puszysta_gimnazjalistka 29.09.08, 11:25 Czy ktoś wie co to jest? Próbowałem wygooglować, ale bezskutecznie. Partnerka mi tak zdiagnozowała nasz związek po przeczytaniu jakiejś książki, nie chciał powiedzieć jakiej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:27 puszysta_gimnazjalistka napisał: > > Partnerka mi tak zdiagnozowała (....)jakiejś książki, > nie chciał (...) teraz to ja nie rozumiem.... ;D Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:42 Czego tu nie rozumieć? To wszystko przez te książki, najpierw kobieta czyta a potem zaczyna analizować i już są problemy. Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:49 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Czego tu nie rozumieć? > To wszystko przez te książki, najpierw kobieta czyta a potem zaczyna analizować > i już są problemy. o bardzo przepraszam z twojego pierwszego postu nie wynikało jasno, że to kobieta! Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:50 A partnerka to przepraszam co? Facet? Jakoś nie potrafię o niej powiedzieć dziewczyna, do niej to nie pasuje. Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:03 "po przeczytaniu jakiejś książki, nie chciał powiedzieć jakiej. " pod nos wam wszystko trzeba, szóste słowo mnie zmyliło! Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:08 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Aaaa. Beee. Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:28 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Czy ktoś wie co to jest? > > Próbowałem wygooglować, ale bezskutecznie. > Partnerka mi tak zdiagnozowała nasz związek po przeczytaniu jakiejś książki, > nie chciał powiedzieć jakiej. ja tam nie wiem, to już warty powinna spytać, jak to ot niej jest ten związek. Odpowiedz Link
zoofka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:28 obejrzyj to: www.krystynajanda.net/zwiazek-otwarty wszystko będziesz wiedział :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:40 Co to jest związek otwarty to wiem, ale monogamiczny otwarty jest dla mnie zagadką. Odpowiedz Link
zoofka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:54 hmmm... faktycznie dość ciekawe określenie. Niechże pomyślę... Odpowiedz Link
bertrada Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:32 Przypadkiem nie taki, w którym partnerzy, co prawda pozostają w stałym wzajemnym związku i nie szukają sobie nikogo innego na stałe, ale nie stronią też od przygodnych skoków w bok? ;) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:47 To chyba jest związek otwarty, w moim przypadku słowo monogamiczny w środku sprawia, że mam problem z objęciem zagadnienia. Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:49 puszysta_gimnazjalistka napisał: > To chyba jest związek otwarty, w moim przypadku słowo monogamiczny w środku > sprawia, że mam problem z objęciem zagadnienia. a nie powiedziała "na razie monogamiczny?';) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:52 Sugerujesz, że mogło to być ostrzeżenie? Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:03 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Sugerujesz, że mogło to być ostrzeżenie? a tak powiedziała? Odpowiedz Link
bertrada Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:54 Może monogamiczny dlatego, że żadne z was nie ma na boku nikogo stałego. Przygodny skok w bok bez zobowiązań to jednak co innego niż stała kochanka czy kochanek na boku. ;D Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:58 Czyli monogamiczny otwarty to coś pomiędzy poligamicznym a monogamicznym? Dobrze, a gdzie w takim razie jest otwarty? Zaraz zacznę robić sobie wykresy, bez Visio i MS Project się nie obejdzie. Odpowiedz Link
bertrada Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:02 Otwarty, czyli bez zobowiązań i stałych związków. Zamknięty to pewnie taki we własnym stałym gronie. Czyli z tego wniosek, że jeżeli istnieje coś takiego jak związek monogamiczny otwarty to musi również istnieć związek poligamiczny zamknięty. ;D Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:06 to może poligamiczny zamknięty to takie dwie zaprzyjaźnione swingujące pary? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:09 Ja wiem, ja wiem. Poligamiczny zamknięty to wtedy gdy facet ma dziecko z żoną i drugie z kochankę i do obu jest bardzo przywiązany i obie bardzo wspiera, pomaga i czuje daleko idące zobowiązania. Na trzecią mało kogo stać:) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:11 Był ostatnio w wyborczej taki artykuł o mężczyznach, którzy prowadzili podwójne życie i takie 2 rodziny (kochanka o żonie wiedziała, żona o kochance nie) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:15 Tak, kochanki mają lepiej, wydaje się, że zwykle mają lepsze rozeznanie w sytuacji. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:17 A taka żona to zawsze niedoinformowana. Wniosek z tego, że lepiej być dla partnera kochanką niż żoną ;)) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:18 I jakby co to też łatwiej za drzwi wykopać. Same zalety. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:24 No dokładnie :) Dlatego też nie rozumiem skąd u niektórych takie parcie na ślub. Koleżanka w zeszłym roku w czerwcu wyszła za mąż i już jest po rozwodzie. Odpowiedz Link
bertrada Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:09 Być może. ;D A otwarty to może swing z przypadkowo poznanymi parami? Odpowiedz Link
bertrada Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:10 A otwarty, to swing z przypadkowymi parami? Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:12 poligamiczny otwarty tak bo monogamiczny otwarty, to jakoś ciężko mi zdefiniować ;> Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:51 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Czy ktoś wie co to jest? > > Próbowałem wygooglować, ale bezskutecznie. > Partnerka mi tak zdiagnozowała nasz związek po przeczytaniu jakiejś książki, > nie chciał powiedzieć jakiej. pisz od razu, że oczekujesz poparcia przy miażdżeniu intelektualnym swojej partnerki, a nie głupie pytania zadajesz :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 11:54 Miażdżyć na razie nie planuję, ona coś na pewno kombinuję, chciałbym to rozgryźć. Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:05 kobieta mu delikatnie sugeruje, że chce za maż :) Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:06 ursyda napisała: > kobieta mu delikatnie sugeruje, że chce za maż :) popieram to tłumaczenie :) Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:09 bo takie sranie w banie i definiowanie zwiazków i jeszcze czytanie na ten temat ale zamęt zasial i puszysta się gubi:) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:11 Nieee, przecież ja jestem infantylny, niedojrzały, zobowiązań unikam jak ognia, jaka rozsądna kobieta, a za taką należy uważać moją partnerkę, chciała by mnie na męża? Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:14 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Nieee, przecież ja jestem infantylny, niedojrzały, zobowiązań unikam jak ognia, > jaka rozsądna kobieta, a za taką należy uważać moją partnerkę, chciała by mnie > na męża? to pewnie masz jakieś ukryte zalety :)))) Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:14 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Nieee, przecież ja jestem infantylny, niedojrzały, zobowiązań unikam jak ognia, > jaka rozsądna kobieta, a za taką należy uważać moją partnerkę, chciała by mnie > na męża? tak mówi?:D przycisnęło kobietę do zamążpójścia, no.....:D Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:17 Gdzie tam przycisnęło, oboje jesteśmy z odzysku, to nie może być to. Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:19 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Gdzie tam przycisnęło, oboje jesteśmy z odzysku, to nie może być to. ale wiesz, że czasami bywacie slepi z resztą sprwdz to i daj jej piersionek sam się zdzwisz:D Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:21 Ja i pierścionek, przecież ona pomyśli, że zaćpałem, albo już kompletnie mi odbiło. Mam ten problem, że im poważniejsza sytuacja tym prościej wychodzę na skończonego idiotę, taki talent. Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:26 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Ja i pierścionek, przecież ona pomyśli, że zaćpałem, albo już kompletnie mi odb > iło. nie ma kobiety, która nie lubi oświadczyn. nie to, żeby je wszystkie od razu przyjmować... Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:26 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Mam ten problem, że im poważniejsza sytuacja tym prościej wychodzę na > skończonego idiotę, taki talent. Witaj w klubie :))))))))))))) Już się w sumie do tego przyzwyczaiłam, więc zasadniczo już sama siebie nie umiem zaskoczyć. A co do tego, że oboje jesteście z odzysku. Kumpel jest po 2 rozwodach i właśnie znalazł kandydatkę na 3 żonę :PPP Nic a nic się nie zniechęcił ;) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:32 Zawsze podziwiałem twardych facetów:) Chociaż istnieje znaczne prawdopodobieństwo, że ja też tak skończę. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:38 Twardy bo się nie poddaje? Ma 40 lat, a zakochał się jak nastolatek. Mniej więcej po 2 tyg. od poznania jej zaczął już przebąkiwać coś o ślubie ;)) W sumie kto wie? Może i Ciebie to czeka :P Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:46 Różne rzeczy udało mi się w życiu zrobić, ale żeby po dwóch tygodniach już o ślubie coś przebąkiwać, hardcore. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:50 Ale najśmieszniejsze jest to, że oni poznali się przez internet, a osobiście dopiero po miesiącu pogaduszek przez skypa. Więc to dopiero jest hardcore. No ale znam go na tyle, że wiem, że nie żartował. Mnie ogólnie nie spieszy się do wielkich deklaracji i zobowiązań, chociaż raz muszę przyznać, że jeśli chodzi o wspólne zamieszkanie to było ogromne przyspieszenie ;))) Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:27 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Ja i pierścionek, przecież ona pomyśli, że zaćpałem, albo już kompletnie mi odb > iło. > Mam ten problem, że im poważniejsza sytuacja tym prościej wychodzę na > skończonego idiotę, taki talent. po prostu nie analizuj tylko spytaj jej "i co w zwiazku z tym"? Odpowiedz Link
zwroclawianka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:12 ursyda napisała: > bo takie sranie w banie i definiowanie > zwiazków > i jeszcze czytanie na ten temat > ale zamęt zasial i puszysta się gubi:) albo ma deprechę, czuje się zaniedbana i że w ogóle się nie układa- po prostu marudzi. ale kwestia ożenku jest bardziej prawdopodobna. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:02 to chyba jakiś oksymoron? mnie się otwarty związek z monogamią kłóci, no ale ja się nie znam Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:13 Właśnie dlatego staram się skonsultować, widać zadanie jest trudne nie tylko dla mnie. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:16 zasada nr 1: nie staraj się zrozumieć kobiety :] Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:22 Jak coś mnie zaintryguje to drążę, nic mnie nie powstrzyma, nawet ja sam. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:28 No to drąż i jak już poznasz jakieś sensowne rozwinięcie hasła to daj znać. Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:28 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Jak coś mnie zaintryguje to drążę, nic mnie nie powstrzyma, nawet ja sam. wrrrrr to okropne jest Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:37 A ja to lubię. Odpowiedz Link
stedo Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:23 Ee, nie udawaj że nie rozumiesz. Bystry jesteś przecież. Wystarczy tylko rozróżnić dwie sprawy, seks i życie towarzyskie. Monogamiczny odnieść do seksu, a otwarty do życia towarzyskiego. Twoja pani chciała powiedzieć że jesteście sobie wierni, ale nie trzymacie się ciągle za rączkę i macie swoich znajomych, swoje zainteresowania itd. Odpowiedz Link
ursyda Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:29 stedo napisała: > Ee, nie udawaj że nie rozumiesz. Bystry jesteś przecież. Wystarczy tylko > rozróżnić dwie sprawy, seks i życie towarzyskie. Monogamiczny odnieść do seksu, > a otwarty do życia towarzyskiego. a co, jeśli odwrotnie? hę? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:41 Monogamiczny z pewnością nie pasuje do naszego życia towarzyskiego. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:39 I tu problem z kobietami jest pogrzebany. Oczywiście myślałem o takiej interpretacji, ale jak to zwykle bywa dostaję całą masę sprzecznych sygnałów i powyższe tłumaczenie nie pasowało mi do całości naszego związku. Choć, może o to właśnie chodzi. Odpowiedz Link
stedo Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 13:50 puszysta_gimnazjalistka napisał: >dostaję całą masę sprzecznych sygnałów i powyższe tłumaczenie nie pasowało mi do całości naszego związku.< Widzisz, to są te niuanse a czasami w nich jest tzw. pies pogrzebany. Ale nie wprowadziłeś nas w nie i możemy kierować się tylko tym co napisałeś i trzeżwymi przesłankami. Choć, może o to właśnie chodzi. Tak z zewnątrz i na teraz na to wygląda, myśląc racjonalnie. A Wy myślicie? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 14:06 Dlaczego kobiety skupiają się na niuansach? Zawsze mnie to zastanawiało, przecież tak nigdy nie uda się objąć całości. A sygnały jakie dostaję, są proste: "dobrze by było zacieśnić związek ale lepiej tego nie robić". Odpowiedz Link
stedo Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 14:31 puszysta_gimnazjalistka napisał: A sygnały jakie dostaję, są proste: "dobrze by było zacieśnić związek ale lepiej tego nie robić". Czyli lepsze jest wrogiem dobrego?;)) A poważnie. Może czeka na inicjatywę z Twojej strony tego "dobrego", coby nie wyjść na namolną? Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 14:41 Raczej zakłada, że cała robotę ma odwalić facet. Odpowiedz Link
heart_of_ice Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:29 Wiem! Moze chodzi o taka odmiane zwiazku otwartego, gdzie twoja partnerka nie skacze sobie na bok z roznymi, tylko ma stalego partnera do skakania z. Pauli -- "Bierze się trochę bawełny i... rozkuwa na płasko, jak przypuszczam... i dostaje się chusteczkę" [T.P] Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:43 Tak od razu mam pytać czy sypia z byłym, czy lepiej poczekać kilka dni? Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:52 kiedyś słyszałam, że z "byłym to nie grzech" ;))) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:53 A, to spoko, to nawet nie będę pytał. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:55 zapytać zawsze warto, być może ona nie zna tego hasła ;)) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 12:58 A to znasz? "Nie drażnij swojej kobiety bo może odgryźć głowę" Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 13:02 Nie, dobre dobre :))))))))) Znam tylko, że kobiety nie można zmienić, można zmienić kobietę, ale to nic nie zmieni :P (ktoś miał w sygnaturce) No i o karmieniu faceta i wypuszczaniu na noc. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 13:04 "Kobiety nie można zmienić. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia" tak to leciało w oryginale Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 13:10 Co robić, na facetów się nie przerzucę, bo minie jakoś specjalnie nie kręcą. Pozostaje mi użeranie się do końca życia z kobietami, coś jak klasyczna grecka tragedia. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 13:15 Tak się czasem zastanawiam kto z kim bardziej musi się użerać ;))) Z dwojga złego wolałabym klasyczną tragedię od powieści romantycznej z elementami sielanki ;) Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:20 To Ty jednak masz partnerkę? Niedawno jęczałeś, że nie masz. ;-) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:38 Oj, bo to taki popie..ny związek. Czasem jest, czasem go nie ma. Odpowiedz Link
kitek_maly Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 16:48 > Oj, bo to taki popie..ny związek. Czasem jest, czasem go nie ma. Ah rozumiem. Czyli jak tu jesteś, tzn że nie ma Twojego związku a jak z nami nie piszesz, tzn że jest. ;-) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 17:09 A wiesz? W pewnym uproszczeniu można tak powiedzieć. Im gorzej mi z kobietą tym fajniej mi na forum. Odpowiedz Link
funny_game Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:28 Na moje kaprawe oko, to znaczy, że jak monrz chce mi koniecznie kupić 15 par nowych butów, to ja jestem na tę propozycję otwarta. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:39 A jest jakaś kobieta, która by się na taką propozycję nie otworzyła? Odpowiedz Link
funny_game Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:45 Tak, poznasz ją po tym, że nie żyje i ma aureolę nad głową. Odpowiedz Link
funny_game Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:45 Aha, i nie żyje w jakimś Tybecie czy gdzieś w tym stylu. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:48 Tybetanki mnie nie kręcą, za to Japonki bardzo, kilka lat temu chciałem tam emigrować, a trzeba było, trzeba było, nie miałbym tych problemów co dzisiaj. Odpowiedz Link
funny_game Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:52 Tak, tak, zwierz się cioci Marcie, nikomu nie powiem, hłe hłe :P Jakie Ty możesz mieć problemy... Rysunek Mleczki mi się przypomniał. "Twoja depresja przy mojej depresji jest doprawdy śmieszna". Jeno depresję cza na problem zamienić :F Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:54 Nawet sobie nie wyobrażasz ile w moim młodym ciele i młodym mózgu mieści się strasznych problemów. Przytłaczające !!! Odpowiedz Link
funny_game Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:55 A ile z nich sam sobie tworzysz? :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:57 O przepraszam, jestem na tyle dorosły i mam tę świadomość, że 99% problemów jakie ludzie przeżywają tworzą sobie sami. Z nieba nic nam nie spada, nie tyczy się to tylko pieniędzy, ale również problemów. Odpowiedz Link
cytrynka_ltd Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:39 ktoś jest otwarty na kogoś nowego i szuka będąc w monogamicznym związku? ;) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:46 O, to mi się podoba, pasuje do sytuacji, to może być strzał w dziesiątkę. Odpowiedz Link
cytrynka_ltd Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:48 tak tez myślałam:)))rozpracowała ciebie. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:51 Rozpracować mnie nie jest wyczynem, gadam bez przerwy i przekazuję mnóstwo informacji zwrotnych. Wyczynem jest zrozumieć o co jej chodzi. Odpowiedz Link
cytrynka_ltd Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 15:56 bo, kobiety często mówią szyfrem:) ale, inteligentnie przekazała ci, że wie wszystko:)) lepiej skończ z małoletnimi gimnazjalistkami ;) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 16:01 A fuj, co ja bym miał z taką gimnazjalistką robić? Kobieta musi mieć koło 30 lat, żeby była, ten tego, fajna i w ogóle. Odpowiedz Link
cytrynka_ltd Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 16:09 coś często zmieniasz sygnaturki, jak rękawiczki. ale, poprzednia była fajniejsza:) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Związek monogamiczny otwarty 29.09.08, 16:43 Można sobie zdefiniować pakiet sygnaturek, gdy piszesz post automatycznie losowana jest jedna z nich. Odpowiedz Link