11.04.07, 14:41
Dziecku konczy sie waznosc paszportu i musze wyrobic mu nowy, gdzie moge to
zrobic ?

Szukalam na stronach ratusza, ale tam nic nie ma o paszportach. Mieszkam na
Kabatach juz ponad 6 lat, ale zameldowana jestem dopiero od 1 miesiaca, wiec
do tej pory wszystkie formalnosci zalatwialam gdzie indziej (na Kruczej
paszport)-dlatego prosze o wyrozumialosc.

Dzieki
Obserwuj wątek
    • tvtotal2 Re: Paszport 11.04.07, 15:10
      www.ursynow.waw.pl/ksiazka/3_13.php
      Referat Paszportowy nr 4
      (m.in. dla Ursynowa)
      bip.mazowieckie.pl/paszport
      Godziny załatwiania spraw paszportowych:
      pon., czw:
      od 10.00 do 17.30
      wt., śr., pt:
      od 8.00 do 15.00.

ADRES:
      Plac Bankowy 3/5
      (wejście od Al. Solidarności 81)

Telefon:
      Przyjmowanie wniosków:
      (0-22) 695-69-11
      (0-22) 695-69-12
      (0-22) 695-69-13
      Wydawanie paszportów:
      (0-22) 695-69-15
      (0-22) 695-69-16
      (0-22) 695-69-17
      (0-22) 695-69-17
      • agatka_s Re: Paszport 11.04.07, 15:18
        Loooo Matko swieta az tam....???

Wielkie dzieki w kazdym razie.
    • kasiao6 To jest teraz koszmar!!! 12.04.07, 09:51
      Ja również musiałam wyrobić teraz dziecku paszport. Aby to zrobić, w referacie
      podczas składania wniosku muszą być obecni osobiście oboje rodzice oraz
      dziecko, trzeba mieć ze sobą oprócz 2 zdjęć paszportowych stary paszport i AKT
      URODZENIA dziecka, PESEL (jeśli masz już nowy dowód, to numer PESEL powinien
      być na Akcie urodzenia, legitymacja szkolna i mieć ze sobą dowód wpłaty na
      konto urzędu 30 zł). W czwartek przed świętami staliśmy ...3 godziny!!!!!
      Powodzenia.
      • p.o.box.77 Re: To jest teraz koszmar!!! 12.04.07, 11:42
        nie no kolejka to może nie tradycyjna, ale formalności od dłuższego czasu takie
        obowiązują....

a w ratuszu byłem po swój: wszedłem [bez kolejki], odebrałem i wyszedłem. tyle.
        po 16, po pracy.
        • siostrystrzelczyk Re: To jest teraz koszmar!!! 12.04.07, 22:32
          w urzędzie wojewódzkim w oddziale paszportów 10 kwietnia uzyskałam informację,
          że od 23 kwietnia mieszkańcy Ursynowa bedą mogli załatwiać wszystkie sprawy
          zwiazane z paszportami w nowym urzędzie dzielnicy - będzie otwarty referat
          paszportów
          • m_sl Re: To jest teraz koszmar!!! 13.04.07, 08:35
            Składałam tam wnioski tydzień temu. Czekałam ok. 3 godzin (z dziećmi
            oczywiście). Nie było gdzie usiąść, mnóstwo ludzi z malutkimi dziećmi, które
            płakały. Koszmar jakiś. A do tego na ścianie wielki plakat o administracji
            przyjaznej obywatelowi. Jak w Misiu.

Dlatego radzę poczekać do 26 kwietnia - wtedy będą przyjmować wnioski u nas na
            KEN.
          • tvtotal2 Referat paszportów na Ursynowie !! 23.04.07, 09:04
            siostrystrzelczyk napisała:

> w urzędzie wojewódzkim w oddziale paszportów 10 kwietnia uzyskałam informację,
            > że od 23 kwietnia mieszkańcy Ursynowa bedą mogli załatwiać wszystkie sprawy
            > zwiazane z paszportami w nowym urzędzie dzielnicy - będzie otwarty referat
            > paszportów

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_070423/warszawa_a_11.html
            Referat paszportów na Ursynowie

Nowy referat paszportowy w Urzędzie Dzielnicy Ursynów (al. KEN 61) otworzą o
            godz. 9.30 wojewoda Jacek Sasin i burmistrz Tomasz Mencina. Będzie on obsługiwał
            mieszkańców Ursynowa (przyjmowanie wniosków i wydawanie dokumentów) oraz
            Piaseczna (wydawanie dokumentów), a niebawem również Mokotowa. Placówka będzie
            czynna w poniedziałki i czwartki w godz. 10 - 17.30, a we wtorki, środy i piątki
            w godz. 8 - 15.
            kbac
        • kasiao6 Nie mówię o formalnościach dla dorosłych 13.04.07, 01:38
          Dorosły sam decyduje o swoim czasie i tyle, natomiast wymóg aby do wyrobienia
          paszportu dziecku ściągać w tym samym czasie do urzędu obojga rodziców wraz
          dzieckiem jest nieporozumieniem!!!
          Ja akurat musiałam wyrobić paszporty dwojgu dzieciom, wymóg do spełnienia dla
          mnie naprawdę arcytrudny, a dodatkowo, w trakcie tak długiej kolejki dzieci
          zaczęły się już "nakręcać"... . Moje dzieci miały wcześniej wyrobione paszporty
          i nie pamiętam abyśmy musieli być razem z mężem obecni przy składaniu wniosków,
          choć paszporty były wyrabiane dla nich wtedy, po raz pierwszy... . Ja domyślam
          się, że chodzi o obronę interesów poszcególnych rodziców toczących walkę ze
          sobą do prawa do dziecka, ale mimo wszystko coś jest nie tak.... . Jeżeli oboje
          rodzice muszą wyrazić zgodę, to powinni mieć szansę przyjścia do urzędu w
          niezależnych od siebie terminach, np. składam ja -jako matka- wniosek, a ojciec
          musi się pojawić i złożyć swoją zgodę, ale niekoniecznie w dniu, kiedy ja
          składam wniosek... .
          W dzisiejszych czasach, kiedy pracujemy po 16 godzin, a do tego ja mam pracę w
          80% wyjazdową (wyjeżdżam w poniedziałek rano, a wracam w piątek)takie
          zbiurokratyzowanie uważam za absurdalne, a stojąc w tej klejce, czułam się
          dokładnie jak 25 lat temu......!!!!
    • keimak Ile się czeka na paszport? 27.04.07, 11:15
      Hej,
      Ktoś może wie ile się teraz czeka na paszport?
      Czy w dłuuuugi weekend urząd pracuje normalnie (w pn, śr i pt)?

pzdr
      keimak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka