Dodaj do ulubionych

radny przedsiębiorca Guział

16.11.06, 12:25
Ten "nasz" (znaczy się ich) nowy-stary radny wszędzie pisze o sobie, że jest
"przedsiębiorcą", ale nigdzie ani słowa o tym co to za "przedsiębiorstwo". Nie
wiecie jakiego rodzaju "przedsiębiorstwo" prowadzi radny Guział, co to
"przedsiębiorstwo" produkuje, albo jakie usługi świadczy? Jak się ta "firma"
nazywa?
Obserwuj wątek
    • silvio1970 Re: radny przedsiębiorca Guział 16.11.06, 15:54
      najpradopodobniej spółka rejestrowa. w ewidencji przedsiębiorców warszawskich
      nie figuruje żaden Guział. al rzeczywiście ciekawe, że nie chce się pochwalić
    • silvio1970 może to jest jakiś trop? 16.11.06, 15:56
      www.nie.com.pl/tekst_druk.php?id=269
      • java9 Re: może to jest jakiś trop? 16.11.06, 16:15
        wygląda na to, że artykuł był pisany w 2002 roku,
        ciekawe jakie są dalsze losy tej sprawy...
        • lewy_okej Re: może to jest jakiś trop? 16.11.06, 16:42
          > wygląda na to, że artykuł był pisany w 2002 roku,
          > ciekawe jakie są dalsze losy tej sprawy...

no nie udało im się sprzedać za 47mln tych pomieszczeń w bloku "zaprzyjaźnionej
          firmy", mamy normalny ratusz za 37mln

ale niektóre wymienione w tym artykule osoby znowu są "we waadzy" i trzeba mieć
          te osoby na oku
        • jaromir_gazy A mnie interesuje co innego! 16.11.06, 16:49
          Przed wyborami Piotr Guział, mój sąsiad z Jarów, zechciał zapoznać się z moimi
          postami a potem napisać do mnie w sprawie leżącej nie tylko mnie na sercu tj. w
          sprawie nieważności aktów notarialnych ustanowionych na rzecz spółdzielni
          mieszkaniowych, w tym i Jarów.
          Ponieważ jedziemy na tym samym koniu tj. w świetle obowiązującego prawa mamy
          figę a nie własność gruntu, trzymam Piotra za słowo, bo obiecał, że sprawą się
          zainteresuje. Tym bardziej, że zostal radnym! Bo jego kolega z Naszego
          Ursynowa, niejaki Tadeusz Porębski szalejący na łamach ostatniej PASSY w tych
          sprawach wykazuje zdumiewającą niewiedzę, bo chce uwłaszczać nadal spółdzielnie
          a nie jej poszczególnych członków. Nie dziwi mnie teraz jego milczenie w tych
          sprawach w trakcie wyborczej kampanii.
          • dziedzicznacytadelafinansjery Re: A mnie interesuje co innego! 16.11.06, 19:12
            No to ładnieście wybrali. Mieli być "bezpartyjni sąsiedzi", a co jest?
            • zakosio kawa na ławę 16.11.06, 19:18
              www.ursynow.waw.pl/ratusz/oswiadczenia/aguzial.pdf
              trzeba koledzy myśleć nie tropić. zazdrościsz mu czy jak? a co powinien napisać
              że jest bezrobotny?
              • dziedzicznacytadelafinansjery Re: kawa na ławę 17.11.06, 18:52
                Ja??? Guziałowi zazdroszczę? Jeszcze czego! Niedoczekanie twoje!
    • zakosio Re: radny przedsiębiorca Guział 16.11.06, 19:22
      a swoja drogą może lewy_okej napisze parę słó o sobie. z czego żyje, co zrobił
      dla ursynowa. pluć łatwo siedząc sobie wraz ze swoimi komplekasami przed
      monitorem. gorzej pokazać jaja dosłownie i w przenośni. ci na któych tak plujesz
      kolego to potrafili a ty? pokaż nam się to sobie na spokojnie ocenimy
      • jaromir_gazy Wracam do tematu! 17.11.06, 08:52
        Zakosio prowadzi typową polemikę ad personam, atakuje innych, ale sam chowa się
        za anonimowym nickiem!
        Jeśli chodzi o mnie, zadalem konkretne pytanie dotyczące sprawa wlasnościowych
        w nasze spółdzielni. P. Guział jest członkiem naszej społdzielni i jako radny
        ursynowa moim zdaniem może podnieść ten problem w dzielnicy. Mam nadzieję, że
        pojawi się na najblizszym zebraniu swoich grup członkowskich - będzie to w
        poniedziałek, 20 listopada o godz. 18 w siedzibie spółdzielni przy ul.
        Surowieckiego(gdyby nie przeczytał ogłoszenia, bo tak czyni wielu
        spółdzielców). Powinien się pojawić choćby dlatego, aby podziękować swoim
        sąsiadom za wybór! temat własności naszych mieszkań nie jest jakąś abstrakcją,
        to nie dotyczy niejasnej i odległej przyszłości. To jest jak najbardziej
        teraźniejszość.

Przy okazji apeluje również do drugiego naszego sąsiada, Bartosza Dominika,
        radnego Warszawy. Miałem z nim okazję też porozmawiać przed wyborami, wyraził
        zainteresowanie tematem (własność gruntów i naszych mieszkań), teraz warto
        przejść od obietnic do czynów. Nasze zebranie w tym samym miejscu i o tej samej
        porze ale w dniu 23 listopada.

Warto, aby nasi radni spotykali się z nami na codzień a nie tylko na kilka dni
        przed wyborami.
        Powinni się pojawić i posłuchać jak zarząd planuje w 2007 roku znowu nas
        oskubywać o czym zzostalem poinformowany na wczorajszym zebraniu rady
        nadzorczej Jarów.

• dziedzicznacytadelafinansjery Re: radny przedsiębiorca Guział 17.11.06, 18:49
        O ile mi wiadomo, to lewy-okej nie jest osobą publiczną, nie startował w
        wyborach, nie jest radnym, co więcej, radnych ze swych podatków opłaca, na tym
        forum pisze zgodnie z jego zasadami.

A jako podatnik ma prawo poznać swoich wybrańców w radzie dzielnicy.
        • ursynowiak Re: radny przedsiębiorca Guział 17.11.06, 19:03
          dziedzicznacytadelafinansjery napisał:

> O ile mi wiadomo, to lewy-okej nie jest osobą publiczną, nie startował w
          > wyborach, nie jest radnym, co więcej, radnych ze swych podatków opłaca, na tym
          > forum pisze zgodnie z jego zasadami

Ale gdyby wystartował Ekologiczny Ursynów to kto wie, kto wie? ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka