Dodaj do ulubionych

Usrynów i wszystko jasne

IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 10:39
Kilku porąbańców zasrało forum Usrynów. Śmierdzi tu
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:41
      Ja na szczęście już nie widze ich wypowiedzi. Niech żyje opcja ignor :-)))
      • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:44
        lewe_oko napisała:

> Ja na szczęście już nie widze ich wypowiedzi. Niech żyje opcja ignor :-)))

no to już lepsze rozwiązanie. szczerze ci życzę, żebyś potrafiła jeszcze
        przymknąć oko na rzeczywisty problem. Z tym, że dramatycznie wzrośnie wówczas
        ryzyko wdępniecia w prawdziwe G.
      • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:44
        Ale może powinniśmy poprosić adminów o interwencje?
        • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:46
          lewe_oko napisała:

> Ale może powinniśmy poprosić adminów o interwencje?

a jednak. najlepiej niech nas rozstzrelają. z pewnością znikną wszytskie
          kupy.
          • Gość: Mama Ola Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.aster.pl 13.06.05, 10:54
            Chyba żaden z użytkowników forum Ursynów nie jest zwolennikiem tego, by nie
            sprzątano na po psach. Ale ile można o tym pisać? Czy nie widzisz, że nie
            osiagasz żadnych efektów? Tu na forum nie pojawia sie aż tak dużo ludzi, więc tą
            droga misji edukacyjnej nie dokonasz, a jedynie robisz z tym forum, to co psy z
            naszymi chodnikami. Napisz petycję do miasta, dzielnicy - nie wiem, ale tu już
            nie pisz albo pisz mniej - bo powiedz mi jaki ma cel powtarzanie 10000 X
            dziennie że to problem? Tak, to problem wiec działaj! Użytkownicy forum Ursynów
            w stosunku do reszty społeczeństwa są już wyedukowani aż nadto (co oczywiscie
            nie znaczy że sprzątają), ale zrozum że milionowym postem tu już nic nie
            zmienisz - ani tych ktorych przekonałeś, ani tych których zniechęciłeś do
            sprzątania (moim zdaniem większość). Dzięki tobie i tobie podobnym zwolennicy
            sprzatania są postrzeganie jako wariaci. Brawo - tylko zaszkodziłeś słusznej
            sprawie.
            • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:01
              Gość portalu: Mama Ola napisał(a):

> bo powiedz mi jaki ma cel powtarzanie 10000 X
              > dziennie że to problem?

żeby chociaż zneutralizować te 1000000 zachowań psiarzy jakimi codziennie zdają
              się mówić, że to nie jet problem.
              • Gość: Mama Ola Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.aster.pl 13.06.05, 11:04
                Ręczę ci że nie neutralizujesz w ten sposób żadnego zachowania psiarzy -
                działasz sobie tylko sam na złość. Poza tym jesli tak, to dlaczego działasz
                tylko tu? To strasznie ograniczona grupa ludzi - pisz do gazet lokalnych, na
                portale ursynowskie - to może da jakiś efekt, sprawa będzie szerzej znana,
                rozpoznawalna jako problem. Tylko nie pisz o paralizatorach, bo pomyslą żes świr
                i nie wydrukują!
            • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:06
              Podpisuję sie pod każdym słowem Mamo Olu (Ola?) :-)
            • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:19
              >Napisz petycję do miasta, dzielnicy - nie wiem, ale tu już
              > nie pisz albo pisz mniej - bo powiedz mi jaki ma cel powtarzanie 10000 X
              > dziennie że to problem? Tak, to problem wiec działaj!

I tak jesteś łaskawa w porównaniu z tymi, którzy chcieliby cenzurować widziane
              przeze mnie problemy. Ty jedynie podpowiadzasz mi jedynie słuszne drogi ich
              rozwiązania. Z przykrością zmuszony jestem odrzucić twoje bezcenne rady. Z
              aparthaidem też walczono w różne sposoby. Jedni śpiewali, drudzy maszerowali,
              jeszcze inni walczyli na gołe pięsci lub laską dynamitu. Nie mam czasu łazić z
              petycjami ale może kogos do tego skłonię. A to, że wkurzam tych których
              krytykuję a nawet tych, którym to zwisa? O to mi chodzi.
              • Gość: Mama Ola Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.aster.pl 13.06.05, 11:24
                Po pierwsze wkurzasz wszystkich, nawet tych, którzy się z toba zgadzają (są za
                sprzątaniem). Jeśli taki jest twoj cel - irytować innych, to chyba zacznę sie
                logować i włączę opcje ignor. To jedyna metoda.

A ja w swojej naiwnosci sądziłam, że tobie naprawde zalezy na pozbyciu sie
                problemu kup, a ty po prostu znajdujesz przyjemnosc w denerwowaniu ludzi.
                • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:36
                  > A ja w swojej naiwnosci sądziłam, że tobie naprawde zalezy na pozbyciu sie
                  > problemu kup, a ty po prostu znajdujesz przyjemnosc w denerwowaniu ludzi.

rezczywiście jesteś naiwna jeśli myślałaś że ja jestem aż tak naiwny by wierzyć
                  w to że od mojego pisania znikną psie kupy. ale wierzę w to że od mojego
                  pisania może się zmienić myślenie kilku ludzi. A żeby to osiągnąć trzeba na
                  problem zwrócić uwagę. niestety nie jestem piękną kobietą, nie umiem śpiewać a
                  na chodzenie po urzędach nie mam czasu. ale popisac sobie mogę, potraktujmy to
                  w kategoriach manifestu. Ktorego oczywiście nie musisz czytać. Ale zabronić
                  mi go pisać jest nadużyciem. Osobiście wisi mi totalnie budowan nowego sklepu
                  w okolicach domu lewej oko, ale nie robię z tego tragedii- po prostu nie czytam
                  • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:43
                    Niestety podkusiło mnie i wyłączyłam ignora - to chyba niestety nie jest opca
                    dla mnie :-( I co widze - możesz mi wytlumaczyć dlaczego przyczepiłeś sie do
                    mnie? Jestem jedną z osób, które najmniej Was atakują - nie znajdziesz wiele
                    moich postów w Waszych psich wątkach. Irytowałam się tylko wtedy gdy ilość tych
                    wątków przekraczała zdrowy rozsądek. O co Tobie chodzi??? W odróżnieniu od
                    Ciebie nie załadam 1000 wątków o sklepie tak jak Ty o kupach. Dla mnie
                    zapopatrzenie wokól mojego domu jest ważniejsze niż psie kupy. Zejdz ze mnie.
                    Nie właściwie znalazłeś sobie wroga. Ja nawet nigdy w życiu nie miałam psa.
                    • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:49
                      >możesz mi wytlumaczyć dlaczego przyczepiłeś sie do
                      > mnie?

chyba to wyjasniłem. nie podoba mi się twoja propozycja żebym się stąd
                      wyniósł. ja po prostu uważam że np. psie kupy są problemem nie same w sobie
                      tylko dlatego że jest ich tyle w tym właśnie miejscu. A miejsce to nazywa się
                      Ursynów, podobnie jak miejsce w którym żyję, i podobnie jak forum na które
                      piszę. Natomiast nie mam nic przeciwko temu byś mnie i moje posty ignorowała i
                      nic na to nie poradzę że poza nimi niewiele ciekawego tu znajdujesz.

• lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:57
                        Chciałam je ignorować - z ciekawości spojrzałam ile sie dzis stworzyło wątków o
                        kupach i co widzę 3 posty poświecone mojej skromnej osobie (z czego 2 tej samej
                        treści... Rozumiem, że miałeś zamiar wykorzystywac to że nie widzę twoich postów
                        do atakowania mnie? Świetny pomysł. Niestety to forum zostało tak skutecznie
                        zniszczone przez wasze kłotnie, że niewiele można znaleźć tu poza waszymi
                        postami. Jest mi naprawdę przykro bo naprawdę zależało mi jak mało komu, zeby to
                        był oto forum sąsziedzkich rozmów, informacji na temat dzielnicy etc. Wydaje mi
                        sie, ze robiłam wiele żeby pojawiały sie tu jakieś nowe informacje dotyczące
                        Ursynowa, mimo że czasem było cieżko o dyskutantów. Chciałam żebyśmy wzajemnie
                        animowali sie do działań - wydaje mi sie Silvio, że nie zasłużyłam na to, żebyś
                        mnie tu atakował. Tym bardziej że ty wniosłeś tylko destrukcyjna rolę do tego
                        forum. Chyba czas stąd spadać :-(
                        • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:58
                          Tak się zdenerwowałam że aż masę błędów narobiłam - mam nadzieję, że mimo to da
                          sie zrozumieć.
                        • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:07
                          lewe_oko napisała:

> Chciałam je ignorować - z ciekawości spojrzałam ile sie dzis stworzyło wątków
                          o
                          > kupach i co widzę 3 posty poświecone mojej skromnej osobie (z czego 2 tej
                          samej
                          > treści...

juz ci wyjasniłem dlaczego. rzadko z tobą dyskutuję, bo spektrum naszych
                          zainteresowań z rzadka się pokrywa. natomiast nie mogę pozostawić bez reakcji
                          postów, w których nawołujesz do banicji osób mających inne poglądy niż ty.

> Chciałam żebyśmy wzajemnie
                          > animowali sie do działań - wydaje mi sie Silvio, że nie zasłużyłam na to,
                          żebyś
                          > mnie tu atakował. Tym bardziej że ty wniosłeś tylko destrukcyjna rolę do tego
                          > forum. Chyba czas stąd spadać :-(

Twój post jest, mimo gładkiego języka w nim użytego po prostu impertynencki.
                          Ale mimo wszystko przykro mi, że takie wnioski z całej tej sytuacji wyciągasz.
                          • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:12
                            Impertynencki??? Uważam że impertynencją z Twojej strony (jako osoby piszacej
                            wyłącznie o kupach) jest atakowanie mnie - gdyz ja podnoszę tu różne tematy. Byc
                            moze dla Ciebie są one nudne, ale dla paru osób stad nie. Atakujesz mnie bo
                            śmiałam zaproponować założenie oddzielnego forum - a przecież była to tylko
                            propozycja. Atakujesz mnie bo napisałam o możliwosci ignorowania - uważam że
                            użytkownicy powinnni wiedzieć o takiej możliwosci. Nigdy jednak nie atakowałam
                            Cię wprost, nigdy nie pisałam ze sprzątanie po psach to pomysł niesłuszny. Wiec
                            z łaski swojej nie pisz o mnie w swoich postach. Dziękuję.
                            • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:26

> Impertynencki??? Uważam że impertynencją z Twojej strony (jako osoby piszacej
                              > wyłącznie o kupach) jest atakowanie mnie - gdyz ja podnoszę tu różne tematy

tak, własnie to uwazam za impertynencję, zwykłe samochwalstwo: (tak wiele
                              zrobiłaś, tak animowałaś, tak wiele wątków podniosłaś ) przy jednoczesnym
                              deprecjonowaniu tego o czym ja piszę: że jestem monotematyczny i destrukcyjny,
                              co poza tym że jest zwykłą nieprawdą (nie pisze tylko o kupach i psach) to jest
                              po prostu niegrzeczne. a wywodzenie z tego jakiejś intelektualnej
                              nietykalności (nie zasłuzyłam, atakowanie) jest na poziomie przedszkola.

> śmiałam zaproponować założenie oddzielnego forum - a przecież była to tylko
                              > propozycja

równie nie na miejscu, do tego wsparta dywagacjami na temat interwencji
                              adminów, co czyni ją po prostu agresywną.

>Wiec
                              > z łaski swojej nie pisz o mnie w swoich postach

nie ma sprawy, ale nam tez daj spokój.
                              • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:30
                                Nigdy nie twierdziłam że mi się to udało - napisałam tylko, że chciałam abyśmy
                                sie wzajemnie animowali. I owszem śmiem twierdzić, ze odkąd jestem na forum, tj.
                                od dwóch lat założyłam sporo watków na rózne tematy - mam nadzieje, ze chociaż
                                niektóre były dla kogos pomocne. I powiem wiecej otrzymywyłam nieraz sygnały że
                                tak. Może to jest samochwalstwo - ale po raz pierwszy cos takiego napisałam, bo
                                już nie wytrzymałam.

Przy okazji jak mam Wam dać spokój? Występujesz w wielu osobach? :-)
                                • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:37
                                  lewe_oko napisała:

> Przy okazji jak mam Wam dać spokój? Występujesz w wielu osobach? :-)

w odróżnieniu od wielu moich oponentów nie mam problemów z integralnością
                                  swojej osobowości. natomiast piszę My w imieniu tych kilku osób, które
                                  anagażują się w psie wątki, bo wbrew pozorom kilku osobom lezy to na sercu.
                                  Podobnie jak kilka innych tematów, których zdajesz się nie zauważać. do czego
                                  masz oczywiście prawo, z tym że niewiedza z rzadka jest dobrym
                                  usprawiedliwieniem.
                            • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:33
                              >gdyz ja podnoszę tu różne tematy. By
                              > c
                              > moze dla Ciebie są one nudne, ale dla paru osób stad nie.

i vice versa. z tym, że wątki w których ja uczestniczę (bo z rzadka je tworzę)
                              wydają się bardziej żywotne. mimo wszystko nie składam ci kontrpropozycji
                              opuszczenia forum , bo uważam że jest na nim miejsce i dla mnie i dla ciebie.
                              proszę tylko o odrobinę szacunku dla zainteresowań i poglądów innych.
                              • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:37
                                Owszem nie moge odmówić Ci żywotności Twoich wątków :-))) Tylko jest to
                                odwracanie kota ogonem, bo jest tu mnóstwo osób, które mają tej tematyki dość -
                                zobacz wątki piątkowe. Ale niewątpliwie nie można odmówić Ci kontrowersyjności i
                                umiejętności zwracania na siebie uwagi.
                                • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:42
                                  Czas złożyć samokrytykę po tym całym samochwalstwie :-))) Jestem strasznie
                                  głupia, że sie tym przejmuję!
                                • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:53
                                  >Tylko jest to
                                  > odwracanie kota ogonem, bo jest tu mnóstwo osób, które mają tej tematyki
                                  >dość -

odwracanie kota ogonem własnie ty zademonstrowałaś. po prostu przyjmij do
                                  wiadomości, że są ludzie którzy podzielają twoje zainteresowania i są ludzie,
                                  którzy ich nie podzielają, i takich co może cię zdziwi też jest sporo.
                                  Podobnie jesli chodzi o moją osobę i moje poglądy. Róznimy się jedynie w tym,
                                  że ja nie nawołuję do bojkotu, banicji czy ignorowania twoich wątków. nie
                                  znaczy to, że pozwolę ci na zwalczanie moich. To jest forum Ursynów a nie
                                  Forum Lewe_Oko. To pierwsze jest dla ciebie i dla mnie. Do drugiego się nie
                                  pcham.
                                  • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 13:01
                                    Alez Ty używasz wielkich słow - nawoływać do banicji, bojkotu!!! Ja napisałam
                                    tylko że mozna założyć oddzielne grono. Strasznie nadepnęłam Ci na odcisk. A że
                                    niewielu ludzi ma podobne zainteresowania jak ja - tj. interesuje sie okolicą
                                    swojego miejsca zamieszkania, to wiem aż za dobrze. Bardzo to polskie niestety :-(

Problem polega na tym, ze ja nie pisze na jedne temat - więc nawołując do
                                    bojktou (jak Ty to nazywasz) atakowałbys personalnie mnie. Natomiast Ty i l.a.w
                                    piszecie w 99% o kupach - i tego mam dość. Wasze wypowiedzi w innych wątkach
                                    czytam z zainteresowaniem. A czasem nawet sie z nimi zgadzam. Szkoda tylko, ze
                                    tak rzadko udzielacie w się w innych tematach (tak jak np. "Dzieci na Ursynowie"
                                    - gdzie akurat sie nie zgadzałam). A na koniec jedna rzecz - wątki o kupach
                                    nawet tak bardzo mi nie przeszkadzaja - w większosci ich nie czytam. To co mnie
                                    naprawdę denerwuje to pisanie o nich w zupełnie innych wątkach. To jest
                                    zwyczajen trolowanie. Może to jest to Twoje programowe wkurzanie? W ten sposób
                                    rozwalacie to forum, a szkoda. Dlaczego mamy cierpieć za właścicieli psów?
                                    • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 13:13
                                      > Problem polega na tym, ze ja nie pisze na jedne temat - więc nawołując do
                                      > bojktou (jak Ty to nazywasz) atakowałbys personalnie mnie. Natomiast Ty i
                                      l.a.w
                                      > piszecie w 99% o kupach - i tego mam dość

twój problem polega na tym, że kłamiesz. O ile twoja niewiedza o tym, że
                                      pisałem też i to sporo na temat ścieżek rowerowych, wychowania dzieci, żłobków,
                                      imprez masowych, Powsina i innych niekoniecznie wynika ze złej woli to w niczym
                                      nie usprawiedliwia twoich zarzutów. natomiast nie wiem czym tumaczysz
                                      swoją "miepamięć" o interwencji adminów. brzmi to podobnie, przy zachowaniu
                                      odpowiednich proporcji, do propozycji jaką generał Jaruzelski złożył sowim
                                      rodakom rankiem 13 grudnia 1981 roku. wiem, wiem, znowu wielkie słowa, ale są
                                      tacy którzy to lubią, których to bawi. Zrozum ich proszę i daj żyć.
                                      • lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 13:19
                                        Wpisz sobie w wyszukiwarkę Silvio1970 i sprawdz ile tam jest postów nie o
                                        kupach. Ty masz krótką pamięć. A co do interwencji adminów - to owszem prosiłam
                                        o nią 2 razy, jak również dziś napisałam "może należałoby zwrócić sie do
                                        adminów". Może faktycznie powinnam o tym wspomnieć. Natomiast nie mam w zwyczaju
                                        kłamać. Co do reszty nie będę komentować, bo to już jest szczyt.
                                    • l.a.w Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:18
                                      Dlugo czekalem, ale zostalem wywolany przez lewe_oko:
                                      czemu nie zauwazasz, ze ja pisze na rozne tematy i te smierdzace kupska i
                                      chodzenie po sciezkach rowerowych, i wpuszczanie psow bez smyczy do Lasu
                                      Kabackiego i ustepowanie w metrze kobietom w ciazy, i zajmowanie miejsc dla
                                      niepelnosprawnym przed Tesco i ustepowanie na Poczcie kobietom z malymi
                                      dziecmi... MALO?

A ty lewe_oko masz tylko pretensje? Jakie ty watki rozpropagowalas? Jak
                                      pomoglas innym ludziom? Popierasz tych, ktorzy tylko stoja z boku...?
                                      • lewe_oko Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:21
                                        L.a.w - nie jestem Totempotem i nie dam sie sprowokować. Większość Waszych
                                        postów dotyczy kup i nic tego nie zmieni. A co do pomagania innym - to uważam że
                                        nie jest to miejsce na takie teksty. Niech każdy ocenia we własnym sumieniu ile
                                        pomaga innym. Ja na pewno za mało...
                                        • silvio1970 Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:29
                                          lewe_oko napisała:

> L.a.w - nie jestem Totempotem i nie dam sie sprowokować.

przepraszam, czy to my kazalismy się tobie wynosic z przyjęcia? jesteś jak
                                          stara baba co się w maglu wpycha bez kolejki a potem krzyczy co to za brak
                                          kultury jak jej ludzie miejsce w szeregu wskazują.

Nie wchodź nam w drogę to i my damy ci spokój.

• lewe_oko Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:30
                                            No comments
                                        • totempotem Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 14:34
                                          Jeszcze kilka dni i różnie moze być z tym sprowokowaniem... :)
                                          Trzymaj się dzielnie i nie popełniaj mojego błędu,
                                          bo Cię kupa ze wszystkich stron osaczy :)))

Jedno wiem, że gdybym jako oddzielny forumowicz mogła poczytać atak na siebie,
                                          to w sytuacji, w której jestes teraz Ty ambicja i doświadczenie innych, nie
                                          pozwoliłoby mi się dać w to wciągnąć :)))

Teraz się po prostu z tego śmieję i śmiałabym się bardziej gdyby nie
                                          świadomość, że przyczyniłam się do popsucia atmosfery...
                                          • lewe_oko Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 14:37
                                            Na szczęście to pierwsza i ostatnia moja dyskusja z tymi panami :-) Oni sie
                                            tym karmią, wiec nie można sie dawać.
                                      • silvio1970 Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:32
                                        l.a.w napisał:

> A ty lewe_oko masz tylko pretensje?

największe o to, że jesteśmy tak nietolerancyjni że ośmielamy się mieć różne od
                                        niej poglądy.

więc w ramach pokuty nabijamy teraz wątek naszego ulubieńca, tudziez bronimy
                                        totempotem aktywnej uczestniczki wszystkich naszych wątków.
                                        • lewe_oko Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 14:17
                                          I na koniec Silvio - nie mam innych niż Ty poglądów w kwestii kup. Uważam, że
                                          za dużo o tym piszesz i zniechęcasz ludzi do swojej opcji. Ciekawe ile
                                          nbędziesz jeszcze powtarzał jak mantrę - ze mamy różne poglądy...
        • Gość: a j i m w d Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 10:50
          lepiej niech wariaci wyżywają sie na forum.
          • silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:50
            Gość portalu: a j i m w d napisał(a):

> lepiej niech wariaci wyżywają sie na forum.

szkoda że pieski nie mogą tego robić
    • Gość: Artur Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.net.icm.edu.pl 13.06.05, 11:22
      Ojej, a ja znowu zapomniałem sprawdzić, czy z tymi psimi kupami rzeczywiście jest taki wielki problem. Ale obiecuję, że dzisiaj po drodze do domu sprawdzę. Chyba że znowu zapomnę.
    • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 13:29
      skończmy te spory - sa one totalnie jałowe. Wy nie rozumiecie mnie, ani ja Was.
      Tak jak już pisałam - denerwuje mnie rozwalanie wątków na inne tematy postami o
      psich kupach. I w zasadzie o to jedno Was prosze. Wiem, że nic z tego nie
      wyniknie - podobnie jak z tej bezsensownej dyskusji.
      • silvio1970 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 13:37
        lewe_oko napisała:

> skończmy te spory - sa one totalnie jałowe.

oczywiście, wróciliśmy do punktu wyjścia. nie przypominam sobie
        żebym "rozbijał" jakiekolwiek wątki kupami. I nadal nie mam zamiaru tego
        robić. ty ze swojej strony postaraj się zrozumieć że jeśli jakis problem cie
        nie dotyczy bądź ci jest obiejętny, to wcale nie znaczy ze go nie ma.
        • gazetnik3 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 13:55
          Trzymaj sie silvio! Wiekszość woli nic nie robić - a jeśli widzą kogoś innego,
          kto chce coś zmienić, narzekaja, że chce się im wywrócic świat do góry
          nogami...

:-(
          • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:11
            Gazetniku - problem polega właśnie na tym, ze nasi forumowi przeciwnicy kup nic
            nie robią tylko gadają...
            • gazetnik3 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:18
              lewe_oko napisała:

> Gazetniku - problem polega właśnie na tym, ze nasi forumowi przeciwnicy kup
              nic
              >
              > nie robią tylko gadają...

A co mieliby zrobić? Tak dla przykładu?
              • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:23
                Gazetniku napisałeś: "Trzymaj sie silvio! Wiekszość woli nic nie robić - a
                jeśli widzą kogoś innego,
                kto chce coś zmienić, narzekaja, że chce się im wywrócic świat do góry
                nogami..."
                Z czego wnoszę, ze sądzisz że posty Silvio i jemu podobnych cos daja. Otóż moim
                zdaniem nie. Znacznie więcej dałoby przyjście na dyskusje o Ursynowie, któa
                była tydzień temu i poruszenie tej sprawy z wiceburmistrzem jak zrobił to mój
                znajomy. A coż są rózne sposoby działania...
                • silvio1970 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:42
                  >Znacznie więcej dałoby przyjście na dyskusje o Ursynowie, któa
                  > była tydzień temu i poruszenie tej sprawy z wiceburmistrzem jak zrobił to mój
                  > znajomy. A coż są rózne sposoby działania...

jak napisałem rózne sa talenty i mozliwości, różne są sposoby działania. nie
                  lubię tego typu dyskusji i mam ograniczone zaufanie do ich skuteczności. poza
                  tym naprawde nie mam na to czasu. ale może innych zachęcę to róznehgo rodzaju
                  działań. osobiście mysle, że znacznie wazneijsze jest podniesienie
                  swiadomości obywatelskiej w tym zakresie. tak żeby kazdy któremu psy
                  przeszkadzają potrafił własciwie zwrócić uwage i w sposób odpowiedni sposób
                  przywołac ich wlaścicieli d porzadku. żeby wiedział że prawo i słuzby są po
                  jego stronie. a przede wszystkim zeby wiedział że nie jest sam.
                  • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:51
                    Zgadzam się - podniesienie świadomości to podstawa. Róznimy się tylko tym w
                    jaki swposób chcemy to robić. Ja np. zaczęłam rozmawiac ze znajomymi,
                    sąsaidami - pytam co o tym sądzą etc. Ta dyskusja nie była o kupach - tylko o
                    Ursynowie jako takim - raczej teoretyczna, wiec trduno mieć tu do czegokolwiek
                    zaufanie. Kolega wykorzystal okazje - to wszystko. Takze drugi pan poruszył tę
                    kwestię mówiąc, że jego instytut przeprowadzał badania naukowe na Ursynowie i
                    jako sie okazało dla większości mieszkańców kupy są problemem. Na tym spotkaniu
                    było wielu działaczy i mieszkańców i z pewnościa zdziałąli oni wiecej niz Ty
                    tysiecznym postem.
                    • silvio1970 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 15:01
                      lewe_oko napisała:

> Na tym spotkaniu
                      > było wielu działaczy i mieszkańców i z pewnościa zdziałąli oni wiecej niz Ty
                      > tysiecznym postem.

cieszy mnie że taka dyskusja miała miejsce, nie wiem tylko dlaczego uważasz że
                      tamto forum było lepsze/liczniejsze. po prostu inna grupa uczestników, pewnie
                      sporo takich co o interencie niewiele wiedzą. bynajmniej nie chodzi mi o palmę
                      pierwszeństwa. ja robie swoje podług moich mozliwości i mam nadzieję, że ktos
                      zachęcony przeze mnie, uzbrojony w jakieś tam argumenty (Kodeks wykroczeń czy
                      tez paralizator w zależności od zaistnialej sytuacji) będzie walczył z tą
                      zasr...ną rzeczywistością.
                      • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 15:08
                        Uważam tak samo jak Mama Ola - swoim zachowaniem (zapewne niecelowo) pomagasz
                        swoim przeciwnikom. Przez karykaturalne pomysły w stylu paralizatorów - dajesz
                        argumenty tym, którzy mówią że zwolennicy sprzątania to świry...

Nie uważam aby tamto grono było większe - przeciwnie. Ale moim zdaniem tu już
                        sie więcej nic nie zdziała. Sam musisz to widzieć prowadząc od paru miesiecy
                        swoją "krucjatę"... Poza tym byli tam ci, którym Ursynów jest naprawde bliski.
                        działacze lokalni - dlatego sądzę, ze to jest grupa, która moze cos zmienić.
                        • silvio1970 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 15:15
                          lewe_oko napisała:

: Poza tym byli tam ci, którym Ursynów jest naprawde bliski.
                          > działacze lokalni

brzmi jak cytat z Barei. podobnie jak twoja propozycja moderowania forum.
                          • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 15:17
                            Na całym świecie działaja prężne społeczności lokalne - zwłaszcza w Niemczech.
                            Nie widzę w tym nic wstydliwego. Gdybys wiedział cokolwiek o społecznych
                            tradycjach Ursynowa nie pisałbyś takich rzeczy.
              • rubeus Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:36
                mogą naciskać na władze dzielnicy, spółdzielni w której mieszkają, itp.
                aby pojawiły się kosze na odchody w odpowiednio dużej ilości, aby były
                regularnie opróżniane itp...
                Moja spółdzielnia (SMB Osiedle Kabaty ) pod presją mieszkańców, przymierza się
                do podpisania umowy z firmą, która wywozi śmieci z terenu osiedla, aby
                zajęła się również pojemnikami na odchody...
                • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:42
                  Ja nie mam psa, ale jestem jak najbardziej za tym aby właściele sprzątali - a
                  dlaczego? Z sympatii dla psów. Jesli taka sytuacja jak teraz będzie sie
                  utrzymywać zwiększy sie publiczna niechęć do właścieli czworonogów. Moga za tym
                  pójść kolejne sankcje - chyba w Suwałkach zabroniono wchodzić z psami do parków,
                  bo właściciele nie chcieli sprzątać. Chciałabym mieć kiedyś psa i wolałabym nie
                  ponosić konsekwensji za to co dzieje się teraz. Już pisano o podrzucaniu
                  trucizny do parków - takich wariatów może byc wiecej!

Dlatego nie ględzmy, tylko naciskajmy tam gdzie trzeba ;-) A właściele
                  czworonogów takze moga sobie pomagać - chociażby odnośnie tego jak radzić sobie
                  ze sprzątaniem. Problemem jest też wstyd - dlatego edukujmy sie nawzajem i
                  przyzwyczajamy do odpowiedzialności. Ale niech to nie oznacza tasiemcowych
                  debilnych wątków na forum i niszczenie rozmów innych. Tyle.
                  • Gość: Mama Ola Re: Mam propozycję: IP: *.aster.pl 13.06.05, 18:51
                    Nic dodac nic ując :)

Druga psia sprawa w której powinna wzrosnąc świadomość - to tzw. psy bojowe.
                    Problemem jest zwłaszcza to, że ich własciele to często karki... Którzy sa tak
                    bezmyslni że puszczają je bez smyczy i traktują jako atrybut swojej siły.
                    • rubeus Re: Mam propozycję: 13.06.05, 19:19
                      Problem psów biegających bez smyczy dotyczy nie tylko, ras bojowych
                      i ich mieszanek... Czasami więcej problemów może napytać sporych rozmiarów
                      'kundel' wyskakujący na przechodniów...
                      • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 19:32
                        Wiadomo że problemem nie są psy a właściele - dlatego szkoda że dresiarstwo
                        upodobalo sobie akurat te groźne rasy. Chociaż oczywiście jest to kwestia
                        drugorzędna - mieszkałam wiele lat obok chłopaka, który miał wilczura którego
                        wychował na potworka rzucającego sie na wszystko :-( Ale fakt że bojowych jest
                        coraz więcej i ja sie ich boję.
        • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:15
          Przypominam sobie w tej chwili chociażby dwa takie watki "sklep czy kawiarnia"
          i drugi. kiedy ktos pytał czy waro tu zamieszkać - a Ty zarzuciłęs go
          opowieściami o kupach. Mogę poszukać jeszcze w wyszukiwarce, ale mi się nie
          chcę. Ja ze swojej strony kończę tę dyskusję.
          • neuroup Re: Mam propozycję: 13.06.05, 17:47
            Prawda jst brutalna tutaj oprocz temtow na temat psich kup oraz ostatnio kocikch
            kup nic nie ma ciekawego a tak nie powino byc!!
            • Gość: Mama Ola Re: Mam propozycję: IP: *.aster.pl 13.06.05, 17:49
              Przyczyn na pewno jest wiele - ale jedna z nich jest to, że forum w obecnej
              postaci zniecheca do pisania... Przeciwnicy kup rozwalili nam forum!
              • Gość: nikt Re: Mam propozycję: IP: *.u.mcnet.pl 13.06.05, 18:06
                A dlaczego nie udzielacie sie nt innych watkow?
                Watki o sklepach, Lesie Kabackim itd sa zupelnie nieaktywne!
                • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:08
                  Niestety to forum nigdy nie było jakoś szalenie płodne w dyskusję - ale kiedys
                  było lepiej...
                  • gazetnik3 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:14
                    lewe_oko napisała:

> Niestety to forum nigdy nie było jakoś szalenie płodne w dyskusję - ale kiedys
                    > było lepiej...

No to do kogo te pretensje? Jeśli nie macie nic do powiedzenia, to nie
                    narzekajcie na tych którzy wymyślają sobie tematy - nawet leśne lub psie!
                    • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:22
                      Alez niech będą psie tematy - ale sensowne. Ja np. jestem ciekawa co na ten
                      temat sądzą właściciele psów. Dlaczego nie sprzątają, co miałoby sie zmienić
                      żeby zaczeli sprzątać. Niech pojawi sie informacja gdzie mozna kupić odpowiedni
                      "sprzęt" etc. Jeśli mamy czegoś sie nauczyć jako społeczeństwo to chyba nie tędy
                      droga!
                      • java9 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 20:39
                        No więc właśnie właściciele w wątku "apel w sprawie psów do wszystkich"
                        dzielili się swoimi problemami i zostali obrzuceni sloganami typu brudasy.
                        Na pomysł aby poustawiać kosze padły riposty,
                        że nie po to płacą podatki, żeby teraz psie kupy były opłacane.

• lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 21:55
                          Cóż pozostaje mieć nadzieję, że nastepnym razem byłoby lepiej... Niestety zawsze
                          byłam idealistką :-)
                      • gazetnik3 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 21:59
                        lewe_oko napisała:

> Alez niech będą psie tematy - ale sensowne. Ja np. jestem ciekawa co na ten
                        > temat sądzą właściciele psów. Dlaczego nie sprzątają, co miałoby sie zmienić
                        > żeby zaczeli sprzątać. Niech pojawi sie informacja gdzie mozna kupić
                        odpowiedni
                        > "sprzęt" etc. Jeśli mamy czegoś sie nauczyć jako społeczeństwo to chyba nie
                        tędy droga!

Tyle, że psiarze chowają głowę w piasek i udają, że nie ma problemu!
                        Sam widzę codziennie jak kilka psów wali kupska pod oknami sąsiadów!
                        • lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 22:10
                          To że 99% właścicieli psów nie sprząta po nich nie jest specjalnym odkryciem :-)
                          Daltego trzeba zastanowić się jak z tym walczyć - bo samo stwierdzanie faktów
                          nie jest zbyt twórcze...
                          • totempotem Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:00
                            Wszystkie poniższe elementy kampanii razem wzięte napewno przyniosłyby skutek
                            pozytywny...

Bilboardy - super , zwiększa się świadomość właścicieli, że trzeba sprzątać.
                            Kosze na psie odchody i torebki - jest gdzie i jest czym sprzątnąć.
                            Prawo - są kosze to jest obowiązek sprzątania możliwy do wyegzekwowania
                            Egzekwowanie prawa - mandaty dla tych, którzy mają możliwość sprzątnięcia a
                            udają, że nie ma sprawy...

Z czasem stanie się to tak oczywiste, że problem zniknie.
                            Trzeba to jednak umiejętnie robić, rzeczowo konkretnie a nie po chamsku.
                            Skrępowanie niektórych właścicieli tez napewno z czasem zniknie ...

Jako były właściciel psa mogę powiedzieć, że to nie jest kwestia obrzydzenia
                            czy skrępowania( bo nie raz zdarzało się, że jako małe szczenię psiak nie
                            zdążył dojść przez ulicę do parku i załatwił się na chodniku pod klatką albo na
                            klatce i musiałam sprzatnąć) tylko braku możliwości uprzątnięcia i pozbycia się
                            kupy.
                            Mieszkałam w innej dzielnicy i tam była wynajęta specjalna ekipa do opieki nad
                            zielenią i oni zajmowali się uprzątnięciem między innymi psich kup - za podatki
                            od posiadania psa - nie było obowiązku sprzątania.
                            Na Ursynów psiaka nie zabrałam, bo pozbawiłabym go ogromnych spacerowych
                            terenów i obecności kogoś w domu - my z mężem wychodzimy o 8 rano a wracamy po
                            18,00.
                            W naszej dzielnicy nie ma miejsca na psy,ale skoro już są to trzeba znaleźć
                            jakieś możliwe do zaakceptowania dla obu stron rozwiązanie i myślę, że
                            ustawienie pojemników oraz informacja powinny wystarczyć.
                            • lewe_oko Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:03
                              Masz świętą rację. Szkoda że nie wzięłaś psiaka, ale faktycznie tylko by się
                              męczył. Chcociaż Ursynów i tak nie jest najgorsza dzielnicą do posiadania
                              psa. "Podziwam" tych, któzy decydują sie na psy mieszkajac np. w Śródmieściu...
                              • totempotem Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:12
                                W Sródmieściu wbrew pozorom również mozna zankleźć tereny do spacerów z
                                pieskiem.
                                Na tyłach Placu Trzech Krzyży jest ogromny park ( no niby to już Powiśle),
                                który ciągnie się od Łazienek, przez Agrykolę,do Książęcej potem aż do Starówki.
                                Ale jest tez Park Saski a gdyby bardziej się zagłębić w osiedla, napewno jakies
                                skwerki się znajdą.
                                Nie ulega wątpliwości, że trzymanie psa w miejscu gdzie może załatwić się na 4
                                metrowym trawniczku pod klatką i pospacerować wkoło bloku jest głupotą totalną
                                i męczeniem stworzenia.
                                • lewe_oko Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:14
                                  Powiśle jest cudownie zielone :-) Ale już taka Hoża i okolice...
                                  • totempotem Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:47
                                    To napewno nie są dobre rejony dla wychowania psa.
                          • gazetnik3 Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:45
                            lewe_oko napisała:

> To że 99% właścicieli psów nie sprząta po nich nie jest specjalnym
                            odkryciem :-
                            > )
                            > Daltego trzeba zastanowić się jak z tym walczyć - bo samo stwierdzanie faktów
                            > nie jest zbyt twórcze...

A jaki tym masz pomysl?
                            • silvio1970 Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:48
                              gazetnik3 napisał:

> lewe_oko napisała:
                              >
                              > > To że 99% właścicieli psów nie sprząta po nich nie jest specjalnym
                              > odkryciem :-
                              > > )
                              > > Daltego trzeba zastanowić się jak z tym walczyć - bo samo stwierdzanie fa
                              > któw
                              > > nie jest zbyt twórcze...
                              >
                              >
                              > A jaki tym masz pomysl?

zawiązać, wybrac, przedyskutować, wcielić

a nie pisać i pisać
                            • lewe_oko Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:51
                              Gazetniku pisałam już parę razy w tym watku, pisała tez Totempotem. Nie mam
                              zbyt wielu pomysłow, bo szczerze mówiac po prostu się na tym nie znam. Wiem
                              jedno: gadanie coś daje - bo sprawia ze ludzie zaczynają mysleć o problemie,
                              ale gadanie od pół roku o tym samym jest juz nudne. A zatem zniechęca ludzi do
                              tej kwestii.

Poza tym mam dziwne deja vu - czy nie zadawaleś mi tego samego pytania juz
                              wczoraj???
                              • lewe_oko Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:53
                                A swoja droga czy w warszawskich sklepach można kupić odpowiedni "sprzęt" do
                                sprzątania?
    • Gość: rat Zapraszam na nowe forum: Usrynów IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 19:43
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30040
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka