09.02.11, 23:51
Umiecie tańczyć? Weszłam droga kupna w posiadanie karnetu na jakiś kurs tańca tutaj. Kupiłyśmy sobie we 3 te karnety i pozostałe dwie nie mogą się dogadać na co idziemy, a ja mam chyba rozsądzić. Jesteście w stanie polecić coś dla kompletnego amatora? Odpadają wszystkie w parach.

Skłaniam się ku kręceniu tyłkiem na obcasach albo czemuś pod nazwą reggaeton, ale nie wiem z czym to się je.
Obserwuj wątek
    • ryniena Re: Kobiety! 09.02.11, 23:58
      Moja koordynacja ruchowa czasami zagraża samej mnie i np. atakuje mnie ściana, albo lodówka, wiec nie. Tańczyć nie umiem... ale lubię :D
    • kkuki Re: Kobiety! 09.02.11, 23:59
      Jakby mnie moja szkoła tańca w ciula nie zrobiła (wyawanturowałam się później i oddali kasę) to chodziłabym na salsę solo i taniec brzucha- i wciąż chcę na to pójść :>

Albo dancehall jakiś, ale tu bym padła po 1 lekcji z moją kondycją i nierozciągnięciem :/
      • zloty.strzal Re: Kobiety! 10.02.11, 10:17
        kkuki napisała:

> Jakby mnie moja szkoła tańca w ciula nie zrobiła (wyawanturowałam się później i
        > oddali kasę) to chodziłabym na salsę solo i taniec brzucha- i wciąż chcę na to
        > pójść :>

Salsę to sobie obejrzałam jak Mucha tańczy i mnie nie zachwyca. A taniec brzucha może być ciężko, bo tam gdzie te laski mają mięśnie, którymi ruszają całym ciałem, to ja mam zwały tłuszczu i mogę nim potrząść trochę najwyżej;]
    • berta-live Re: Kobiety! 10.02.11, 00:19
      Nic a nic. Kiedyś w podstawówce zapisałam się na kurs tańca jaki szkoła organizowała ale mnie wywalili za brak talentu i postępów. ;D
    • qw994 Re: Kobiety! 10.02.11, 07:09
      Moja znajoma chodziła do tej szkoły i była zadowolona. Tyle że ona uczyła się salsy, a mnie akurat to odrzuca, straszne nudy, a do tego muzyka mi nie odpowiada. Ja to bym poszła na reggaeton albo dancehall. I jakoś tak mnie rytmy afrykański pociągają. A, i jeszcze samba brazylijska :)
      • wilowka Re: Kobiety! 10.02.11, 08:58
        Łaziłam na taniec brzucha - było fajnie, ale mi potem grupę rozwiązali i jakoś się rozeszło.

A tam bym poszła na latin sexy dance. Spodziewam się, że to takie przyjemne wicie, co czasem można znienacka przy odkurzaniu czy zmywaniu wykonać i czekać na rozwój wypadków... ;)

P.S. Zaintrygowało mnie Bebelulu - taniec z dzieckiem w chuście. Czego tam mogą uczyć poza rytmicznym podskakiwaniem by dziecko w kiwaczy stan wprowadzić, uśmiechaniem się i mamrotaniem "tany tany tany tany" do niemowlaka.

Wyobraźnia mi nie podpowiada nic innego :/
        • zloty.strzal Re: Kobiety! 10.02.11, 10:14
          > P.S. Zaintrygowało mnie Bebelulu - taniec z dzieckiem w chuście. Czego t
          > am mogą uczyć poza rytmicznym podskakiwaniem by dziecko w kiwaczy stan wprowadz
          > ić, uśmiechaniem się i mamrotaniem "tany tany tany tany" do niemowlaka.

Odpada, nie mam ani dziecka ani chusty.
          • wilowka Re: Kobiety! 10.02.11, 11:25
            zloty.strzal napisała:

> > P.S. Zaintrygowało mnie Bebelulu - taniec z dzieckiem w chuście. C
            > zego t
            > > am mogą uczyć poza rytmicznym podskakiwaniem by dziecko w kiwaczy stan wp
            > rowadz
            > > ić, uśmiechaniem się i mamrotaniem "tany tany tany tany" do niemowlaka.
            >
            > Odpada, nie mam ani dziecka ani chusty.

Piszą, że chusty są na miejscu. A dziecko? A ten karnet to do kiedy ważny? ;)
      • zloty.strzal Re: Kobiety! 10.02.11, 10:15
        Dancehall chyba nie ma, bo nie mogę znaleźć w rozpisce kursów. Są jakieś afrykańskie rytmy i wygląda super na YouTube, ale grupa tylko zaawansowana.
    • eilenn_ardenn Re: Kobiety! 10.02.11, 13:24
      Polecam dancehall, także dla osób które nie mają kondycji - można sobie wyrobić w trakcie zajęć :), to bardzo kobiecy i energetyczny styl. Raggaton jest chyba bardziej sztywny, ostry, ale mogę się mylić. Ostatnio chodzi mi po głowie bellydance, albo tribal fusion. Latin sexy dance też ok. O, albo taniec na rurze ;) To modne teraz podobno. A i tak wiele zalezy od instruktora.
      • zloty.strzal Re: Kobiety! 10.02.11, 15:01
        No tego dancehallu właśnie nie ma w rozpisce godzin:/ Tańca na rurze próbowałam, zrezygnowałam po pierwszych zajęciach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka