Dodaj do ulubionych

Polskie psy przymarzają do łańcuchów a politycy ..

26.01.10, 19:37
Setki psów i innych zwierząt gospodarskich na prywatnych posesjach
zamarza w tę straszna zimę a prawo jest tak denne,
że widząc znęcanie się nad psem czy koniem nie mogę zrobić nic!
ani ja,ani policja ..ani organizacja.

A tłuste,uśmiechniete mordy polityków codziennie straszą nas w tv i
kłócą sie o bzdety!

Wez sie do roboty mierna klaso robotnicza która dorwałaś sie do
władzy i zacznij sie cywilizować żeby mój tępy sasiad nie maltretował
swojego psa na moich oczach w świetle prawa!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Piwonia Re: Polskie psy przymarzają do łańcuchów a polity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 02:09
      kempa to przyklad na marnotrawienie nazych pieniędzy..:(
      żałosna sucz:(
      • Gość: Adolf Hitler Re: Polskie psy przymarzają do łańcuchów a polity IP: 62.61.58.* 29.01.10, 13:40
        Zenek baranie, wiesz że zwierzeta w naturze doskonale sobie radzą bez ciepłych
        klimatyzowanych pomieszczeń?. I radziły sobie zanim zostały udomowione .A czym
        sie rózni pies od wilka -tylko tym że służy człowiekowi. Genetycznie sa niemal
        identyczne a okrywe włosową-podobnie jak wilk zmieniaja na zimę i mają w dupie
        mrozy. Moze jeszcze wpędzisz na salony owce i podobne tobie barany bo
        biedaczyska marzną pod tą lichą wełenka?

• Gość: Józef Stalin Re: Polskie psy przymarzają do łańcuchów a polity IP: 212.106.18.* 29.01.10, 13:53
          A co powiesz o postępowaniu kogoś, kto przy 25 stopniowym mrozie trzyma krowy po gołym niebem? Krowy nie żyją w Europie w naturze i nie mają wystarczające okrywy włosowej. Co do psów trzymanych na łańcuchach na wsi, też się nie zgadzam z twoim durnym wywodem. Te psy spędzają większość życia na łańcuchu i dlatego w miejscu, w którym obroża przylega do szyi, sierść się wyciera i nie stanowi ochrony przed mrozem. W dodatku niektóre psy mają obrożę zrobioną z łańcucha owiniętego wokół szyi, który dodatkowo ochładza skórę. Do tego dochodzi brak ruchu, który w naturze nie występuje, oraz często nieodpowiednie żywienie, które również w naturze nie występuje. Jedno i drugie prowadzi do słabej kondycji fizycznej zwierzęcia. Dlatego uważam, że trzymanie psa na łańcuchu przy takiej pogodzie jak była ostatnio jest czystym barbarzyństwem.
        • Gość: Józef Stalin Re: Polskie psy przymarzają do łańcuchów a polity IP: 212.106.18.* 29.01.10, 13:57
          > A czym sie rózni pies od wilka

Wiem, że gadam z durniem, ale zrobię jeszcze jeden wyjątek i ci odpowiem: pies jamnik, jak być może zauważyłeś, różni się nieco od wilka m. in. tym, że ma mniej sierści. To samo dotyczy niektórych innych ras i mieszańców :)
          • Gość: Adolf Hitler Re: Polskie psy przymarzają do łańcuchów a polity IP: 62.61.58.* 29.01.10, 14:14
            Tez wiem ze gadam z durniem, wrecz matołem, do tego fanatycznym i z łbem
            omotanym proekologicznym bełkotem. Widzaiałeś kiedys tłuku jamnika na
            łańcuchu??? Mowa o psach podwórkowych, łańcuchowych. Całe stulecia psy
            przeznaczone do strzeżenia podwórek- z definicji były trzymane na dworze i nie
            są to ratlerkoidalne mimozy o króciutkiej sierści. Tak wyewoluowały z pokolenia
            na pokolenie dostosowując się do funkcji. Obróżka wytarła sierść :)o matko bosko
            czestochosko-moze szaliczek założymy albo gustowną apaszke a na biedny łepek
            wełnianą czapkę nausznikami :) A na tych bidnych łapakacvh pod spodem też nie ma
            sierści, jak one muszą w nie marznąć, moze skarpetki buciki a na wierzch walonki
            do srodka jeszcze termoforki. A to biedne ptaaaaaaaaaaaaaastwo domowe, kury,
            kaczki, gęsi- nie ma pierza na łapkach, pewnikiem marznie przeokrutnie, trzeba
            by je w trybie natychmiastowym obuć

Natomiast psy pokojowe o krótkiej okrywie włosowej sa trzymane w domu ale nie o
            nich tu mowa, zanim cos napiszesz pomyśl. Chociaż watpie czy masz czym. Bo
            sądząc po poziomie wywodu niewiele ( o ile w ogóle) odbiegasz ilorazem od
            przedmiotu swej paranoidalnej troski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka