Dodaj do ulubionych

Tesco czeka na uwagi

IP: 217.11.133.* 12.08.03, 18:20
Szanowni Państwo, nazywam się Paweł Musiał i jestem regionalnym dyrektorem
Tesco.
Śledzę od jakiegoś czasu wypowiedzi na Forum Gazety na temat Tesco na
Kabatach.
Od czasu przejęcia sklepu przez naszą firmę staramy się, by sklep ten działał
jak najlepiej.
Co zrobiliśmy, by zakupy w Tesco na Kabatach były możliwie wygodne, a sam
hipermarket nie dawał sąsiadom powodów do narzekania, to:

- zamontowaliśmy klimatyzację, której wcześniej w hipermarkecie nie było
- zwiększyliśmy liczbę kas z 44 do 50
- zamontowaliśmy nowe czytniki, za pomocą których można sprawdzać ceny
produktów: za czasów HIT-a było ich 4, teraz jest 17, a jeśli zdarzy się, że
cena przy kasie nie zgadza się z ceną umieszczoną na półce – zwracamy
podwójną różnicę w cenie
- dokupiliśmy 800 nowych wózków na zakupy
- powiększyliśmy ofertę w działach: mięsnym, mrożonek, ryb, obuwniczym,
- utworzyliśmy nowy dział dla majsterkowiczów,
- przebudowujemy rampę przeładunkową na tyłach sklepu, by mogła
szybciej przyjmować dostawy – chcemy w ten sposób zminimalizować ruch
ciężarówek przy sklepie
- na życzenie klientów wprowadziliśmy na teren hipermarketu sklep
zoologiczny
- również na życzenie klientów przenieśliśmy dział alkoholi na teren
działu spożywczego

Po Państwa krytycznych uwagach wprowadziliśmy też całkowity, restrykcyjnie
przestrzegany zakaz dostaw i poruszania się wózkiem widłowym na zapleczu
sklepu, po godzinie 22:00, a spalinowy wózek widłowy został zmieniony na o
wiele cichszy elektryczny. Przygotowujemy się do wymiany świetlówek w dziale
z kosmetykami na tzw. świetlówki zimne, by nie nagrzewały one produktów.

Jesteśmy w czasie kompletowania nowej załogi. Z tego powodu niekiedy mogli i
mogą Państwo odczuć, że nie zawsze poziom obsługi jest taki jak należy. Mamy
jeszcze trochę wakatów, ale liczymy na to, że już we wrześniu będziemy mieli
pełną obsadę i będzie znacznie lepiej.

Wiem, że kierownictwo sklepu robi naprawdę bardzo dużo, by spełniał on jak
najlepiej Państwa oczekiwania. Z opinii publikowanych na forum, widzę jednak,
że wiele jest jeszcze do poprawienia i nie zawsze wysiłki te spotykają się z
uznaniem.
Oczywiście nie jest mi przyjemnie, gdy znajduję ostre wypowiedzi na temat
swojej firmy. Mam wrażenie, że część z nich nie jest sprawiedliwa, ale ocena
powinna należeć w tym wypadku oczywiście do Państwa, a nie do mnie.
Jeśli będą mieli Państwo jakieś uwagi do tego jak funkcjonuje hipermarket,
szczególnie uwagi krytyczne, jestem do Państwa dyspozycji.
Mój adres mailowy jest następujący: pmusial@pl.tesco-europe.com. Można
równiez pisac do współpracującej ze mna Marty Lau: marta_lau@pl.tesco-
europe.com.
Oczywiście będę starał się odpowiadać także na Państwa uwagi i pytania na
Forum Gazety
Postaram się odpowiadać możliwie szybko. Na tyle, na ile tylko będzie to
możliwe, uwzględnimy je przy organizowaniu działalności sklepu.

Pozdrawiam i z góry dziekuje

Paweł Musiał
Obserwuj wątek
    • Gość: hi103 Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.chello.pl 12.08.03, 18:39
      lista uwag nie jest aż tak długa byście nie mogli na nie wreszcie odpowiedzieć
      także tu na forum
      m.in.:
      1. co z podgrzewanymi kremami, lekami,...
      2. dlaczego tak wkurzająco działają taśmy przy kasach
      3. dlaczego czasem z tych 50 kas działa np 5 a kolejka liczy np 6 osób co daje
      np 20 minut!
      4. czy nie widzicie, że słoiki stoją tak, że trudno czegoś nie stłuc, a np
      czekolady zawsze muszą być połamane
      5. mięsa, sałatek itd jeszcze długo u was nie kupię
      6. dlaczego tak często stosujecie antyreklamę - obecnie ledwo zipiące głośniki
      (czy nikt z kierownictwa nie widzi takich nieprawidłowości - czy jest to dla
      was normalne - ta bylejakość)

za klimatyzację to wdzięczni powinni być pracownicy i producenci... - ale ok.

proszę o odpowiedz
      • Gość: JK Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.acn.pl 12.08.03, 20:30
        Właśnie częściowo odpowiedział na Twoje uwagi. Przeczytaj jeszcze raz.

Z idiotycznymi taśmami przy kasach to masz rację. Rozumiem, że chodzi o to, że
        nie przesuwają się same, tylko trzeba czekać aż kasjer je "przepchnie" (czasem
        długo bardzo zresztą). Strasznie mnie to też denerwuje i generalnie utrudnia
        życie, zwłaszcza, gdy jest kolejka.

Klimatyzacja przydaje się też klientom. Jak stoisz w kolejce 20 minut, to
        zaduch staje się nie do zniesienia. Poza tym produkty typu czekolada nie
        rozpływają się z gorąca na półkach czy w koszyku.

Mi brakuje za to wózków, ale takich średniej wielkości (płytszych niż te, co
        są). Były przez jakiś czas takie, a teraz zniknęły.

Od dłuższego czasu unikałam zakupów w Tesco, ale jak się jeszcze trochę zwrócą
        frontem do klienta, to może wrócę.
        • trinka Re: Tesco czeka na uwagi 12.08.03, 21:10
          przepraszam, a co z tego ze liczba kas zostala zwiekszona o szesc, skoro zwykle
          3/4 jest nieczynna [w tym oczywiscie wszystkie trzy kasy do10produktow!!!]

do tego sprawnosc dzialania terminali pozostawia wiele do zyczenia. gdy ktos
          zamierza placic karta - kasa blokuje sie na dobrych KOLEJNYCH kilka minut.

do tego nagrzane kosmetyki, rozpuszczone i ponownie zamrozone mrozonki, lody -
          o czym ewidentnie swiadczy lepkosc opakowan, poprzesuwane produkty na pizzach:/

smierdzace, promocyjne mieso. zepsute, promocyjne warzywa, przeterminowane,
          promocyjne slodycze. tez mi promocja:/

[...]
          pozdr.
      • Gość: Anna Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.acn.pl 13.08.03, 14:34
        A co z kącikiem dla dzieci? Mam dwoje dzieci, kiedyś zostawiałam je i
        spokojnie mogłam robić zakupy, teraz jest to bardzo uciążliwe. Na Ursynowie
        mieszka wiele rodzin z małymi dziećmi i taki kącik jest dla nich dużym
        udogodnieniem.
    • Gość: Anonim Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 22:34
      Swego czasu Hit dostał nagrode za jakość mięsa i to się nawet zgadzało. Warto
      było podjechać by znaleźć w miarę sensowne sztuki. Jednak Tesco sięgnęło dna.
      To już nawet lepiej jest w syfiastym Globi.

Pozdrawiam
      • Gość: Kabatczyk Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 12.08.03, 23:00
        Panie Musial, a smierdzace kurczaki w promocyjnej cenie?
        Dopiero interwencja Super expressu spowodowala ich usuniecie.
        Zabierzcie tez tego gorala razem z jego fajansiarska buda.
        Zmniejszcie tez stoiska z tandetna odzieza i innym badziewiem.
        I powinno byc mniej syfiastych produktow pod jakze wielce znaczaca marka Tesco.
        Tesco, ale mi marka....
        Raczej ta marke gnioicie niz podnoscicie prestiz.
        Mam nadzieje Panie Musial, ze ustosunkuje sie Pan do tych problemow.
    • Gość: sasiadka tesco Re: Tesco czeka na uwagi IP: PLWAWD* / 172.31.224.* 13.08.03, 09:52
      Szanowny Panie,
      Skoro Pan pyta: nie musze robic zakupow w tesco i ich tam juz nie robie dlatego
      nie wypowiadam sie na temat jakosci sklepu. Inaczej rzecz sie ma z uciazliwym
      sasiedztwem. Chociaz szanowna pani dyrektor hipermarketu doradzila nam zebysmy
      sie przeprowadzili co zreszta niektorzy juz zrobili. Aby dowiedziec sie na czym
      polega uciazliwosc sasiedztwa tesco wystarczy zapoznac sie z kilogramami
      oficjalnych pism jakie tesco kabackie otrzymalo od mieszkancow okolicznych
      domow i wszelkiego rodzaju urzedow. Prosze tez zapytac dzielnicowego jak czesto
      policja musi interweniowac kiedy tesco zakloca cisze nocna. W ciagu dnia i
      czesto w nocy tesco halasuje tak bardzo ze musimy zamykac okna (nawet w upalne
      dni)co i tak nie pomaga. Niektorzy spia w zatyczkach do uszu - chyba cos nie
      tak? Wszyscy mamy obsesje halasow i dryfujemy w strone obledu. To nie jest
      tylko subiektywne wrazenie. Badania poziomu halasu (rowniez w mieszkaniach)
      wykazaly duze przekroczenia. Wystarczy jeden tir z wlaczanym silnikiem aby
      norma byla lamana. Jesli tych tirow stoi 5, 10 czy 20 a pracownicy lomocza przy
      rozladunku towaru to naprawde mozna zwariowac a w nabardziej kulturalnym
      czlowieku odzywa sie atawistyczna chec mordu. I na to sie nic poradzi. Silniki
      musza byc wlaczone a towar rozladowany. Specjalisci od akustyki twierdza ze
      nawet sciana nie pomoze i nalezaloby zabudowac hale rozladunkowa. A byc moze
      wystarczy wysoka, zagieta sciana dzwiekochlonna. Wszystko nam jedno. My chcemy
      tylko normalnie mieszkac i odpoczywac i to nie tylko w godzinach ciszy nocnej.
      No i ten bajzel na zapleczu sklepu. Przeciez to wyglada koszmarnie i naprawde
      smierdzi (patrz wyniki kontroli sanepidu). Swoja droga dzieki za wymiane wozka
      widlowego. Ale twierdzenie tesco ze prowdzi nieuciazliwa dzialalnosc to kpina i
      buta. Chcecie takiej lokalizacji? OK. Ale dostosujcie sie do otoczenia a nie
      odwrotnie. tym bardziej ze my do takiej sytuacji przyzwyczaic sie nie
      zamierzamy. pozdrawiam
    • Gość: JJ Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 10:53
      Ani ja , ani nikt z moich znajomych nie chodzi już niestety do Tesco na zakupy.
      Piszę "niestety", bo mieszkam w pobliżu. Powodem tego jest (oprócz tych
      wszystkich problemów już tu wymienionych) fakt, że nic u Was nie ma ciekawego
      do kupienia. Za czasów Hita była sekcja "lepszych" produktów jak sprowadzane
      wędliny z zagranicy, różne egzotyczne soki, egzotyczne potrawy itd. W tej
      chwili na ich miejscu jest tylko jakiś za przeproszeniem syf w opakowaniach
      firmowych "Tesco". Nie jestem snobem i nie jadam tylko takich rzeczy, ale gdy
      mam na nie ochotę, to ich po prostu u Was nie ma (a to co jest dostępne, jest
      bardzo kiepskiej jakości).

My tu na Kabatach nie potrzebujemy najtańszej masówki jaką jest Tesco. Jak
      widzę te tłumy podpitej hołoty która tu się zwala z odległych dzielnic, tylko
      dlatego że jest tu tanio, to mi się robi słabo... Jak nie macie nic
      atrakcyjniejszego do zaoferowania, to po prostu dajcie sobie spokój z Kabatami.

Hit też miał pewne niedociągnięcia, ale to było niebo w porównaniu z tym co tam
      jest teraz. Dlaczego tolerujecie to wiecznie schlane menelstwo (rzucające
      k....wami) handlujące z polówek pod płotem Tesco?! Czy zastanawialiście się
      kiedyś ilu klientów już straciliście od czasu przejęcia dawnego Hita? My,
      mieszkający tu na Kabatach nie życzymy sobie żeby określenie "Tesco-Kabaty" w
      powszechnej mowie oznaczało symbol tandety!

Pzdr,
    • Gość: Iza2 Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.k.mcnet.pl 13.08.03, 11:10
      Tesco nie jest dla mieszkańców Kabat i pytanie tylko czy
      mu zależy żeby być. Do hipermarketu i tak jeżdzę
      samochodem, więc przejechanie 5km do geant czy leclerc
      nie robi specjalnej różnicy. Dla mnie poza uwagami jak
      wyżej największym problemem Tesco jest kiepska
      różnorodność towarów. Kupuję zawsze te same soki, mleko,
      proszki i nie toleruję, gdy market narzuca mi kupowanie
      jedynie słusznej marki, wybranej, bądź łapówką
      przepłaconej firmy. Oczywiście inne hiper nie są bez wad,
      ale tam na pytanie o syrop klonowy, obsługa nie kieruje
      mnie na dział lakierów i chemii, tylko ma go zawsze na półce.
    • Gość: sasiadka tesco Re: Tesco czeka na uwagi IP: PLWAWD* / 172.31.224.* 13.08.03, 11:47
      A moze by sie Pan spotkal z sasiadami z Zaruby i wspolnie pomyslimy co z tym
      fantem zrobic? Nie gryziemy a atawizmy mamy jeszcze pod kontrola. Pozdrawiam
      • Gość: Kabatczyk Panie Musial... IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 13.08.03, 12:09
        Na Pana miejscu, po przeczytaniu tych uwag, wzialbym na plecy te cholerna buda
        razem z menelami i muzykalnym goralem i polazl, najlepiej do Londynu. Tam se
        mozesz Pan Panie Musial handlowac ta tandeta i propagowac goralska muzyke. A
        ziemie mozesz Pan zwrocic dzielnicy Ursynow jako zadoscuczynienie za ten syf,
        ktory zrobiliscie z Kabat. Moze kiedys dzielnica wybuduje tam porzadny plac
        zabaw i sportu dla dzieci.
        • Gość: Anonim Re: Panie Musial... IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 13:38
          Ja się tylko zastanawiam, jaki debil wpadł na pomysł umieszczania
          tandeciarskiego Tesco w dzielnicy stosunkowo bogatej. przecież to nie jest
          target Tesco!

Tesco nadaje się do dzielnic biednych, robotniczych, a nie w miejscu, gdzie
          ludzie zarabiają powyżej średniej.

Z praw ekonomii wynika przecież, że w przypadku wzrostu dochodu, to drastycznie
          spada popyt na tak gówniane produkty jak firmowane marką Tesco.
          • Gość: Iwona Re: Panie Musial... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 13:52
            Gość portalu: Anonim napisał(a):

> Ja się tylko zastanawiam, jaki debil wpadł na pomysł umieszczania
            > tandeciarskiego Tesco w dzielnicy stosunkowo bogatej. przecież to nie jest
            > target Tesco!
            >
            > Tesco nadaje się do dzielnic biednych, robotniczych, a nie w miejscu, gdzie
            > ludzie zarabiają powyżej średniej.
            >
            > Z praw ekonomii wynika przecież, że w przypadku wzrostu dochodu, to
            drastycznie
            >
            > spada popyt na tak gówniane produkty jak firmowane marką Tesco.

FAKT, MOŻE TESCO NA STALOWEJ MA RACJĘ BYTU, ALE NA KABATACH TO JAKAŚ POMYŁKA
          • Gość: mieszkaniec Re: Panie Musial... IP: 157.25.130.* 13.08.03, 14:00
            ja wiem kto!!!! I to jest bardzo, bardzo ciekawe!!!!!! ,w jaki sposób Niemcy (
            Hit)dostali zezwolenie na budowę takiego hipermarketu w środku olbrzymiego
            osieda mieszkaniowego. Proszę mi wierzyć , że jest to bardzo skrzętnie ukrywane
            przez urzędników gminy Ursynów... a może ktoś zechce nam to powiedzieć
            dlaczego .......hahahahahah ......domyślcie się sami....może macie jakieś
            pomysły ? A jesli wydaje się takie zezwolenie to obwarowane bardzo ostrymi
            przepisami odnośnie ochrony środowiska. A Hit przedstawiał "lewe" badania
            odnośnie hałasu.... tyle, że okazał się tp dopiero teraz.......
          • Gość: ja Re: Panie Musial... IP: 157.25.130.* 13.08.03, 14:08
            dowiedziałem się własnie od jednego z pracowników w Tesco , że ostatnimi czasy
            stracili bardzo wielu klientów... i dlatego te wszystkie działania ... klima
            itd.
            wurzućcie chłam dla biedaków , to dzielnica ludzi młodych i raczej majętnych,
            nie potrzebujemy tu sklepu dla robotników , bo oni wkrótce stąd znikną.
            Zobaczcie sklep w Jankach - Piotr i Paweł. Zobaczcie Hipernova. Dlaczego tam
            wolimy jeździć i robić zakupy? Dlaczego wolimy kupować wędlinę na bazarku???
            Ludzie zadbajcie o asortyment ..... kto ma kupować te syfiaste ubranka?
            WPROWADŻCIE DZIAŁ DELIKATESOWY !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Piotr Re: Tesco czeka na uwagi IP: 157.25.130.* 13.08.03, 13:50
      SZANOWNY PANIE DYREKTORZE,
      1. Kolejne badanie hałasu wykazało przekroczenia dopuszczalnych przez polskie
      prawo norm. Czy Panstwo natomiast w dalszym ciągu twierdzicie że wszystko jest
      ok?
      2. Ja również nie chcę być budzony codziennie ( oprócz niedziel, dziękuję ) o
      6 rano przez wjeżdżające na teren placu dostaw tiry z włączonymi agregatami
      chłodniczymi. Nie zmieni tu nic budowu centrum przeładunkowego, ponieważ tak
      czy siak dostawy do sklepu odbywać się będą ,a my w dalszym ciągu będziemy
      przez samochody budzeni.
      3. Powiesiliście na naszą prośbę dużą tablicę z prośbą do kierowców aby
      wyłączali w czasie oczekiwania silniki i agregaty chłodnicze, których hałas i
      smród spalin są jednym z głównych problemów. Co z tego, skoro nie jesteście w
      stanie, na swoim terenie egzekwować przez siebie ustalonego przepisu!!!!!!! bo
      albo jest za gorąco albo za zimno ... parodia..Przecież bezwzględne
      respektowanie tego wymogu, po wymianie wózka widłowego , praktycznie w dużym
      stopniu zmniejszy nasze pretensje. Niestety ochrona, która m.in. po to została
      tam ustawiona nie robi nic aby problem zniknął lub nie jest w stanie zrobić
      nic !!!!!!!!! To po co to wszystko ?? Na pokaz ??????
      4. Niedopuszczalny bałagan na placu dostaw - odpady, makulatura, smród .....to
      wszystko przed naszymi oknami!!!!! Czy życzy Pan sobie aby przesłąć Panu
      zdjęcia? Czy rzeczywiście nie jesteście w stanie nad tym zapanować? Wstyd....
      5. Twierdzi Pan, że wprowadziliście bezwzględny zakaz dostaw po 22. Owszem,
      dostaw tak. Ale często nawet po 22 trawaja tam prace róznego typu , które
      potrafią zakłócać ciszę nocną . I co ? Odpowiedż będzie taka jak zwykle? Bo
      taka jest potrzeba chwili ?
      6. Niestety przy wszystkim co robicie , efekty sa wręcz mizerne !!!!!!
      I prosze mi wierzyć . Ja nie mam zamiaru się wyprowadzać z Waszego powodu i
      będę razem z sąsiadami robił wszystko aby kompletnie, powtarzam kompletnie,
      albo zlikwidować wspólnie z Wami problemy, albo ograniczyć Waszą działalność
      skoro nie jesteście w stanie zadbać o to abu mieszkańcy sąsiadującego z Waszym
      sklepem budynku mieli cisze i spokój , które im się należą i o które na pewno
      będą walczyć !!!!!!!!!
      • Gość: mikki Re: Tesco czeka na uwagi IP: 106.0.16.* 13.08.03, 14:49
        Piotrze Drogi, wydaje mi się że chyba nie wiesz ze hipermarket Tesco a
        wczesniej Hit nie powstał teraz tylko pare lat temu, kiedy Kabaty nie były po
        pierwsze tak bardzo rozbudowane, a po drugie nie mieszkali tam ludzie o tak
        wysokim statusie spolecznym. Kiedys Ursynow byl dla przeciętnych ludzi - bez
        urazy, oczywiscie, teraz, szczegolnie Kabaty stają się dzielnica dla
        wymagających - i ok. nikt tego nie zaprzecza, ale trudno żeby w ciagu roku taki
        sklep jak Tesco przestawił się na takiego klienta jakim są miekszańcy Kabat. A
        co z pozostałymi klientami, ktorych nie stać na inne zakupy niz w
        hipermarketach, a sa mieszkancami Kabata i Ursynowa?? A poza tym, naprawde
        kiedy stawiali Hita (jeszcze wtedy) to to było pole gdzie wcale nie bylo
        dookola osiedli.Wiem, bo mieszkam na Ursynowie od 18 lat. To jest jest tez
        kwistia gminy ktora wydaje pozwolenia na budowe mieszkan, choc powinno to byc
        zakazane.
        a jesli chodzi o halas - wiesz, nie obraz sie ale moze warto bylo popatrzec
        przez okno i przewidzieć ze sasiedztwo sklepu-giganta nie bedzie tym o czym
        marzysz.a moze cena mieszkania byla tak niska ze Cie zwyczajnie skusila Ciebie
        i obecnych sasiadow Tesco tak jak "badziewne ciuchy" kuszą swoją ceną tych
        którzy maja tyle ile maja i nie zwracają uwagi na jakosc...
        pozdrawiam i życze zdrowego podejscia do sprawy i kompromisu a nie walki,
        szkoda zdrowia na Walkę z hipermarketem.
        mikki

• Gość: Piotr Re: Tesco czeka na uwagi IP: 157.25.130.* 13.08.03, 15:13
          Drogi Mikki
          1.pudło... nasze budynki powstały przed wybudowaniem Hita, a i owszem pare lat
          temu.
          2. Tu nie chodzi o wymagania ale respektowanie prawa.
          Kiedyś jeden z niemieckich dyrektorów Hita powiedział nam , że prawo w Polsce
          pozwala mu hałasować bo u nich w kraju czegoś takiego robic by nie mogli...
          3. nie przypominam sobie abym pisał coś ona temat zakupów w Tesco??????
          4.trudno przewidywać łamanie prawa, tym bardziej, że na placu dostaw wisiały od
          poczatku tablice sugerujace mozliwosc dostaw tylko w godz. 7-20.
          5. tematu cen mieszkań nie porusze bo nie warto tego nawet komentowac.....
          pozdrawiam
      • Gość: tomo Tesco coś dawno nie pisało ! IP: 193.128.25.* 18.12.03, 17:20
        Może Pan regionalny dyrektor już nie pracuje ?
    • Gość: max Re: Tesco czeka na uwagi IP: 157.25.130.* 13.08.03, 14:36
      zlikwidujcie tandetę - podróby na każdym kroku. od wejścia perfumy -podróby, w
      środky ciuchy -podróby . dla kogo ten sklep. dla roboli z pobliskich budów????
      dla emerytów dojeżdżajacych z centrum miasta . i tak juz wkrótce będziecie
      mogli liczyc tylko na mieszkańców , jeśli ich do tej pory nie stracicie .
      Co zrobić ? zadbajcie o lepsze, markowe towary. przeciez nie dążycie chyba do
      otwarcia hurtowni ??? JAKOSC I WIECEJ DELIKATESOWYCH RZECZY !!!!!!!!
      • Gość: USN Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 17:36
        Gdyby nie ci robole to bys tutaj nie mieszkal durniu. A tak propo roboli: mam
        jednego znajomego, ktory pracuje na budowie i chetnie sie z Toba spotka. Po
        prostu chce, zebys mu to prosto w twarz powiedzial. Tyczy sie to takze osoby,
        ktora twierdzi, ze roboli juz niedlugo nie bedzie. Przyjmujesz propozycje
        spotkania?
    • Gość: Iza Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 14:44

Zmieńcie ten kretyński napis, że owoce ważone są "NA KASACH"! Jak już musicie
      zatrudniać najtańszych pracowników, co to ledwo się posługują poprawną
      polszczyzną, to przynajmniej sami napiszcie "W KASACH", chyba że też nie
      widzicie w tym żadnego błędu!
    • Gość: ?? Re: Tesco czeka na uwagi IP: 157.25.130.* 13.08.03, 14:45
      Myślałem że przeskoczycie tych parszywych francuzików z Geanta ... i niestety
      zawiodłem się ... Popatrzcie na dział elektroniki . Co to jest ? Po co ?
      Popatrzcie na dział ubrań - chłam....
      a ryby ... może lepiej niz było... ale dlaczego ładniej to wygląda nawet
      Geancie...a jaki tam jest wybór... u Was jakby wszystko było stare.
      Kącik-stołówka koło kurczaków, to jak stołowka parcownicza w fabryce....

• Gość: J & A Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 14:59

> Jesteśmy w czasie kompletowania nowej załogi. Z tego powodu niekiedy mogli i
      > mogą Państwo odczuć, że nie zawsze poziom obsługi jest taki jak należy. Mamy
      > jeszcze trochę wakatów, ale liczymy na to, że już we wrześniu będziemy mieli
      > pełną obsadę i będzie znacznie lepiej.
      >

MAMY NADZIEJĘ, ŻE TA WYMIANA PRACOWNIKÓW OBEJMUJE TEŻ KIEROWNICZKĘ SKLEPU, BO
      TA POSTAĆ DEFINITYWNIE MINĘŁA SIĘ Z POWOŁANIEM I ROBI ANTYREKLAMĘ TESCO
    • Gość: piątek z Pankracym Re: Tesco czeka na uwagi IP: 213.17.169.* 13.08.03, 15:23
      Mieszkam na Kabatach i wcale nie zarabiam powyzej sredniej krajowej! Chcialbym
      jednak zwrocic uwage (pewnie po raz kolejny...), ze Tesco (HIT) nie zostalo
      zbudowane tylko z mysla o mieszkancach Kabat! Wieksza czesc klientow Tesco
      Kabaty stanowia mieszkancy innych dzielnic, sasiadujacych z osia metra! Jak
      sami piszecie, wiekszosc Was to ludzie dobrze sytuowani... zapewne wiec nie
      jezdzicie zbyt czesto metrem! Popatrzcie ilu ludzi jedzie po poludniu metrem
      (nawet do Centrum) z charakterystycznymi torebkami waszego znienawidzonego
      sklepu! Dlatego uwazam, ze bojkotowanie sklepu nic nie pomoze, on sie utrzyma i
      bez Waszych zakupow! Ktos wyzej pisal o Piotrze i Pawle w Jankach! Czy ten
      sklep zostal zbudowany z mysla o mieszkancach??? Nie! Dokladnie tak jak HIT
      (Tesco), to nie jest w koncu osiedlowy sklepik! Wiem, ze jestescie ludzmi
      wyksztalconymi (piszecie w koncu o wlasnym statusie spolecznym...) i wierze, ze
      stac Was na wiecej niz walke i egoistyczne dbanie o wlasne JA! Wydaje Wam sie,
      ze mieszkanie na Kabatach daje Wam ten przywilej...
      Mnie osobiscie o wiele bardziej przeszkadza popoludniowy balagan na bazarkach,
      pozostawiany przez handlujacych! Pozdrawiam z nadzieja, ze kiedys spotkamy sie
      zadowoleni w ... Tesco!
      • Gość: Anita Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.kgpsp.lan / 10.10.20.* 13.08.03, 15:33
        > sklep zostal zbudowany z mysla o mieszkancach??? Nie! Dokladnie tak jak HIT
        > (Tesco), to nie jest w koncu osiedlowy sklepik! Wiem, ze jestescie ludzmi

jak będziemy mieć dziesiątki osiedlowych sklepików to się odczepimy od
        Tesco. "Dzięki" temu, że HIT/Tesco powstało ZANIM zamieszkali tu ludzie - żadne
        małe sklepy nie powstały. I mamy teraz wybór - śmierdzące mięso w Tesco
        (kupiłam 1 sierpnia, pakowane 1 sierpnia, ważne do 6 sierpnia, 1 sierpnia
        wieczorem - śmierdzi!!!), albo jeździć do Hypernovej.

Pozdrawiam,
        Anita
    • Gość: sasiadka tesco Drogi Piatku z Pankracym IP: PLWAWD* / 172.31.224.* 13.08.03, 16:02
      Jesli ktos chce jezdzic na drugi koniec miasta i kupowac chlam lub tandete a
      nawet i kupe to bardzo prosze. Klienci tesco, tak jak klienci wszelkich innych
      uslugodawcow/producentow maja prawo sie skarzyc i wymagac. Tak juz jest ten
      swiat skonstruowany. Ale obiekty typu tesco/geant/fabryka celulozy nie moga byc
      budowane w srodku osiedla mieszkaniowego. W cywilizowanym swiecie tak duze
      sklepy lokalizowane sa poza miastem lub w odludnej okolicy a sklep sam pilnuje
      zeby klient mogl do niego wygodnie dojechac i siedziec w takim molu ile sie da
      i wydac ile wlezie. A ja w swoim potwornym egoizmie chce miec w domu spokoj
      (nie chodzi mi o wiejskie klimaty), chce pogadac z dzieciakiem przy otwartym
      oknie, spokojnie obejrzec przygody dziarskiego Borewicza, spac do 9 jak mi sie
      zechce i nie miec smierdzacego smietnika pod domem. Egoistka bezczelna. A to
      czy zarabiam srednia, pol sredniej czy 10 srednich nie ma z moim egoizmem
      zadnego powiazania. Wredna jestem i juz. I obysmy sie w tesco zadowoleni
      spotkali ale zeby sie tak stalo musze biedne tesco egoistycznie pognebic.
      Pozdrawiam
      • Gość: piątek z Pankracym Droga sasiadko Tesco IP: 213.17.169.* 13.08.03, 17:02
        Nie pochwalam nocnych dzialan Tesco, zdaje sobie sprawe, ze sa uciazliwe!
        Chcialem jedynie zwrocic uwage na to, ze klientami Tesco nie sa
        jedynie "zarabiajacy powyzej sredniej mieszkancy Kabat..." (cytat z poprzednich
        postow)... Przez swa wypowiedz chcialem zwrocic uwage, ze walka z Tesco (mialem
        na mysli jego likwidacje) jest nierealna! Ja zdaje sobie sprawe, ze ten sklep
        jest Wam niepotrzebny! Pomyslcie jednak o innych! Jesli Ci nie odpowiada
        asortyment to kupuj gdzie indziej (wiem, pisalas o tym)!!! Walczcie raczej o
        zlagodzenie negatywnych skutkow jego dzialalnosci! Zreszta ktos juz wczesniej
        pisal, ze wiekszosc blokow sasiadujacych z Tesco jest duzo mlodsza od niego
        samego, nie mogliscie niezauwazyc wczesniej tego sklepu... Chyba, ze HIT, jako
        dzialajacy krocej (godziny otwarcia) nie dawal sie Wam tak we znaki!
        Pozdrawiam!
        • Gość: sasiadka tesco Re: Droga Piatku z Pankracym IP: PLWAWD* / 172.31.224.* 13.08.03, 17:15
          Nie bedziemy sie jeszcze przez tesco zacietrzewiac:) ale wez pod uwage ze blok
          mieszkalny buduje sie o wiele dluzej niz takie pudlo jak hit/tesco. Kiedy ja
          podpisywalam umowe to z mojego budynku byly gotowe tylko fundamenty a na
          miejscu tesco rzadzily bazanty i skowronki. Mieszkania w innych budynkach byly
          sprzedawane na etapie dziur w ziemi (1997r) bo to byly czasy boomu w
          mieszkaniach. Gdybymtylko wiedziala co sie swieci kupilabym chocby mieszkanie z
          widokiem na druga strone ulicy. Hita postawili w kilka miesiecy a w planach
          zabudowy, ktore wszyscy sprawdzali (bo to bedzie wymarzone, pierwsz swoje i
          nowe mieszkanko)byl sklepik osiedlowy hi hi wsrod pieknej zieleni. pozdrawiam
    • Gość: feliksdz@poczta.on Re: Tesco czeka na uwagi IP: 217.11.133.* 13.08.03, 17:28
      Prawda jest taka że Tesco jest segmencik wyżej od Biedronki no może 2 i ma taki
      a nie inny asortyment .Taka jest ogólnokrajowa polityka firmy i czy nam sie to
      podoba czy nie to tak jest i już.Trudno mieć o to pretensje. Co mają niby
      zrobić, przez Kabaty zmienić strategie i sprzedawać ostrygi i kawior bo paru
      jamochłonów ma przerost mniemania na swój temat. Krytyka tak krytykanctwo nie!!!
      Dzierżyński
      • Gość: USN Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 17:34
        Zgadzam sie. Kabaty jeszcze 10 lat temu byly naprawde przytulnym miejscem,
        troche dzikim, dzieki ktoremu mozna bylo miec naprawde bliski kontakt z natura.
        Wszystko sie zmienilo w chwili, gdy ta dzielnica stala sie "modna" i zaczelo
        sie do niej wprowadzac wszelkiem masci burzujstwo, ktoremu sie w dupie
        poprzewracalo od nadmiaru pieniedzy. Oj przydalaby sie druga Rewolucja
        Pazdziernikowa...
    • kimowiec Re: Tesco czeka na uwagi 13.08.03, 17:38
      Na poczatku proponowalbym wymienic kierowniczke sklepu. To zapewne bardzo
      poprawiloby morale wsrod pobliskich mieszkancow. Jestem pewien, ze doceniliby
      Panski ruch.
    • Gość: AGA Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.crowley.pl 20.08.03, 09:54
      Panie dyrektorze dziękuję za kulturalną odpowiedź. Oczywiście, jak się komuś
      nie podoba, nie musi w Tesco robic zakupów.Ale inną sprawą jest zakłócanie
      porządku w okolicy Tesco i powodowanie hałasu i smrodu. Chodzi mi nie tylko o
      cholerne dostawy do tak duzego sklepu, ale też o notoryczne zanieczyszczanie
      terenu wokół Tesco przez jego klientów. Ściąga tu hołota z całej Warszawy , a
      potem rozpija alkohol po okolicy, wyrzuca opakowania na przedpolu Lasu
      Kabackiego, przy stacji metra, zanieczyszcza cały teren w promieniu 500 m
      ludzkimi odchodami. Winą za to obarczam paranoiczny pomysł otwarcia sklepu
      przez całą dobę. Każdy normalny człowiek zdąży zrobić zakupy chciażby w
      godzinach funkcjonowania metra. Nad ranem lub o pólnocy przyjeżdząją tylko
      menele po wódę. Towazrystwo , które zbeira się wokół Tesco wieczorami też nie
      budzi we mnie poczycia bezpieczeństwa. A wszytko to przez tanei piwo i wódę
      niskiej jakości.

Uważam, ze Tesco powinno poczuwac się do sprzątania po klientach, na których
      zarabia. Niech sprząta np. teren za furtką w stronę Zaruby ( pełno śmieci,
      butelek, śmierdzi sikami). Przy wyjściach z metra i naprzeciwko zajezdni
      autobusowej pełno śmieci z Tesco - głównie po alkoholu. Służby miejscie nigdy
      nie nadążą za sprzątaniem tego syfu. Dlaczego przy innych supermarketach nie
      jest tak brudno??

Abstrahuję już o fatalnej jakości produktów pod nazwa Tesco.

Z wyrazami szacunku i współczuję dyrektorowania w tak kiepskiej firmie
    • gale Re: Tesco czeka na uwagi 20.08.03, 20:59
      Gość portalu: paweł musiał napisał(a):

> Szanowni Państwo, nazywam się Paweł Musiał i jestem regionalnym dyrektorem
      > Tesco.
      > Śledzę od jakiegoś czasu wypowiedzi na Forum Gazety na temat Tesco na
      > Kabatach.

Nareszcie.

> Od czasu przejęcia sklepu przez naszą firmę staramy się, by sklep ten działał
      > jak najlepiej.
      > Co zrobiliśmy, by zakupy w Tesco na Kabatach były możliwie wygodne, a sam
      > hipermarket nie dawał sąsiadom powodów do narzekania, to:
      >
      > - zamontowaliśmy klimatyzację, której wcześniej w hipermarkecie nie było

Zacnie

> - zwiększyliśmy liczbę kas z 44 do 50

Czyzby?

> - zamontowaliśmy nowe czytniki, za pomocą których można sprawdzać ceny
      > produktów: za czasów HIT-a było ich 4, teraz jest 17,

Zacnie.

> a jeśli zdarzy się, że
      > cena przy kasie nie zgadza się z ceną umieszczoną na półce – zwracamy
      > podwójną różnicę w cenie

Tego nie bylo wczesniej?

> - dokupiliśmy 800 nowych wózków na zakupy

Fajnie.

> - powiększyliśmy ofertę w działach: mięsnym, mrożonek, ryb, obuwniczym,

Nie zauwazylem.

> - utworzyliśmy nowy dział dla majsterkowiczów,

Hm.

> - przebudowujemy rampę przeładunkową na tyłach sklepu, by mogła
      > szybciej przyjmować dostawy – chcemy w ten sposób zminimalizować ruch
      > ciężarówek przy sklepie

Szlachetnie.

> - na życzenie klientów wprowadziliśmy na teren hipermarketu sklep
      > zoologiczny

O, to mile.

> - również na życzenie klientów przenieśliśmy dział alkoholi na teren
      > działu spożywczego

I teraz:
      a. nie mozna go znalezc,
      b. dziala fatalnie, ogony kilometrowe.

> Po Państwa krytycznych uwagach wprowadziliśmy też całkowity, restrykcyjnie
      > przestrzegany zakaz dostaw i poruszania się wózkiem widłowym na zapleczu
      > sklepu, po godzinie 22:00, a spalinowy wózek widłowy został zmieniony na o
      > wiele cichszy elektryczny.

Zacnie.

> Przygotowujemy się do wymiany świetlówek w dziale
      > z kosmetykami na tzw. świetlówki zimne, by nie nagrzewały one produktów.

Ile czasu moga trwac takie przygotowania?

A jak ktos sprawdzi rzetelnosc tych zapowiedzi?

> Wiem, że kierownictwo sklepu robi naprawdę bardzo dużo, by spełniał on jak
      > najlepiej Państwa oczekiwania. Z opinii publikowanych na forum, widzę jednak,
      > że wiele jest jeszcze do poprawienia i nie zawsze wysiłki te spotykają się z
      > uznaniem.

To prawda. Im wiecej Klientow, tym wiecej krytyki.

> Oczywiście nie jest mi przyjemnie, gdy znajduję ostre wypowiedzi na temat
      > swojej firmy. Mam wrażenie, że część z nich nie jest sprawiedliwa, ale ocena
      > powinna należeć w tym wypadku oczywiście do Państwa, a nie do mnie.

O, zaskoczyl mnie Pan. Pozytywnie.

> Jeśli będą mieli Państwo jakieś uwagi do tego jak funkcjonuje hipermarket,
      > szczególnie uwagi krytyczne, jestem do Państwa dyspozycji.
      > Mój adres mailowy jest następujący: pmusial@pl.tesco-europe.com.

Nie omieszkam.

> Można
      > równiez pisac do współpracującej ze mna Marty Lau: marta_lau@pl.tesco-
      > europe.com.
      > Oczywiście będę starał się odpowiadać także na Państwa uwagi i pytania na
      > Forum Gazety
      > Postaram się odpowiadać możliwie szybko. Na tyle, na ile tylko będzie to
      > możliwe, uwzględnimy je przy organizowaniu działalności sklepu.

Byloby milo.

