Dodaj do ulubionych

Datki na Radio Maryja.

IP: 3.5.* / 165.222.186.* 17.05.04, 14:46
1. W urzedach pocztowych znajduja sie specjalne druki o nastepujacej
tresci:
Cel Radio Maryja Dar dla Radia Maryja w Toruniu Bank pocztowy SA
pierwszy oddzial w Toruniu 131263-61580-27006-100-0/0

2. Wypelniamy druk i wysylamy na rzecz Radia Maryja 1 grosz. W
urzedzie moga nie chciec przyjac jednego grosza, ale wtedy trzeba sie
klócic, bo pocztowcy nie maja prawa odmówic przyjecia naszego wsparcia
na rzecz naszej ulubionej stacji.

3. Za nami staje nasz kolega i tez wplaca 1 grosz. Uwaga: nie placimy nic
za przekaz, poniewaz placi za niego odbiorca - taka jest umowa radia z
poczta.

4. Za nim staje nasz trzeci kolega i równiez wplaca grosz.

5. Nastepnie znowu my wplacamy 1 grosz i tak w kólko.

6. Wysylam w sumie 120 groszy, trzy razy (w sumie 360 groszy, czyli 3,6 PLN).

7. Operacja ma sens. Za kazdy z przekazów Radio Maryja placi poczcie
oplate pocztowa (ok. 3,6 zl). 3,6 x 360 to 1296 zl oplaty pocztowej
zaplaconej przez radio.

8. 1296 zl odjac wplacone przez nas 3,6 zl daje 1292,4 zl ujemnego 'wsparcia'
dla rozglosni.

9. Wplacac pieniadze na rzecz radia moga równiez niewierzacy
Obserwuj wątek
    • konopielka80 Re: Datki na Radio Maryja. 17.05.04, 15:40
      A ojciec Rydzyk chyba dostanie szału, podobnie jak panie z poczty;-)))
      • Gość: Żorż Re: Datki na Radio Maryja. IP: *.c.net.pl 17.05.04, 23:28
        Brawo, przedni pomysł. To bardzo szlachetny i patriotyczny cel, aby RM wsparło
        naszą pocztę w dobie dzikiej konkurencj rynkowej, wszak ojcu dyrektorowi,
        wielkiemu patriocie, to co polskie szczególnie leży na sercu, a nasza poczta
        ma wszak w nazwie "polska" i chyba ojciec dyrektor nie chciałby, aby przeszła
        ona w łapska obcego, a może nawet niekatolickiego kapitału.
        • stary.prochazka Re: Datki na Radio Maryja. 18.05.04, 00:04
          świetne, już rozprowadziłem po znajomych:-)
          • Gość: Ostrzegam: Re: Datki na Radio Maryja. IP: 62.29.137.* 18.05.04, 12:59
            to już nie działa. Za wpłaty poniżej progu pobierają opłaty. :-(
            • michamina Re: Datki na Radio Maryja. 18.05.04, 20:36
              Gość portalu: Ostrzegam: napisał(a):

> to już nie działa. Za wpłaty poniżej progu pobierają opłaty. :-(

No nie wiem, może to jakieś niedawne zarządzenie, bo dziś mi na poczcie
              powiedzieli, że nie ma dolnego progu wpłat. W każdym razie nic nie zaszkodzi
              spróbować.
        • Gość: Przemekx18 [...] IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 15:37
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • wlodekbar Re: Datki na Radio Maryja. 18.05.04, 21:21
          Jutro wplacam 1 grosz na konto rzeczonego radyja:D
          • konopielka80 Re: Datki na Radio Maryja. 22.05.04, 22:06
            Słuchajcie, Rydzyk wyraźnie mówi na antenie radia, ze radio płaci
            tzw. "opłatę manipulacyjną " ale tylko wtedy, gdy przekaz opiewa na nie mniej
            niż 5 złotych.
            • wlodekbar Re: Datki na Radio Maryja. 23.05.04, 17:16
              Cudowne:D
            • name2 Re: Datki na Radio Maryja. 26.05.04, 22:15
              szkoda miałam jutro wysłac 1 grosza.
            • Gość: goszcziu Re: Datki na Radio Maryja. IP: 81.26.13.* 02.06.04, 11:17
              Kurrrde a już sie ucieszyłem że przyczynie sie do bankructwa tego pie....go radyja.
              Cóż pozostaje przełknąć ślinę i czekać aż radyjo same sie wykończy. ;)
              Ale bądźmy dobrej myśli: upadek radyja zbliża się z każdą chwilą. W UE miejmy
              nadzieję taki chłam długo sie nie ostanie. Tak im dopomóż Bóg. Ament;)
              • Gość: snifer Re: Datki na Radio Maryja. IP: *.audiovideocorp.com / *.biz.rr.com 02.06.04, 19:12
                zastanawiam się skad sie to w Was bierze? Ktos Was zmusza do sluchania RM? Każdy z Was powie o sobie: ja jestem tolerancyjny. A tak naprawde nie jestescie. Zyjcie i dajcie zyc innym. Osobiscie nie jestem sluchaczem RM ale sa tacy ktorzy chca tego sluchac i placa za to Rydzykowi. A mnie to nie przeszkadza, niech placa i sluchaja. Howgh!
                • piotr33k2 Re: Datki na Radio Maryja. 02.06.04, 23:17
                  nie chodzi o to że ktoś tego słucha ,chodzi o to że ci słuchający chcą i
                  rządają wpływu na tych co tego nie słuchają i nie maja zamiaru słuchać !.
                  • krotoss Re: Datki na Radio Maryja. 03.06.04, 00:58
                    snifer hm kto? Na przykład sto zakresów w moim radiu, na którym mi łapie to
                    radyjko..
                • osse Re: Datki na Radio Maryja. 03.06.04, 14:05
                  Właśnie w przypadku RAdyja nie można stosować zasady tolerancji bo ONI sami nie są
                  tolerancyjni wobec inni i nigdy nie będą i nie byli (nie ma więc co próbować ich tego
                  nauczyć :))
                  Można być tolerancyjnym wobec innych dewiantów ale jeśli w pełni sobie uświadomisz
                  zagrożenie dla normalnego świata jakim są TACY dewianci to wtedy poprzesz to co
                  napisałem.
                  A tak na marginesie to nie chciałbym dożyć (mam dopiero 22 lata) tego dnia, kiedy w
                  Polsce sprawy religii będą tak samo traktowane jak chociażby we Francji. Pod tym
                  względem to jest po prostu najlepsze rozwiązanie. I TEGO sie boją ciury spod znaku RM,
                  tej wolności i tolerancji, a nie że "obcy" wykupią nam ziemie czy inne takie, i dlategoRM
                  tak oponowało przeciw UE.

Gość portalu: snifer napisał(a):
                  > zastanawiam się skad sie to w Was bierze? Ktos Was zmusza do sluchania RM? Każd
                  > y z Was powie o sobie: ja jestem tolerancyjny. A tak naprawde nie jestescie. Zy
                  > jcie i dajcie zyc innym. Osobiscie nie jestem sluchaczem RM ale sa tacy ktorzy
                  > chca tego sluchac i placa za to Rydzykowi. A mnie to nie przeszkadza, niech pla
                  > ca i sluchaja. Howgh!
                  • Gość: snifer Re: Datki na Radio Maryja. IP: *.audiovideocorp.com / *.biz.rr.com 03.06.04, 22:56
                    Ok. powiedzmy ze rozumiem Wasze argumenty. Ale czy chodzenie na poczte, wypelnianie druku przelewu, uzeranie sie z kobieta w okienku, ktora nie bedzie chciala przyjac Wam 1 grosza - nie jest wieksza dewiacja niz sluchanie RM?

> Można być tolerancyjnym wobec innych dewiantów ale jeśli w pełni sobie
                    > uświadomisz zagrożenie dla normalnego świata jakim są TACY dewianci to wtedy > poprzesz to co napisałem.

E tam, nie przesadzasz? A jakie oni stwarzaja zagrozenie dla normalnego swiata?
                  • Gość: Wiesio Re: Datki na Radio Maryja. IP: *.acn.waw.pl 04.06.04, 17:59
                    Oczywiscie, ze sie boja wolnosci i tolerancji.
                    Jak diabel swieconej wody.
      • Gość: Gustlik pl Re: Datki na Radio Maryja. IP: *.clubnet.pl 07.06.04, 22:55
        Też nie słucham Tego radia ale mi ono nie przeszkadza, i zastanawiam się
        dlaczego was tak razi?Utrzymuje się z prywatnej kasy,płaci kto chce.Radził bym
        zamknąć TVP i Radio publiczne bo to jest dopiero marnowanie kasy i to płacisz
        czy chcesz czy nie.
        Mówicie że włazi wam na zakresy, bardziej przeszkadza radio "Z" które zakłóca
        mi odbiór TOK FM the best polish radio.
        Na koniec Wolny rynek wolne media wolny wybór a wam od tego łapy precz lewaki.
        • santiago78 Re: Datki na Radio Maryja. 21.06.04, 01:15
          Gość portalu: Gustlik pl napisał(a):

> Też nie słucham Tego radia ale mi ono nie przeszkadza, i zastanawiam się
          > dlaczego was tak razi?Utrzymuje się z prywatnej kasy,płaci kto chce.Radził
          bym
          > zamknąć TVP i Radio publiczne bo to jest dopiero marnowanie kasy i to płacisz
          > czy chcesz czy nie.
          > Mówicie że włazi wam na zakresy, bardziej przeszkadza radio "Z" które
          zakłóca
          > mi odbiór TOK FM the best polish radio.
          > Na koniec Wolny rynek wolne media wolny wybór a wam od tego łapy precz lewaki.

w naturze lewaka leży niszczenie prywatnej, niezlaeżnej od nich incjatywy
          a R jest niezależne i ptywatne.,..wiec szczekają, szcekają, plują...a ojciec
          Rydzyk robi swoje...
          amen
    • mcattery wak jestes wielki ! 24.06.04, 00:55
      prosze o pilne powiadomienie na priv, jak bedzie kolejna akcja kciuki w gore
      jestes geniuszem!
    • Gość: dziewczynka Re: Datki na Radio Maryja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 18:30
      idzcie Wy z tym radiem Maryja. tylko stare , zdewociałe , umierające baby
      słuchają tego g**na! jeszcze na to kase dawać... moze na samochód dla księdza?
      • Gość: ewa Re: Datki na Radio Maryja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 22:30
        Też będziesz starą umierającą babą. Każdej to się przytrafia. Czasami bardzo
        szybko, o wiele za szybko niż by sie chciało.
    • deltalima Re: Datki na Radio Maryja. 22.09.04, 09:36
      nędza. zerżnąłeś z 'nie' bez podania źródła. a może mail'em dostałeś?
    • Gość: gosc Re: Datki na Radio Maryja. IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.04, 00:44
      wplacales tyle ile jestes wart
      ale... gdybys sprzedawal swoj jad to mialbys kase
      na prochy.Mozna by na takiej poczcie nakrecic serial
      blazenskie kolko -robi na zlosc
    • Gość: acotam grunt to byc zlosliwym do szpiku kosci IP: *.bait.pl / *.bait.pl 10.10.04, 13:24
      ja nie slucham RM , bo mi nie odpowiada...ale nie mam nic do nich...Datki na
      radio wplacaja ludzie, ktorzy chca..nikt ich do tego nie zmusza....
      A jesli chcecie dzialac na szkode tego radia, to swiadczy tylko o Was..o
      zloscliwosci i braku szacunku do ludzi i wolnosci.
      Zapytajcie sie kogokolwiek z wplacajacych czy ma cos przeciwko bryce Rydzyka???
      Pewnie nikt nei bedzie mial nic przeciwko...chociaz sie do tego przylozyl.
      Nie rozumiem w mentalnosci Polakow jednej rzeczy: szkodzic innym ze
      zlosliwosci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka