Dodaj do ulubionych

Statystyka forum.

19.03.06, 19:28
Witam ponownie.

Tak przeglądałem sobie nasze forum i z czystej ciekawości zapragnąłem poznać ile osób tutaj pisuje. Co sobie pomyślałem to i zrobiłem.

Na naszym forum do tej chwili (2006-03-19 18:40) doliczyłem się 82 różnych osób. Co do tej wielkości mam drobną uwagę , przypuszczam, że co najmniej kilka nick’ów ewoluowało w czasie i tak naprawdę należą do tej samej osoby.

A teraz jeszcze lista najaktywniejszych uczestników forum. (Od momentu założenia)

1 lazurowa1 60
2 biala.rzepa 44
3 bri 42
4 houseman1 35
5 midarek_gazeta 35
7 mewkaa 25
8 mojsam 25
9 dorislazur 24
10 mbmarcin 24

Pozdrawiam,
Wrublik
Obserwuj wątek
    • lazurowa1 Re: Statystyka forum. 19.03.06, 21:01
      Wow,

Wręcz niesamowite, iż doliczyłeś się 82 różnych osób. To jakieś pół osiedla.
      Szkoda tylko, iż tak naprawdę to udziela się tylko ok. 10 osób. Może niektórzy
      nie wiedzą o istnieniu takiego forum. Może powiesimy jakieś kartki na tablicy
      ogłoszeń z adresem. A tak poza tym, to czy mamy wśród nas jakiegoś informatyka,
      który mógłby pokierować stworzeniem jakiejś strony internetowej naszego osiedla?
      • mewkaa Re: Statystyka forum. 20.03.06, 09:49
        Witam,

Nie liczyłam co prawda ile kto postów z wymienionych osób napisał do tej pory
        ;-))) ale fakt, czytując posty poszczególnych autorów, powoli zaczyna się już
        ich kojarzyć i "poznawać" chociażby tylko po nickach..

Co do pomysłu, żeby wywiesić info na ten temat w jakimś widocznym miejscu to
        jestem jak najbardziej za i mogę tym zająć. Nie wiem co prawda o jakiej tablicy
        ogłoszeń mowa. W blokach z II etapu chyba takowych jeszcze nie ma.

Hasło strony internetowej też juz było, ale może rzeczywiście poczekać z tym
        jeszcze trochę. Powiedzmy do momentu oddania budynków z II etapu, kiedy grono
        mieszkańców będzie kompletne. ??

Pozdrawiam bardziej i mniej aktywnych ;-)))

• mirekczar Re: Statystyka forum. 20.03.06, 10:09
          Ja też jestem za rozpropagowaniem informacji o forum. Ciekawe czy pozostaniemy
          'wirtualnymi' sąsiadami ? :)) A może będziemy na osiedlu nosić karteczki z
          nickami albo witać się 'hej, jestem...' :))) Na razie poznałem chyba z sześciu
          mieszkańców osiedla z czego jednego kojarzę z nickiem, to by było w prcentach...
          :)))
          • mojsam Re: Statystyka forum. 27.03.06, 23:31
            To od Ciebie pozyczalismy przedluzacz??? Jezeli tak, to znamy sie juz nie tylko
            z forum ;-)) i przy okazji pożyczę Ci duuużo cierpliwości, zwłaszcza w nocy,
            przy Szymku.

Służymy pomocą i radą przy jakichkolwiek niespodziankach (puk! puk! - tu
            uderzam się w niemalowanę deskę) z synkiem.

pozdrawiam
            • mirekczar Re: Statystyka forum. 02.04.06, 09:32
              Wielkie dzięki :) Pewnie nie omieszkamy skorzystać z waszego doświadczenia. Mamy
              uszy szeroko otwarte na wszystko co mogłoby posłużyć dobru Młodego Człowieka :)
              Osobiście poznałem Midarka ale Kasia wspominała, byliście oboje. Teraz jesteśmy
              w lepszej formie i zapraszamy :) Mamy jeszcze trochę przydatnego sprzętu -
              wiertarkę, gumowy młotek, pacę do kleju, ... :o) Bez 'herbatki i herbatników'
              się nie obejdzie :) Cierpliwość się przyda... szczególnie sasiadom... :)
      • wrublik35 Re: Statystyka forum. 20.03.06, 10:02
        Z tą aktywnością nie jest tak źle. Wyraźnie się rozkręcamy, a w przyszłości jeszcze pewno dołączą mieszkańcy III etapu. Jak na razie coś u nich strasznie cicho.

Dla poparcia swoich słów podaje liczby. W styczniu na forum znalazło się 81 naszych postów wysłanych przez 26 użytkowników. W lutym tego roku było jeszcze lepiej, 96 postów opublikowanych przez 31 osób.

Lutowa czołówka klasyfikowana zgodnie z kryterium ilości wysłanych postów na forum to:

bri 16
        dorota-kamil 11
        houseman1 11
        mewkaa 9
        lazurowa1 7

Jak widać czołowa piątka wygenerowała ponad 50% postów w lutym.

A co do kartek na tablicach ogłoszeń (macie takie, u nas w bloku czwartym, o ile czegoś nie przeoczyłem, to jedyna tablica ogłoszeń to płyty paździerzowe, którymi obłożone są windy od wewnącz) to może i dobry pomysł.

Pozdrawiam.
    • mirekczar Re: Statystyka forum. 20.03.06, 10:02
      Jestem pełen podziwu... Do pierwszej dziesiątki to się pewnie nigdy nie załapię
      ale postaram się wzmóc aktywność :))). Będę rozbijał długie wypowiedzi na kilka
      drobniejszych postów :)
      Dziękuję za miłe wyrazy dla Szymka :)
      • mewkaa Re: Statystyka forum. 20.03.06, 10:26
        Ja się oczywiście przyłączam do wyrazów, życzeń i "och'ów" dla Szymka. ;-)))
        Szkoda tylko, że straciliście z oczu tego bociana ;-) Może by się jeszcze
        przydał ;-)

Myślę, że macie rację. Forum, w tej czy innej wersji (gazeta/??) na pewno
        będzie się rozkręcać w miarę jak ludzie będą sie wprowadzać na osiedle i żyć
        jego życiem.

Wywieszę dzisiaj kartki w 3 i 4 bloku. Co do 1 i 2 zostawiam pole do działania
        miłym kolegom. Nie mam tylko pomysłu na bloki z 3 etapu.

• wrublik35 Re: Statystyka forum. 21.03.06, 09:06
          Gratuluje pomysłu i wykonania.
          Melduje że w bloku 4 kartka rano wisiała.

A poza tematem to podzielę się spostrzeżeniem, po raz pierwszy byłem w mieszkanku w godzinach porannych w dniu roboczym i jestem zaszokowany, ile ekip pracuje w naszym bloku, chyba wszyscy coś wykańczają. Osobiście bardzo mnie to cieszy, bo jak będziemy wprowadzać się w maju to już będzie po najdokuczliwszych robotach.

Pozdrawiam
          Wrublik
          • mewkaa Re: Statystyka forum. 21.03.06, 09:22
            Ja mam wrażenie, że ekipy generalnie są "od świtu do zmroku" przez cały
            tydzień...
            W niedzielę widziałam (ale to pod blokiem 1) jakiś samochód firmy
            parkieciarskiej, wczoraj wieczorem gdy byłam u siebie też słyszałam odgłosy
            jakiegoś intensywnego wiercenia. Ja też planuję, choćby nie wiem co ;-)
            wprowadzić się na początku maja. PO roztopach do tego czasu też nie powinno być
            nawet wspomnienia... Słowem: nic tylko dni odliczać. ;-)

Miłego dzionka!

Mijemy nadzieję, że ktoś na forum się pojawi dzięki wywieszonym ogłoszeniom...
            A że pomysł wziął się z Twojego wątku, Tobie też należą się te gratulacje
            ;-)
        • ezimow Re: Statystyka forum. 30.03.06, 23:44
          Witam,
          etap 3 czasami zagląda na forum ;). Na moje mieszkanie muszę jednak poczekać do
          czerwca (albo i dłuzej). Pozdrawiam wszystkich przysżłych sąsiadów.
          Indi
    • marceli-szpak Re: Statystyka forum. 23.03.06, 08:10
      Witam!!
      My chyba jako pierwsi zamieszkujemy II etap od 12 marca. Niestety jeszcze nie
      mamy intermetu więc dostęp do forum został poważnie ograniczony. Chyba jesteśmy
      zdani na Telekompromitację bo UPC nie ma jeszcze w planach naszego bloku i mówią
      coś o lecie. Telefon już działa.Poza tym, że śpimy jeszcze "na pudełkach" jest
      ok. Pozdrawiam z bloku 3.
      • mewkaa Re: Statystyka forum. 23.03.06, 09:06
        ....... No, powaliło mnie.....
        Znaczy się jestem pod wrażeniem, że JUŻ MIESZKACIE! ;-))
        GRATULUJĘ! Jak będziecie mieli okazję donosić jak się mieszka i czy nie ma
        żadnych problemów, dawajcie znać!
        Pozdrowienia!
        • nenekul Re: Statystyka forum. 23.03.06, 09:34
          Witam Sąsiadów i Sąsiadeczki.
          Zamieszkuję budynek Nr 4 od 4 marca i jest super! Jedyne co mi przeszkadza to
          wieczny bród na klatkach schodowych i niedopałki panów z budowy pod moimi
          drzwiami. Dla przypomnienia dodam, że na drzwiach wejściowych jest wielki
          napis "ZAKAZ PALENIA". Jak widać nie dla wszystkich :-(
          Pozdrowionka
          • aw265 Re: Statystyka forum. 23.03.06, 10:16
            Niestety tak już jest. Gdy oddawano I etap i zaczęliśmy sie wprowadzać było
            identycznie. Klatek w I etapie pewnie jeszcze nie sprząta firma sprzątajaca.
            A jeśli chodzi o ZAKAZ PALENIA to jak widać niektórzy mają to gdzieś...
            • bombastic12 Re: Statystyka forum. 23.03.06, 12:04
              Klatki w I etapie codziennie są sprzątane, bo codziennie mijam Pana sprzątającego rano jak wychodze do pracy.. Pan sprząta o 7-8rano, a remonty trwają całymi dniami, wiec jak wracamy z pracy jest brudno i smierdzi fajkami - więc wystarczy powiedzieć swoim brygadom remontowym, żeby sprzątali po sobie i nie palili na klatkach oraz żeby nie wyrzucali petów za okno ....
              • aw265 Re: Statystyka forum. 23.03.06, 13:37
                W moim poprzednim poście chodzio mi oczywiście o to, ze w II etapie nie sprząta
                jeszcze firma sprzątająca. Przez pomyłkę napisałam I etap.
              • nenekul Re: Statystyka forum. 23.03.06, 14:34
                Drogi Bumbastic 12!
                Problem niestety polega na tym, że na klatce było dość czysto dokóki pracownicy
                naszego wykonawcy nie zaczeli zacierać popękanych ścian na korytarzu. A tak
                swoją drogą to mam nadzieję, że oni też czytają to forum...
                Pozdrawiam
      • midarek_gazeta Re: Statystyka forum. 23.03.06, 13:49
        a to wlasnie was mozemy sobie podglądać w budynku naprzeciwko :-))

Podczas naszych prac wykonczeniowych (tzn. wykańczających zarówno mieszkanie
        jak i nas samych) byliśmy pełni uznania, kto tak szybko robi sobie mieskzanko w
        II etapie. My, do naszego I etapu, wprowadzamy sie dopiero w najblizszy
        weekend, więc tym bardziej wyrazy uznania za tempo prac!!!

pozdrawiam
        • nenekul Re: Statystyka forum. 23.03.06, 14:28
          Czyli to Was ukradkiem podglądałam :-)
          Macie cudną kuchnię!
          Pozdrawiam
          • dorislazur Re: Statystyka forum. 26.03.06, 17:06
            Tak a propos ukradkowego podglądania. Któregoś pięknego, zimowego wieczora
            zapalam światło w dużym pokoju i kuchni, a tu w mieszkanku na przeciwko
            podchodzi sobie do okna pewien pan i na bezczelnego lumpi mi się na kuchnię (w
            pokoju za dużo nie było, więc nie miał czego oglądać).
            Ja nie pozostaję dłużna i też lubię sobie popatrzeć, jak to sąsiedzi zmagają
            sie z trudami wykończenia własnych M3.
            • mewkaa Re: Statystyka forum. 27.03.06, 09:34
              Może powinniśmy zacząć sobie machać łapką? ;-)) kiedy już się przyłapiemy
              nawzajem na tym bardziej lub mniej ukradkowym podglądaniu? ;-)
              Myślę, że póki się wczyscy nie pozasłaniamyjakimiś firanami/ zasłonami itp...
              to jest to po prostu nieuchronne... Pamiętam, że jak pierwszy raz weszłam do
              mojego m to aż mnie zatkało jak zobaczyłam jak bardzo wszyscy mieszkamy okna w
              okna. Teraz jakoś już się do tego przyzwyczaiłam.. W końcu nie warto się tym
              przejmować. ;-)
              W sobotę przed południem zamoiatałam po moich "fachowcach" i zdaje mi sie, że
              sąsiadka z naprzeciwka też sprzatała. Ot, zwyczajowa rozrywka na dobry początek
              weekendu...

• mojsam rolety w oknach 27.03.06, 23:41
            no to sie popodglądaliśmy :-)) My jeszcze nie mamy pomysłu na to jak
            zagospodarować nasze okna, więc na razie udajemy, ze jesteśmy wyluzowani jak
            Holendrzy, gdzie normalką są olbrzymie okna bez żadnych firan, zasłon i
            kwiatków. I pomyśleć, że kiedyś to mnie u nich dziwiło :-))

pozdrawiam
            • mirekczar Re: rolety w oknach 02.04.06, 09:36
              Może to nie Kanada ale też dobry kierunek :o) A jaka będzie kultura... :) Jeszce
              kilka takich osiedli i oglądalność reality-show zacznie spadać :))
    • wrublik35 Re: Statystyka forum - marzec 02.04.06, 13:16
      Skoro kiedyś powiedziało się ‘A’ to teraz i mówię ‘B’ – czyli statystyka na forum za MARZEC.

Tym chętniej ją przedstawiam, że tym razem osobiście znalazłem się w czołówce aktywistów (pewno znowu co po niektórym, ale do tego odniosę się w innym wątku, przyjdą do głowy skojarzenia z poprzednią rzeczywistością).

A więc:

1) W marcu pojawiło się na forum aż 180 postów. (sam jestem pod wrażeniem)

2) Dołączyło do aktywnie piszących kilka nowych osób, a dokładnie 7.
      Proponuję więc huczne powitanie dla: artek126; decora; ezimow; jorgul; madziarska77 martella25; mn227 (w kolejności alfabetycznej)

3) Piątaka osób która spłodziła najwięcej postów i ich ilość to:
      mewkaa - 25
      wrublik35 - 22
      bri - 13
      dorota-kamil- 13
      mirekczar - 11

Tu szczególne gratulacje dla ‘mirekczar’. Jeszcze tak niedawno na forum wypowiadał się, że do czołowej 10 to nigdy się nie dostanie. A tu proszę bardzo!
      Co do mojej osoby, no cóż jakoś tak wpadłem jak śliwka w kompot, a dokładnie na forum i zamknąć się nie mogę. Jaka chwała, że nie mam więcej czasu bo pewno i jeszcze więcej bym postów popełnił.

Pozdrawiam wszystkich,

Wrublik.
      • mirekczar Re: Statystyka forum - marzec 02.04.06, 14:10
        Niesamowite... nie dość, że filtruje użytkowników i liczy posty to jeszcze je
        czyta i pamięta treść... Jestem zaszczycony możliwścią mieszkania "ok(n)o w
        ok(n)o" :o)
        Co tam ilość... to forum coraz przyjemniej się czyta :)
      • martella25 Re: Statystyka forum - marzec 02.04.06, 15:49
        Miło mi Wrublik, że moje posty zostały zauważone. ;-) Jestem bardzo zadowolona,
        że będę mieszkać wśród tak miłych sąsiadów. Kiedy czytam wypowiedzi na forum
        już się nie mogę doczekać, kiedy zamieszkam na Lazurowej. :-)
        Pozdrawiam wszystkich.
      • ezimow Re: Statystyka forum - marzec 02.04.06, 16:16
        Ciesze sie, że moge się dołączyć do wspolnoty, na razie jedynak tylko
        wirtualnie. Dzisiaj byliśmy na spacerze oglądać nasz budynek. I tak pewnie do
        czerwca. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów
        Ewa
      • mewkaa Re: Statystyka forum - marzec 03.04.06, 09:27
        I tak będzie teraz co miesiąc? ;-)))))))
        A może jakieś nagrody rzeczowe dla pierwszej trójki przewidzieć? ;-)))
        Żartuję. Oczywiście żartuję.
        Ale fakt: im więcej osób pisze tym fajniej...

Pozdrawiam!
        • mirekczar Re: Statystyka forum - marzec 03.04.06, 22:16
          Dla trójki ??? To chyba żebym nic nie dostał :( Ja też zartuję oczywiscie :)
          • mewkaa Re: Statystyka forum - marzec 04.04.06, 08:35
            .... Raczej Cię (i innych) żeby zmotywować do zajęcia pierwszego miejsca..
            Ta-dam!
            Pozdro!
            • mewkaa Miejsce w rankingu na forum gazeta 10.04.06, 09:20
              Witam o poranku...
              Czy wiecie, że dzięki wzmożonej aktywności na naszym forum, znaleźliśmy się w
              czołówce pod tym względem wśród innych forów na gazecie?
              Wczoraj byliśmy DRUDZY, i chociaż dzisiaj co prawda spadliśmy na 4 miejsce, ale
              warto sobie powiedzieć, że forum przeżywa swoje najlepsze dni i oby tak
              dalej!
              Pozdrowienia dla wszystkich Sąsiadów! Udanego tygodnia!
              • wrublik35 Re: Miejsce w rankingu na forum gazeta 10.04.06, 23:11
                A gdzie można znaleźć takie rankingi, jakoś nie mogę natrafić na odpowiedni link, a jako naczelny samozwańczy statystyk forum chętnie bym to oglądnął

Wrublik
                • mirekczar Re: Miejsce w rankingu na forum gazeta 11.04.06, 07:57
                  Pewnie chodzi o miejsce naszego forum na liście wspólnot woj. mazowieckiego
                  posortowanej według aktywności -
                  Gazeta.pl > Forum > Prywatne > Społeczeństwo > Osiedla, wspólnoty >
                  Mazowieckie
                  Pozdrawiam :)
                  • wrublik35 Re: Miejsce w rankingu na forum gazeta 11.04.06, 08:15
                    Jak patrzę kogo wyprzedzamy to aż mnie duma rozpiera. Za nami takie molochy jak Marina a my w 6 bloczków ich prawie znokautowaliśmy. Ooooo.

Wrublik.
                  • mewkaa Re: Miejsce w rankingu na forum gazeta 11.04.06, 08:30
                    To już zakrawa na bezpardonową walkę o tę koszulkę lidera na naszym forum....
                    Ała, boli! ;-)

Oczywiście Mirek dobrze zgadł co miałam na myśli. Dzisiaj też wchodziłam na
                    forum nie po linku, a przez www.gazeta.pl i znowu byliśmy na drugim miejscu!

Jeżeli jeszcze pod względem atrakcyjności i wesołości poruszanych tematów
                    wyprzedamy innych to rzeczywiście powoli będziemy mieli pełne prawo do
                    samouwielbienia...

;-)
                    • wrublik35 Re: Miejsce w rankingu na forum gazeta 11.04.06, 09:02
                      Co do etapu tak, ale ja vis a vi naszego drogiego Szymeka wraz z rodzicami.

Wrublik
    • wrublik35 Re: Statystyka forum : KWIECIEŃ. 09.05.06, 09:10
      Sorki za opóźnienie ale w tym miesiącu właśnie przeprowadziliśmy się na Lazurową i jak do tej pory żyjemy jeszcze na kartonach, a co najgorsze zostałem tym sposobem odcięty od Internetu, oj ale to boli.

1) W kwietniu pojawiło się na forum 298 postów. (chyba największa wielkość jak do tej pory ) i wydaje mi się, że szybko to się nie powtórzy.

2) Dołączyli do grona piszących (według alfabetu): artur.prokopiuk; bece1; kompromiss; krylek1; malgorzatam1974; marloniasty; mexican1; miszimaszi; panix1; sleeper2 .
      A więc nasze grono rozszerzyło się o kolejne 10 osób.

(Mam nadzieje że się nie rąbnąłem, i wymieniłem tych których trzeba)

3) Piątaka najaktywniejszych osób w kwietniu to:

1 mirekczar 66
      2 mewkaa 37
      3 wrublik35 32
      4 dorota-kamil 19
      5 dorislazur 17

Jak widać najaktywniejsza piątka sama spłodziła 171 wpisów, a więc ponad połowę tego co na forum się pojawiło.

Pojawiają się na forum głosy, że nasze forum umiera, jakoś tego po kwietniowych statystykach nie widać, w maju może nie będzie już aż tyle, ale to słoneczko na „polu” [są wśród nas tacy którzy to rozumieją) :-) ], aż się do kompa nie chce siadać. Może przeniesiemy się na balkony i utworzymy coś na kształt Agory?

Pozdrawiam
      Wrublik
      • mewkaa Statystyka forum:KWIECIEŃ = mirekczar IS THE BEST 09.05.06, 11:08
        Pierwsze primo: Gratulacje i "brawo!bis!" dla Mirka.
        Przez cały kwiecień Mirek bardzo się angażował w bieżące sprawy forum-osiedla i
        to było naprawdę bardzo super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        A co do aktywności forum, to myślę, że rzeczywiście wiosna na polu ;-) robi
        swoje i dlatego trochę nas mniej przed komputerami (że o przeprowadzkach co
        poniektórych nie wspomnę).

Pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów i użytkowników forum! :-)

• mirekczar Re: Statystyka forum:KWIECIEŃ = mirekczar IS THE 09.05.06, 12:36
          hm... no cóż... jestem lekko zażenowany :o)
          Myślę, ze największe gratulacje należą się wszystkim tym, którzy pozostali na
          forum i Wrublikowi za aktywność tutaj i na balkonie :o)
          Fajnie, że pomalutku wymiana opinii rozprzestrzenia się poza ekrany, co nie ?
          Może jakoś osiedlowo zagospodarujemy któreś pobliskie pole ? Forum Lazurum :o)
    • midarek_gazeta porządki na forum. 21.05.06, 22:23
      ale się uporządkowało na forum! Jakoś tak inaczej, no nie? I znowu ktoś ma
      szansę na 1000-ny wpis na forum ;-))

pozdrawiam
      • lazurowa1 Re: porządki na forum. 22.05.06, 10:22
        Mam nadzieję, że nie macie mi za złe za kilkadziesiąt skasowanych wpisów. W
        końcu wiosna w pełni, a tutaj no forum posty o roztopach i sniegu na podworku...
        • wrublik35 Re: porządki na forum. 22.05.06, 10:38
          Ufam „uff uff uff … ” administratorowi, że porządki zrobił jak należy i dzięki temu nasze forum stało się bardziej przejżyste.
          Nawet należało by za nie podziękować – co niniejszym czynię.

Wrublik
          • midarek_gazeta Re: porządki na forum. 22.05.06, 21:32
            i ja też dziekuję, tym bardziej, że sam nakłaniałem admina na przedmiotowe
            porządki :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka