Dodaj do ulubionych

szukam dobrego stomatologa

05.09.04, 12:57
Witam!
Czy mozecie mi polecic kogos solidnego i rzetelnego w temacie zabkow.
Interesuja mnie okolice Kabat.
Ewentualnie cena za plombe.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mania Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:34
      Ja chodzę do kliniki na KEN 96.Czynne również w soboty. Fachowa obsluga.Moim
      zdaniem ceny w normie, jak na klinikę. W prywatnych gabinetach jest taniej, ale
      maja gorsze materiały i sprzęt. Moi znajomi, którzy leczą się w małych
      prywatnych gabinetach u zaprzyjaznionych pan dentystek mają na ogól potworne
      komplikacje z zębami, wdają się zakażenia itp. Ale za to mają trochę taniej.
      Moj mąż chodzi do innej pani dentystki w tej klinice (ze względu na inne
      godziny pracy) i też jest bardzo zadowolony.
      Na KEN 96 łatwo dojechać - stacja metro Ursynów.
      • Gość: Peppers Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 14:59
        Ja polecam gabinecik stomatologiczny w mautkiej klinice MICRODENT przy ulicy Na
        Uboczu 2. To jest zorganizowane w normalnym bloku mieszkalnym. Milo,
        przyjemnie, w miare tanio. Za plombe placi sie od 50 do 100PLN.

Pozdrawiam!
        • maja744 Re: Hmm 06.09.04, 16:31
          Poprosze o nazwisko pani lub pana dr na Uboczu 2.

Podnosze do gory, moze ktos kogos fajnego jeszcze mi poleci :))
          Pozdrawiam
      • Gość: zen Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.janet.waw.pl 23.12.04, 23:25
        tzn.jakie ceny możesz odpowiedzieć - chodzi o KEN 96
    • Gość: pacjent UWAGA NA DENTYSTÓW WARSZAWSKICH! IP: *.chello.pl 07.09.04, 10:50
      Prawdopodbnie fakt, że to wielkie miasto i można się z reputacją skryć w
      anonimowości tłumu, większość dentystów tutejszych odwala fuszerkę, idzie na
      łatwizne maksymizując zysk jak najmniejszym kosztem!

Oto typowe "chwyty":

1.) Po pierwszym przyjściu zabierają się za najłatwiejsze i
      najmniejsze "ubytki", które spokojnie mogą akurat poczekać jeszcze przynajmniej
      2 lata (albo mogą być leczone przy pomocy znacznie mniej inwazyjnych -
      nowatorskich sposobów) zostawiając na ostatek najbardziej problematyczne i
      akurat nie mogące czekać (w nadziei że pacjent zrezygnuje np. z braku pieniędzy
      albo ze zniechęcenia) -
      załatanie takiej drobnostki zajmuje pół godziny a cena jest podobna...

2.) Jeżeli ząb wymaga leczenia które zajmie więcej niż 2 godziny to wyrok jest
      jeden: "tylko wyrwać!" - rachunek ekonomiczny jest nieubłagany - ileż
      takich "drobnostek" (z punktu 1.) możnaby w tym czasie odbębnić!

3.) Gabinety prywatne tutaj są wyposażane z naciskiem na lśniący wystrój
      wnętrza, oszałamiające szyldy - słowem blichtr!
      I dzieje się to niestety kosztem wyposażenia w specjalistyczny sprzęt typu
      komputerowy aparat do radiowizografii (umożliwia dokonanie natychmiastowego
      zdjęcia RTG w dużej rozdzielczości i z dawką promieniowania 16 razy mniejszą od
      tradycyjnych zdjęć RTG - bez tego żaden stomatolog nie powinien zabierać się do
      jakiegokolwiek problematycznego zęba!)

4.) Wypełnienia są wykonywane bez należytej staranności, w pośpiechu - byle
      szybciej byle więcej kasy natrzepać - po miesiącu inny stomatolog wyjmuje
      palcami wypełnienie!

5.) Jeśli dany dentysta czegoś nie umie po prostu zrobić albo nie ma do tego
      właściwego sprzętu to się do tego nie przyzna, ale powie "że trzeba wyrwać"!
      Co więcej w jednym polecanym na którymś forum gabinecie dla dzieci pzrekonywali
      z nadzwyczajną gorliwością, że "amalgamat jest najlepszy dla dzieci"!
      Oczywiście okazało się potem że to kompletna bzdura a lepszym materiałem ten
      gabinet poprostu nie dysponował...

Oczywiście nie wszyscy stomatolodzy w Wa-wie tak postepują, ale jednak takich
      niedouczonych cwaniaków statystycznie jest tutaj więcej niz gdziekolwiek
      indziej.
      Ja akurat mam wielu przyjaciół wśród dentystów - lecz mieszkających w innnych
      miastach i po początkowym zetknięciu z tutejszymi "specjalistami" teraz leczę
      się właśnie u nich - powyższe refleksje są obserwacjami właśnie tych moich
      przyjaciół - profesjonalistów których efekty są nieporównywalne!

Rada jest oczywista: nie dajcie byle komu dotykać się do swoich zębów - 90%
      gwarancji, że ząb który był jeszcze OK zostanie spaprany!

Nie żałcie pieniędzy! Jak teraz "oszczędzicie" 20zł to później wydacie
      nadmiarowo 500zł a efekt i tak będzie opłakany!
      • maja744 Re: UWAGA NA DENTYSTÓW WARSZAWSKICH! 07.09.04, 18:16
        mam podobne wrazenia! a dokladnie punkt 1)
        Poszlam na kontrole, wiedzialam ze 3 zabki sa na pewno do zrobienia.
        Doktorek zajrzal i mowi no... 4 do zrobienia. Mysle ok.
        Chodzilam co tydzien i ciagle cos znajdowal, robil wlasnie male dziurki, ktorych nawet nie
        wysledzilam i zakonczylo sie na 10 plombach + czyszczenie, ktore bylo totalna pomylka!!!
        Do tej pory czuje pod jezykiem 4 spaprane zeby i najchetniej tego doktorka bym udusila. Na
        moje uwagi, twierdzil ze jestem przewrazliwiona i detalistka.

Dlatego prosze o polecenie kogos rzetelengo.
        • Gość: Nela Re: UWAGA NA DENTYSTÓW WARSZAWSKICH! IP: *.chello.pl 08.09.04, 20:17
          JA OD 2 LAT KORZYTSAM Z KLINIKI NA ANDERSA (STACJA METRA RATUSZ, POTEM JEDEN
          PRZYSTANEK TRANWAJEM) o nazwie eurdental. Nie jest vardzo tanio, ale chetnie
          tam chodze i polecam. Milo, grzecznie, czysto. Jednakze w wiekszych sprawach
          polecam "zdrowy rozsądek" i dodatkowe ewentualne konstulatcje.
          Wg mnie kliniak moze dostac 9 punktow na 10 mozliwych
          Pozdrawiam
        • Gość: lu Re: UWAGA NA DENTYSTÓW WARSZAWSKICH! IP: *.acn.waw.pl 16.09.04, 16:24
          Niestety, wyciaganie pieniedzy od pacjentow jest u nas (i to w calej Polsce)
          smutna prawde. Anegdota, ktora opowiem dotyczy mnie samej. Kilka lat temu
          mialam na lata wyjechac za granice. Pomyslalam, ze przed samym wyjazdem warto
          skontrolowac zeby. Do tej pory nigdy nie mialam zadnych ubytkow, wiec tak na
          wszelki wypadek. Trafilam do prywatnego gabinetu UZNANEGO stomatologa. Naliczyl
          mi 6 lub 8 ubytkow. Przerazilam sie. Dwa niewielkie (nic wczesniej golym okiem
          nie zauwazylam) zdazyl zrobic. Szczesliwie wyjechalam. Przez wiele lat
          mieszkalam we Francji i Belgii. Mialam tam w sumie trzech dentystow. Zaden
          nigdy nie znalazl zadnej z owych "dziur"... Mialam szczescie, ze zrobil mi
          tylko dwie...

I jeszcze jedno: mam nieznacznie odsloniete szyjki. Wszyscy zachodni dentysci
          twierdzili zgodnie, zeby tego absolutnie narazie nie ruszac, bo ubytki sa
          minimalne i mozna bardziej zaszkodzic niz pomoc. W Wawie, wlasnie w wymienianym
          w tej dyskusji gabinecie na Andersa, pani dentystka zazarcie przekonywala mnie,
          zeby to koniecznie zorbic. Paranoja.
        • babeta1 Re: uwaga na dentystow warszawskich 26.04.06, 07:05
          Maju744 napisz koniecznie do jakiego doktora chodzilas, czy do TZ? (znalazlam
          Twoj post na innym forum) przeciez wlasnie po to jest to forum, zeby albo
          polecac kogos albo ostrzegac przed kims.
    • Gość: Rafał Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.chello.pl 11.09.04, 23:48
      Od lat chodze do Microdentu i jestem bardzo zadowolony. Ja akurat leczę się na
      Meander 22, ale z tego co wiem Microdent Na Uboczu tez jest godny polecenia.
    • Gość: dorota Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 11:59
      polecam pana Prokopowicza z gabinetu ul.KEN86 tele:501 053 061.
      • Gość: este Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:39
        Polecam ten sam gabinet, ale doktora Tomasza Romańskiego. Leczę u niego zęby od
        trzech lat, w tym różne skomplikowane ubytki, ktore miałam "przyjemność" mieć
        po zdjęciu aparatu ortodontycznego. Konkurencyjne ceny - 60 - 70 zł za plombę.
        Bardzo blisko metra Stokłosy.
        Telefon 502 473 488
        • Gość: E Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 14:38
          świetny gabinet ja się leczę u Dr.Prokopowicza.polecam
      • Gość: A.K Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.04, 08:41
        doskonały gabinet ceny niskie jakość wysoka
      • Gość: krokodylek Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.04, 14:18
        Polecam ten gabinet.ceny ok.
    • Gość: Mała Mi Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.aster.pl 22.12.04, 21:53
      Dr Małgosia Brzozowska, Mielczarskiego 7 (wejście od Ekologicznej) tel. 6480990.
      • angieblue26 Re: szukam dobrego stomatologa 23.12.04, 09:20
        Polecam dr Sedkiewicz w gabinecie dr Awilly kolo Géanta :

Centrum Stomatologiczno - Implantologiczne dr Krzysztof Awiłło,
        ul. Makolągwy 21, tel/fax: /22/ 816 52 41
    • Gość: bebe Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.janet.waw.pl 23.12.04, 23:29
      czy może coś wiecie o dr.Kędziorku ma gabinet w okolicy kościoła pomiędzy KEN a
      Romera /pasaż ursynowski/
      • Gość: zuza Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 14:47
        Tak - dla doktor Sędkiewicz. Nie - dla kliniki Dental Service przy Braci Wagów.
        Wyciągają pieniądze jak się tylko da, a niektórym specjalistom stomatologii
        zachowawczej przydałyby się przynajmniej jeszcze trzy lata nauki, bo mają
        poważne braki w wiedzy ze szkodą dla pacjentów, niestety.
        • titerlitury Re: szukam dobrego stomatologa 30.12.04, 14:56
          czw wiecie coś o Białym Kle z Roentgena?
      • Gość: tola Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.sggw.waw.pl 19.05.05, 11:49
        Leczę się u niego od kilku lat, jak na razie wszystkie plomby są na miejscu,
        generalnie jest OK (cena ok 100 za plombe) przedze wszystkim bezboleśnie:-)
        Czy macie jakieś doświadczenia z wybielaniem zębów?(proponowane metody znacznie
        róznią się cenami)
        • Gość: tola Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.sggw.waw.pl 19.05.05, 12:11
          moja opinia dotyczy dr Kedziorka
    • Gość: pacjentka Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.chello.pl 30.12.04, 19:17
      A co sądzicie o doktorze Rajewskim na Wąwozowej?
      • babeta1 Re: szukam dobrego stomatologa 25.04.06, 22:57
        No wlasnie minelo juz kilka(nascie) miesiecy i moze wrocimy do tematu? Czy
        ktos z Was ma jakies nowe dentystyczne doswiadczenia? Czy moze ktos korzystal z
        uslug gabinetu Dental Point na Wawozowej- leczy tam bardzo mily dr Rojewski.
        Chcialabym sie dowiedziec jak tam jest z koronkami -bo czy sa ladne to dopiero
        widac na koncu - moze ktos z was robil protetyke lub koronke w tym gabinecie? A
        moze polecacie jakis inny gabinet? Bardzo prosze o wlasne "koronkowe"
        doswiadczenia.
        pozdrawiam
    • Gość: m. Re: szukam dobrego stomatologa IP: *.acn.waw.pl 16.05.05, 21:02
      czy znacie Tatiane Szewczak z family dent na ken 15?
      szukam dentysty ktoremu moglabym powierzyc moje 2 jedynki
      • lukas.2000 Re: szukam dobrego stomatologa 26.04.06, 15:53
        W Warszawie wiekszosc stomatologow odwala fuszerke. Mam tylko przykre
        doswiadczenia. Jesli sie wybieracie na Mazury, to polecam sprawdzonego
        dentyste, u ktorego lecze sie od lat. Tel. do gabinetu: 87-423-33-33
        Przyjmuje na ul. Rybackiej w Piszu. Mozna milo spedzic weekend nad jeziorem, a
        przy okazji zrobic sobie zeby ;-) Lepiej odpowiednio wczesniej zarezerwowac
        wizyte, bo pacjenci wala drzwiami i oknami.
    • aleksandra1977 Re: szukam dobrego stomatologa 06.05.06, 20:32
      polecam gabinet Adam Goliński- Stomatologia, a w nim p. dr Agnieszkę Chudek.
      www.golstom.medserwis.pl
      Al. KEN 11, tel. 446 1613 lub 0609 487 609
      • morwa23 do angieblue26 12.07.06, 16:41
        możesz coś więcej powiedzieć o tej dentystce , zawsze obawiam sie ,że w takich
        nowoczesnych klinikach to tylko myślą co tu zrobić żeby szybko implanty
        wstawić , żadnego łatania dziur tylko całość wymieniją i tak dużymi krokami do
        wyrwania zęba , ale jak piszesz że ona jest w porządku?
        miejsce miodpowiada bo na ursynowie mam blisko
        pozdrawiam
        morwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka