catthe 31.07.09, 13:19 Czy jak kwiatek uschnie to już jest po ptakach? Czy może jak zacznie się go podlewać i w ogole to on odżyje odrośnie i znów będzie git? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sundry Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 13:41 Czytałam,że wtedy trzeba go wyjąć z doniczki i wsadzić z korzeniami do wody,ale domyślam się,że działa tylko do pewnego czasu:) Odpowiedz Link
catthe Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 13:50 Kwiatków jest z dziesięć i nie wiem czy nie zepsuję ich bardziej jak zacznę je wyjmować a potem znów wkładać do doniczki. Może zrobię to z tymi dwoma najgorszymi. Na razie zlałam je maks wodą. Odpowiedz Link
thank_you Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 13:43 Niestety. Ususzyłam kiedyś dwa kwiatki w moim pokoju, bo nie chciałam miec żadnego i myślałam, że mama je wyrzuci. Na moje nieszczęście mama je odratowała, ale przez jakiś czas były brzydkie. Zamienił stryjek siekierkę na kijek ;-) Odpowiedz Link
karka831 Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 13:47 Thank, czy Ty Też jesteś z tych co to lubią kwiaty, ale wyłącznie u kogoś? Ja o kwiatach po prostu nie pamiętam, wszystkie umierają. ;/ Choć bardzo lubię. Odpowiedz Link
thank_you Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 13:49 Ta, z kwiatków to preferuję tylko te cięte. :D Odpowiedz Link
karka831 Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 13:50 To tak jak ja. No, może ewentualnie kaktusy. :P Odpowiedz Link
thank_you Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 14:00 Kaktusy są niebezpieczne ;D Moja siostra wywijając orła na terakocie niechcący strąciła kaktusa stojącego na parapecie i wbił jej się w brzuch. Nie dośc, że złamała nadgarstek w dwóch miejscach, to jeszcze brzuch sobie pokaleczyła :-) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 14:13 Przytul, może pomoże. Odpowiedz Link
tata.kasi Re: bardzo ważne pytanie! 31.07.09, 14:19 To tak, jakby mumię egipską zalać wodą i czekać, aż ożyje...:D Odpowiedz Link