Dodaj do ulubionych

Już "coś" wiem o autostradzie!!!!!!!

IP: 217.153.97.* 06.04.04, 13:19
Kochani Zainteresowni!!
Po wykonaniu 6 - słownie sześciu telfonów, gdzi oczywiście nikt nic nie
wiedział, przy 7 w biurze drogowym mstwawy, dowiedziałam się że na 99%będzie
tunel "pod ursynowym".za kase miasta i unii. dodatkowo są klepnięte plany
rozbudowy lotniska. wiemy co to znaczy.
Pozdrawoam wszystkich
Mati
Obserwuj wątek
    • Gość: myśka Re: Już "coś" wiem o autostradzie!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:32
      Dzięki piękne!
      Masz szczęście, mnie jeszcze nikt nie odpowiedział logicznie.
      Zawsze słyszałam "paaaniiii......"(i tu następowała długa cisza, bądź wzniesienie oczu ku niebu)
      • Gość: jacek jeszcze nie wszystko stracone ... IP: *.u.mcnet.pl 06.04.04, 13:56
        mysle ze do budowy autostrady brakuje paru dokumentow

jesli chodzi o lotnisko - formalnie zgoda zostala wydana:

ale WSA uchylilo rozporzadzenie o obszarze ograniczonego uzytkowania -
        oczywiscie wojewoda bedzie sie odwolywal, co moze zabrac kilkanascie tygodni -
        ale raczej tylko odwlecze uprawomocnienie sie uchylenia - wobec tego i paru
        innych wad prawnych pozwolenie budowlane rowniez powinno zostac uchylone

niezaleznie od tego Budimex-Ferrovia nie wszedl jeszcze na plac budowy - przy
        obecnych kursach wymiany walut (mocne euro, slaby dolar, ruch o ponad 30
        procent od podpisania kontraktu) nie ma szans na zarobienie na tym kontrakcie -
        a renegocjacje nie wchodza w rachube - dosc na tym ze prezes Budimeksu
        sprzedal czesc swoich akcji - za ponad 600 tys PLN ..

swoja droga - moze sie okazac, ze porozumienie Kaczynski (Molotow) - Pol
        (Ribbentrop) w sprawie dojazdow do lotiska jest sprzeczne z koncepcja budowy
        autostrady - jak to zwykle bywa z dokumentami podpisywanymi na chybcika
        • Gość: Mati Re: jeszcze nie wszystko stracone ... IP: 217.153.97.* 06.04.04, 15:45
          Jacku, ale jeśli mam być szczera to wole autostrade w tunelu niż droge
          szybkiego ruchu bez tunelu. W ten sposób nie będę musiala sprzedawać
          mieszkania. Nieciekawa to alternatywa, ale... Co myślsz?
          • Gość: jacek jeszcze nie wszystko stracone ... IP: *.u.mcnet.pl 06.04.04, 15:55
            byc moze halasu nie bedzie - natomiast cale reszta uciazliwosci pozostanie -
            bedzie to zawsze bomba ekologiczna pod oknem ...

przede wszystkim nieslychane marnotrawstwo - az sie wlos jezy ile to bedzie
            kosztowac - nic nie dajac - trasa tranzytowa w okolicach G. Kalwarii moze dac
            ludziom prace - w Warszawie raczej bedzie wielkim destruktorem ...

szkoda gadac - to po prostu niezmierzony bezsens
            • Gość: V Re: jeszcze nie wszystko stracone ... IP: *.chello.pl 12.04.04, 20:21
              od niedawna mieszkam w kupionym rok temu mieszkaniu przy plaskowickiej. nie
              bylam swiadoma wczesniej tego ze szykuje mi sie pod oknem trasa szybkiego ruchu
              lub autostrada. od paru dni drążę temat. szukam informacji. piszecie ze
              dzwoniliscie gdzies i dowiadywaliscie sie o szczegoly. czy mozecie podac mi nr
              tel? czy moze sa jakies organizacje skupiajace ludzi ktorzy chcieliby stawiac
              opor takiemu "drogowemu" rozwiazaniu? czy my potencjalni sasiedzi owej trasy
              mamy wogole cos do powiedzenia w tej sprawie?
              pozdrawiam
              V
              • Gość: xxx Re: jeszcze nie wszystko stracone ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 11:48
                Moze raczej trzeba bylo sprawdzic plan zagospodarowania przestrzennego przed
                zakupem mieszkania?

W koncu projekt trasy szybkiego ruchu w tym miejscu istnieje od co najmniej 30
                lat, a autostrady od 15...

Pozatym mimo wszystko sporo ludzi czeka na ta trase, niezaleznie od tego, czy
                bedzie to droga ekspresowa na powierzchni, czy autostrada w tunelu.

Poniewaz niezaleznie od protestow powstanie albo jedno albo drugie, bardzo
                prosze glupkow co chca protestowac (utrudniac zycie mieszkancom i inwestorom),
                aby baaardzo dokladnie zastanowili sie za jaki wariant popieraja, a jakiemu sa
                przeciwni.

• Gość: jacek xxxx -tra glupek IP: *.u.mcnet.pl 13.04.04, 14:07
                  30 lat temy rzadzil niejaki gierek ale nawet on nie planowa az tylu samochodow

15 lat temu umieral komuizm - ale nawet on nie przeiwdywal tak ozywionego
                  handlu Wschod- Zachod

o czym tu mowa ??? spales 15 lat czy 30 ???
                  • Gość: xxx Re: xxxx -tra glupek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:28
                    Nie spalem, ale za to wyglada to tak, jakbys urodzil sie gora 15 lat temu ;-)
                    • Gość: jacek xxxx -tra glupek IP: *.u.mcnet.pl 14.04.04, 09:18
                      niby po czym ??

w twoim wypadku wszytsko jasne - marzysz o pieciolatkach komunizmu i
                      samochodach na talony dla funkcjonariuszy partyjnych
                      • Gość: xxx Re: xxxx -tra glupek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 11:17
                        Po tytule Twojego posta, oraz tresci :))))))))))))))
                        • Gość: jacek xxxx -tra glupek IP: *.u.mcnet.pl 14.04.04, 14:30
                          tja ...
                          • Gość: myśka Re: xxxx -tra glupek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 20:36
                            Strasznie dużo się dowiedziałam.
                            Aż tchu mie mogę złapać.

A tak coś konkretnie i w temacie????????
                • Gość: V do xxx - jeszcze nie wszystko stracone ... IP: *.chello.pl 17.04.04, 22:58
                  tak, faktycznie nie przyszlo mi do glowy sprawdzac planow zagospodarowania.
                  nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest. wielu rzeczy sie nie wie dopoki sie
                  nie zrobi bledu.

prosze uswiadom mnie kto konkretnie czeka na ta trase? ci co mieszkaja z dala
                  od niej i nie beda ponosic tych przykrych konsekwencji z nia zwiazanych?
                  czy mialbys ten sam komentarz gdyby ta trasa miala isc pod twoim oknem?

czy lubisz inhalowac olow?
                  czy chcialbys zeby twoje dzieci bawily sie przy trasie szybkiego ruchu?
                  czemu ludzi ktorzy mysla w kategoriach ludzkich a nie mechanicznych masz za
                  glupkow?

pozdrawiam
                  v
                  • Gość: jaa_ga Re: do xxx - jeszcze nie wszystko stracone ... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.04.04, 01:04
                    Przeżyłam wraz z moim dzieckiem budowę metra pod swoim oknem.
                    Oczywiście było ciężko...
                    A teraz - jest pięknie, cicho, KENem suną auta, mamy ursynowską Marszałkowską.
                    A pod spodem - wielki ruch, rotacja, pociągi, tłumy ludzi spieszących do pracy!
                    Czy możesz okazać trochę ludzkiego solidaryzmu?
                    Chwila uciążliwości, a potem na lata - droga dla potrzebujących,
                    a cisza - pod Twoim oknem.
                    Proste?
                    • Gość: komagane Nic nie jest proste IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.04, 23:44
                      Prosze nie patrzeć tak krótkowzrocznie. Pod twoim oknem...
                      Autostrada ma mieć kilkanaście (bodaj 16) ilometrów długości, z czego ew. 2 km
                      w tunelu. Koszt tych 2 km w tunelu równa się 30 km autostrady po powierzchni,
                      co mowi samo za siebie.
                      Nawet jesli pod Plaskowickiej pojdzie tunel, to p r z e d t e m (Michałowice,
                      Włochy, Zielony Ursynów, okolice Geanta) i p o t e m (Wilanów - nowe osiedla
                      Prokomu, okolice palacu, Wawer) pojdzie po powierzchni. A będzie nia jechac
                      tysiące ciężarówek, bo ma to byc trasa międzynarodowa.

Informacja dla wszystkich Ursynowian jeszcze nie zorientowanych: przeciwko
                      budowie tej autostrady konsekwentnieod lat walczy stowarzyszenie Ekologiczny
                      Ursynów (siedziba: NOK, ul. Na Uboczu) oraz koalicja stowarzyszeń Ekostrada.
                      W ostatnim czasie liczne grupy Ursynowian złożyły wnioski do studium
                      zagospodarowania przestrzennego, tworzonym właśnie przez naczelnego architekta
                      miasta, domagając się wycofania autostrady z planów. Przeciw autostradzie
                      opowiedziala się Rada warszawy. temat ten ma byc omawiany na wtorkowej sesji
                      Rady Ursynowa.
                      Nic nie jest przesądzone.

Nb, Ministerstwo Infrastruktury od kilku lat wywlaszcza grunta pod autostrady
                      (kolo Poznania i koło Łodzi), ake za wywłaszczone nieruchomosci nie płaci. tzn.
                      zwleka z placeniem. Długi wobec wywłaszczonych rosną. Zastanówcie się, ile
                      gruntów trzeba bedzie wywlaszczyc w warszawie, ile domów zburzyć, ile
                      odszkodowan zapłacić - i czy będzie komu i z czego zaplacić.
                      • Gość: jaa_ga Re: Nic nie jest proste IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.04, 11:54
                        Droga komagane...
                        To Ty patrzysz na kwestię A2 z perspektywy własnego okna, działki, domu.
                        Na każdym Forum, w każdym wątku, w każdym poscie, n i e s t e t y....
                        A2 ma mieć w tunelu długość ponad 3 km!
                        Płaskowickiej to w tym odcinku jest 1/3. A tunel będzie miał wyjście za Zawadami
                        O jakich wyburzeniach mówisz, dlaczego sabotujesz coś, co w przyszłości nie
                        pozwoli ursynowianom uświerknąć w totalnym smrodzie i hałasie, gdyby nie było
                        tego tunelu???
                        Przecież tu nie mieszkasz! Daj nam żyć, a za swoję działkę dostaniesz
                        odszkodowanie! Bo tylko o to Ci chodzi! Pisałaś o tym na forum!
                        Nam nie chodzi o forsę! Nam chodzi o drożność komunikacyjną na wieki, przy
                        zachowaniu komfortu jak najmniejszej szkodliwości tego giganta komunikacyjnego
                        dla mieszkańców Ursynowa!!!
                        • Gość: jacek prosty jest umysl jaa_ga IP: *.u.mcnet.pl 19.04.04, 14:34
                          nie grozi mu/jej uswierkniecie w totalnym smrodzie z tunelu - malo tego ta
                          jego/jej jedyna szara komorka urosnie i wypelni czala czaszke !!!

i niech jej/jemu swieci droznosc komunikacyjna na wieki i znad wieka

a ruch tranzytowy czuje sie jak najlepiej za miastem
                        • Gość: komagane Re: Nic nie jest proste IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 00:18
                          Szlag mnie trafi!
                          Nastepnego forumowicza, ktory napisze, że "chodzi mi tylko o odszkodowanie",
                          odnajde i obije mu mordę!
                          Ja tez mieszkam w tym mieście, od czterech pokolen mieszkali tu moi przodkowie
                          i nie będzie mnie żadna jaa-ga rozstawiac po katach i mowić, gdzie mam
                          mieszkać, gdzie mi wolno jeździć i na co mam komu pozwolic!
                          Trzeba było przyjsc na sesje Ursynowa i posluchać, jak wielu ursynowian nie
                          chce autostrady ani drigi szybkiego ruchu!
                          Wyobrażasz sobie, ze załatwiając (mocno względnie) problem mieszkańców bloków,
                          obok których przejdzie ew. tunel, rozwiązę sie problem tranzytu przez warszawę?
                          Szczyt demagogii!!!
                          Jako tło problemu - równoczesna sprawa zabudowania przez apartamentowce miejsca
                          pod parking przy ostatniej stacji metra na Kabatach. Oraz totalny brak
                          parkingów przy komunikacji miejskiej, w śródmieściu i w innych newralgicznych
                          miejscach (szpitale, kina itd.) Ponieważ tabuny samochodow mknące autostradą
                          praktycznie nie mają gdzie sie zatrzymać (a komunikacja miejska ma tam nie
                          jeździć), od razu zadanie dla pani jaagi: wymysl samochód, który po uzyciu
                          mozna złożyc jak parasiolke i wsadzic do torebki.
                          W Warszawie jeździ za duzo samochodów. Brak parkingów umozliwiających
                          przesiadke do komuniklacji miejskiej. Tysiące ludzi, którzy juz wyprowadzili
                          sie z zasmrodzonej Warszawy, w sytuacji b raku mozliwości innego dojazdu,
                          pchaja sie codziennie do centrum wlasnym samochodem. Stąd sie biora korki na
                          Puławskiej, Krakowskiej i Wilanowskiej co rano i codziennie po poludniu. Do
                          tego dochodzą wąskie gardła (skrzyżowanie Marynarskiej z Rzymowskiego): chyba
                          spacjalnie utrzymuje sie tam ten syf, aby byly argumenty za jak najszybsza
                          budowa autostrady, która "odciąży" Marynarską. Nic z tego, o ile pozostanie
                          tranzyt i dopusci sie do tego, by tak dużo ciężarówek wjeżdżało do miasta.

A teraz co do "koncepcji" autostrady przez Ursynów, którą GDDPiA przedstawiła
                          na sesji. Nowosc koncepcji polegala na tym, ze wszystko bylo tak samo jak
                          dawniej, tylko szczegołów jakby mniej... Przykladowo: wedle opracowań z czasów
                          Piskorskiego tunel pod Płaskowickiej mial liczyc 1750 m; wedle "koncepcji"
                          Kaczyńskiego.... dopiero ma powstać studium wykonane przez BPRW.
                          Nawiasem mówiąc, jedyną grupą broniąca zażarcie autostrady przez Ursynów
                          byli .... radni PiS-u, czyli partii, która wygrała wybory, obiecując nie
                          dopuscic do budowy autostrady na Ursynowie. Pogratulowac konsekwencji!!!
                          • Gość: V Re: Nic nie jest proste IP: *.chello.pl 22.04.04, 21:16
                            prosze napisz jaka "sesje" masz na mysli? czy to jest posiedzenie radnych
                            ursynowa? gdzie to sie odbywa? po prostu szukam tez jak i gdzie moglabym
                            zaznaczyc swoj sprzeciw wobec projektowi trasy. bylam w srode w "nok'u" w
                            siedzibie stowarzysznia ekologiczny urynow... ale niestety nikt ze
                            stowarzyszenia sie nie pojawil... najgorsze w tej sprawie jest to, ze nawet nie
                            wiadomo dokad sie udac zeby wyrazic swoj sprzeciw, w zwiazku z tym wraznie
                            ogolne wladz jest takie ze wszyscy sie na autostrade godza :(
                            pozdrawiam
                            V
                            • Gość: komagane Re: Nic nie jest proste IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 16:35
                              Zadzwoń 0601-093-346, to ci wszystko wyjasnię: kto sie tym zajmuje i co w tej
                              sprawie robi. Pzdr.
                            • Gość: komagane Re: Nic nie jest proste IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 16:42
                              Aha, sesje rady dzielnicy Ursynów odbywają się w gmachu Urzedu Dzielnicy, ul.
                              Lanciego 14 (w poblizy Płaskowickiej. tel. do urzędu: 648-42-57, ew. bezpłatny
                              0800-12.01-77. Stow. Ekologiczny Ursynów - ew. informacje i kontakt mozna
                              zostawic w NOK-u przy ul. na Uboczu.
                    • Gość: V Re: do xxx - jeszcze nie wszystko stracone ... IP: *.chello.pl 19.04.04, 21:20
                      solidaryzm ludzki najwyrazniej postrzegam innaczej...
                      dla mnie wazniejsze jest by ludzie wokol mnie byli zdrowi, czuje solidarnosc z
                      moimi sasiadami, z tutejsza spolecznoscia. a nie z prezesami firm spedycyjnych.

gdyby faktycznie tak mialo byc ze rozkopią ziemie, zbuduja tunel, zakopią
                      ziemię i znow bedzie cicho i spokojnie - nie zabieralabym glosu. wiem, ze
                      czasem trzeba zniesc niedogodnosci zeby bylo potem lepiej. ale tutaj
                      prawdopodobnie nie bedzie zadnego tunelu (slyszalam o planach by jednak to byla
                      trasa szybkiego ruchu na powierzchni ziemi) lub jesli bedzie to krociutki czyli
                      ochroni tylko "wybrańcow".

pozdrawiam
                      V
                      • Gość: jacek dzis sesja rady dzielnicy Ursynow IP: *.u.mcnet.pl 20.04.04, 09:36
                        przygotowany projekt uchwaly rady ma popierac to barbarzynstwo

wybierzcie sie tam - i pokazacie tym ktorym placicie - co myslicie o tym
                        pomysle !!!
                        • Gość: ula Re: dzis sesja rady dzielnicy Ursynow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 17:29
                          A ja mieszkam przy samej Puławskiej.
                          Komu mam dać w (...) ,że nie mogę otworzyć okna?
                          Won spod moich okien śmierdziele.
                          Jeżdzijcie sobie pod innymi oknami.
                          Ale sobie pokrzyczałam :)
                          I Wy też tak możecie.
                          Do usranej śmierci krzyczeć.
                          I tak zrobią, co zechcą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka