Dodaj do ulubionych

Samowar pod szkłem

IP: *.ols.vectranet.pl 25.02.07, 21:24
Jak można pisać, że "na dachu wyróśł betonowy murek" skoro w artykule jest
mowa o murze z cegieł. Czy piszący ten artykuł nie odróżnia materiałów
budowlanych? Jeśli nie to, niech głupot nie pisze i zapyta się kogoś nawet
tego, z którym rozmawiał.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Samowar pod szkłem IP: 88.156.63.* 25.02.07, 21:35
      luz, wymagasz zbyt wiele
      • Gość: rynio Re: Samowar pod szkłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 07:13
        a wogóle "pod samowarem" to była restauracja z kelnerkami w ruskich strojach
        regionalnych
    • Gość: -0- Re: Samowar pod szkłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:11
      Autor to beton ;-)
    • Gość: OLSZTYNIAK Samowar pod szkłem IP: *.olsztyn.net.pl 26.02.07, 09:41
      Ciekawejest gdzie podział się konserwtor zabytków. Szklany dach w budynku
      secesyjnym stylu.
      Pan "Beton" w jednym przypadku remontu kamienicy na pl.Bema widzi niesamowitą
      ilość usterek a na budynku "Samowaru" jest ślepy. Bo pewnie potwierdza uwagę o
      betonie.
      • Gość: Olsztyniak-2 Re: Samowar pod szkłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:12
        Właściciel kamienicy przy Bema nie zdążył doprowadzić jej do kompletnej ruiny -
        choć ma duże szanse - dlatego konserwator sie czepia. Z "Samowara" przez lata
        wyjątkowej dbałości właściciela o obiekt została popękana skorupa. I o to
        chodziło. Teraz go chwalą, że w ogóle odbudowuje i szczegółami nie musi się
        martwić.
    • Gość: ja Samowar pod szkłem IP: 88.156.63.* 26.02.07, 11:18
      och, ach, kiedy pozostale kamienice zostana wyremontowane i przywrocone do zycia?
    • Gość: Wojtek Samowar pod szkłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:29
      Kochani!!!Do lat 90-tych i to chyba do 94r.Profesjonalisci z Gazety!!!Ciekawe
      czy znowu beda tam schadzki dla geyów i lezbijek?!
      • Gość: olo Re: Samowar pod szkłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:43
        Dobry pomysł hotel dla geyow i lesbijek. Takiego w Olsztynie jeszcze nie ma
    • Gość: Logik Samowar pod szkłem IP: 88.156.63.* 15.04.07, 14:27
      Jakie mury?
      Jakie szkło?
      Co za idiota dopuścił żeby secesyjna kamienice zmienić
      w taki szajs.Co do cholery ,robi konserwator zabytów w tym mieście?
      Już dosyć debilnych pomysłów !!!! Wara od zabytków,nawet XIX w.
      Czy w tym grajdole znajdą sie mądrzy ludzie??
      Co się z tym miastem porobiło??
    • Gość: MA Samowar pod szkłem IP: 88.156.63.* 15.04.07, 14:46
      A dlaczego nie zabiera się tym "właścicielom" zabytków?
      Jeżeli kupowanie ich służy do niecnych celów np.prania brudnych pieniędzy,
      a wcale nie zależy takiemu na ratowaniu budynku od zagłady,wręcz przeciwnie.
      Wszyscy oglądamy "wspaniały" widok powiewających foli,żółtych,w budynku
      dawnego HOSJANUM PRZY PL.BEMA.Czy konserwator powinien spać spokojnie i
      miejscowi notable ??? Kto mi na to pytanie odpowie? Takich kwiatków mamy sporo.
      • Gość: swiatowy Re: Samowar pod szkłem IP: *.range86-134.btcentralplus.com 15.04.07, 14:54
        A czy wine za to nie ponosi Ratusz?Czy nie mozna bylo sporzadzic umowy
        sprzedazy tego i innych zabytkowych obiektow w taki sposob zeby w miare w
        krotkim czasie zobowiazac nabywce do przeprowadzenia remontu ?A kto jakies
        kilkanascie miesiecy temu sam biegal do "Samowara"obserwujac "jego postep"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka