qw994 02.02.09, 19:18 Czytałabym całymi dniami książki i nikt by mi tyłka nie zawracał. Gdybym miała takie moje obecne zarobki będąc cieciem, nie wahałabym się. Mam gdzieś ambicję i karierę. Howgh. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heart_of_ice Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 19:19 Musialabys osniezac w niedziele. I robic porzadki w zsypie:P Pauli -- Morze jest w końcu, pod wieloma względami, tylko bardziej mokrą formą powietrza. [T.P] Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 19:19 ja dzisiaj gadałem z cieciem starszym panem cieciem mówił że ma tv, kompa, radio da się przyzwyczaic zmiana trwa 24 h prędzej bym umarł. Odpowiedz Link
lupus76 No to z dedykacją 02.02.09, 19:21 specjalnie dla Ciebie, Qw: www.wrzuta.pl/audio/pzoV1Aqprb/andrzej_rosiewicz_-_zenek_blues Odpowiedz Link
silic Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 19:43 Albo bibliotekarką. Jak byłem mały chciałem być bibliotekarką. Też mam gdzieś karierę (bo ambicji to nie mam). Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 19:45 taaa a po powrocie do domu krzyczeć u progu: "Kochanie nie uwierzysz co się dzisiaj dowiedziałem w pracy! Mordercą był ogrodnik!" Odpowiedz Link
silic Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 19:50 Prędzej "Dziś przeczytałem "Raz do roku w Skiroławkach". Choć do sypialni, chciałem coś zacytować...". Ale to w teorii. Żadnego "kochanie " i tak by pewnie nie było. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 20:12 Jak byś był bibliotekarką szkolną, to co najwyżej mógłbyś o Panu Samochodziku podyskutować, a nie 'Raz w roku w Skiroławkach' ;) Odpowiedz Link
silic Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:00 Ale nigdzie nikt nie pisał o bibliotekarce szkolnej :). A Pan Samochodzik też wart dyskusji. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:02 Może i wart, ale do sypialni by Cię raczej nie zaprowadził ;) Odpowiedz Link
silic Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:06 Mnie ciężko zaprowadzić bo się źle prowadzam...Sam bym trafił. Na pozycję "na Samochodzika"... Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:08 'Na Samochodzika' to i w samochodzie można. Ale do tego trzeba dobrze prowadzić ;) Odpowiedz Link
lupus76 A ja to bym chciał być 02.02.09, 19:44 rentierem. Powinien być taki kierunek studiów. Czuję, że byłbym prymusem. Odpowiedz Link
silic Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 19:46 Obawiam się, że mógłbyś odpaść na egzaminach wstępnych. Co do sedna to się zgadzam - bycie rentierem to zdecydowanie moje wymarzone zajęcie. Odpowiedz Link
qw994 Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 19:48 Tak, rentier to jednak lepsze, niż cieć. Macie rację. Ale bibliotekarka to też fantastyczny zawód. Coś dla mnie. Odpowiedz Link
silic Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 19:53 Cieć nie jest taki zły. Wręcz przeciwnie - praca w ruchu ale nie zbyt intensywna, świeże powietrze, wykorzystanie zdolności manualnych. Same plusy - zupełnie poważnie. Odpowiedz Link
qw994 Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 20:00 Chyba jednak wolałabym bibliotekarkę. One muszą długo żyć. Na mój gust to praca praktycznie bezstresowa. Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 20:07 taaaaak? to sie przejdź na biblioteke awfu Odpowiedz Link
qw994 Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 20:10 Czy tam śmierdzi męskim potem? O to chodzi? :) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 20:12 nie, zupelnie nie o to chodzi;) tylko miałem okazje zobaczyc wpienioną bibliotekarke Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 21:01 nie mam pojęcia ale znając studentów awfu to sobie zasłużyli:) Odpowiedz Link
silic Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 21:03 Z tym stresem to różnie bywa. Moja bibliotekarka z podstawówki była choleryczką ciężką. Wystarczyły jej 2 sekundy żeby zacząć krzyczeć. Ale może to tylko takie moje wspomnienia jak się miało 10 lat.... Odpowiedz Link
qw994 Re: A ja to bym chciał być 02.02.09, 21:09 Może wyglądała jak siostra Ratched, a ty byłeś malutki i chudziutki?? Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 20:19 O nie, to nie dla mnie. Zresztą umarłabym ze strachu, że będzie jakieś włamanie i to ja będę za wszystko odpowiadać. Ale chciałabym mieć własny warsztat stolarski, plus te wszystkie tokarki, frezarki, czy co tam jeszcze. Fajnie by było umieć obsługiwać te wszystkie maszyny i robić meble, biżuterię i różne gadżety. :) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:00 mój tata był stolarzem mam cały warsztat w piwnicy mama nie kazała mi się tam bawić bo mówiła że dzieci stolarzy nie mają palcy. ale ja mam wszystkie... wie ktoś czy dzieci listonoszy mają palce? Odpowiedz Link
silic Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:01 >wie ktoś czy dzieci listonoszy mają palce? Tego nie wiem ale podobno mają liczne rodzeństwo... Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:04 mason_i_cyklista napisał: > mój tata był stolarzem > mam cały warsztat w piwnicy Super! Zrobisz mi rower z drewna? ;) > > mama nie kazała mi się tam bawić bo mówiła że dzieci stolarzy nie mają palcy. > ale ja mam wszystkie... wie ktoś czy dzieci listonoszy mają palce? Mają nawet więcej niż potrzeba - wykształciły im się na drodze ewoloucji do sortowania listów ;) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:19 gotowe przepraszam że takie małe, ale komórką robiłem - akurat mi sie baterie w aparacie skonczyly;) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Chciałabym byc cieciem 02.02.09, 21:24 Cudo! :* Pinokio też na pewno miał taki rower! :) Odpowiedz Link