Dodaj do ulubionych

"Fortepian" - co się dzieje w tej sprawie?

09.08.13, 23:25
Dobry wieczór,

Ponieważ wiele osób zadaje mi pytanie co się dzieje z działką, na której miało powstać centrum handlowe tzw. Fortepian na rogu ulic Gandhi i Cynamonowej poprosiłem Zarząd Dzielnicy Ursynów o szczegółowe wyjaśnienia czy ten budowlany koszmarek ma szanse zniknąć z naszego krajobrazu. Niestety sprawa utknęła w sądach. Szczegóły w mojej interpelacji i odpowiedzi na nią.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
radny Dzielnicy Ursynów
Obserwuj wątek
    • yes2mike Re: "Fortepian" - co się dzieje w tej sprawie? 10.08.13, 07:52
      Dać złomiarzom wolną rękę i w tydzień to straszydło wyniosą ;)
      • iljusza Re: "Fortepian" - co się dzieje w tej sprawie? 12.08.13, 10:21
        aż dziw, że jeszcze tego nie uczynili - jak rozbierają tory kolejowe, nikogo o pozwolenie nie proszą ;)
        • yes2mike Re: "Fortepian" - co się dzieje w tej sprawie? 12.08.13, 12:43
          bo tory łatwiej rozkręcić i pociąć. wszak są na poziomie terenu, a nie sporo pod nim, jak fortepian ;)
          tak czy siak, teren jest ciekawy i chętnych znajdzie się wielu... wolę tam kolejny biurowiec, niż dziurę w ziemi i na mapie.
          Być może nie rozkradli, bo o tym zapomnieli ;) nigdy też nie słyszałem, żeby tam ktoś na łeb spadł. dziwne.
    • tommen Re: "Fortepian" - co się dzieje w tej sprawie? 17.08.13, 19:47
      Odnoszę wrażenie, że sądy w Polsce marnują tylko pieniądze podatnika i nie są rozliczane z wyników pracy.
      Kolejna sprawa o przysłowiową "kozę" na której utrzyma się parę pokoleń rodzin w tym zawodzie a sprawa dalej będzie odraczana.
      W zasadzie szkoda dalszego komentarza.
      • world_cup111 Re: "Fortepian" - co się dzieje w tej sprawie? 21.08.13, 14:23
        Mam wrażenie, że w większości urzędów tak to działa - odraczajmy sprawę jak najdłużej, a może wreszcie petentowi się odechce... :/
    • pawel_lenarczyk Re: "Fortepian" - odzyskany 11.02.14, 21:24
      www.haloursynow.pl/artykuly/przelomowy-wyrok-straszydlo-wreszcie-zniknie-z-cen,830.htm
      • jaromir_gazy Re: "Fortepian" - odzyskany 11.02.14, 21:49
        Panie Lenarczyk, w związku z Pana skutecznością w sprawie "fortepianu", prosiłbym w imieniu swoim i wielu spółdzielców na Ursynowie o równie skuteczną interpelację w sprawie możliwości przekształcenia prawa użytkowania wieczystego we własność.

Oraz ustalenie, kiedy wreszcie nastąpi uporządkowanie spraw własności gruntów na Ursynowie, tam gdzie jest nadal tylko ich dzierżawa. Co uniemożliwia wielu z nas przekształcenia spółdzielczych praw do lokali w prawo odrębnej własności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka