kkuki 27.03.11, 03:02 coś mnie podkusiło żeby sprawdzić gumtree i dali nowe ogłoszenie 9 dni temu. tym razem na moją posadę na bank. kurwa :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zloty.strzal Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:09 A jak stoisz z zadomawianiem się w obcym kraju? Masz jakiś chociaż minimalny zapas kasy do kolejnej wypłaty u nowego pracodawcy? P.S. Co mi może być, skoro od chyba czwartku jem tyle, co rosły chłop i dalej jestem bez przerwy głodna? Odpowiedz Link
berta-live Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:17 > P.S. Co mi może być, skoro od chyba czwartku jem tyle, co rosły chłop i dalej j > estem bez przerwy głodna? Połknęłaś głowę tasiemca? ;) Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:20 Nie wiem, ale tak serio, to to nie jest chyba zbyt dobre. Wszystko w biodra, nic w intelekt, jak to menk.a powiada. Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:24 Taaa, jakieś 200 funtów raptem :/ Z zadomawianiem nie wiem, nie jest jakoś dramatycznie, jak odbieram dzieci to się w szkole z mamami i kadrą jakoś dogaduję. Więc może do jakiejś knajpy albo innego baru by mnie wzięli do pracy mimo braku knajpianego doświadczenia i jednak kulawego wciąż języka. P.S. Dieta tasiemcowa niechcący? Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:37 A nie możesz poszukać pracy przez jakąś agencję? Kolega z wydziału rzucił studia po Bożym Narodzeniu i pojechał do UK przez jakąś agencję ze Szczecina (bo dalej się chyba nie dało znaleźć). Teraz siedzi gdzieś nad morzem w jakiś ośrodku wypoczynkowym. Trochę mu potrącają za mieszkanie i niby ma najniższą krajową, ale ma gdzie spać i ma co jeść i jeszcze mu zostaje (u nas by się tak nie dało raczej), no i nie narzeka. Pojechał sam jeden w ciemno, bez kasy. Ja bym się tak bała. > P.S. Dieta tasiemcowa niechcący? Ale jak, no? Absztyfikant chyba też musiał się zarazić tym, chociaż on to zawsze je za dwóch. Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:46 Nie wiem, będę szukac czegokolwiek. Powtórka z rozrywki sprzed ponad miesiąca :( Odpowiedz Link
berta-live Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:13 Stwierdzili, że pies też musi mieć sobie z kim pogadać po angielsku podczas spacerów? A tak na poważnie, to może wymyślili, że chcą jeszcze kogoś dodatkowo. A nie myślałaś o tym, żeby się skontaktować z tą kobietą, która do psa kogoś szukała i zatrudniła kogoś innego? Może ten ktoś się jej nie spodobał i znów kogoś szuka? Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:20 Nie wiem, może źle sprzątam ( wątpię) Może chodzi o to, że trzylatka mi ryczy jak ją odbieram ze szkoły bo chce do mamy albo do pani uczycielki. Albo o to, że 11latka mi się fochuje ciągle. Albo cholera wie o co, nie mam pojęcia. Nie chcą dodatkowo. Nie tym razem niestety. Teraz ja wylatuję. Nie wiem, teraz się boję chyba kolejnej pracy live-in :( Odpowiedz Link
berta-live Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:37 A nie znasz nikogo kto miałby jakąś rodzinę czy znajomych w UK? Może oni mogliby popytać wśród swoich znajomych czy sąsiadów czy ktoś nie potrzebuje pomocy. Zawsze to inaczej z polecenia niż z ogłoszenia. Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 03:43 Zadzwonię do znajomej, czy u niej w jakimś barze sałatkowym czy czymś nie szukają kogoś teraz, i czy nie ma namiarów na mieszkanie, albo namiarów na cokolwiek. I z Dżordżem mam randkie jutro to też się go podpytam, czy nie wie, albo czy ktoś od niego nie wie. Czy cuś. Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 12:45 Kuki, moja propozycja nadal aktualna, jakby co pisz na @ ! :) Oraz: Strzała dobrze mówi, znajdź jakąś agencję i się nie krzań z takimi, co sami nie wiedzą, czego chcą, może i nie zarobisz kokosów, ale przynajmniej 1) masz jakąś stabilność 2) umowę 3) udokumentowane doświadczenie 4) w większości agencji, jeśli się sprawdzisz, możesz przejść na umowę bezpośrednio z pracodawcą, wtedy już i kasa większa i wszystkie dodatki. Ja Ci radzę: szukaj roboty już teraz, to Ty zaskocz paniusię wiadomością, że odchodzisz, zanim ona zaskoczy Ciebie taką samą ;D Podejrzewam, że w Londynie takich agencjów na pęczki, a zresztą chyba nie jesteś do Londynu przywiązana? :) Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 12:55 Mejl u Ciebie siedzi od 3 nad ranem, jak tylko wynalazłam tego niusa kochana :) Dzięki :* Mam nadzieję, że agencjów na pęczki, muszę się rozejrzeć jak najszybciej. Nie jestem przywiązana jakoś straszliwie, w akcie desperacji mogłabym się przenieść, ale nie ukrywam, że wolałabym zostać tótej :) Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 13:30 ooo, bystra to ja jestem :D Lecę czytać :) Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 14:05 kkuki napisała: > > Mam nadzieję, że agencjów na pęczki, muszę się rozejrzeć jak najszybciej. > Nie jestem przywiązana jakoś straszliwie, w akcie desperacji mogłabym się przen > ieść, ale nie ukrywam, że wolałabym zostać tótej :) Łap się za nie od razu, może się mylę, ale dla mnie to byłaby bezpieczniejsza opcja. Przynajmniej na początku. No i te wszystkie ubezpieczenia i takie tam będziesz miała, nie wiem jak to się u was nazywa. Odpowiedz Link
berta-live Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 15:25 Dziewczyny dobrze prawią. Nie ma sensu ryzykować pracy na czarno jak można ją mieć legalnie. Stabilność zatrudnienia czy ewentualne referencje, to jeszcze sobie można odpuścić. Natomiast ubezpieczenie zdrowotne czy od odpowiedzialności cywilnej jednak dobrze mieć. Choroby i wypadki chodzą po ludziach, nie warto ryzykować, że w razie czego nie wypłacisz się do końca życia. Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 12:50 No właśnie teraz to ja chyba nawet do lekarza nie mam jak iść zdaje się. W sumie, to jak się okaże, że oni zdecydowali się mnie wykopać, to tak sobie myślę, że to może mi na lepsze wyjdzie, znalezienie czegoś osobno i normalnej pracy... Odpowiedz Link
berta-live Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 15:21 Tak czy owak, nawet jak cię nie wykopią, to jednak porozmawiaj z nimi, że jakieś ubezpieczenie mieć musisz. Tylko, że wtedy to naprawdę mogą cię wykopać, bo mogą nie chcieć ładować się w dodatkowe koszty. Ale przynajmniej będziesz miała jasną sytuację. Odpowiedz Link
cafem Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 22:28 > No właśnie teraz to ja chyba nawet do lekarza nie mam jak iść zdaje się. Kkuki, oczywiście, ze do lekarza możesz iść! W UK jest inaczej niż w PL i lekarz przysługuje Ci za samo przebywanie w UK, nie musisz być zatrudniona:) Odpowiedz Link
cafem Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 15:42 Kuki kochana! Wiem że u nas w Southampton szukają ludzi do pracy w fabryce soczewek... Praca niezbyt ambitna, kasa też nijaka, ale może warto spróbować, przynajmniej na jakiś czas? Moi znajomi tam pracują już od dość dawna i może mogłabym się wywiedzieć, czy jest jakiś nowy nabór? Mnóstwo Polaków tam pracuje. Tyle, że So'ton to nie Londek; jedyny plus to morze na wyciągnięcie ręki. Daj znać, jeśli byś chciała to rozważyć, wtedy się popytam. Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 12:54 Dzięki Cafem! :* Jak nie znajdę nic na miejscu to wtedy się odezwę, bo jednak wolałabym tu zostać. Wybrzydzać nie będę, w ostateczności mogę znów ryrać w hotelu, mam nadzieję, że coś znajdę. I nie kuś mnie tym morzem za któym tęsknię! :) Odpowiedz Link
cafem Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 14:19 Kuki, pisz koniecznie, jakby coś się działo nie tak! Ja mam jakiś znajomych w Londku na których mogę liczyć, nawet jeśli to nie ja, a Ty byłabyś w opałach:) A może to ich ogłoszenie wyświetliło się automatycznie? Moje ogłoszenie na gumtree kiedyś się dośc długo wyświetlało, choć ja juz o nim zapomniałam... Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 14:35 Dzięki :* Raczej nie, to nowe ogłoszenie, z nowymi zdjęciami, i dopisali że jest piekarnik w kuchni, bo wcześniej nie było :) Odpowiedz Link
filipinka.z.konopii Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 20:31 Kuki! nie przejmuj się, i poprę co już tu było napisane, łatwiej o spokojniejszą i lepiej płatną pracę poza Londynem (i wcale nie trzeba się oddalać za daleko) , z cenami wynajmu o połowę mniejszymi. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: znów chcą mnie zwolnić 27.03.11, 21:19 nawet nie ma co podtrzymywac na duchu skoro tyle pomocnych dłoni jestes w drugiej Polsce, dasz rade:) ale chyba by cie nie wystawiali, nawet jak nie sa zadowoleni to kolejnosc powinna byc taka ze najpierw informujemy ze szukamy kogos innego i wtedy wiesz na czym stoisz, a tak to troche wiesniacko moze znowu sie mylisz, ale na wszelki wypadek lepiej sie kręć Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 12:57 Nie wiem czy się mylę, poprzednim razem spanikowałam, ale było pole do wątpliwości. Teraz ogłoszenie jest identyczne, jak to z którego mnie przyjęli, więc wyraźnie na moją posadę. Chyba sobie nerwów oszczędzę, zbiorę się na odwagę i dziś albo jutro powiem, że znalazłam i, że byłoby miło jakby mi powiedzieli co zamierzają dalej ze mną czynić. I wtedy będę wiedziała, że mam działać i od kiedy. Bo tak w ciemno to ciężko. Odpowiedz Link
sru_karka Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 12:09 Kuki, nie znam ani jednej osoby (a swego czasu spora ilość znajomych ruszyła do Anglii, Irlandii), która jadąc na własną rękę, pracowała w jednym miejscu od początku do końca. Zmieniało się to jak w kalejdoskopie. Także głowa do góry - zwłaszcza, że na miejscu masz osoby, które mogą Ci pomóc. Widocznie ta praca nie jest dla Ciebie i tyle. W sumie po co masz się użerać z gówniarami? Póki co chodzi o zarobienie kasy i naukę języka, także próbuj kochana w innych branżach, a być może niedługo pojawi się coś ciekawego. Jesteś wolnym ptakiem i to jest fajne :) No chyba, że teraz w Lądku ciężko o jakąś pracę? Odpowiedz Link
kkuki Re: znów chcą mnie zwolnić 28.03.11, 13:02 Z jednej strony trochę się boję tej ewentualnej wyprowadzki ( i szkoda jednak centrum opuszczać tak szybko , burżuj ) i samodzielności tak szybko, ale tak po chwili refleksji, to ulgę czuję, że żadnych dzieci, że nie będę mieszkać w pracy, że znów odzyskam prywatność ( chociaż tu i tak mam jej dużo )- może nie będzie tak źle :) Zobaczymy, zapytam tym razem. Wolę wiedzieć szybciej. Odpowiedz Link
kkuki alarm znów odwołany 28.03.11, 20:26 no przecie ja się wykończę z nimi. wzięłam ją i pogadałam. mówi że to on dał to ogłoszenie prawdopodobnie kilka tygodni temu, i zdziwiła się, jak jej powiedziałam, że 10 dni temu. coś tam tłumaczyła, że to dlatego, że ich nie ma całe dnie i siedzą się głowią co z dziećmi, i się zastanawiają czy wszystko ok z nimi i w domu, że to pewnie pod wpływem jakiejś małej wpadki mojej było. Ale, że widzi, że jest poprawda, że dzieciaki się przyzwyczaiły, i że nie zamierza mnie zmieniać na razie, a jak coś to mi powie na pewno. Oraz, że mogę sobie konto założyć, i jak będą chcieli listu od pracodawcy to też mi da. No przecie co za koleś. Zamiast mi powiedzieć, że weź nie rób więcej tak i tak, albo coś tam to ten sobie nowe ogłoszenia wstawia... Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: alarm znów odwołany 28.03.11, 20:38 Dobrze, czyli ciśnienie trochę opadło ? :) Odpowiedz Link
kkuki Re: alarm znów odwołany 28.03.11, 20:56 Nie było takiego ciśnienia tym razem, tylko tworzenie planu awaryjnego :) Panika to była poprzednim razem :) Odpowiedz Link
kkuki Re: alarm znów odwołany 28.03.11, 20:56 No mam nadzieję, że mi nie naściemniała :) Odpowiedz Link
filipinka.z.konopii Re: alarm znów odwołany 28.03.11, 22:12 Angielska dyplomacja...:) moim skromnym zdaniem to szukaj Kuki alternatywy, coby nie żyć ciągle w niepewności. Odpowiedz Link
kkuki Re: alarm znów odwołany 28.03.11, 22:49 Ale jasne, że tak, teraz to ja im nie ufam, i załatwiam sobie czym prędzej te wszystkie numerki, NINy, WRSy itp. W razie czego. Jak im następnym razem wpadnie do łba coś :) Odpowiedz Link
gupia_rzona Re: alarm znów odwołany 29.03.11, 21:29 no zawsze fajniej mieć pozałatwiane takie rzeczy. Fajnie, że alarm odwołany, ale jacyś tacy niepewni mi sie ci Twoi łaskawcy wydają... Odpowiedz Link
kkuki Re: alarm znów odwołany 29.03.11, 21:50 Mi też. Jakoś to grubymi nićmi szyte, ale przynajmniej mam czas żeby załatwić wszystko. A dziś Pani Szefowa rzuciła pracę. o. Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: alarm znów odwołany 28.03.11, 22:18 Ja bym i tak zaczęła ogarniać coś z umową i ubezpieczeniem na Twoim miejscu, serio. Odpowiedz Link