> Pozdrawiam i z góry dziekuje
      >
      > Paweł Musiał

Ja tez sie klaniam.
    • Gość: . http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.ht IP: *.chello.pl 20.08.03, 21:06
    • Gość: . http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.ht IP: *.chello.pl 20.08.03, 21:08
    • Gość: . Ten wątek będzie NR 1(aż do znudzenia)!!! IP: *.chello.pl 20.08.03, 22:32
    • Gość: . Postaram się żebyś miał jak najwięcej wpisów... IP: *.chello.pl 20.08.03, 22:37
    • Gość: . http://www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.ht IP: *.chello.pl 21.08.03, 00:48
    • Gość: . Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.chello.pl 21.08.03, 00:50

> Tesco.
      > Kabatach.
      > jak najlepiej.
      >
      > produktów: za czasów HIT-a było ich 4, teraz jest 17, a jeśli zdarzy się, że
      > zoologiczny
      > działu spożywczego
      >
      > wiele cichszy elektryczny. Przygotowujemy się do wymiany świetlówek w dziale
      >
      >
      > uznaniem.
      > Mój adres mailowy jest następujący: pmusial@pl.tesco-europe.com. Można
      > europe.com.
      > Forum Gazety
      >
      >
      >
      > Paweł Musiał
      • Gość: . Re: Tesco czeka na uwagi IP: *.chello.pl 21.08.03, 12:56
        Gość portalu: . napisał(a):

> Gość portalu: paweł musiał napisał(a):
        >
        > > Szanowni Państwo, nazywam się Paweł Musiał i jestem regionalnym dyrektorem
        >
        > > Tesco.
        > > Śledzę od jakiegoś czasu wypowiedzi na Forum Gazety na temat Tesco na
        > > Kabatach.
        > > Od czasu przejęcia sklepu przez naszą firmę staramy się, by sklep ten dzia
        > łał
        > > jak najlepiej.
        > > Co zrobiliśmy, by zakupy w Tesco na Kabatach były możliwie wygodne, a sam
        > > hipermarket nie dawał sąsiadom powodów do narzekania, to:
        > >
        > > - zamontowaliśmy klimatyzację, której wcześniej w hipermarkecie nie było
        > > - zwiększyliśmy liczbę kas z 44 do 50
        > > - zamontowaliśmy nowe czytniki, za pomocą których można sprawdzać ceny
        > > produktów: za czasów HIT-a było ich 4, teraz jest 17, a jeśli zdarzy się,
        > że
        > > cena przy kasie nie zgadza się z ceną umieszczoną na półce – zwracam
        > y
        > > podwójną różnicę w cenie
        > > - dokupiliśmy 800 nowych wózków na zakupy
        > > - powiększyliśmy ofertę w działach: mięsnym, mrożonek, ryb, obuwniczym,
        > > - utworzyliśmy nowy dział dla majsterkowiczów,
        > > - przebudowujemy rampę przeładunkową na tyłach sklepu, by mogła
        > > szybciej przyjmować dostawy – chcemy w ten sposób zminimalizować ruc
        > h
        > > ciężarówek przy sklepie
        > > - na życzenie klientów wprowadziliśmy na teren hipermarketu sklep
        > > zoologiczny
        > > - również na życzenie klientów przenieśliśmy dział alkoholi na teren
        > > działu spożywczego
        > >
        > > Po Państwa krytycznych uwagach wprowadziliśmy też całkowity, restrykcyjnie
        >
        > > przestrzegany zakaz dostaw i poruszania się wózkiem widłowym na zapleczu
        > > sklepu, po godzinie 22:00, a spalinowy wózek widłowy został zmieniony na o
        >
        > > wiele cichszy elektryczny. Przygotowujemy się do wymiany świetlówek w dzia
        > le
        > > z kosmetykami na tzw. świetlówki zimne, by nie nagrzewały one produktów.
        > >
        > > Jesteśmy w czasie kompletowania nowej załogi. Z tego powodu niekiedy mogli
        > i
        > > mogą Państwo odczuć, że nie zawsze poziom obsługi jest taki jak należy. Ma
        > my
        > > jeszcze trochę wakatów, ale liczymy na to, że już we wrześniu będziemy mie
        > li
        > > pełną obsadę i będzie znacznie lepiej.
        > >
        > > Wiem, że kierownictwo sklepu robi naprawdę bardzo dużo, by spełniał on jak
        >
        > > najlepiej Państwa oczekiwania. Z opinii publikowanych na forum, widzę jedn
        > ak,
        > > że wiele jest jeszcze do poprawienia i nie zawsze wysiłki te spotykają się
        > z
        > > uznaniem.
        > > Oczywiście nie jest mi przyjemnie, gdy znajduję ostre wypowiedzi na temat
        > > swojej firmy. Mam wrażenie, że część z nich nie jest sprawiedliwa, ale oce
        > na
        > > powinna należeć w tym wypadku oczywiście do Państwa, a nie do mnie.
        > > Jeśli będą mieli Państwo jakieś uwagi do tego jak funkcjonuje hipermarket,
        >
        > > szczególnie uwagi krytyczne, jestem do Państwa dyspozycji.
        > > Mój adres mailowy jest następujący: pmusial@pl.tesco-europe.com. Można
        > > równiez pisac do współpracującej ze mna Marty Lau: marta_lau@pl.tesco-
        > > europe.com.
        > > Oczywiście będę starał się odpowiadać także na Państwa uwagi i pytania na
        > > Forum Gazety
        > > Postaram się odpowiadać możliwie szybko. Na tyle, na ile tylko będzie to
        > > możliwe, uwzględnimy je przy organizowaniu działalności sklepu.
        > >
        > >
        > > Pozdrawiam i z góry dziekuje
        > >
        > > Paweł Musiał
    • Gość: . ciekawe czy dojdzie do 1000 IP: *.chello.pl 21.08.03, 00:51

> Tesco.
      > Kabatach.
      > jak najlepiej.
      >
      > produktów: za czasów HIT-a było ich 4, teraz jest 17, a jeśli zdarzy się, że
      > zoologiczny
      > działu spożywczego
      >
      > wiele cichszy elektryczny. Przygotowujemy się do wymiany świetlówek w dziale
      >
      >
      > uznaniem.
      > Mój adres mailowy jest następujący: pmusial@pl.tesco-europe.com. Można
      > europe.com.
      > Forum Gazety
      >
      >
      >
      > Paweł Musiał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka