Dodaj do ulubionych

Organizacja czasu

13.01.11, 21:47
Macie jakiś sposób jak sobie czas zorganizować, żeby starczyło na obowiązki i przyjemności? Bo mi z ambitnych planów na dzisiaj udało się tylko wyspać. Nie poszłam do pracy, żeby zrobić kilka innych rzeczy i pouczyć się i właśnie szukam dla siebie usprawiedliwienia w sumieniu, żeby można je było przesunąć na łikęd (te rzeczy, bo na naukę za późno), a nawet nie mam złudzeń, że w łikęd do tego usiądę. No może ewentualnie do jednej rzeczy, w której się o pieniądze rozchodzi.

Kurwa.

Jak to się robi, żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce?
Obserwuj wątek
    • qw994 Re: Organizacja czasu 14.01.11, 08:24
      Organizacja czasu - a co to takiego? :)
    • puszysta_gimnazjalistka Re: Organizacja czasu 14.01.11, 09:22
      Otóż, gdy byłem w Twoim wieku też tak miałem, ale potem powoli zacząłem z tego wyrastać, wszystko wskazuje na to, że zanim osiągnę 45 rok życia będę radził sobie z tym zagadnieniem bez większych problemów.
      • zloty.strzal Re: Organizacja czasu 14.01.11, 18:50
        Po oczach wiek u mnie widać?
        • puszysta_gimnazjalistka Re: Organizacja czasu 14.01.11, 23:01
          Odniesienie do wieku w mojej wypowiedzi było figurą retoryczną :)
          Choć, tak na oko, dzieli nas jakieś 10 lat.
    • gupia_rzona Re: Organizacja czasu 14.01.11, 09:44
      nie spać :D w czasie kiedy się śpi spokojnie można oddać się przyjemnościom
    • sru_karka Re: Organizacja czasu 14.01.11, 10:18
      Najgorzej jest jak się ma za dużo czasu. Myślę sobie: mam dzień wolny czyli wstanę wcześniej, ogarnę, zjem śniadanie, pozałatwiam jakieś sprawy na mieście, wrócę i oddam się jakimś przyjemnością. A jak to wygląda w rzeczywistości? Wstaję później niż zwykle (bo przecież mam wolne, muszę trochę odespać), włączam DDTVN, w międzyczasie kawa, śniadanie, znowu trzeba trochę poleżeć, jakiś prysznic, kurcze w sumie nie trzeba jeszcze sprzątać, ee nie chce mi się wychodzić z domu... Jednym słowem nicnierobienie ;) I nagle 16.aaaaa! W pracy się dłuży, a dzień wolny zlatuje jak z bicza szczelił :P

Także odpowiadając na pytanie: nie mam zielonego pojęcia jak się nauczyć racjonalnie planować czas i wcielić taką organizację w życie ;)
    • izabellaz1 Re: Organizacja czasu 14.01.11, 10:33
      Nie organizuję się w żaden szczególny sposób. Po prostu udaje mi się zrobić to co powinnam i to chcę i lubię :)
    • forumowicz_pospolity Re: Organizacja czasu 14.01.11, 15:01
      nie mam żadnych sposobów bo nie mam tylu obowiązków
      żeby wymuszały jakis extra time management
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Organizacja czasu 14.01.11, 15:24
      Zależność jest prosta. Im czas bardziej zajęty, tym więcej człowiek zdąży zrobić...
      A im wolnego czasu więcej tym leniwiej i w gorszej organizacji się go przeżywa.
      • zloty.strzal Re: Organizacja czasu 14.01.11, 18:51
        Ja się zastanawiam czy nie mam jakichś żył wodnych pod biurkiem w domu albo cholera wie czego, bo jak już wrócę, to w żaden sposób nie mogę się na niczym skupić.
        • wilowka Re: Organizacja czasu 14.01.11, 19:01
          Jeden z moich ulubionych wykładowców powtarzał: "Masz za mało czasu? Weź sobie dodatkową robotę"

I to święta prawda jest. Jak mam wolne - śpię, snuję się, zapluszam i lenię.
          Kiedy mam na głowie do pracy, w pracy i z powrotem (a zajmuje mi to około 12 godzin dzeinnie w sumie) to łojrety - ledwo do domu wchodzę ze zmęczenia. A jak ostatnio sobie kurs dołożyłam 3 razy w tygodniu po 3 godziny, to jak przychodziłąm do domu - ciasto jeszcze zdążyłam upiec :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka