wesoly.profanator 17.08.08, 09:55 ...czyli "klin klinem"? A może coś innego? Tylko żadnego "powietrza z materaca" ;). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontik_71 Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 09:58 2 aspiryny, litr wody mineralnej i potem spore sniadanie :) Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 09:58 2KC jeśli brak to woda+miód i cała wyciśnięta cytryna.:) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:00 A ta cytryna to jako dodatkowa kara za brak umiaru w piciu :)? Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:03 hehhe Też a raczej za karę że ją wypłukał z organizmu:) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:05 To niech to beda dwie cytryny :P Ale aspiryna musi byc bo zmniejsza gestosc krawi i pomaga cytrynie w rozejsciu sie po ogranizmie :) Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:08 Aspiryna na pewno mu nie zaszkodzi tak jakwoda,wysika procenty szybciej:) Odpowiedz Link
cheekymonkey Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:11 zeby go ewentualnie od cytryny nie wykręciło, może byc po prostu dużo witaminy C. I ogólnie dużo wody i płynów - już bezprocentowych rzecz jasna ;) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:17 No wlasnie cytryna bo kara musi byc :) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:25 Bo wiesz... ile trzeba wypic aby mniec kaca? Skoro po wypiciu np litra piwa (np w jednym kuflu) nie ma kaca :) Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:23 Ktoś na pewno dziś skorzysta z waszych rad :]. Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:25 www.na-kaca.pl/?sr=impreza.html www.na-kaca.pl/?sr=alkomat.html Niech KTOŚ sobie poczyta:D Odpowiedz Link
cheekymonkey Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:25 a następnym razem weź aspirynę przed piciem to prawdopodobnie nie będzie trzeba leczyć kaca ;) Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:26 Albo po piciu, ale przed pojsciem spac :) Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:26 Może to dziwne, ale tym razem nie ja mam kaca ;). Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:28 Taki wróżbita a nie przewidział kaca:D Odpowiedz Link
cheekymonkey Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 10:32 nie trzeba kupować ;) gadał ze mną wczoraj - za trzeźwo się wypowiadał, żeby być upitym i litereki też mu się jakoś nie myliły ;) Odpowiedz Link
wesoly.profanator Dementuję... 17.08.08, 10:30 ...pogłoski, jakobym miał kaca. Co najwyżej moralnego. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Dementuję... 17.08.08, 10:33 mam nadzieje, ze przynajmniej pelnoletnie byly :P Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Dementuję... 17.08.08, 10:34 Bardzo pełnoletnie. Prokurator nie ściga :). Odpowiedz Link
wilowka na kaca 17.08.08, 12:04 Litr soku pomarańczowego (co najmniej litr)ew.woda min. Aspiryna Porządne śniadanie (np jajecznica, tosty z serem itp) Może być też żurek. A! no i pewnym warunkiem lepszego samopoczucia jest... konkretna wizyta w toalecie. Toksyny precz moi Drodzy :) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Dementuję... 17.08.08, 15:08 > Kitka. ;P Kitek to dopiero otwiera pochód sprofanowanych przez Profana. ;-) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Dementuję... 17.08.08, 15:07 > Co najwyżej moralnego. Nooo tego to powinieneś mieć po każdym wieczorze na forumie. ;-P Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Dementuję... 17.08.08, 16:36 Tyle masz tu 'koleżanek', że jednak sądzę, ze po każdym. :-P Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 12:49 No i rady się nie przydadzą. Na szczęście ;). Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 12:58 Dla mnie na jutro jak znalazł:) Mam w planach dziś zryć sobie beret:D Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 12:59 Nie potrzebujesz przypadkiem kompana? Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 13:07 A dasz radę ?:) Trochę dziewczyn będzie:) Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 13:16 Ja zawsze daję radę ;). Ale wróżyć nie umiem, ech. Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 13:18 > Ja zawsze daję radę ;) Zobaczymy czy jutro też tak będziesz pisał:) To co idziesz? Odpowiedz Link
wesoly.profanator Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 13:22 Powiedz tylko gdzie i kiedy ;). Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 13:27 hehehhe dobra dam znać jak się umówię konkretnie:) Odpowiedz Link
sundry Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 13:02 Najlepszym sposobem na kaca jest nie pić dzień przed! Nie wiem,czy skutecznym,bo nigdy nie próbowałam;)Żaden ze złotych sposobów nigdy mi nie pomógł,muszę przeczekać. Odpowiedz Link
tora83 Re: Sposoby na kaca... 17.08.08, 17:59 wesoly.profanator napisał: > ...czyli "klin klinem"? A może coś innego? Tylko żadnego "powietrza z > materaca" ;). Dzis byl kac gigant! I byl klin ... puszka piwa pokatnie spozyta w kinie, do ktorego ledwo sie dowloklam. Ufff ... Pomoglo. Odpowiedz Link
wacikowa Re: Sposoby na kaca... 18.08.08, 09:24 adres adres :P A zawieźźźźźć nie mogłeś?:PPPPPPP Odpowiedz Link
speedymika naukowo... 19.08.08, 10:22 - nie pijemy żadnej wody ani niczego gazowanego bo od tego się robi gorzej - należy jeszcze przed ochlejem sie zaopatrzyć w Gastrolit - na receptę, jest to specyfik wyrównujący sole fizjologiczne w żoładku, jak wiadomo, mocno zaburzone pijaństwem :) (ból żoładka) no i należy go najpierw rano wypić duszkiem (bo mało smaczne) - ponieważ przez alkohol spada poziom cukru (ból głowy) w zwojach mózgowych, należy wypić glukozę w silnym stężeniu, rozpuszczoną w wodzie. - potem można spożyc aspiryne - oraz powerrade czy inszy isostar -po godzince zjeść jakieś parówki na gorąco a wcześniej kefirek albo zsiadłe mleczko (trzeba zakwasić organizm) - dobry jest też sok z kiszonej kapustki a w połowie dnia porzadne danie fastfoodowe - ja zazwyczaj opylam powiekszonego Bigmaca z colą. i potem juz jest błogo i dobrze :) Odpowiedz Link
chude_ramie Re: naukowo... 19.08.08, 10:35 ja wychodzę z przewrotnego założenia, że kac dotyczy mojej głowy a nie mnie ;) i jak przeholuję to na drugi dzień pracuję w tempie wzmożonym ;) do tego herbatka z cytrynką i czekolada kanapak gdzieś po południu Odpowiedz Link
pan_i_wladca_mx Re: naukowo... 19.08.08, 11:58 speedymika napisała: > - nie pijemy żadnej wody ani niczego gazowanego bo od tego się robi gorzej > > - należy jeszcze przed ochlejem sie zaopatrzyć w Gastrolit - na receptę, jest t > o > specyfik wyrównujący sole fizjologiczne w żoładku, jak wiadomo, mocno zaburzone > pijaństwem :) (ból żoładka) > no i należy go najpierw rano wypić duszkiem (bo mało smaczne) > > - ponieważ przez alkohol spada poziom cukru (ból głowy) w zwojach mózgowych, > należy wypić glukozę w silnym stężeniu, rozpuszczoną w wodzie. > - potem można spożyc aspiryne > - oraz powerrade czy inszy isostar > -po godzince zjeść jakieś parówki na gorąco a wcześniej kefirek albo zsiadłe > mleczko (trzeba zakwasić organizm) - dobry jest też sok z kiszonej kapustki > a w połowie dnia porzadne danie fastfoodowe - ja zazwyczaj opylam powiekszonego > Bigmaca z colą. > > i potem juz jest błogo i dobrze :) > brzmi jak salon tortur :) wybieram poranny powrot do domu z zahaczeniem o mcdonaldna, nigdy, powtarzam nigdy, mi tam <<jedzenie>> tak nie smakuje jak na kacu. wlasciwie moze byc cokolwiek, byle tluste i pare litrow wody z cytryna (nie wody o smaku cytryny bo mozna miec zwrot:) Odpowiedz Link