2szarozielone 29.11.08, 11:34 Mój młodszy kuzyn wyraźnie (nie tylko dla mnie) i b. poważnie wpada w regularny alkoholizm, powielając wzorzec swojego ojca. Boję się o niego, ale nie wiem - czy jest cokolwiek, co mogę zrobić? On ma 20 lat tylko... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konstancja.wilde Re: alkoholizm 29.11.08, 11:46 gdyby miał dziewczynę, to mogłabyś do niej uderzyć. ty jako kuzynka, o ile nie jesteś jego najlepszą przyjaciółką po grób, nic nie osiągniesz. Odpowiedz Link
2szarozielone Re: alkoholizm 29.11.08, 11:49 Nie ma dziewczyny. Powiedzmy, że dziewczyny miewa... Na trzeźwo jest zbyt nieśmiały, by do jakiejś zagadać, nabiera odwagi jak się napije - a wtedy to ma szanse najwyżej u kretynek. Taka smutna prawda :( Mamy chyba dobry kontakt i ceni sobie, co mówię, ale jakoś nie widze szans, żeby mu do rozumu przemówić :( Smutno :( Odpowiedz Link
pollyannadorosla Re: alkoholizm 29.11.08, 11:56 spróbuj przekonać go do terapii, zanim mu to przetrąci życie. moze jest jakieś forum, gdzie są ludzie ktorzy z tego wyszli albo eksperckie - podpowiedzieliby Ci jak z nim rozmawiać. Oni najlepiej znają problem od podszewki. Odpowiedz Link
konstancja.wilde Re: alkoholizm 29.11.08, 12:02 niestety, to jest moim zdaniem najbardziej paskudny z nałogów. serio, uważam że jest jest najtrudniejszy do pokonania. mój znajomy ogarnął się dopiero jak żona mu powiedziała, że się z nim rozwiedzie, jak nie zacznie chodzić na spotkania. niestety szantaż często ma zbawienne skutki :/ Odpowiedz Link
pollyannadorosla ps 29.11.08, 13:21 przejrzalam fora na gazecie i znalazlam kilka n/t - moze warto tam zapytac? (linki poniżej), powodzenia :-) 1) uzależnienia: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=176 2)DDA (dorosłe dzieci alkoholikow) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25314 Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: alkoholizm 29.11.08, 12:57 Wiele zależy też od towarzystwa - jeśli ma wokół siebie regularnie pijących ludzi, to będzie trudno nagle zmienić upodobania. Odpowiedz Link
wiarusik Re: alkoholizm 29.11.08, 18:51 to w płolszcze normalne a najlepiej to się chleje w pracy Odpowiedz Link
wiarusik Re: alkoholizm 29.11.08, 18:54 zawala się zlecenia,realizuje w późniejszym terminie,cierpi jakość... normalne-płolska,nasza najpomroczniejsza Odpowiedz Link