19.11.09, 17:13
Prawie nie wchodzę do internetu, ponieważ z powodu kataru o nieznanej etiologii siedzę w domu i postanowiłam konstruktywnie spożytkować ten czas, o czym w tytule. Pomalowałam (na razie pół) swój pokój i korytarz, ale z tym drugim było mnóstwo zachodu bo musiałam umyć ściany. Dodatkowo, w moim pokoju, tam, gdzie idzie komin, w związku ze zmianą sposobu ogrzewania, wyszła w zeszłym roku sadza. Nałożyłam na to 10 (!) warstw farby, i nadal było widać. Na szczęście rodzicielka kupiła specjalną farbę do plam i zacieków, i zniknęło po pierwszej warstwie :) Na najbliższe godziny zostało mi położenie drugiej warstwy w przedpokoju i pomalowanie segregatorów, co właśnie idę robić. Ot, chciałam się podzielić wrażeniami :)
Obserwuj wątek
    • forumowicz_pospolity Re: Remont 19.11.09, 17:24
      no to dajesz dajesz!:D

mi sie malowanie miło kojarzy bo ostatnio jak chlapałem
      to ogladałem jednoczesnie mecz Polska-Norwegia w ręczną
      jezuuu co tam sie działo w koncowce,myslalem ze zjem wałek z emocji:D

:DDD
      • eilenn_ardenn Re: Remont 19.11.09, 17:56
        Ja używam pędzla, bo wałek jest dla cierpliwych (chlapie na twarz, jak się robi za szybko, malowałam nim poprzednie mieszkanie), poza tym takie ruchy praaawoo-leeewoo, góóóraa-dóóół są bardziej eleganckie niż wałkiem i takie kojące :) Pędzel ma duszę :) Umilam sobie czas słuchaniem muzyki, ale ponieważ wczoraj robiłam od rana do wieczora, potem przyjemnie było posiedzieć w ciszy.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Remont 19.11.09, 17:25
      Z tą sadzą nie masz szans. :(
      Jeżeli cegły są do całkowicie nią przesiąknięte to będzie wychodzić po wsze czasy.
      • eilenn_ardenn Re: Remont 19.11.09, 17:51
        Jak wyszło rok temu, to już zostało i się nie pogorszyło. Ok, pogadamy za 3 m-ce :>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka