Dodaj do ulubionych

spacer na Kabatach

23.05.05, 20:40
Cześć dziewczyny mam pytanie dotyczące miejsca spacerów. Mieszkam w pobliżu
metra Natolin i chodzę na spacerki na al. Kasztanową i obok parku na
Ursynowskiej. Macie może jeszcze jakieś ciekawsze miejsca? Chciałabym znaleźć
może jakąś trawkę na której możnaby się rozłożyć z kilkumiesięcznym bobasem.
Doradzcie mamusie
Obserwuj wątek
    • Gość: rat Re: spacer na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 23.05.05, 21:53
      Po trawkę powinnaś się udać na Dworzec Centralny, a spacerek?... prosto z
      Centralnego na Ursynów, dwie godzinki i jesteś w domu :)
      • Gość: law Re: spacer na Kabatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:15
        Gość portalu: rat napisał(a):

> Po trawkę powinnaś się udać na Dworzec Centralny, a spacerek?... prosto z
        > Centralnego na Ursynów, dwie godzinki i jesteś w domu :)

Jak zwykle glupawa wypowiedz szczura... :-(
        • Gość: a Re: spacer na Kabatach IP: 195.94.206.* 24.05.05, 08:33
          na kabatach znam miejsce, za tesco, przy głównej starcji metra, jest taka górka
          i tam jak robi się cieplej mozna rozłożyć się z kocykiem.
    • obces Re: spacer na Kabatach 24.05.05, 09:26
      justys_10 napisała:

> Cześć dziewczyny mam pytanie dotyczące miejsca spacerów. Mieszkam w pobliżu
      > metra Natolin i chodzę na spacerki na al. Kasztanową i obok parku na
      > Ursynowskiej. Macie może jeszcze jakieś ciekawsze miejsca? Chciałabym znaleźć
      > może jakąś trawkę na której możnaby się rozłożyć z kilkumiesięcznym bobasem.
      > Doradzcie mamusie
      --------------------------------
      Co prawda nie jestem dziewczyną ani tym bardziej mamusią, tatusiem też nie, ale
      spróbuję ci pomóc.
      Też mieszkam przy samej stacji metra Natolin i uważam, że najlepszymi terenami
      do spacerów, pikników - biorąc pod uwagę naszą lokalizację są okolice lasu
      kabackiego od strony ul. Moczydłowskiej. Idziesz Belgradzką w stronę
      Stryjeńskich, przechodzisz ul. Stryjeńskich na światłach i idziesz albo
      Moczydłowską (za kilkaset metrów będziesz miała las kabacki) albo odbijasz
      troszeczkę w prawo koło kościoła w stronę Góry Trzech Szczytów (o pochodzeniu
      tej nazwy krążą różne opowieści, ta najbardziej sprośna nie jest chyba
      prawdziwa ;) Obchodzisz górę i idziesz prosto w stronę lasu. Za torami metra,
      po lewej stronie będziesz miała śliczne łąki. Możesz wejść wcześniej na góre,
      żeby rozeznać się w topografii.

Rozumiem, że jesteś nową mieszkanką Natolina. Gratuluję świetnej decyzji.
      Mieszkam na Natolinie sześć lat i nie zamieniłbym naszego osiedla na żadne inne.

PS. Uważaj na kleszcze - kup sobie jakiś preparat. Podobno bardzo dużo
      namnożyło się ich w lesie i okolicach.
    • dada6 Re: spacer na Kabatach 24.05.05, 14:56
      Witam
      Z tych okolic masz bliziutko do Kabat - oczywiście od strony Moczydłowskiej
      (czyli uliczką przy kościele na Belgradzkiej). To idealne miejsce na spacery,
      polecam w 100% (choć w samym lesie obecnie trochę atakują komary).
      Ponadto (będąc juz przy alei) oczywiście sama Nowoursynowska przy Kolegium
      Europejskim - jeden z ładniejszych zakątków Ursynowa, z dębem Mieszko na czele.
      A przy okazji można zejść ze skarpy (najlepiej chyba przy Kokosowej) i po
      chwili jest się prawie na wsi :)
      Pozdrawia ojciec półrocznego brzdąca, odkrywajacy na spacerach z wozkiem uroki
      okolic :)
      • justys_10 Re: spacer na Kabatach 24.05.05, 19:26
        dzięki za rady. Las Kabacki jest naprawde super ale szczerze mówiąc troche mam
        stracha chodzić tam sama w środku tygodnia kiedy jest mało ludzi. Może panikuję
        ale tak już mam.Pozostałe okolice chętnie poznam z moim również półrocznym
        maluchem:)
        • dada6 Re: spacer na Kabatach 24.05.05, 20:24
          > Las Kabacki jest naprawde super ale szczerze mówiąc troche mam
          > stracha chodzić tam sama w środku tygodnia kiedy jest mało ludzi. Może panikuję

Rozumiem doskonale - zresztą moja żona też raczej sama się tam nie zapuszcza :)
          Niestety brakuje na Ursynowie "normalnych" parków - teren przy Przy Bażantarni
          ciągle jest niezagospodarowany (mimo daaaalekosiężnych co do niego planów),
          Lasek Brzozowy jest bardziej skwerkiem niż laskiem, w Parku Jana Pawła II drzewa
          jeszcze nie za bardzo wyrosły... Piękny park jest za SGGW, ale też całkowicie
          niezagospodarowany - zapuszczam sie tam czasem, ale trzeba przez powalone konary
          wózek przenosić... O tym parku zresztą było sporo na forum kilka tygodni temu...
        • dada6 Re: spacer na Kabatach 24.05.05, 20:25
          A - i oczywiście jeszcze wspomniana przez kolegę Obcesa Góra Trzech Szczytów za
          kościołem oraz (to trochę dalej, ale bardziej "cywilizowana") Kopa Cwila.
    • Gość: lu Re: spacer na Kabatach IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 20:56
      Co prawda nie mam dzieci, ale moze Sadek na Natolinie (Zabinskiego) bylby dobry
      na pobycie z malenstwem na sloncu? To, jak sugeruje nazwa, resztki dawnego
      sadu. Sa laweczki i masz blisko. Okolice Gory tez sa dobre - zwykle kreci sie
      tam duzo ludzi, a do lasu nie musisz wchodzic (kawal stamtad jest).
      Sporo osob spaceruje tez wzdluz linii lasu. Pochodz tamtedy na poczatek w
      weekendy z rodzina - rozeznasz teren pod lasem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka