karka831 15.04.09, 13:44 Czy posiadanie grzywki jest fajne? Za 3 godziny usiądę na fotelu fryzjerskim, a nadal nie mogę się zdecydować czy ściąć grzywkę. I w tym miejscu proszę o wszelkie za i przeciw. :> Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_krk Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 13:46 zależy od grzywki ja mam taką na bok i jest git Odpowiedz Link
karka831 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 13:48 No ja właśnie myślę o takiej na bok, o bezpiecznej długości, żeby w razie czego spiąć spinką do tyłu. A czy grzywa jest upierdliwa? I jak często trzeba ją podcinać? :> Odpowiedz Link
baba_krk Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 13:53 moja grzywa sięga mi do nosa, więc spiąć ją to żaden problem... a podcinam ją jak mam fantazję ;) teraz jestem na etapie zapuszczania kudłów :D Odpowiedz Link
karka831 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 13:54 I nie przeszkadza Ci? Nie wchodzi do oczu? Nie gilgocze? :> Odpowiedz Link
baba_krk Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:05 Zazwyczaj nie przeszkadza, a jak już zaczyna to ją podpinam z boku, albo u góry i po kłopocie :) Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 13:57 Posiadanie grzywki jest tak samo fajne, jak jej nieposiadanie, albo posiadanie loków, fryzury na zapałkę, na boba czy dredów, po prostu jest jakims elementem wyglądu :) ja mam grzywkę, bo bez niej czuję się łysa, a bardziej juz chyba z przyzwyczajenia :D Mam na bok, więc podcinam, kiedy mi się zachce, jak mi się długo nie zachiewa, po prostu zakładam za ucho, żeby w oczy nie właziła. Problemów nie sprawia, ociupinkę ją podnoszę podczas suszenia na okrągłej szczotce i to całe zajęcie, jakie z nia mam :) spróbuj, co Ci szkodzi, jak Ci się odwidzi, to po prosu zapuścisz. Odpowiedz Link
karka831 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:00 Dzięki za obrazową odpowiedź. :> Chyba się skuszę, jak mi się nie spodoba to zapuszczczę i tyle. To będzie mój pierwszy raz z grzywką, stąd to podniecenie. :P Odpowiedz Link
milusia994 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 13:56 Teraz kochana jest moda na grzywkę a'la BrzydUla ;) Odpowiedz Link
karka831 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 13:58 Ja bym nie musiała nakręcać, bo z natury mam kręcone włosy, ale zazwyczaj prostuję, więc grzywka nie byłaby lokiem. :P Odpowiedz Link
conena Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 13:57 jedna zwariowana fryzjerka obcięła mi grzywkę latem ubiegłego roku. jestem z tych, co siadają na fotelu, zamykają oczy i co ma być to będzie, więc jak się skapłam, że mam grzywkę to myślałam, że będę płakać. moje włosy są "falowane" - idiotyczne określenie, ale najlepsze i najbardziej obrazowe. zawsze myślałam, że u mnie grzywka będzie żyła swoim życiem falując co rusz w inną stronę, ale, nie wiem dlaczego, grzywa mi się zajebiście układa. raz jest krótsza i czuję się wtedy taka młodzieżowa;-) jak jest taka długaśna, że zasłania brwi też wygląda zajebiście i wreszcie udało mi się nad wstrętnymi kłakami zapanować:-) kupiłam se na allegrze loreala taki spryskiwacz i nawet nie muszę się wysilać z układaniem. reasumując - polecam grzywkę. Odpowiedz Link
conena Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:03 super kozmo stajl lans nawet taki sam kolor mam. Odpowiedz Link
milusia994 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:05 Przypomina gruszkę do levative :> To teraz się lansujesz? ;D Odpowiedz Link
conena Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:08 tak w sumie to tylko dla tego kształtu lewatywowego go zakupiłam. ale nie musiałyśmy tego wywlekać na forum;-) nie tylko teraz się lansuję, ciągle się lansuję, maj lajf ys maj lans :P Odpowiedz Link
milusia994 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:11 Ok.Przecież nikt jeszcze na szczęście nie sprawdza co robimy w domu ;))) Odpowiedz Link
karka831 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:47 Podoba mi się ten specyfik. Muszę go dopisać do listy rzeczy niezbędnych. :> Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:51 Posiadanie grzywki jest fajne. :) A grzywka jak grzywka - żyje własnym życiem i codziennie wygląda inaczej ;) Odpowiedz Link
karka831 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 14:55 No właśnie tego 'życia swoim życiem' się trochę obawiam, ale kusi mnie ta grzywa, no. O taka: img225.imageshack.us/img225/9526/t4t4t4ni2.jpg Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 15:02 Spoko, to jest grzywa nie grzywka ;) Jak Ci nie będzie pasować, to szybko odrośnie. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 16:06 Ja też nie mam. I nigdy nie miałam, no nigdy. Ale mnie fruwają włosy dookoła, więc może starcza to za - jak bym miała? Odpowiedz Link
qw994 Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 18:35 Jeśli falują ci włosy, a nie chce ci się codziennie prostować - nie rób tego. Ja raz w życiu zrobiłam ten błąd. Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: Do grzywaczy :> 15.04.09, 19:04 Obawiam się, że juz za późno :ł "Za 3 godziny usiądę na fotelu fryzjerskim, a nadal nie mogę się zdecydować czy ściąć grzywkę. " - napisała Karka 13:44. Ale niebojsa, Karka - wszystko zależy od obcięcia, grzywkę chyba trudno spartolić :) Odpowiedz Link
karka831 Re: Do grzywaczy :> 16.04.09, 08:23 Mam :> Narazie trochę mi przeszkadza, ale myślę, że to kwestia 'wprawy'. Jestem zadowolona. :> Odpowiedz Link