19.02.11, 13:01
Uprałam za duży wełniany sweter w 60 stopniach i się nie skurczył!
Czy to dlatego, że jest z elektrycznej owcy?
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: Chamstwo 19.02.11, 13:17
      A jesteś androidem? ;)

albo - sweter był mniej wełniany niż myślisz (choć już przy 30 % wełny powinno go choć spilśnić), w zeszłą sobotę filcowałam sweter z H&M (będę z niego szyć czapkę uszankę) - 60% wełny, zalewając wrzącą wodą z proszkiem, a potem piorąc w 40 stopniach.

albo - wełna jest, ale zabezpieczona przed filcowaniem - czyli porządna firma :)
      • qw994 Re: Chamstwo 19.02.11, 13:21
        > A jesteś androidem? ;)

Nie wiem, istnieje ewentualność, że wszczepiono mi sztuczną pamięć :)

> albo - sweter był mniej wełniany niż myślisz (choć już przy 30 % wełny powinno
        > go choć spilśnić), w zeszłą sobotę filcowałam sweter z H&M (będę z niego szyć c
        > zapkę uszankę) - 60% wełny, zalewając wrzącą wodą z proszkiem, a potem piorąc
        > w 40 stopniach.
        >
        > albo - wełna jest, ale zabezpieczona przed filcowaniem - czyli porządna firma :)

Sweter był kupiony od Pani Góralki na stoisku ulicznym w Zakopanem :) Myślisz, że to oznacza opcję numer jeden? :)
        Dla pewności przy najbliższej okazji wypiorę go w 90 stopniach :)
        • wilowka Re: Chamstwo 19.02.11, 13:39
          qw994 napisała:

> > A jesteś androidem? ;)
          >
          > Nie wiem, istnieje ewentualność, że wszczepiono mi sztuczną pamięć :)

zrób se jednorożca origami :D
          a co do swetra:
          kombinuj, tylko dodaj jakiegoś mydła - bardzo pomaga w filcowaniu.

Kurde, szkoda by było gdyby się okazało, że by go zrobić - zabito stado poliestrów :/
          • qw994 Re: Chamstwo 19.02.11, 13:42
            No właśnie, mnie też się serce kraje nad tą rzezią... :/
        • berta-live Re: Chamstwo 19.02.11, 18:08
          > Sweter był kupiony od Pani Góralki na stoisku ulicznym w Zakopanem :) Myślisz,
          > że to oznacza opcję numer jeden? :)

Może to oznaczać opcję nr jeden. Kiedyś, podczas wieczornego spaceru na zakopiańskich Krupówkach byłam świadkiem jak panie góralki podczas składania straganu umawiały się na wyjazd do hurtowni po towar. ;)
          • qw994 Re: Chamstwo 19.02.11, 18:56
            To oznacza, że sweter przejdzie próbę ognia (pranie w 90 stopniach). I wszystko będzie jasne :)
      • berta-live Re: Chamstwo 19.02.11, 18:04
        Za swetra H&M czapka uszanka? Wilowka, Ty to nawet koniec świata przetrwasz. Co jeszcze z czego potrafisz zrobić? ;)
        • wilowka Re: Chamstwo 19.02.11, 19:54
          berta-live napisała:

> Za swetra H&M czapka uszanka? Wilowka, Ty to nawet koniec świata przetrwasz.

Jasna sprawa, zostanę tylko ja i karaluchy :)

Co
          > jeszcze z czego potrafisz zrobić? ;)

Nie wiem... bluzkę z koszuli Maleństwa, wiewiórkę z rękawiczki, szalik z t-shirtów, torbę ze spodni, ukisić kapustę, upiec tort - nic szczególnego właściwie, wszystko hobbystycznie. Strach pomyśleć co bym potrafiła zrobić jak by mnie okoliczności zmusiły :)
    • izabellaz1 Re: Chamstwo 19.02.11, 17:14
      To ten z ogniska? :D
      • qw994 Re: Chamstwo 19.02.11, 18:56
        Tak :)
        • izabellaz1 Re: Chamstwo 20.02.11, 18:50
          Znocy górole dobre łowiecki mojom :D
    • lupus76 Re: Chamstwo 20.02.11, 17:52
      A może nie doczytałaś, że na metce przed "wełna" było dopisane "ba"? :D
      • qw994 Re: Chamstwo 20.02.11, 19:48
        Metki to to w ogóle nie ma, ale gryzie przepisowo, toteż myślałam, że wełna :)
    • forumowicz_pospolity Re: Chamstwo 20.02.11, 20:15
      ja ta metode na dzinsy chciałem zastosowac tyle ze liczyłem ze sie nieco rozejda
      ale tez nic :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka