Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.86

24.11.04, 21:11
zapraszam do Olsztyna Pieknego

"Tuż przy brzegu jeziora stoi sześnaście ogromnych topoli, może osiemnaście
topoli , ale czas na mnie, reszte opisze innym razem, ale dodam jeszcze, że
jest tu zbyt pieknie, aby było można słowami opisać. Dziekujemy Ci, Boże, że
dałeś nam tę ziemię, a na niej ten, własnie ten zakątek w Polsce i
przepraszamy Cię , że tak lichy z tego wszystkiego czynimy użytek."

Jarosław Marek Rymkiewicz
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 24.11.04, 21:14
      wiem, że nie wracacie do poprzedniego watku, wiec z miłą chęcią zacytuję niezłą
      jazdę Piotera
      przyznacie , ze obrazowo opisane
      A co to jest Czarci Jar ?

Efekt - całkowicie zablokowana "16" -
      > ka (1,5 godziny pokonywałem dystans 500 metrów koło Gietrzwałdu), później
      > objeżdżałem "51"-ką przez Olsztynek - ale i tu ślisko i korek (na szczęście
      > 10-cio minutowy). A potem na "7"-ce w Czarcim Jarze (to między Olsztynkiem a
      > Rychnowem na zjeździe do Drwęcy - kilka zakrętów w dół i potem kilka zakrętów
      > pod górę) 40 minut postoju - znowu przez stojacego w poprzek TIR-a.

zawiadamim , że po tym wszystkim zmęczony czlowiek dojechał szczęśliwie do domu
      • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.86 24.11.04, 21:34
        Znam wszystkie odcinki opisywane przez Piotera. Wczoraj wracalem z Warszawy,
        ale mi sie udalo bo warunki atmosferyczne zaczynaly sie pogarszac jak minalem
        Mlawe. Gorzej mial znajomy. Wyjechal z Wawy godzine pozniej, ale dotarl do
        Olsztyna 3 godziny po mnie. Jazde "uprzyjemnialy" mu dziesiatki samochodow w
        rowach...

" Nie zal mi lat minionych,
        lecz grzechow zal... nie popelnionych."
        • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 24.11.04, 21:51
          Bo Gdybyś był nad morzem, to nie byłyby w rowach a byłyby w Chałupach
          ;)
          • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 24.11.04, 22:00
            ha, ha, ha
            doskonały kawał oso ;)))))
            bpkw - Wy kierowcy uważajcie na drogach
            i piesi w autobusach też
            bo w Krakowie dziś autobus się poślizgnąl i 8-iu ludzi zawiózl prosto na łóżka
            szpitalne, a sam kierowca niestety w niebie
            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 24.11.04, 22:51
              witam poranną zmianę wierszykiem

Zdrowia, szczescia, mnostwa gwiazd noca, wspanialych przebudzen po krzepiacym
              snie, wygodnych butow, cieplych zima skarpetek, ciszy wsrod opadajacych platkow
              sniegu i zobaczenia, ze kazdy platek jest sloncem :)
              • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.olsznet.ec.pl 25.11.04, 07:04
                Dzieki za piekne powitanie Rita.
                Olsztyn swita juz.Bialo jest i zimowo.
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 07:06
                  Witam porannie!
                  Szyby oskrobane,
                  opony zimowe,
                  szybkosc odpowiednia,
                  jakos dojade...
                  :-)
                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 08:17

Witam sennie...
                    Zamyślona...
                    Z usmiechem na ustach non stop...
                    To nic, że zmarszczki ;)
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 13:47
                      Na wiekszosci Dlugiego lezy juz snieg,
                      nie zamarzla jeszcze tylko najszersza czesc.
                      Krzywe zozbujane granatowa fala,
                      zatoke Mila juz tez zsielo swiezym,jesiennym lodem,
                      lezy bialy snieg.
                      • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 18:48
                        Ja niedlugo sunę do Olsztyna. Z przyjemnoscia ogladne moje ukochane miasto. I
                        zobacze pierwszy raz olsztynski snieg. Szkoda, ze nie mam juz auta:(
                        W Krakowie spalilismy wlasnie garnek, posag bedzie mniejszy:) I to na tyle.
                        • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 18:55
                          Mam tyle niepotrzebnych garnkow,moge doposazyc!
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 20:14
                            witam
                            Muraszka, szykuj te garczki dla beinga, nawet na zapas jeszcze. Często
                            przypalają sie garczki kiedy siedzimy przy komputerze, też juz musiałam kilka
                            wyrzucić.
                            Cholernie zimno, milutko się teraz siedzi przy grzejniczkach i ogląda Olsztyn.
                            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:36
                              Kierowcy pamiętajcie. Św.Krzysztof opiekuje się Wami tylko do 120 km/h. Powyżej
                              jesteście pod opieką Św. Piotra.
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 20:56
                                www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147
                                masz rację
                                a drogi jak widać są kręte , z wirażami i zakrętami
                                • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 21:42
                                  Muraszka, dziękuję za gotowość pomocy:) Na razie garnek namaka, może rano being
                                  go jakoś uratuje. Ale na przyszłość się polecamy:)
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 25.11.04, 21:57
                                    a co w tym garczku bylo ?
                                    co się spalilo ?
                                    • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 05:49
                                      Mam nadzieje ,ze w sobote sniegu dosypie.
                                      Bo teraz w Olsztynie deszcz.
                                      I nowi Krakowianie, nie zobacza sniegu.
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 06:57
                                        Najblizsze dni zapowiadaja sie
                                        deszczowo- odwilzowo.
                                        Pewnie snieg nie poczeka...
                                        Trudno,
                                        jego prawo.
                                        • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 07:37
                                          Sud, fajnie napisane :)

Chlapka się zrobiła, ale to nic dziś idę potańczyć. Juhu!!! :) Pozdrówka
                                          • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 08:36
                                            W garnku był robiony tzw. przysmak świętokrzyski. Garnek jeszcze się moczy:)
                                            Loostro - masz przepiękną sygnaturkę:) A wiesz, skąd to??
                                            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 15:21
                                              Dzięki. To jest piosenka Marka Grechuty :)
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 20:07
                                                witam
                                                Na wstępie złożę zażalenie na ładowanie się wątków, tracę cierpliwość przy
                                                czekaniu - czy cos o tym wiecie ?
                                                Mówicie, że chlapę macie ?
                                                To pewnie marudny dzień, całe szczęście , że to piątek i już macie weekend -
                                                przytuleni do grzejniczek i ta myśl, że wreszczie się wyśpię ;))))))))
                                                To chyba jest sobota Andrzejkowa w Olsztynie
                                                Czas wrózb i zabaw
                                                Miłej zabawy w takim razie :)
                                                • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 20:20
                                                  Prawda z tym koszmarnym ladowanie watkow. Moze to przez Ukraine? Moze to
                                                  wiadome sily?
                                                  Bez sniegu brzydka ta zima. Myslalem, ze zrobie dzis zdjecia Rynku w sniegu,
                                                  ale jak zawsze swiecilo slonce. Od kilku miesiecy nie moge zrobic zdjecia rynku
                                                  bez slonca, co za kraj!!!
                                                  Zgralem wszystkie zdjecia Olsztyna z lotu ptaku. Czesci nie rozpoznalem, ale
                                                  widac miejsca gdzie mieszkalem. I plaze, i szkoly, wszystko.
                                                  Wyliczylem, ze kazda kapiel w wannie to 0.25m3 gazu na ogrzanie wody. Wychodzi
                                                  chyba taniej niz ciepla woda, dodatkowo zimna wode mamy za darmo. Problem w
                                                  tym, ze bojler mamy nad wanna i jak sie kapie to widze palnik od dolu. Troche
                                                  strach:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:31
                                                    ha, ha - musisz being, kupić jakąś szybę termoczułą zakrywającą palnik ;))))
                                                    Z kąpielą w wodzie musicie bardzo uważać , w pojedynkę drogo wychodzi , a jakby
                                                    tak cały blok do wanny zmieścić to napewno taniej będzie, a może będziesz
                                                    wynajmować łazienkę na godziny, może Ci sie zwrócą opłaty za ciepła wodę, a
                                                    może zaczniesz myśleć i wymyslisz zamkniety obiekt wody - z umywalki do wanny,
                                                    póznie do muszli tu zrobisz oczyszczalnię i z powrotem woda leci do umywalki ,
                                                    do wanny, do muszli do oczyszczalni i tak bezkońca

musze kończyć, bo brzuch ze śmiechu mnie boli ;))))))))))))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 20:39
                                                    Lustroo, ja wiedziałam, jestem jego przefanką, a tę piosenkę mało kto pamięta.
                                                    Wzruszyłam się!
                                                    Rita, being mataczy!! On widzi palnik tylko wtedy jak jest w wannie ktoś
                                                    jeszcze i on się godzi siedzieć na korku:)
                                                    PS: A garnek dalej moknie...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:43
                                                    Inka , a ten obiekt zamknięty wody to zły jest ? ;))))))))
                                                    Przy okazji można by tam wsadzić zmywarkę do naczyń :)))
                                                    Co sie garczkiem martwicie, wyrzuć go, albo zostaw na kapelusz dla bałwana ,
                                                    kup nowy na Mikolaja :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 26.11.04, 22:47
                                                    Kolejny plan ożywienia olsztyńskiego Stadionu Leśnego: sportowcy próbowali
                                                    wczoraj do niego przekonać władze miasta, korzystając z wizyty w Olsztynie
                                                    słynnych lekkoatletek. Miałoby tam powstać Europejskie Integracyjne Centrum
                                                    Sportu, Rehabilitacji i Rekreacji

Może i dobrze, choć też był projekt by tam zrobić wioskę turystyczna i nie wiem
                                                    czy czasmi nie lepsze by było
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 27.11.04, 12:00
                                                    Konserwacja tego stadionu i istna skarbonka bez dna.
                                                    I dlatego taki jego los.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 27.11.04, 19:47
                                                    witam
                                                    i dobrze, ze coś na stadionie będzie - njagorzej jak nic się nie dzieje, a
                                                    obiekt marnieje, chociaż wolałabym by tam była wioska turystyczna, taka
                                                    staroświecka, zabytkowa, taka niezwykła, taka która by była tylko w Olsztynie ,
                                                    niepowtarzalna , taka....... jak np. osrodek turystyczny w Straszęcinie, z
                                                    domkami, z boiskiem, gdzie na zgrupowanie przyjedża kadra piłkarzy nożni, gdzie
                                                    rozgrywane są mecze sparingowe, takie coś tętniące życiem
                                                    Dziś sobota Andrzejkowa - napewno lejecie wosk i wodeczke do kieliszków :)
                                                  • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.core.lanet.net.pl 27.11.04, 19:56
                                                    niektórzy leją wosk w gnojówkę
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 27.11.04, 20:02
                                                    to ciekawe, ale jak narazie to tylko obrokom z gnojówką sie męczy ;)))
                                                  • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.core.lanet.net.pl 27.11.04, 20:05
                                                    Bo on jeden się boi co mu z tego ulania wosku w gnojówce wyjdzie ;)))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 27.11.04, 20:11
                                                    właśnie, powinien wlać wosk do gnojówki i zobaczyć co wyjdzie, może będzie
                                                    cud :)
                                                  • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.core.lanet.net.pl 27.11.04, 20:20
                                                    Cud, np telefon z pogotowia wod-kanal, albo Norek mu do drzwi z pomocą
                                                    zastuka :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 27.11.04, 20:24
                                                    ja myślę , że biedak nie usłyszał jak przez megafon ogłaszali awarię , za
                                                    zwyczaj tak robią, a czasmi się tego nie usłyszy jak np. gra muzyka :)
                                                  • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.core.lanet.net.pl 27.11.04, 20:30
                                                    Masz rację Rita, pewnie tak było ;)
                                                    A swoją drogą, jak myślisz, jaka muza najlepsza tego wieczoru, oczywiście przy
                                                    gnojówce? :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 27.11.04, 20:34
                                                    Bach - moze być ?
                                                  • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.core.lanet.net.pl 27.11.04, 20:44
                                                    Myślałam o czymś biesiadnym :)

Nieprzespanej nocy znojnej
                                                    Jeszcze mam na ustach ślad.
                                                    U Grubego Joska przy ulicy Gnojnej
                                                    Zebrał się ferajny kwiat.
                                                    Bez jedzenia i bez spania,
                                                    Byle byłoby co pić,
                                                    Kiedy na harmonii Feluś zaiwania,
                                                    Trzeba tańczyć, trzeba żyć!

;))))
                                                  • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.core.lanet.net.pl 27.11.04, 20:45
                                                    A w przerwach Bach...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:48
                                                    witam, no tośmy sobie porozprawiały nad obrokomem, a tu okazuje sie , że
                                                    faktycznie woda brudna leciała, miał rację, bo ludzi nie strzegli.
                                                    Ale , ja również pamiętam jak lałam wodę do czajnika i zauważyłam , że jest
                                                    brunatna, na szczęście zauważyłam i musiałam długo wodę przelewać, aż do
                                                    samooczyszczenia. :) To sie zdarza po awariach, kiedy robotnicy łączą rury,
                                                    wtenczas dostaje się tam muł.
                                                    Mam nadzieje, że poranna zmiana przyjdzie zdrowa, a po Andrzejkach nawet
                                                    odkażona :)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.86 28.11.04, 21:25
                                                    Rita. Brudna woda towarzyszy zawsze zakonczeniu jakiejs naprawy wodociagowej.
                                                    Wymaga troche czasu aby brudna woda splynela z instalacji wodociagowej.
                                                    Obrokon, zamiast zadzwonic na pogotowie PWiK wzniosl alarm, na skale ataku Al
                                                    Kaidy na siec wodociagowa. Mysle, ze gosciu ma jakies problemy z samym soba.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 28.11.04, 21:35
                                                    bpkw - ale taki czlowiek jest czujny, smię powiedzieć, że jest strażnikiem
                                                    bezpieczeństwa i Olsztyn w jego rękach jest całkowicie bezpieczny. Terrorysci
                                                    przez wodę was nie zaatakują ;))))))))))

a teraz posłuchaj ślicznej andrzejkowej piosenki

slowa: Andrzej Tylczynski, muzyka: Wojciech Pietowski)

Nigdy więcej nie patrz na mnie takim wzrokiem
                                                    Nigdy więcej nie mów do mnie że nie kochasz
                                                    Nigdy więcej nie zatruwaj słów goryczą
                                                    Nigdy więcej mnie już nie karz martwą ciszą

Nigdy więcej nie miej takich dziwnych oczu
                                                    Miłość jeszcze żyje w nas
                                                    Jeszcze się nie zamknął czas
                                                    Nigdy więcej nie patrz na mnie tak jak dziś

Nigdy więcej nie podnoś na mnie głosu
                                                    Nigdy więcej nie ryzykuj jednym słowem
                                                    Mogę później nie zapomnieć co mi powiesz

Nigdy więcej nie miej takich zimnych oczu
                                                    Miłość jeszcze żyje w nas
                                                    Jeszcze się nie zamknął czas

/ w s t a w k a - piano solo /

Nigdy więcej nie miej takich dziwnych oczu
                                                    Miłość jeszcze żyje w nas Jeszcze się nie zamknął czas

• bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.86 28.11.04, 21:42
                                                    Rita. Piosenka Szczepanika jest rzeczywiscie ladna. Tylko
                                                    dlaczego "andrzejkowa" ?. A ten "wodociagowy straznik" jest raczej zwyklym
                                                    pieniaczem a nie straznikiem bezpieczenstwa.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 28.11.04, 22:11
                                                    E tam, ja bym mianowała obrokoma strażnikiem Olsztyna, jest dobry w tych
                                                    sprawach :)
                                                    A jak tam za Olsztynem, wszystko pozamykane na klucz ?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 28.11.04, 22:55
                                                    Witam poranna zmianę , smutno jest bez was
                                                    ciesze sie , ze jutro poniedziałek :)
                                                  • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.core.lanet.net.pl 29.11.04, 00:04
                                                    Żywię nadzieje, że obrokom mą skruchę przyjmie :)
                                                    A jako, że strażnik to medal mu się należy.
                                                    pozdrawiam
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 29.11.04, 07:14
                                                    Witam z zasniezonego (jeszcze) Olsztyna!
                                                    Sobota przespiewana, przetanczona.
                                                    Niedziela spacerowa...
                                                    Nowe i stare zakatki Starego Miasta...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 29.11.04, 07:56
                                                    Hej, hej :)

Piątek przetańczony do soboty :) A w sobotę posypianko ;)
                                                    A niedziela tak jak u Zbyszka :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 29.11.04, 08:00
                                                    Inka ja mam spisane teksty Marka Grechuty, ktos kiedyś je spisał dla mnie
                                                    długopisem na papierze w kratkę, jak chcesz mogę spróbować odkopać i zrobić
                                                    ksero :)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 29.11.04, 15:46
                                                    Lustroo, dziękuję, ale jestem sama wielką kopalnią wiedzy o Grechucie:)
                                                    Co Wam wyszło z wosku?;)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 29.11.04, 21:11
                                                    witam
                                                    jutro kończymy Andrzejkowanie, więc tradycji musi sie stać dosyć i trochę wrózb
                                                    może wymienić ku pamięci innych
                                                    oprócz lania wosku
                                                    pamiętam
                                                    ustawianie butów, każdy dawał jednego buta i układano je rzędem , który
                                                    pierwszy przekroczył próg ten pierwszy weżmie ślub - robił ktoś tą układankę ?
                                                    Mam na dzieję, że inne tradycje jeszcze przypomniecie :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 29.11.04, 21:44
                                                    niosę wam piękne zdjecia z kopalni soli w Wieliczce, szczególnie dla tych co
                                                    nigdy w niej nie byli lub byli bardzo dawno temu - spójrzcie, może ucieszę wasz
                                                    wzrok niesamowitymi komnatami z soli - to jest jedyna taka kopalnia na świecie -
                                                    zabytek klasy O
                                                    Olsztyn powinien mieć najpiekniejsze stronki z róznych stron, bo Olsztyn jest
                                                    miastem otwartym dla wszystkich

www.andyar33.pl/wieliczka.html
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 30.11.04, 06:39
                                                    Serdeczne zyczenia wszystkim Andrzejom w Olsztynie i na forum.
                                                    :-) :-*
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 30.11.04, 07:03
                                                    Olsztyn szary,
                                                    zamglony.
                                                    Przyda sie usmiech...
                                                    chociaz do Andrzeja!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 30.11.04, 07:16
                                                    Cześć
                                                    Ano szary...
                                                    Spowity mgłą...
                                                    Kto odplącze ją? :)
                                                  • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.core.lanet.net.pl 30.11.04, 13:58
                                                    Ano takie przysłowie.
                                                    Na św Andrzeja dziewkom z wróźb nadzieja.

pozdrawiam.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 30.11.04, 15:01
                                                    a facetom jak zwykle,
                                                    co kapnie to styknie!
    • Gość: . Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.ols.vectranet.pl 30.11.04, 19:13
      .
      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 30.11.04, 20:10
        witam Olsztyn piekny , zaraz Wam cos przyniosę
        czekajcie cierpliwie
        już lecę zaraz wracam
        • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 30.11.04, 20:15
          widzicie jak szybko wróciłam
          a więc :
          Ostatnie dni lata na jeziorach. Jeszcze można cały dzień spędzić na wodzie.
          Obserwować krzyżówki i perkozy, posłuchać treli trzciniaka, poczuć, jak żagle
          łapią wiatr. Gościnne przystanie czekają na ostatnich turystów, a pośród nich
          ta w Rydzewie przy Gospodzie pod Czarnym Łabędziem, gdzie utrudzeni żeglarze
          mogą spróbować regionalnych potraw przyrządzanych według starych receptur.

popatrzcie jaki jadłospis, znacie te dania ?

kobieta.gazeta.pl/kuchnia/1,54047,1632458.html
          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 01.12.04, 06:57
            Kuchnia regionmalna...
            czy do konca regionalna,
            czy tylko z nazwy to juz inna rzecz.
            Warminska kuchnia byla w sumie prosta kuchnia.
            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 01.12.04, 08:09
              Olsztyn jest piękny
              Zawsze...
              Czy wszędzie?
              Nie śmiećcie ludzie
              Dobrze będzie...
              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 01.12.04, 20:26
                witam
                zgłaszam się do Olsztyna, jak zawsze, jak codziennie z uśmiechem na twarzy, z
                nadziejami, wprawdzie wiem , że nie będę miała z kim rozmawiać, ale się
                cieszę , ze jestem w nim.
                Ahoj !
                • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 01.12.04, 20:51
                  Rita,jestem,ale juz bylam w dobranocce.
                  Smutno jakos.
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 01.12.04, 21:41
                    Muraszka, wziełam się za ukladanie zdjęć w albumie to takie ciekawe, ale nic
                    się nie martw, damy sobie radę , Olsztyna nikt nie jest w stanie zniszczyć,
                    tyle już przetrwał,że żadne zawirowania na niego nie działają.
                    Jak tam pogoda u was ?
                    Na swoją nie mam co narzekać, spokojnie, jedynie pod Zakopanym było trzęsienie
                    ziemi, na szczęście delikatne i wielkich szkód nie zrobiło.
                    Swięta już czuć i widać ?
                    Chociaż w marketach dużo wcześniej sie zaczeły.
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 01.12.04, 21:53
                      W parku w Jakubowie trwa renowacja. Odnawiane są stawy, wycinane drzewa i
                      krzewy, zamontowano nowe ławki i śmietniki. Mieszkańcy mają jednak żal, że park
                      stracił swój charakter

Stracił po to by zyskać w przyszlości. Dobrze zagospodarowany park będzie mmiał
                      urok po przez zadbanie, a posadzenie nowych roslin doda kolorystyki. Wiadomo ,
                      że samosiejki zazwyczaj sa pospolitymi chwastami. Szkoda, że nie mamy zdjęć
                      parku.
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 01.12.04, 22:55
                        Olsztyn jest piękny - zawsze !
                        • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 02.12.04, 06:30
                          potwierdzam powyzsze!
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 02.12.04, 07:05
                            Dekoracje swiateczne juz sa,
                            jeszcze nie wszedzie sie swieca,
                            ale juz sa rozkladane.
                            Remontowany jest budynek bylej
                            Dyrekcji Kolejowej.
                            Budowa naprzeciwko wiezienia
                            wyrasta coraz wyzej.
                            Milego dnia!
                            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 02.12.04, 07:28
                              Pięknie jest, a jak rozbłysną światełka, będzie jeszcze piękniej :)
                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 02.12.04, 14:20
                                Choinka stanela wczoraj przed Staromiejska,
                                jest wyzsza niz w ubieglym roku.
                                Dzis jest strojona,
                                moze zaswieci?!
                                • Gość: muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.olsznet.ec.pl 03.12.04, 06:45
                                  Rita,Olsztyn ma nadzieje,ze wpadniesz czasem?
                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 03.12.04, 07:01
                                    W nocy choinka przed ratuszem swieci,
                                    przed Staromiejska jeszcze nie...
                                    Mialem wieczorne wedrowanie przez Stare Miasto,
                                    pobiesiadowalismy wczoraj przy szantach,
                                    nad Lyna...
                                    • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 03.12.04, 08:20
                                      W nocy :D dobre :) rano przed 7 też się świeci, dziś sprawdziłam :)
    • ol4 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 03.12.04, 18:48
      ?
      • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 04.12.04, 09:49
        Rita,Olsztyn jest juz swiatecznie ustrojony.
        Popatrz w kamerke.
        Piekny?
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 04.12.04, 13:36
          Olsztyn piekny jak zwykle.
          Sloneczny w dodatku!
          Wiele remontow chodnikow...
          Pilsudskiego, Baltycka itd...

Dzis AZS gra z Nysa,
          ostatnia w tabeli...
          ale wszystko sie moze zdazyc,
          jak widac po meczu z Mostostalem.
          Jak juz napisalem kiedys:
          Przegrac mozna z kazdym,
          wygrac juz trudniej.

Wszystkiego najlepszego dla Bas, Barbar i Barburek!
          Dla olsztynskich gornikow tez!
          a mamy takich, a nawet takie, nawet na forum!
          Wszystkiego najlepszego!
          • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 05.12.04, 08:27
            Tak,remonty ruszyly,jak zwykle pod koniec roku.
            Dobrze,ze aura im sprzyja.
            Ciekawe ile bedzie zmarnowanych pieniedzy w kasie miasta?
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 06:58
              Witam Mikolajowo!
              Olsztyn swieci dekoracjami,
              piekny jak zwykle.
              Milego dnia!
              zajzyjcie do buta,
              moze Mikolaj cos wam da?
              • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 07:34
                Troszeczke wieje,nie ma sniegu,ale nie jest zle.
                Mikolaj nic nie zostawil w buciku :-(
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 08:20
                  a slyszalem ze zostawil Ci w buciku usmiech!
                  • Gość: aneczka Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:23
                    Boże, jak ja wam tego Olsztyna zazdroszcze. Bo ja zostałam wygnana do
                    wielkopolski i tak zazdroszczę wam tego luzu jak tak sobie poczytam posty z GW
                    Poznań... Ale nic to może niedługo wpadnę z wizytą
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 15:01
                      Warto!
                      Milego i prezentowego Mikolaja!
                      • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 18:13
                        Witam:-)
                        Pewna osoba-Andulka dokładnie-przywróciła mnie na forum:-)Chwała jej za to:-)
                        Pozdrawiam mikołajkowo.
                        Ja swoj prezent czekoladę już zjadłem:-)
                        • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 18:40
                          thor_tr napisał:

