Dodaj do ulubionych

ul. Ludwinowska- remont?

18.05.15, 09:45
Witam,
słyszałam , że w tym roku możliwe jest wybudowanie ronda na skrzyżowaniu Ludwinowskiej i Farbiarskiej oraz chodników. Kiedy ta wyczekiwana przeze mnie inwestycja może wreszcie zostać zrealizowana? Czy są dostępne jakieś plany tego remontu. Jak daleko będzie ciągnął się chodnik na Ludwinowskiej? Jedynie przy samym rondzie, czy może aż do skrętu w Poloneza? Codziennie korzystam z tej drogi i przyznam, że jest jest ona bardzo uczęszczana i niebezpieczna.
Obserwuj wątek
    • pawel_lenarczyk Re: ul. Ludwinowska- remont? 18.05.15, 11:13
      Dzień dobry,

Rondo na skrzyżowaniu ul. Farbiarkiej, Jeziorki, Ludwinowska jest w trakcie projektowania jak wynika z naszej interpelacji [LINK].

Niestety, chodnik będzie miał długość tylko 80 metrów od projektowanego ronda w kierunku ul. Poloneza. Był to pierwszy temat, którym się zajęliśmy w nowej radzie. Nasza interpelacja jest ze stycznia, a obecnie mamy maj. Nie wiem co spowodowało, że jeszcze ten fragment nie powstał.

W razie pytań proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
      • anita.sz Re: ul. Ludwinowska- remont? 18.05.15, 14:35
        Dziękuję za odpowiedź. Niestety wychodzi na to, że moja radość była przedwczesna. Jeżeli sprawa jest na etapie projektowania, to znając życie jeszcze dużo czasu minie zanim to skrzyżowanie zostanie uporządkowane, a piesi nie będą musieli wymuszać przejścia, z obawą, że za zakrętu zaraz pojawi się samochód. Szkoda, że nie ma szans na powstanie chodników i remont ulicy Ludwinowskiej od Farbiarskiej do Poloneza. Bardzo by się to przydało. Droga jest bardzo wąska, samochody mijają się nieraz na styk, ulica osuwa się po bokach, a piesi spychani są do wielkich kałuży. Tam nie ma nawet pobocza z prawdziwego zdarzenia, a w godzinach szczytu ulicą ciągną długie sznury samochodów. Będę wdzięczna za przypilnowanie tematu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka