku 13.03.04, 20:35 Przeciez Zenus sam na siebie glosuje. Gdzie jest Policja, prokurator? Wszyscy mieszkaja na Dworcowej? PS. Czekam na kolejnych przydupasow prezesa co sie beda chwalic jak im sie zyje dobrze... PS2. I co zrobi olsztynska prasa? Nie zamieszcza reklam przez kilka dni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 20:48 Prawda jest jedna. Procyk ma w d... cała pojezierze, gdyby nie to, ża taka sytuacja pozwala mu realizować własne ambicje? Czy nikt nie zauważył przez tyle lat, ambicji tytułomanii Pana doktora znającego się na wszystkim, oprócz tego, co robi :-)) Pytanie zasadnicze: kto właściwie rządzi w "Pojezierzu"? (hi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Eda Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 28.03.04, 17:14 Ten pan niedługo będzie sprzedawał ciepło miastu kiedy MPEC padnie. Ale będzie je sprzedawał jako prywatny właściciel. On wie ,że jego stołek juz się sali. Naszym kosztem ma następny bardziej intratny stołeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amper Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: 80.51.195.* 14.03.04, 00:38 jednego mu nie można odmówić - skuteczności. W jakiej sprawie to inna rzecz ale zmanipulowac taką rzeszę ludzi to jest naprawdę sztuka. Chylę czoła, repetując pistolet. pozdrawiam amper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Piękny Olsztynianin IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 14.03.04, 06:32 Gość portalu: amper napisał(a): > jednego mu nie można odmówić - skuteczności. < > Zatem, pasuje jak ulał do wcześniej zgłoszonej inicjatywy forumowicza - anielki. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: 80.51.199.* 14.03.04, 12:01 Nigdy bym się nie domyślił że żądzi nami (Pojezierzem) "Specjalista od nawożenia buraków", ale jaja to i sprzataczki są przeciw nam (inwigilacja)?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kormoran Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ec.pl / 213.199.235.* 14.03.04, 22:17 Jasne, uzaleznienie sie od MPEcu i ratusza, odnawiane bloki, interner za 50 zlotych. Paru osobom to sie na pewno nie spodobalo. A ja lubie prezesa Procyka i mam was w nosie. A szczegolnie GW, ktora, przez przypadek oczywiscie, napisala tekst o Procyka akurat kiedy zaczynaja sie zebrania grup czlonkowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 28.03.04, 13:38 przed czym? Przepraszam, ale jakie zebrania? - spójrz na datę odpowiedzi. codziennie wyczytuje szkło z nowej tablicy ogłoszeń i nic. Jaki grupy? dlaczego ja nic o tym nie wiem. kormoran mieszkał w innej SM Pojezierze niz ja? co tu jest grane? w grudniu było jakies walne - a do dzis nie wiem kiedy odbyły sie grupy przed tym walnym! Kormoran może ty mnie oświecisz! Bo u mnie od ponad pół roku nie było żadnych informacji, ale nową tablicę ogłoszen powiesili. fajne chłopaki. Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.kacyk Re: Prawda o Procyku-kacyku 15.03.04, 14:40 zazdrosc przez was przemawia. zazdroscicie mi. i tak zrobie z wami porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azbestowicz Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 25.03.04, 09:46 No nie, ten typ publicznie wszystkim się odgraża! To ma być prezes? Powinien zająć się nim psychiatra albo ogólnopolskie organa ścigania. Tak robisz z nami porządek jakbyś był Hitlerem.Idzie Unia ,twoje dni kacyku już mijają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Procykwykupilgazet Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 16.03.04, 08:50 Ludzie-w sobote już od rana niemozliwe było kupienie w mieście Gazety Wyborczej. Nie wiedziałam dlaczego, a teraz wiem,że to armia lizodupów tego debila- wykupowała gazety.Tak było z ogloszeniami na klatkach, tak jest ze wszystkim.Jak go nie strącimy to doczekamy się drugiego Hitlera! Wydrukujcie gazet więcej. Do diabła z kacykami!!!! Taki knypek z krzywymi nogami!1Cha, cha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sofronow Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 10:26 bardzo jestem ciekawy czy to całe stowarzyszenie walczyło by tak zaciekle gdtby nie fakt ,że mają osobisty zatarg z prezesem tak naprawdę to oni bronia swojegi interesu i podobnie jak on maja w nosie spóldzielców ,obala go sami pewnie załapią sie na jakieś stanowiska w spółdzielni i juz protestów nie bedzie , nie jestem zwolennikiem tego Pana ,ale wszyscy możemy go pocałować w d... jak wielokrotnie to wszystkim mówi ,żyjemy w takim kraju który pozwala po prostu na takie zachowania i wcale się nie dziwię ,że ludzie to wykorzystują smiałbym sie tylko jakby teraz Procyk łaskawie dał mieszkanie ludziom mieszkającym na działce co wtedy napiszecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jakim prawem? Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 16.03.04, 14:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Prawem kaduka - właściwe dla sytuacji. IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 28.03.04, 14:12 bravo sofronow. teraz juz wszyscy wiecie dlaczego procyk i jemu podobni nadal będą rządzić i nikt im nic nie zrobi, nawet nikt sie nie ruszy. to nasze ojczyste, "A jaki kowalski ma w tym interes?" Nie jest wążne, że mnie okradają, wążne, żeby okradali tez kowalskiego, i aby kowalski broń boże nie skorzystał na tym, że złodzieja posadzą. Przecież Procyk zawsze powtarza, kiedy chce kogoś wystawić na celownik - "Pan sam chce byc prezesem!" i ludzie durne wierzą! "A jeśli to prawda?". Bo glupie ludzie nie rozumieją, że powinni sie nauczyc nie jak wysiudac Procyka, ale jak kontrolować zarządzanie swoim majątkiem. A Sofronowy i inne jeszcze im to podpowiadają"im chodzi o osobiste sprawy, sami sie chca załapać, i co ty potem zrobisz nieboraczku, a tak prezes dobry, prezes nasz. Przecież już znasz naszego prezesa, swój chlop, zagada, reke poda" A jesli by teraz łaskawie dał mieszkanie ludziom mieszkającym na działce. SOfronow, ty się chyba jeszcze nie wyrwałes z tamtego systemu. co to znaczy dał? przecież on zarządza własnościa prywatną? SOfronow, to mieszkanie, które prezes by łąskawie komus dał, nie jest własnościa prezesa tylko członków tej spółzielni. To członkowie spóldzielni moga to mieszkanie komus dać a nie prezes. Jak prezes chce byc dobry wujek, to niech odda swój prywatny dom na Dajtkach, a nie cudza własność.a gazety, oby pisały jak najwięcej i podawały jak najwięcej faktów, może ktos w końcu zrozumie co rzeczywiście chciał wam przekazać Sofronow. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
zenon.kacyk Re: Prawda o Procyku-kacyku 23.03.04, 10:31 bylo minelo. Nic mi nie zrobiliscie i nic mi nie zorbicie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azbestowicz Re: Prawda o Procyku-kacyku IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 25.03.04, 07:21 Człowieku! Tobie naprawdę w głowie sie poprzewracało. Kim Ty jesteś ? Bogiem? Bo jeżeli jest Bóg ( ja wiem, że tak) , to Ty odpowiadasz za większość zgonów na terenie NASZEJ, nie Twojej spółdzielni, Ty tylko masz zarządzać. Uczciwie, a Ty zrobiłeś sobie własne imperium. Czy wiecie spółdzielcy, wymieniając na własny koszt okna, że te kolorowe z zewnątrz "dykty" to 100% AZBEST? !!!!!!!!! Ciekawe czy w priorytetowym budynku dla znajomych Pna Prezesa też są te "kolorowe" azbeściki? Odpowiedz Link Zgłoś