> Pewna osoba-Andulka dokładnie-przywróciła mnie na forum:-)

Ciekaw jestem, kto przywroci Andulke ???.
                          • macin6 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 18:50
                            heyo siemano to tylko na chwileczkę, przyjechałem na mikołajki do Olsztyna
                            luzik takie samo jak inne miescina eehh:P
                            lece trzebna się zbierać gdzieś paa
                        • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 20:23
                          thor_tr napisał:

> Witam:-)
                          > Pewna osoba-Andulka dokładnie-przywróciła mnie na forum:-)Chwała jej za to:-)

Ooookrrropnie sie cieszę :)))))))))))))
                          A co do mojej sugestii - przemyśl ją. Mówie serio. Pomysł sprawdzony - wiem to
                          z autopsji :-DDD
                          • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.86 06.12.04, 20:56
                            Sie narobilo. Wraca Thor, wraca Andulka, wraca Lecart. Rita tez wroci !!! :)))
                            • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 07.12.04, 05:23
                              Olsztyn jeszcze spiacy, bo wczesny ranek.
                              Witajcie ,wracajcie do Olsztyna pieknego.
                              • Gość: mamut Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: 69.158.129.* 07.12.04, 06:01
                                Moze za jakis czas zawitam, ale pewnie nie szybko. Milego dnia zycze.
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 07.12.04, 06:51
                                  Witam z porannego Olsztyna!

...a kto sie dzisiaj urodzil,
                                  niech poranna kawe lub herbate
                                  wezmie w rece swe.
                                  I wypije z nami za swoje "osiemnaste"
                                  Wszystkiego najlepszego dla dzis urodzonych!
                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 07.12.04, 07:59
                                    Cześć

A ja to z Mikołajem pływałam w basenie :) Piknie było :)
                                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.86 07.12.04, 20:38
                                      Witam.Czy zauważyliście,że rano,tak ok.7,jest cieplej niz w ciągu dnia?
                                      Choć i tak jak na grudzień jest ciepło:-)
    • Gość: Lolek Re: Olsztyn jest piekny cz.86 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 01:29
      Gdzie jest Rita ?

"Jesień" - Bursa Andrzej
      Przez złoty park mój pies kosmaty goni
      Wiewiórka w liściach rudy orzech chowa
      Opowiadaj mi moja mała żono
      O srebrnych trąbkach wołających w dąbrowach
      Październik z trudem wiąże koniec z końcem
      Purpurowa kurteczka nie ukryje biedy
      Usiadł sobie w gospodzie pod Nowym Sączem
      Żółte piwo popija na kredyt
      A gdy ostatnią przepije kapotę
      Wymknie się wiatrem i złoty liść przez okno rzuci
      Ach opowiadaj mi o tym
      Jak oszwabiony szynkarz się zasmucił
      Jedzie zima w kożuchu na wozie
      Nasze palta ostrą igłą podszywa
      Będziemy patrzeć wieczorami w ogień
      Jak nastroszył czerwoną grzywę"

To dla Ciebie.

hej.
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 08.12.04, 06:58
        Witam z rana.
        Olsztyn pieknie oswietlony swiatecznymi swiatelkami.
        Milo rano Stare Miasto odwiedzic.
        • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 08.12.04, 07:13
          "Pojde na Stare Miasto,nie bylam tam od wczoraj...
          la,la,la,la,la la... :-)
          • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.86 08.12.04, 07:45
            Cześć,
            trzeba kartki kupić i wysłać, czas goni... :)
            • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 08.12.04, 07:52
              Dzieki za przypomnienie.
              Kartki mam ale trzeba je jeszcze napisac a potem wyslac.
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 08.12.04, 08:46
                Po co pisac?
                przeciez wszystko jasne!
                tylko adres i znaczek potrzebny!
                ;p
                • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 08.12.04, 09:02
                  Znaczki? Po ile sa teraz? Od dwoch lat nie wysylalm niczego.
    • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.86 08.12.04, 09:03
      Zbyszku 07 zakladasz watek!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka