Dodaj do ulubionych

się załamałam

25.07.09, 12:10
Wydawałoby się, że mądry facet - a mówi głupoty na bzdurny temat dla SE. Potem
się muszę wstydzić, jak ludzie się ze mnie śmieją, że socjologię kończyłam.
www.se.pl/wydarzenia/marcinkiewicza-love-story/isabel-bedzie-marna-zona_103056.html
A w ogóle - o co chodzi w tabloidach z tym podawaniem w nawiasie wieku każdej
osoby, o której piszą?
Obserwuj wątek
    • bertrada Re: się załamałam 25.07.09, 12:40
      Coś w tym jest. Jak ktoś szuka żony do sprzątania, gotowania i pielenia ogródka,
      to raczej nie powinien się wiązać z kimś, kto lubi spędzać czas w inny sposób. ;D
      • 2szarozielone Re: się załamałam 25.07.09, 13:51
        Mnie przyszedł do glowy tylko komentarz, że dobrą żonę to Kazimierz już miał.
        Nie wyszła na tym najlepiej.

A Szlendakowi cholernie się dziwię, że usiłuje prowadzić jakieś pseudonaukowe
        dywagacje nad wywiadem w "Vivie". " Nie jako mężczyzna, ale jako socjolog".
        • cytrynka_ltd Re: się załamałam 25.07.09, 15:11
          dlaczego? bo, od tamtej odszedł?
          on nam nie mówi dlaczego. ona wręcz przeciwnie, jak to "matka polka".

ale, przeczytawszy do końca artykuł i to co napisałam wcześniej o Isabel,
          pomyślałam, że mężczyzna zmienia kobietę na jej przeciwieństwo.
          widocznie miał już dosyć poprzedniej jako wieszaka.
          oni są teraz bardziej do siebie podobni. a, ona jest nawet czasami za szczera i
          mówi prawdę, że jest niezależna i sama chce coś osiągnąć. nie tak, jak
          poprzednia stereotypowa kobieta-żona.
          sorry, ale ludzi bronią podobnych sobie.
          tak, jak ja jestem niezależna, jak Isabel:)
          ale, wiem też jaki jest Marcinkiewicz.

dlaczego wszyscy chcą udowodnić, że to nie jest miłość i że są złą parą?
          on w przeciwieństwie do wielu zazdroszczących mu mężczyzn(ma młodą i piękną
          kobietę) postąpił uczciwie wobec jej i swojej żony.
          inni oszukiwali żonę i kochankę.
          • wanilinowa Re: się załamałam 27.07.09, 19:36
            > dlaczego wszyscy chcą udowodnić, że to nie jest miłość i że są złą parą?
            > on w przeciwieństwie do wielu zazdroszczących mu mężczyzn(ma młodą i piękną
            > kobietę) postąpił uczciwie wobec jej i swojej żony.
            >

tu działa trzecia zasada dynamiki Newtona: oni chcą wszystkim udowodnić że są
            wspaniałą parą (blogi, wywiady w szmatławcach, pokazówki na wizji), więc naród
            wprost przeciwnie :)
            komizmu sytuacji dodaje fakt, że gość świecił swoją kryształową miłością do
            żony, budując w ten sposób swój polityczny kapitał:
            kmarcinkiewicz.blog.onet.pl/Dumny-i-zakochany,2,ID119301212,n

jakby Marcinkiewiczowi naprawdę zależało na spokoju i wartościach rodzinnych, to
            przynajmniej teraz siedziałby cicho. na poparciu mu już nie zależy, ale to nie
            zwalnia ze zwykłej przyzwoitości.

> inni oszukiwali żonę i kochankę.
            >

heh, jak w tym dowcipie o Stalinie: "A mógł zabić.."
      • cytrynka_ltd Re: się załamałam 25.07.09, 15:03
        a, do czego jest potrzebna żona?;)
        dlaczego mężczyźni żenią się?
        nie dlatego, jak pisze ten socjolog dr. jakiś tam.
        to są szowinistyczne stereotypy.
        • 2szarozielone Re: się załamałam 25.07.09, 15:07
          ja w ogóle nie wiem, czy w socjologii istnieje kategoria "dobra żona" :) Bo to
          przecież zależy od tego, czego ktoś potrzebuje od życia. Marcinkiewicz ma dzieci
          i może nie chce więcej, Izabela może nie chcieć - i to akurat jest wygodna
          sytuacja. A Szlendak snuje jakies dziwaczne teorie, o które go nie podejrzewałam
          (a go znam - i raczej miał bardziej feministyczne niż szowinistyczne poglądy...)
          na łamach Superaka. Brrrr.
          • cytrynka_ltd Re: się załamałam 25.07.09, 15:14
            właśnie:)

dziennikarze wykorzystują dla szumu medialnego ambicje "pseudonaukowców"
            np. Starowicz i Izdebski nie wypowiadaliby się tak jednoznacznie:)
            a, wiadomo, że negatywne emocje wywołują najwięcej zamieszania i potrzebnego
            dziennikarzom szumu medialnego.

• 2szarozielone Re: się załamałam 25.07.09, 15:24
              Już teraz nie wiem :/ Szlendak nie jest pseudonaukowcem, to mądry facet, nie
              wiem, co robi w brukowcu :(
              • kadfael Re: się załamałam 25.07.09, 15:32
                zarabia, szarozielone, zarabia
                • grassant Re: się załamałam 25.07.09, 17:09
                  kadfael napisała:

> zarabia, szarozielone, zarabia

taa, centuś z Galicji
              • omlet.schabowy Re: się załamałam 25.07.09, 19:19
                2szarozielone napisała:

> Szlendak nie jest pseudonaukowcem, to mądry facet, nie wiem, co robi w brukowcu

Może czegoś szuka? Może czegoś takiego, co znalazł Migalski?
    • stedo Re: się załamałam 25.07.09, 12:51
      Wczoraj na TVStyle oglądałam program WC pt Moim zdaniem.Gdy on nie gada o polityce a kończy na obserwacjach obyczajowych to nawet da go się słuchać;) I ma tzw. zdrowe podejście. Ale wczoraj zastanowiła mnie taka wiadomośc:rozmawiał z tym znanym socjologiem, prof. z UW/cholera, starcza skleroza, z głowy mi wyleciało teraz nazwisko/. No i ten prof. robił badania n/t związków damsko-męskich. I wyszło mu m.in. że w Polsce na tzw. kocią łapę czyli w konkubinacie żyje tylko 2% związków. Trochę mało mu wyszło moim zdaniem. Chyba że wziął pod uwagę też okres trwania, czyli wziął ilośćxdługość w obu przypadkach i obliczył %.Bo te wolne związki to prędzej czy póżniej albo się rozlatują albo zmieniają status i są bardziej krótkotrwałe.
      • cytrynka_ltd Re: się załamałam 25.07.09, 14:43
        stedo napisała:

> Wczoraj na TVStyle oglądałam program WC pt Moim zdaniem.Gdy on nie gada o polit
        > yce a kończy na obserwacjach obyczajowych to nawet da go się słuchać;) I ma tzw
        > . zdrowe podejście. Ale wczoraj zastanowiła mnie taka wiadomośc:rozmawiał z tym
        > znanym socjologiem, prof. z UW/cholera, starcza skleroza, z głowy mi wyleciało
        > teraz nazwisko/. No i ten prof. robił badania n/t związków damsko-męskich. I w
        > yszło mu m.in. że w Polsce na tzw. kocią łapę czyli w konkubinacie żyje tylko 2
        > % związków. Trochę mało mu wyszło moim zdaniem. Chyba że wziął pod uwagę też ok
        > res trwania, czyli wziął ilośćxdługość w obu przypadkach i obliczył %.Bo te wol
        > ne związki to prędzej czy póżniej albo się rozlatują albo zmieniają status i są
        > bardziej krótkotrwałe.

może jest to katolicki PR?
        rydzyk macza palce nawet w badaniach naukowych.
        za pieniądze wszystko można przekłamać.
        nawet UE nie jest od tego wolna.
    • kadfael Re: się załamałam 25.07.09, 13:28
      > A w ogóle - o co chodzi w tabloidach z tym podawaniem w nawiasie
      wieku każdej
      > osoby, o której piszą?
      zwierzat tez podaja
    • cytrynka_ltd Re: się załamałam 25.07.09, 14:50
      a co do isabel, to nie jest ona już siksą, a podczas ciąży i po porodzie nawet
      taka imprezowiczka zmienia się w przykładną matkę.
      te opinie socjologów itp.są tendencyjne.
      gdyby było inaczej, to nie pisali takich oczywistych bzdur.
      ona nie jest już pierwszym podlotkiem, a on jeszcze nie jest staruchem.
      ja jego nie oceniam, bo swoje dzieci odchował i miał prawo do swojego szczęścia.
      dla jego żony też może będzie to lepsze. przecież jego w ogóle nie było w domu.
      tak, jakby nie miała już wcześniej męża.
      tylko sławnego polityka i premiera:)))
      a, tak straciła dobrą emeryturę i dostatniejsze życie:))))nic nie jest takie
      proste, jak nam podają.
    • 40cztery Re: się załamałam 26.07.09, 14:03
      2szarozielone napisała:
      > Wydawałoby się, że mądry facet
      > - a mówi głupoty na bzdurny temat dla SE. Potem
      > się muszę wstydzić, jak ludzie się ze mnie śmieją,
      > że socjologię kończyłam.

wiesz jak to w mediach - tylko zła wiadomość to dobra wiadomość. skoro go nie
      zdradza to dobrą wiadomością będzie, że go zdradzi. C'est la żizń

40cztery
    • bogdanekb Re: się załamałam 26.07.09, 16:01
      forum.gazeta.pl/forum/f,49681,Historie_ze_Smokami_w_tle.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka