Dodaj do ulubionych

Gdzie nowe rondo?

16.11.03, 15:52
W wielu miejscach w Polsce buduje sie ronda zamiast skrzyzowan. Biorac pod
uwage, ze w MZDMiZ nic nowego od dawien dawna nie wprowadzil nowego na
naszych pieknych drogach to moze nadzieja w rondach?

Co o tym sadzicie? Gdzie rondo moze poprawic sytuacje, zwiekszyc
bezpieczenstwo?
Obserwuj wątek
    • bpkw Re: Gdzie nowe rondo? 16.11.03, 16:09
      Ronda nie sa najlepszym rozwiazaniem, zwlaszcza przy prostopadlym skrzyzowaniu
      jezdni. Swego czasu w Olsztynie rond bylo wiecej. O ile dobrze pamietam jedno
      bylo przy OZOS-ie / skrzyzowanie Pilsudskiego i Wyszynskiego/Leonharda /, a
      drugie chyba na Limanowskiego ,zaraz za wiaduktem . Olsztynskie ronda, na
      szczescie, poprzedzone sa znakami nakazujacymi kierunek jazdy. I tak z prawego
      pasa nie mozna skrecac w lewo. To spore ulatwienie. Przejedz sie po rondzie
      Babka w Warszawie, w godzinach szczytu. To prawdziwy koszmar. "Laweciarze" maja
      tam swoj staly punkt postojowy i klientow im nigdy nie brakuje.
      • Gość: mamut Re: Gdzie nowe rondo? IP: *.sympatico.ca 16.11.03, 18:13
        Zgadza sie... Ronda moga byc istnym szalenstwem...Dobrze rozwiazane skrzyzowanie z wlasciwym oznakowaniem i oswietleniam zalatwia sprawe, al
        jak wiekszy problem to zawsze jedna ulice mozna puscic nad druga z paroma odwodowymi zjazdami po obu stronach i tez bedzie grac
    • being28 Re: Gdzie nowe rondo? 05.01.04, 09:09
      Troche odswiezam stary pomysl. W GO pisza o planach nowego rąda na Jarotach!!!
      • Gość: mamut Re: Gdzie nowe rondo? IP: *.norampac.com 05.01.04, 16:46
        Ktos pewnie eksperymentuje...caly nowoczesny swiat omija ronda, a tu masz w
        Olsztynie zaczynaja budowac od nowa... zgroza..
    • Gość: sud Re: Gdzie nowe rondo? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 18:54
      Ja mam propozycję na jedno wielkie rondo wokół Olsztyna.
      • Gość: mamut Re: Gdzie nowe rondo? IP: *.norampac.com 05.01.04, 19:30
        To wtedy sie nie nazywa rondo tylko obwodnica... ale ja tez jestem ZA a nawet
        przeciw.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka