catthe 17.08.09, 22:33 makaronem o ścianę co by sprawdzić czy już jest dobry? No wiecie, jak spadnie to jeszcze zły a jak się przyklei to można jeść;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_krk Re: a rzucacie 17.08.09, 23:03 a co to za pogańskie zwyczaje? rzucam tylko mięchem ;) Odpowiedz Link
catthe Re: a rzucacie 17.08.09, 23:31 A Ty nie znasz tej metody na sprawdzanie czy już się odpowiednio ugotował? Skąd ja o tym wiem to nie wiem:P ale wiem, że od dziecka słyszałam o tym i parę razy wykonałam. Dziś sobie o tym przypomniałam i pomyślałam, że to może być niezła zabawa. Jutro jak będę gotować makaron rzuce o kafelki w kuchni:D Odpowiedz Link
bertrada Re: a rzucacie 17.08.09, 23:38 A to mogą być kafelki? Myślałam, że skoro to stary tradycyjny sposób, to raczej o tradycyjną ścianę chodzi. Bo do śliskich kafelków to nawet rozgotowany makaron może nie przylgnąć. ;D Odpowiedz Link
catthe Re: a rzucacie 17.08.09, 23:43 bertrada napisała: > A to mogą być kafelki? Myślałam, że skoro to stary tradycyjny sposób, to raczej > o tradycyjną ścianę chodzi. Bo do śliskich kafelków to nawet rozgotowany makaro > n > może nie przylgnąć. ;D Z tego co pamietam to ja właśnie na kafelki rzucałam. Tylko, że! to muszą być chyba raczej nitki. One się przyklejały. Takie kolanko czy inny świederek to chyba się nie przyklei. Zresztą, jutro sprawdze to dam znać;) Odpowiedz Link
gruby_brzydal Re: a rzucacie 19.08.09, 16:17 oczywiście że kolanko się nie przyklei. Muszelka może się najwyżej, i to raczej przyssać. Odpowiedz Link
catthe Re: a rzucacie 17.08.09, 23:46 baba_krk napisała: > Sprawdzam doustnie. Jak twardy to pluję :P A wiesz, który makaron bardziej tuczy? Al dente czy ten bardziej rozgotowany? Bo ja słyszałam sprzeczne wersje. Odpowiedz Link
baba_krk Re: a rzucacie 17.08.09, 23:50 nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem :P ja nawet nie wiem ile co ma kalorii Odpowiedz Link
baba_krk Re: a rzucacie 17.08.09, 23:22 przy talerzach lepsza akustyka, aż tak bym z nich nie rezygnowała na rzecz makaronu ;) Odpowiedz Link
konto.online Re: a rzucacie 17.08.09, 23:28 mię nie chodzi o rzucanie talerzami tylko jak już ten makaron przylepiony do ściany jest - po co go zeskrobywać na talerz? od razu do paszczy go! Odpowiedz Link
catthe Re: a rzucacie 17.08.09, 23:34 konto.online napisał: > mię nie chodzi o rzucanie talerzami > tylko jak już ten makaron przylepiony do ściany jest - po co go zeskrobywać na > talerz? od razu do paszczy go! :D A sos na ten przykład oddzielnie do buzi czy też po ścianie? Odpowiedz Link
baba_krk Re: a rzucacie 17.08.09, 23:40 ale w swoich skojarzeniach poszłam w stronę talerzy... zawsze mi się marzyło, żeby jakieś rozpiździć, a nigdy nie miałam okazji :> Odpowiedz Link
catthe oto dowód 17.08.09, 23:56 że nic sobie nie wymyśliłam i że wielu mądrych ludzi rzuca makaronem o ścianę:P (aż poszłam do gugla poszukać) www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20030128/MAGAZYNDOMOWY/301270002 Odpowiedz Link
baba_krk Re: oto dowód 18.08.09, 00:00 wróżę Cię rychłą emigrację, jeśli chcesz znaleźć zrozumienie w kuchni :P Odpowiedz Link
catthe Re: oto dowód 18.08.09, 00:05 Aktualnie w kuchni to ja chcę znaleźć dwa ciastka. Jedno do zjedzenia a drugie do skonsumowania:P Odpowiedz Link
baba_krk Re: oto dowód 18.08.09, 00:09 też bym coś jeszcze przekąsiła, ale chyba standardowo o tej godzinie rzucę się na cipsy ;) Odpowiedz Link
catthe Re: oto dowód 18.08.09, 00:12 Ależ ja dawno nie jadłam czipsów! Oraz z braku ciastek idę na kolację w stronę kuchni. Odpowiedz Link
baba_krk Re: oto dowód 18.08.09, 00:17 No ja też dawno, od 3h :P Smacznego, ja maszeruję powoli w stronę wyra... trza coś jeszcze poczytać. Odpowiedz Link
stedo Re: a rzucacie 18.08.09, 00:20 Jeśli chodzi o makaron w otoczeniu, to słyszałam o przypadku gotowania go w szybkowarze przez początkującą gospodynię, coby było szybciej;)Nie wiem jak ona to zrobiła, ale znaczna jego część wylądowała nie tylko na pobliskich ścianach ale nawet zawisła na żyrandolu;) Odpowiedz Link
etwas-geheimnis Re: a rzucacie 19.08.09, 16:24 rzucam tylko o ścianę skarpetkami, przed ponownym założeniem.:-) Odpowiedz Link
g.r.a.f.z.e.r.o Re: a rzucacie 19.08.09, 16:37 A taki przyklejalny nie będzie już zbytnio rozgotowany? Odpowiedz Link