stachu_wilk 11.05.10, 11:36 Jest cos takiego jak;omijanie,wymijanie i wyprzedzanie.Jak jest zakaz wyprzedzania to nie wolno wyprzedzac,ale mijac to chyba pan redaktor sie mignal. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: strangeman chyba w mózgu mu się przestawiło. Dziewczyna przy IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 11:41 100 km/h już czuje andrenalinę... Poza tym w normalnym kraju, zostałożono by przestępcy kajdanki i zabrali motocykl. A u nas, ehhh mandacik tylko i dalej 200 km/h. Paranoja. Graj dla de..li i idiot.w Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beno Re: chyba w mózgu mu się przestawiło. Dziewczyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 11:56 nie zapominaj kolego ,że to jest dziki kraj.. nawet bez prawka możesz jeździć... ja cie policja zatrzyma to płacisz mandat 500zł, czekasz aż odjadą i dalej w drogę Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat W normalnym kraju, takim jak Niemcy... 11.05.10, 14:00 'straszylby dziewczyne' na autostradzie bez ograniczen, calkowicie legalnie. Co to wyprzedzanie na podwojnej ciaglej nawet by nie wiedzial, bo po co takie cos probowac? I gdzie? Ewentualnie moglby sie przejechac na jeden z WIELU torow i tam sprawdzic mozliwosci swojej maszyny. U nas, w Polsce, ukarano go mandatem i plebs krzyczy, ze jeszcze za malo mu sie dostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestrasz... IP: *.mentorg.com 11.05.10, 11:51 A badania psychatryczne i zakaz prowadzenia pojazdow dozywotnio?? Niestety, debile na motorach krzycza "Patrzcie w lusterka motocyklisci sa wszedzie", nie pametaja,ze ich tez dotycza przepisy ruchu drogowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motórzysta Re: Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestra IP: 156.17.18.* 11.05.10, 12:26 A powinno być "Motocykliści patrzcie przed siebie - samochody są wszędzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestra IP: *.fish.ar.szczecin.pl 11.05.10, 14:07 Sam jesteś debil i tyle. Motocykl to moja pasja od 15 lat, rzadko kiedy naruszam prawo, mam wielu znajomych motocyklistów którzy tak samo używają motocykle. I pisząc "debile na motorach" zastanów się dwa razy o kim piszesz. Mimo że sam jeżdżę samochodem pokusił bym się o stwierdzenie "debile w samochodach" gdyż większość z nich uważa że są ważniejsi i nie powinien ich nikt wyprzedzać omijać itp. Dlaczego nie mogę wyprzedzić samochodu który do 70 potrzebuje 15 sekund, a mi zajmuje to 4 sekundy, nie ma zakazu wyprzedzania mam miejsce to wyprzedzam i mam w d... co sobie myśli kierowca samochodu. Druga sprawa, dlaczego nikt nie pisze o piratach w samochodach których jest więcej niż szarżujących na motocyklach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tcgt4 Re: Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestra IP: 57.66.197.* 11.05.10, 17:07 Masz racje. Tez jezdze. Tylko ja akurat jedynym przepisem jaki lamie, to ograniczenie predkosci (zadne czerwone czy ciemnopomaranczowe swiatla, ciagle itp.), ale tez w rozszadnych granicach - w trasie zwykle jade 120-130. Wowczas jak wyprzedzam, to zdarzaja sie tacy, co patrza sie jak na wariata. Ale jadac z ta predkoscia wyprzedza mnie cala masa samochodow, czasem non stop, jadacych zdecydowanie szybciej (na oko 160-180). Ci pewnie klna - co to za wolnojazd. Dobrze, ze nie blyskaja swiatlami, nie trabia (bo o spychaniu juz nie wspomne). I kto tu szaleje? Po za tym, ja tym autom ustepuje (o ile nie przeganiaja - wtedy utrudniam ]:-> sorry, ale jak ktos lamie przepisy i strsuje/zgania innych, to nie powinien w ogole siadac za kierownice). I wsrod kierowcow i wsrod motocyklistow sa debile. Tych pierwszych wiecej, ale mnie widac. No i kierowcy aut (sam jezdze 50tyskm rocznie autem) utozsamiaja sie bardziej z nimi. Pozdrawiam kulturalnych kierowcow i motocyklistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestra IP: 212.127.95.* 11.05.10, 11:59 Oczywiście, skoro był zakaz wyprzedzania to miał prawo wymijać innych. Zatem mandat zapewne tylko za przekroczenie prędkości dostał. Szkoda, że nie obowiązuje konfiskata pojazdu przy tak rażących wykroczeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: " L " Re: Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestra IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 12:24 Nauczcie się w końcu: * wymijanie - samochody jadą w !dwóch! przeciwnych kierunkach * omijanie - omijanie np. żula leżącego na jezdni * wyprzedzanie - samochód (motocykl, łódź etc.) wyprzedzania pojazd jadący w tym samym kierunku Czy to tak trudno zapamiętać?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestrasz... IP: *.206.112.242.static.telsat.wroc.pl 11.05.10, 14:10 Ale kretyn. Intelektualnie nie może zaimponować, to chociaż motorem, ha ha ha. Ćwierćinteligent. Odpowiedz Link Zgłoś
wirus-7 Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestrasz... 11.05.10, 14:50 Czy ten szaleniec ma jeszcze prawo jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingmaster86 Re: Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestra IP: *.reszel.arkusnet.pl 11.05.10, 15:09 pewnie że ma - może jechać sobie nawet i 500km/h jak go złapią to dostanie jedynie 10 ptk karnych i 1000 zł mandatu to najwyższy wymiar kary za przekroczenie prędkości powyżej 50 km/h ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacie Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestrasz... IP: *.146.167.5.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.10, 15:21 co wy ludzie? co to jest 208? tyle to ja osiągam na trzecim biegu... :D fakt, że warunki do tego nie były odpowiednie - autostrada byłaby lepsza do takich "popisów" - sama prędkość nie jest taka straszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestra IP: *.globalconnect.pl 11.05.10, 15:29 Sama prędkość straszna nie jest, tylko jej gwałtowne zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestrasz... IP: *.globalconnect.pl 11.05.10, 15:28 Co za koszmarny debil jakiś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Wielka mi rzecz. Nijaki Stockinger, autorytet IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 15:48 moralny IIIRP, pouczający innych na plakatach jak mają jeździć przez przejazdy kolejowe, spowodował po pijanemu wypadek z ranną osobą i uciekł z miejsca wypadku. Prawka mu nie odebrano, w kiciu nawet minuty nie posiedział, dalej jeździ. Nijaka Jędzrzejczak wyprzedzała na wzniesieniu, nie upewniwszy się czy z przeciwka nic nie jedzie, swoją bandycką jazdą zabiła brata. Wg wymiaru "sprawiedliwości" RP nie zasłużyła na odsiadkę. Nijaki Zientarski jechał jak wariat w mieście i rozbił samochód o filar wiaduktu, zabijając pasażera. Nawet nie musiał składać zeznań. Już rozgląda się za nową bryką, którą może poszaleć. Czy wymiar "sprawiedliwości" słyszał o równości obywateli wobec prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: Wielka mi rzecz. Nijaki Stockinger, autorytet IP: *.erydan.net 11.05.10, 16:19 Gość portalu: zenek napisał(a): Czy wymiar "sprawiedliwości" słyszał o równości obywateli wobec prawa > ? A czy słyszałeś o równych i równiejszych?Albo,co wolno wojewodzie- to nie tobie smrodzie?Tak było,jest i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiechu warte Re: Wielka mi rzecz. Nijaki Stockinger, autorytet IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 28.05.10, 14:04 wariat powinien jechac sam i sie SAM ZABIC -bylby spokoj ,troche by rodzina poplakala i basta , opowiadaliby pozniej ze to wina drogi ,ze bylo mokro ,wszyscy jechali jak glupki ,a on biedak sie zabil ,mimo ze tak dobrze jezdzil --widac tez na drogach dobrych kierowcow przestrzegajacych zasady ruchu i myslacych o innych z przeciwka ,ale ich malo ,przewaznie to widujemy nieodpowiedzialnych i niczym nieprzejmujacych sie debili --wylapac te smieci i zamknac w szpitalach zeby opiekowali sie ciezko poszkodowanymi na drogach ,podcierac ,myc ,karmic i moze zrozumieliby choc troche ,ze zycie nasze i naszych dzieci czesto wisi na wlosku -odebrac na zawsze prawko -jezdze tylko autem ,35 lat bezwypadkowo po swiecie gdzie nie zawsze jest wesolo na drogach i napatrzylam sie na smutne roznosci o ktorych przykro mowic --ludzie badzcie odpowiedzialni za zycie innych, bo mozecie tez kiedys byc po stronie poszkodowanych,polamanych i z roztrzepanym mozgiem na szosie Odpowiedz Link Zgłoś
czarny-obserwator Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestrasz... 11.05.10, 16:07 PISZACY TEN ARTYKUL POWINIEN BYC POSPIESZNIE POZBAWIONY UPRAWNIEN DO KIEROWANIA POJAZDAMI. WYPRZEDANIE I MIJANIE MYLI!!!! PEWNIE ROWNIEZ JEZDZI JAK TUMAN, TEN NIEDOUK!!!!!! STRZEZCIE SIE GO NA DRODZE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Jechał na motocyklu 208 km/h. Chciał przestra 11.05.10, 16:19 a o jakim "mijaniu" piszesz? Bo ja wiem, że kodeks drogowy wspomina tylko o "wymijaniu" oraz "omijaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik a gdyby jechał rowerem po piwie to by go zamknęli 11.05.10, 17:01 do paki, bo byłby przestępcą. porąbany ten kraj Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Rowerem 208 km/h ? 11.05.10, 17:25 Daj spokój, nawet po pięciu piwach nikt by nie był w stanie! Odpowiedz Link Zgłoś
jamnnik Re: Rowerem 208 km/h ? 11.05.10, 17:55 fletniapana napisał: > Daj spokój, nawet po pięciu piwach nikt by nie był w stanie! nawet przepisowa dziewięćdziesiątka by wystarczyła żeby go wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś