Gość: rat IP: *.acn.waw.pl 13.06.05, 10:39 Kilku porąbańców zasrało forum Usrynów. Śmierdzi tu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:41 Ja na szczęście już nie widze ich wypowiedzi. Niech żyje opcja ignor :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:44 lewe_oko napisała: > Ja na szczęście już nie widze ich wypowiedzi. Niech żyje opcja ignor :-))) no to już lepsze rozwiązanie. szczerze ci życzę, żebyś potrafiła jeszcze przymknąć oko na rzeczywisty problem. Z tym, że dramatycznie wzrośnie wówczas ryzyko wdępniecia w prawdziwe G. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:44 Ale może powinniśmy poprosić adminów o interwencje? Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:46 lewe_oko napisała: > Ale może powinniśmy poprosić adminów o interwencje? a jednak. najlepiej niech nas rozstzrelają. z pewnością znikną wszytskie kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Ola Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.aster.pl 13.06.05, 10:54 Chyba żaden z użytkowników forum Ursynów nie jest zwolennikiem tego, by nie sprzątano na po psach. Ale ile można o tym pisać? Czy nie widzisz, że nie osiagasz żadnych efektów? Tu na forum nie pojawia sie aż tak dużo ludzi, więc tą droga misji edukacyjnej nie dokonasz, a jedynie robisz z tym forum, to co psy z naszymi chodnikami. Napisz petycję do miasta, dzielnicy - nie wiem, ale tu już nie pisz albo pisz mniej - bo powiedz mi jaki ma cel powtarzanie 10000 X dziennie że to problem? Tak, to problem wiec działaj! Użytkownicy forum Ursynów w stosunku do reszty społeczeństwa są już wyedukowani aż nadto (co oczywiscie nie znaczy że sprzątają), ale zrozum że milionowym postem tu już nic nie zmienisz - ani tych ktorych przekonałeś, ani tych których zniechęciłeś do sprzątania (moim zdaniem większość). Dzięki tobie i tobie podobnym zwolennicy sprzatania są postrzeganie jako wariaci. Brawo - tylko zaszkodziłeś słusznej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:01 Gość portalu: Mama Ola napisał(a): > bo powiedz mi jaki ma cel powtarzanie 10000 X > dziennie że to problem? żeby chociaż zneutralizować te 1000000 zachowań psiarzy jakimi codziennie zdają się mówić, że to nie jet problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Ola Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.aster.pl 13.06.05, 11:04 Ręczę ci że nie neutralizujesz w ten sposób żadnego zachowania psiarzy - działasz sobie tylko sam na złość. Poza tym jesli tak, to dlaczego działasz tylko tu? To strasznie ograniczona grupa ludzi - pisz do gazet lokalnych, na portale ursynowskie - to może da jakiś efekt, sprawa będzie szerzej znana, rozpoznawalna jako problem. Tylko nie pisz o paralizatorach, bo pomyslą żes świr i nie wydrukują! Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:06 Podpisuję sie pod każdym słowem Mamo Olu (Ola?) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:19 >Napisz petycję do miasta, dzielnicy - nie wiem, ale tu już > nie pisz albo pisz mniej - bo powiedz mi jaki ma cel powtarzanie 10000 X > dziennie że to problem? Tak, to problem wiec działaj! I tak jesteś łaskawa w porównaniu z tymi, którzy chcieliby cenzurować widziane przeze mnie problemy. Ty jedynie podpowiadzasz mi jedynie słuszne drogi ich rozwiązania. Z przykrością zmuszony jestem odrzucić twoje bezcenne rady. Z aparthaidem też walczono w różne sposoby. Jedni śpiewali, drudzy maszerowali, jeszcze inni walczyli na gołe pięsci lub laską dynamitu. Nie mam czasu łazić z petycjami ale może kogos do tego skłonię. A to, że wkurzam tych których krytykuję a nawet tych, którym to zwisa? O to mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Ola Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.aster.pl 13.06.05, 11:24 Po pierwsze wkurzasz wszystkich, nawet tych, którzy się z toba zgadzają (są za sprzątaniem). Jeśli taki jest twoj cel - irytować innych, to chyba zacznę sie logować i włączę opcje ignor. To jedyna metoda. A ja w swojej naiwnosci sądziłam, że tobie naprawde zalezy na pozbyciu sie problemu kup, a ty po prostu znajdujesz przyjemnosc w denerwowaniu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:36 > A ja w swojej naiwnosci sądziłam, że tobie naprawde zalezy na pozbyciu sie > problemu kup, a ty po prostu znajdujesz przyjemnosc w denerwowaniu ludzi. rezczywiście jesteś naiwna jeśli myślałaś że ja jestem aż tak naiwny by wierzyć w to że od mojego pisania znikną psie kupy. ale wierzę w to że od mojego pisania może się zmienić myślenie kilku ludzi. A żeby to osiągnąć trzeba na problem zwrócić uwagę. niestety nie jestem piękną kobietą, nie umiem śpiewać a na chodzenie po urzędach nie mam czasu. ale popisac sobie mogę, potraktujmy to w kategoriach manifestu. Ktorego oczywiście nie musisz czytać. Ale zabronić mi go pisać jest nadużyciem. Osobiście wisi mi totalnie budowan nowego sklepu w okolicach domu lewej oko, ale nie robię z tego tragedii- po prostu nie czytam Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:43 Niestety podkusiło mnie i wyłączyłam ignora - to chyba niestety nie jest opca dla mnie :-( I co widze - możesz mi wytlumaczyć dlaczego przyczepiłeś sie do mnie? Jestem jedną z osób, które najmniej Was atakują - nie znajdziesz wiele moich postów w Waszych psich wątkach. Irytowałam się tylko wtedy gdy ilość tych wątków przekraczała zdrowy rozsądek. O co Tobie chodzi??? W odróżnieniu od Ciebie nie załadam 1000 wątków o sklepie tak jak Ty o kupach. Dla mnie zapopatrzenie wokól mojego domu jest ważniejsze niż psie kupy. Zejdz ze mnie. Nie właściwie znalazłeś sobie wroga. Ja nawet nigdy w życiu nie miałam psa. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:49 >możesz mi wytlumaczyć dlaczego przyczepiłeś sie do > mnie? chyba to wyjasniłem. nie podoba mi się twoja propozycja żebym się stąd wyniósł. ja po prostu uważam że np. psie kupy są problemem nie same w sobie tylko dlatego że jest ich tyle w tym właśnie miejscu. A miejsce to nazywa się Ursynów, podobnie jak miejsce w którym żyję, i podobnie jak forum na które piszę. Natomiast nie mam nic przeciwko temu byś mnie i moje posty ignorowała i nic na to nie poradzę że poza nimi niewiele ciekawego tu znajdujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:57 Chciałam je ignorować - z ciekawości spojrzałam ile sie dzis stworzyło wątków o kupach i co widzę 3 posty poświecone mojej skromnej osobie (z czego 2 tej samej treści... Rozumiem, że miałeś zamiar wykorzystywac to że nie widzę twoich postów do atakowania mnie? Świetny pomysł. Niestety to forum zostało tak skutecznie zniszczone przez wasze kłotnie, że niewiele można znaleźć tu poza waszymi postami. Jest mi naprawdę przykro bo naprawdę zależało mi jak mało komu, zeby to był oto forum sąsziedzkich rozmów, informacji na temat dzielnicy etc. Wydaje mi sie, ze robiłam wiele żeby pojawiały sie tu jakieś nowe informacje dotyczące Ursynowa, mimo że czasem było cieżko o dyskutantów. Chciałam żebyśmy wzajemnie animowali sie do działań - wydaje mi sie Silvio, że nie zasłużyłam na to, żebyś mnie tu atakował. Tym bardziej że ty wniosłeś tylko destrukcyjna rolę do tego forum. Chyba czas stąd spadać :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 11:58 Tak się zdenerwowałam że aż masę błędów narobiłam - mam nadzieję, że mimo to da sie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:07 lewe_oko napisała: > Chciałam je ignorować - z ciekawości spojrzałam ile sie dzis stworzyło wątków o > kupach i co widzę 3 posty poświecone mojej skromnej osobie (z czego 2 tej samej > treści... juz ci wyjasniłem dlaczego. rzadko z tobą dyskutuję, bo spektrum naszych zainteresowań z rzadka się pokrywa. natomiast nie mogę pozostawić bez reakcji postów, w których nawołujesz do banicji osób mających inne poglądy niż ty. > Chciałam żebyśmy wzajemnie > animowali sie do działań - wydaje mi sie Silvio, że nie zasłużyłam na to, żebyś > mnie tu atakował. Tym bardziej że ty wniosłeś tylko destrukcyjna rolę do tego > forum. Chyba czas stąd spadać :-( Twój post jest, mimo gładkiego języka w nim użytego po prostu impertynencki. Ale mimo wszystko przykro mi, że takie wnioski z całej tej sytuacji wyciągasz. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:12 Impertynencki??? Uważam że impertynencją z Twojej strony (jako osoby piszacej wyłącznie o kupach) jest atakowanie mnie - gdyz ja podnoszę tu różne tematy. Byc moze dla Ciebie są one nudne, ale dla paru osób stad nie. Atakujesz mnie bo śmiałam zaproponować założenie oddzielnego forum - a przecież była to tylko propozycja. Atakujesz mnie bo napisałam o możliwosci ignorowania - uważam że użytkownicy powinnni wiedzieć o takiej możliwosci. Nigdy jednak nie atakowałam Cię wprost, nigdy nie pisałam ze sprzątanie po psach to pomysł niesłuszny. Wiec z łaski swojej nie pisz o mnie w swoich postach. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:26 > Impertynencki??? Uważam że impertynencją z Twojej strony (jako osoby piszacej > wyłącznie o kupach) jest atakowanie mnie - gdyz ja podnoszę tu różne tematy tak, własnie to uwazam za impertynencję, zwykłe samochwalstwo: (tak wiele zrobiłaś, tak animowałaś, tak wiele wątków podniosłaś ) przy jednoczesnym deprecjonowaniu tego o czym ja piszę: że jestem monotematyczny i destrukcyjny, co poza tym że jest zwykłą nieprawdą (nie pisze tylko o kupach i psach) to jest po prostu niegrzeczne. a wywodzenie z tego jakiejś intelektualnej nietykalności (nie zasłuzyłam, atakowanie) jest na poziomie przedszkola. > śmiałam zaproponować założenie oddzielnego forum - a przecież była to tylko > propozycja równie nie na miejscu, do tego wsparta dywagacjami na temat interwencji adminów, co czyni ją po prostu agresywną. >Wiec > z łaski swojej nie pisz o mnie w swoich postach nie ma sprawy, ale nam tez daj spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:30 Nigdy nie twierdziłam że mi się to udało - napisałam tylko, że chciałam abyśmy sie wzajemnie animowali. I owszem śmiem twierdzić, ze odkąd jestem na forum, tj. od dwóch lat założyłam sporo watków na rózne tematy - mam nadzieje, ze chociaż niektóre były dla kogos pomocne. I powiem wiecej otrzymywyłam nieraz sygnały że tak. Może to jest samochwalstwo - ale po raz pierwszy cos takiego napisałam, bo już nie wytrzymałam. Przy okazji jak mam Wam dać spokój? Występujesz w wielu osobach? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:37 lewe_oko napisała: > Przy okazji jak mam Wam dać spokój? Występujesz w wielu osobach? :-) w odróżnieniu od wielu moich oponentów nie mam problemów z integralnością swojej osobowości. natomiast piszę My w imieniu tych kilku osób, które anagażują się w psie wątki, bo wbrew pozorom kilku osobom lezy to na sercu. Podobnie jak kilka innych tematów, których zdajesz się nie zauważać. do czego masz oczywiście prawo, z tym że niewiedza z rzadka jest dobrym usprawiedliwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:33 >gdyz ja podnoszę tu różne tematy. By > c > moze dla Ciebie są one nudne, ale dla paru osób stad nie. i vice versa. z tym, że wątki w których ja uczestniczę (bo z rzadka je tworzę) wydają się bardziej żywotne. mimo wszystko nie składam ci kontrpropozycji opuszczenia forum , bo uważam że jest na nim miejsce i dla mnie i dla ciebie. proszę tylko o odrobinę szacunku dla zainteresowań i poglądów innych. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:37 Owszem nie moge odmówić Ci żywotności Twoich wątków :-))) Tylko jest to odwracanie kota ogonem, bo jest tu mnóstwo osób, które mają tej tematyki dość - zobacz wątki piątkowe. Ale niewątpliwie nie można odmówić Ci kontrowersyjności i umiejętności zwracania na siebie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:42 Czas złożyć samokrytykę po tym całym samochwalstwie :-))) Jestem strasznie głupia, że sie tym przejmuję! Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 12:53 >Tylko jest to > odwracanie kota ogonem, bo jest tu mnóstwo osób, które mają tej tematyki >dość - odwracanie kota ogonem własnie ty zademonstrowałaś. po prostu przyjmij do wiadomości, że są ludzie którzy podzielają twoje zainteresowania i są ludzie, którzy ich nie podzielają, i takich co może cię zdziwi też jest sporo. Podobnie jesli chodzi o moją osobę i moje poglądy. Róznimy się jedynie w tym, że ja nie nawołuję do bojkotu, banicji czy ignorowania twoich wątków. nie znaczy to, że pozwolę ci na zwalczanie moich. To jest forum Ursynów a nie Forum Lewe_Oko. To pierwsze jest dla ciebie i dla mnie. Do drugiego się nie pcham. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 13:01 Alez Ty używasz wielkich słow - nawoływać do banicji, bojkotu!!! Ja napisałam tylko że mozna założyć oddzielne grono. Strasznie nadepnęłam Ci na odcisk. A że niewielu ludzi ma podobne zainteresowania jak ja - tj. interesuje sie okolicą swojego miejsca zamieszkania, to wiem aż za dobrze. Bardzo to polskie niestety :-( Problem polega na tym, ze ja nie pisze na jedne temat - więc nawołując do bojktou (jak Ty to nazywasz) atakowałbys personalnie mnie. Natomiast Ty i l.a.w piszecie w 99% o kupach - i tego mam dość. Wasze wypowiedzi w innych wątkach czytam z zainteresowaniem. A czasem nawet sie z nimi zgadzam. Szkoda tylko, ze tak rzadko udzielacie w się w innych tematach (tak jak np. "Dzieci na Ursynowie" - gdzie akurat sie nie zgadzałam). A na koniec jedna rzecz - wątki o kupach nawet tak bardzo mi nie przeszkadzaja - w większosci ich nie czytam. To co mnie naprawdę denerwuje to pisanie o nich w zupełnie innych wątkach. To jest zwyczajen trolowanie. Może to jest to Twoje programowe wkurzanie? W ten sposób rozwalacie to forum, a szkoda. Dlaczego mamy cierpieć za właścicieli psów? Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 13:13 > Problem polega na tym, ze ja nie pisze na jedne temat - więc nawołując do > bojktou (jak Ty to nazywasz) atakowałbys personalnie mnie. Natomiast Ty i l.a.w > piszecie w 99% o kupach - i tego mam dość twój problem polega na tym, że kłamiesz. O ile twoja niewiedza o tym, że pisałem też i to sporo na temat ścieżek rowerowych, wychowania dzieci, żłobków, imprez masowych, Powsina i innych niekoniecznie wynika ze złej woli to w niczym nie usprawiedliwia twoich zarzutów. natomiast nie wiem czym tumaczysz swoją "miepamięć" o interwencji adminów. brzmi to podobnie, przy zachowaniu odpowiednich proporcji, do propozycji jaką generał Jaruzelski złożył sowim rodakom rankiem 13 grudnia 1981 roku. wiem, wiem, znowu wielkie słowa, ale są tacy którzy to lubią, których to bawi. Zrozum ich proszę i daj żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 13:19 Wpisz sobie w wyszukiwarkę Silvio1970 i sprawdz ile tam jest postów nie o kupach. Ty masz krótką pamięć. A co do interwencji adminów - to owszem prosiłam o nią 2 razy, jak również dziś napisałam "może należałoby zwrócić sie do adminów". Może faktycznie powinnam o tym wspomnieć. Natomiast nie mam w zwyczaju kłamać. Co do reszty nie będę komentować, bo to już jest szczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
l.a.w Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:18 Dlugo czekalem, ale zostalem wywolany przez lewe_oko: czemu nie zauwazasz, ze ja pisze na rozne tematy i te smierdzace kupska i chodzenie po sciezkach rowerowych, i wpuszczanie psow bez smyczy do Lasu Kabackiego i ustepowanie w metrze kobietom w ciazy, i zajmowanie miejsc dla niepelnosprawnym przed Tesco i ustepowanie na Poczcie kobietom z malymi dziecmi... MALO? A ty lewe_oko masz tylko pretensje? Jakie ty watki rozpropagowalas? Jak pomoglas innym ludziom? Popierasz tych, ktorzy tylko stoja z boku...? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:21 L.a.w - nie jestem Totempotem i nie dam sie sprowokować. Większość Waszych postów dotyczy kup i nic tego nie zmieni. A co do pomagania innym - to uważam że nie jest to miejsce na takie teksty. Niech każdy ocenia we własnym sumieniu ile pomaga innym. Ja na pewno za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:29 lewe_oko napisała: > L.a.w - nie jestem Totempotem i nie dam sie sprowokować. przepraszam, czy to my kazalismy się tobie wynosic z przyjęcia? jesteś jak stara baba co się w maglu wpycha bez kolejki a potem krzyczy co to za brak kultury jak jej ludzie miejsce w szeregu wskazują. Nie wchodź nam w drogę to i my damy ci spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 14:34 Jeszcze kilka dni i różnie moze być z tym sprowokowaniem... :) Trzymaj się dzielnie i nie popełniaj mojego błędu, bo Cię kupa ze wszystkich stron osaczy :))) Jedno wiem, że gdybym jako oddzielny forumowicz mogła poczytać atak na siebie, to w sytuacji, w której jestes teraz Ty ambicja i doświadczenie innych, nie pozwoliłoby mi się dać w to wciągnąć :))) Teraz się po prostu z tego śmieję i śmiałabym się bardziej gdyby nie świadomość, że przyczyniłam się do popsucia atmosfery... Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 14:37 Na szczęście to pierwsza i ostatnia moja dyskusja z tymi panami :-) Oni sie tym karmią, wiec nie można sie dawać. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 13:32 l.a.w napisał: > A ty lewe_oko masz tylko pretensje? największe o to, że jesteśmy tak nietolerancyjni że ośmielamy się mieć różne od niej poglądy. więc w ramach pokuty nabijamy teraz wątek naszego ulubieńca, tudziez bronimy totempotem aktywnej uczestniczki wszystkich naszych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Kochana lewe_oko 13.06.05, 14:17 I na koniec Silvio - nie mam innych niż Ty poglądów w kwestii kup. Uważam, że za dużo o tym piszesz i zniechęcasz ludzi do swojej opcji. Ciekawe ile nbędziesz jeszcze powtarzał jak mantrę - ze mamy różne poglądy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a j i m w d Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.06.05, 10:50 lepiej niech wariaci wyżywają sie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Usrynów i wszystko jasne 13.06.05, 10:50 Gość portalu: a j i m w d napisał(a): > lepiej niech wariaci wyżywają sie na forum. szkoda że pieski nie mogą tego robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Usrynów i wszystko jasne IP: *.net.icm.edu.pl 13.06.05, 11:22 Ojej, a ja znowu zapomniałem sprawdzić, czy z tymi psimi kupami rzeczywiście jest taki wielki problem. Ale obiecuję, że dzisiaj po drodze do domu sprawdzę. Chyba że znowu zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 13:29 skończmy te spory - sa one totalnie jałowe. Wy nie rozumiecie mnie, ani ja Was. Tak jak już pisałam - denerwuje mnie rozwalanie wątków na inne tematy postami o psich kupach. I w zasadzie o to jedno Was prosze. Wiem, że nic z tego nie wyniknie - podobnie jak z tej bezsensownej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 13:37 lewe_oko napisała: > skończmy te spory - sa one totalnie jałowe. oczywiście, wróciliśmy do punktu wyjścia. nie przypominam sobie żebym "rozbijał" jakiekolwiek wątki kupami. I nadal nie mam zamiaru tego robić. ty ze swojej strony postaraj się zrozumieć że jeśli jakis problem cie nie dotyczy bądź ci jest obiejętny, to wcale nie znaczy ze go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 13:55 Trzymaj sie silvio! Wiekszość woli nic nie robić - a jeśli widzą kogoś innego, kto chce coś zmienić, narzekaja, że chce się im wywrócic świat do góry nogami... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:11 Gazetniku - problem polega właśnie na tym, ze nasi forumowi przeciwnicy kup nic nie robią tylko gadają... Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:18 lewe_oko napisała: > Gazetniku - problem polega właśnie na tym, ze nasi forumowi przeciwnicy kup nic > > nie robią tylko gadają... A co mieliby zrobić? Tak dla przykładu? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:23 Gazetniku napisałeś: "Trzymaj sie silvio! Wiekszość woli nic nie robić - a jeśli widzą kogoś innego, kto chce coś zmienić, narzekaja, że chce się im wywrócic świat do góry nogami..." Z czego wnoszę, ze sądzisz że posty Silvio i jemu podobnych cos daja. Otóż moim zdaniem nie. Znacznie więcej dałoby przyjście na dyskusje o Ursynowie, któa była tydzień temu i poruszenie tej sprawy z wiceburmistrzem jak zrobił to mój znajomy. A coż są rózne sposoby działania... Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:42 >Znacznie więcej dałoby przyjście na dyskusje o Ursynowie, któa > była tydzień temu i poruszenie tej sprawy z wiceburmistrzem jak zrobił to mój > znajomy. A coż są rózne sposoby działania... jak napisałem rózne sa talenty i mozliwości, różne są sposoby działania. nie lubię tego typu dyskusji i mam ograniczone zaufanie do ich skuteczności. poza tym naprawde nie mam na to czasu. ale może innych zachęcę to róznehgo rodzaju działań. osobiście mysle, że znacznie wazneijsze jest podniesienie swiadomości obywatelskiej w tym zakresie. tak żeby kazdy któremu psy przeszkadzają potrafił własciwie zwrócić uwage i w sposób odpowiedni sposób przywołac ich wlaścicieli d porzadku. żeby wiedział że prawo i słuzby są po jego stronie. a przede wszystkim zeby wiedział że nie jest sam. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:51 Zgadzam się - podniesienie świadomości to podstawa. Róznimy się tylko tym w jaki swposób chcemy to robić. Ja np. zaczęłam rozmawiac ze znajomymi, sąsaidami - pytam co o tym sądzą etc. Ta dyskusja nie była o kupach - tylko o Ursynowie jako takim - raczej teoretyczna, wiec trduno mieć tu do czegokolwiek zaufanie. Kolega wykorzystal okazje - to wszystko. Takze drugi pan poruszył tę kwestię mówiąc, że jego instytut przeprowadzał badania naukowe na Ursynowie i jako sie okazało dla większości mieszkańców kupy są problemem. Na tym spotkaniu było wielu działaczy i mieszkańców i z pewnościa zdziałąli oni wiecej niz Ty tysiecznym postem. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 15:01 lewe_oko napisała: > Na tym spotkaniu > było wielu działaczy i mieszkańców i z pewnościa zdziałąli oni wiecej niz Ty > tysiecznym postem. cieszy mnie że taka dyskusja miała miejsce, nie wiem tylko dlaczego uważasz że tamto forum było lepsze/liczniejsze. po prostu inna grupa uczestników, pewnie sporo takich co o interencie niewiele wiedzą. bynajmniej nie chodzi mi o palmę pierwszeństwa. ja robie swoje podług moich mozliwości i mam nadzieję, że ktos zachęcony przeze mnie, uzbrojony w jakieś tam argumenty (Kodeks wykroczeń czy tez paralizator w zależności od zaistnialej sytuacji) będzie walczył z tą zasr...ną rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 15:08 Uważam tak samo jak Mama Ola - swoim zachowaniem (zapewne niecelowo) pomagasz swoim przeciwnikom. Przez karykaturalne pomysły w stylu paralizatorów - dajesz argumenty tym, którzy mówią że zwolennicy sprzątania to świry... Nie uważam aby tamto grono było większe - przeciwnie. Ale moim zdaniem tu już sie więcej nic nie zdziała. Sam musisz to widzieć prowadząc od paru miesiecy swoją "krucjatę"... Poza tym byli tam ci, którym Ursynów jest naprawde bliski. działacze lokalni - dlatego sądzę, ze to jest grupa, która moze cos zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 15:15 lewe_oko napisała: : Poza tym byli tam ci, którym Ursynów jest naprawde bliski. > działacze lokalni brzmi jak cytat z Barei. podobnie jak twoja propozycja moderowania forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 15:17 Na całym świecie działaja prężne społeczności lokalne - zwłaszcza w Niemczech. Nie widzę w tym nic wstydliwego. Gdybys wiedział cokolwiek o społecznych tradycjach Ursynowa nie pisałbyś takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:36 mogą naciskać na władze dzielnicy, spółdzielni w której mieszkają, itp. aby pojawiły się kosze na odchody w odpowiednio dużej ilości, aby były regularnie opróżniane itp... Moja spółdzielnia (SMB Osiedle Kabaty ) pod presją mieszkańców, przymierza się do podpisania umowy z firmą, która wywozi śmieci z terenu osiedla, aby zajęła się również pojemnikami na odchody... Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:42 Ja nie mam psa, ale jestem jak najbardziej za tym aby właściele sprzątali - a dlaczego? Z sympatii dla psów. Jesli taka sytuacja jak teraz będzie sie utrzymywać zwiększy sie publiczna niechęć do właścieli czworonogów. Moga za tym pójść kolejne sankcje - chyba w Suwałkach zabroniono wchodzić z psami do parków, bo właściciele nie chcieli sprzątać. Chciałabym mieć kiedyś psa i wolałabym nie ponosić konsekwensji za to co dzieje się teraz. Już pisano o podrzucaniu trucizny do parków - takich wariatów może byc wiecej! Dlatego nie ględzmy, tylko naciskajmy tam gdzie trzeba ;-) A właściele czworonogów takze moga sobie pomagać - chociażby odnośnie tego jak radzić sobie ze sprzątaniem. Problemem jest też wstyd - dlatego edukujmy sie nawzajem i przyzwyczajamy do odpowiedzialności. Ale niech to nie oznacza tasiemcowych debilnych wątków na forum i niszczenie rozmów innych. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Ola Re: Mam propozycję: IP: *.aster.pl 13.06.05, 18:51 Nic dodac nic ując :) Druga psia sprawa w której powinna wzrosnąc świadomość - to tzw. psy bojowe. Problemem jest zwłaszcza to, że ich własciele to często karki... Którzy sa tak bezmyslni że puszczają je bez smyczy i traktują jako atrybut swojej siły. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Mam propozycję: 13.06.05, 19:19 Problem psów biegających bez smyczy dotyczy nie tylko, ras bojowych i ich mieszanek... Czasami więcej problemów może napytać sporych rozmiarów 'kundel' wyskakujący na przechodniów... Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 19:32 Wiadomo że problemem nie są psy a właściele - dlatego szkoda że dresiarstwo upodobalo sobie akurat te groźne rasy. Chociaż oczywiście jest to kwestia drugorzędna - mieszkałam wiele lat obok chłopaka, który miał wilczura którego wychował na potworka rzucającego sie na wszystko :-( Ale fakt że bojowych jest coraz więcej i ja sie ich boję. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 14:15 Przypominam sobie w tej chwili chociażby dwa takie watki "sklep czy kawiarnia" i drugi. kiedy ktos pytał czy waro tu zamieszkać - a Ty zarzuciłęs go opowieściami o kupach. Mogę poszukać jeszcze w wyszukiwarce, ale mi się nie chcę. Ja ze swojej strony kończę tę dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: Mam propozycję: 13.06.05, 17:47 Prawda jst brutalna tutaj oprocz temtow na temat psich kup oraz ostatnio kocikch kup nic nie ma ciekawego a tak nie powino byc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Ola Re: Mam propozycję: IP: *.aster.pl 13.06.05, 17:49 Przyczyn na pewno jest wiele - ale jedna z nich jest to, że forum w obecnej postaci zniecheca do pisania... Przeciwnicy kup rozwalili nam forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Mam propozycję: IP: *.u.mcnet.pl 13.06.05, 18:06 A dlaczego nie udzielacie sie nt innych watkow? Watki o sklepach, Lesie Kabackim itd sa zupelnie nieaktywne! Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:08 Niestety to forum nigdy nie było jakoś szalenie płodne w dyskusję - ale kiedys było lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:14 lewe_oko napisała: > Niestety to forum nigdy nie było jakoś szalenie płodne w dyskusję - ale kiedys > było lepiej... No to do kogo te pretensje? Jeśli nie macie nic do powiedzenia, to nie narzekajcie na tych którzy wymyślają sobie tematy - nawet leśne lub psie! Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 18:22 Alez niech będą psie tematy - ale sensowne. Ja np. jestem ciekawa co na ten temat sądzą właściciele psów. Dlaczego nie sprzątają, co miałoby sie zmienić żeby zaczeli sprzątać. Niech pojawi sie informacja gdzie mozna kupić odpowiedni "sprzęt" etc. Jeśli mamy czegoś sie nauczyć jako społeczeństwo to chyba nie tędy droga! Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 20:39 No więc właśnie właściciele w wątku "apel w sprawie psów do wszystkich" dzielili się swoimi problemami i zostali obrzuceni sloganami typu brudasy. Na pomysł aby poustawiać kosze padły riposty, że nie po to płacą podatki, żeby teraz psie kupy były opłacane. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 21:55 Cóż pozostaje mieć nadzieję, że nastepnym razem byłoby lepiej... Niestety zawsze byłam idealistką :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Mam propozycję: 13.06.05, 21:59 lewe_oko napisała: > Alez niech będą psie tematy - ale sensowne. Ja np. jestem ciekawa co na ten > temat sądzą właściciele psów. Dlaczego nie sprzątają, co miałoby sie zmienić > żeby zaczeli sprzątać. Niech pojawi sie informacja gdzie mozna kupić odpowiedni > "sprzęt" etc. Jeśli mamy czegoś sie nauczyć jako społeczeństwo to chyba nie tędy droga! Tyle, że psiarze chowają głowę w piasek i udają, że nie ma problemu! Sam widzę codziennie jak kilka psów wali kupska pod oknami sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 13.06.05, 22:10 To że 99% właścicieli psów nie sprząta po nich nie jest specjalnym odkryciem :-) Daltego trzeba zastanowić się jak z tym walczyć - bo samo stwierdzanie faktów nie jest zbyt twórcze... Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:00 Wszystkie poniższe elementy kampanii razem wzięte napewno przyniosłyby skutek pozytywny... Bilboardy - super , zwiększa się świadomość właścicieli, że trzeba sprzątać. Kosze na psie odchody i torebki - jest gdzie i jest czym sprzątnąć. Prawo - są kosze to jest obowiązek sprzątania możliwy do wyegzekwowania Egzekwowanie prawa - mandaty dla tych, którzy mają możliwość sprzątnięcia a udają, że nie ma sprawy... Z czasem stanie się to tak oczywiste, że problem zniknie. Trzeba to jednak umiejętnie robić, rzeczowo konkretnie a nie po chamsku. Skrępowanie niektórych właścicieli tez napewno z czasem zniknie ... Jako były właściciel psa mogę powiedzieć, że to nie jest kwestia obrzydzenia czy skrępowania( bo nie raz zdarzało się, że jako małe szczenię psiak nie zdążył dojść przez ulicę do parku i załatwił się na chodniku pod klatką albo na klatce i musiałam sprzatnąć) tylko braku możliwości uprzątnięcia i pozbycia się kupy. Mieszkałam w innej dzielnicy i tam była wynajęta specjalna ekipa do opieki nad zielenią i oni zajmowali się uprzątnięciem między innymi psich kup - za podatki od posiadania psa - nie było obowiązku sprzątania. Na Ursynów psiaka nie zabrałam, bo pozbawiłabym go ogromnych spacerowych terenów i obecności kogoś w domu - my z mężem wychodzimy o 8 rano a wracamy po 18,00. W naszej dzielnicy nie ma miejsca na psy,ale skoro już są to trzeba znaleźć jakieś możliwe do zaakceptowania dla obu stron rozwiązanie i myślę, że ustawienie pojemników oraz informacja powinny wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:03 Masz świętą rację. Szkoda że nie wzięłaś psiaka, ale faktycznie tylko by się męczył. Chcociaż Ursynów i tak nie jest najgorsza dzielnicą do posiadania psa. "Podziwam" tych, któzy decydują sie na psy mieszkajac np. w Śródmieściu... Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:12 W Sródmieściu wbrew pozorom również mozna zankleźć tereny do spacerów z pieskiem. Na tyłach Placu Trzech Krzyży jest ogromny park ( no niby to już Powiśle), który ciągnie się od Łazienek, przez Agrykolę,do Książęcej potem aż do Starówki. Ale jest tez Park Saski a gdyby bardziej się zagłębić w osiedla, napewno jakies skwerki się znajdą. Nie ulega wątpliwości, że trzymanie psa w miejscu gdzie może załatwić się na 4 metrowym trawniczku pod klatką i pospacerować wkoło bloku jest głupotą totalną i męczeniem stworzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:14 Powiśle jest cudownie zielone :-) Ale już taka Hoża i okolice... Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:47 To napewno nie są dobre rejony dla wychowania psa. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:45 lewe_oko napisała: > To że 99% właścicieli psów nie sprząta po nich nie jest specjalnym odkryciem :- > ) > Daltego trzeba zastanowić się jak z tym walczyć - bo samo stwierdzanie faktów > nie jest zbyt twórcze... A jaki tym masz pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:48 gazetnik3 napisał: > lewe_oko napisała: > > > To że 99% właścicieli psów nie sprząta po nich nie jest specjalnym > odkryciem :- > > ) > > Daltego trzeba zastanowić się jak z tym walczyć - bo samo stwierdzanie fa > któw > > nie jest zbyt twórcze... > > > A jaki tym masz pomysl? zawiązać, wybrac, przedyskutować, wcielić a nie pisać i pisać Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:51 Gazetniku pisałam już parę razy w tym watku, pisała tez Totempotem. Nie mam zbyt wielu pomysłow, bo szczerze mówiac po prostu się na tym nie znam. Wiem jedno: gadanie coś daje - bo sprawia ze ludzie zaczynają mysleć o problemie, ale gadanie od pół roku o tym samym jest juz nudne. A zatem zniechęca ludzi do tej kwestii. Poza tym mam dziwne deja vu - czy nie zadawaleś mi tego samego pytania juz wczoraj??? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Mam propozycję: 14.06.05, 11:53 A swoja droga czy w warszawskich sklepach można kupić odpowiedni "sprzęt" do sprzątania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Zapraszam na nowe forum: Usrynów IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 19:43 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30040 Odpowiedz Link Zgłoś