Dodaj do ulubionych

Silownia u Filona

IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 12:35
Chodzil tam ktos ? jakie wrazenia ?
Dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: anabolik Re: Silownia u Filona IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 14:11
      blog.lide.cz/bb.bez.cenzury/2005/06/14/1
    • Gość: ja Re: Silownia u Filona IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 14:22
      fbn.pl/viewtopic.php?p=19392
      • Gość: boy Re: Silownia u Filona IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 16:09
        No i :]? chcialem sie czegos dowiedziec o samej silowni a to co podaliscie jest
        bezuzyteczne

Pozdrawiam
    • Gość: Tylko Sterydy Re: Silownia u Filona IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 16:21
      info.onet.pl/1116023,11,item.html
      • Gość: anabolik Oliwa na wierzch wypływa, panie Filleborn... IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 19:05

Kraj
        Inf. wł. /2005-06-18 13:09:00

TVN: Afera w Polskim Związku Kulturystyki

Ujawnione niedawno afery m.in. w PZN, w którym przez lata zawierano podejrzane
        kontrakty czy spektakularne zatrzymanie pierwszoligowych sędziów piłkarskich,
        pokazują skorumpowane i wielce zdemoralizowane jest środowisko tzw. działaczy
        sportowych.

Niektórzy z nich gotowi są za pieniądze niszczyć nawet zdrowie swoich zawodników.

Modelowym przedstawicielem takich właśnie działaczy jest niewątpliwie prezes
        Polskiego Związku Kulturystyki i Trójboju Siłowego.

Paweł F. nie tylko jako prezes PZK i TS ale także jako były zawodnik odnoszący
        sukcesy na arenie międzynarodowej i trener kadry narodowej kulturystów i
        kulturystek był dla wielu zaczynających karierę sportowców autorytetem i wzorem
        do naśladowania.

To najbardziej znana i wpływowa postać w polskiej kulturystyce.

Niestety działalność Pana prezesa nie ograniczała się jedynie do rzetelnego
        wykonywania powierzonych mu obowiązków służbowych. Wykraczała znacznie dalej. Za
        niemałe pieniądze sprzedawał on młodym zawodnikom tzw. rozpiski, czyli schematy
        zażywania zakazanych środków dopingujących. Domagał się również pieniędzy za
        skrócenie okresu dyskwalifikacji zawodnika czy przejście na zawodowstwo -
        zawodnicy i sponsorzy zeznają, że chciał za to konkretne sumy, ale mu nie
        zapłacili, tylko poszli do prokuratury.

Namawiając podopiecznych na stosowanie dopingu mówił:"... musisz wziąć bombę",
        twierdząc że zwykle jedzenie i ćwiczenia to zbyt mało żeby odnieść sukces. Co
        więcej od wejścia sportowców w sterydowe podziemie uzależniał ich kariery.
        Nieposłuszeństwo wobec Pawła F. prowadziło do wykluczenia zawodnika i rychłego
        zakończenia kariery.

W środowisku kulturystów praktyki prezesa są tajemnicą poliszynela. Paweł F. nie
        tylko własnoręcznie sporządzał słynne rozpiski, które sprzedawał zawodnikom, ale
        także udzielał im instruktażu w jaki sposób mogą uniknąć wykrycia niedozwolonych
        środków dopingujących podczas kontroli.

O sposobie jaki propagował prezes na sfałszowanie badań kontrolnych zawodników
        oraz o tym gdzie stosowanie dopingu doprowadziło niektórych kulturystów w
        programie Superwizjer TVN w niedzielę o 22.25.

Zobacz fragment materiału Superwizjera

• Gość: boy Re: Oliwa na wierzch wypływa, panie Filleborn... IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 19:44
          Ehh , bawi Cie to ?
    • Gość: corgan ja chodziłem i polecam IP: *.chello.pl 18.06.05, 23:04
      oczywiście - jesli szukasz klubu fitness po to aby sie pokazac to może nie
      najlepsze miejsce (polecam Gymnasion albo coś w tym stylu). Ale do normalnych
      ćwiczeń nadaje sie znakomicie.

Czysto, nie za drogo (karnety 80, 100, 120 zł/mies) czynne cały tydzien. Możesz
      na dobre i ostre cwiczenia znaleśc cały sprzet.

Polecam, choć nie chodzę gdyż chodze na inną siłownię (Olymp przy Dybowskiego
      koło Szpitala Onkologii)
      • Gość: boy Re: ja chodziłem i polecam IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 23:15
        Kolego tego mi bylo "trza" :)
        Akurat zamykaja silownie na Ursynowie do ktorej chodzilem i szukam innej wiec
        pomyslalem o Filonie - ze wzgledu na sprzet.A nie chce sie pokazac,to nie ten
        typ;>

A moglbys cos powiedziec o Olympie ,ogolnie i np w jakich godzinach zwalnia sie
        ruch na silowni ? bo to w sumie tez "rzut beretem" ode mnie.

Dzieki i pozdrawiam

• Gość: 2hanah2 Re: ja chodziłem i polecam IP: *.chello.pl 19.06.05, 19:15
          Podajcie proszę jakieś adresy
          pzdr H.
      • Gość: Ewa Re: ja chodziłem i polecam IP: *.aster.pl 19.06.05, 21:55
        a gdzie ten Filon? tesz szukamczegos gdzie mozna cwiczc, a nie sie pokazywac
        • Gość: corgan Filon - Szolc-Rogozińskiego 11 IP: *.chello.pl 21.06.05, 01:13
          taki różowy budynek przy metrze Imielin za Multikinem i taką niedokonczoną
          budową. Olymp jest blisko Pileckiego/Ciszewkiego w parterowej dobudówce za
          budkami i parkingiem po tej stronie co Szpital Onkologii. Widac napis od ulicy.

Ja na Olimp chodziłem wieczorami (na razie mam przerwe zdrowotną). Zwykle jest
          tak ze w pon, środy i piątki jest sporo osób bo tak ćwiczą 3 razy w tyg. w
          cyklach. Kiedy jest luzniej? nie wiem... Musicie sami sprawdzić. pewnie rano i
          wczesnym popołudniem kiedy wszyscy sa w pracy albo stoją w korkach.

Wadą Olympu jest to, że nie jest czynny w niedzielę niestety.

Olymp - karnet po 60, 80, 100 zł
          Filon - 80, 100, 120 zł (tak było ostatnio ale może mieli obnizki)

Jest też StudioSport przy metrze Ursynów - duza przestrzeń, dużo urządzeń,
          niestety - jest droższy bo kosztował ostatnio 110 zł karnet od 8 do 17, 140 zł
          cały czas. czynny od 8 do 22 pon-pt, w sob-niedz 10-18.
          • Gość: 2hanah2 Re: Filon - Szolc-Rogozińskiego 11 IP: *.chello.pl 21.06.05, 16:14
            Dzięki za koordynaty, ja właśnie do studio sport chodzę i jestem bardzo
            zadowolona, jednak konieczność rewizji wydatków skłoniła mnie do szukania czegoś
            tańszego.
            A jeszcze jedno pytanie, mają w obiektach, które opisałeś może saunę?
            pzdr H.
            • Gość: corgan chyba mają, ale nie mam 100% pewności IP: *.chello.pl 22.06.05, 07:01
              dodam, że Filon jest siłownią koedukacyjną, Olymp jest typową męską, kobiet tam
              prawie nie widziałem, może jedną-dwie na stado samców.

wybór nalezy do ciebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka