Dodaj do ulubionych

Marycha zamiast soli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:36
No pewnie przeciez krzaki mają walory smakowe i jako szef kuchni z chęcią bym
ich urzywał, ale jest ot nielegalne niestety a juz starożytni używali różnych
ziół i odkryli ich właściwości bez tego nie byłoby medycyny no i dobrej
kuchni.Z resztą co z umiarem to na zdrowie :)-'
Obserwuj wątek
    • Gość: IrMa Re: Marycha zamiast soli IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 28.01.05, 20:37
      "Urzywanie" uŻywek do spożycia jest surowo zabronione.
      • Gość: Psedlos Re: Marycha zamiast soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 23:29
        no niemożliwe...
        ale musze przyznać, że bardzo mnie zaskoczył moment tego artykułu, bo właśnie do MZ szykuje nowy projekty nowej ustawy gdzie ma być dozwolone posiadanie wielkiej ilości narkotyków (mam nadzieje, że w ustawie będzie zapisanie dokładnie ile tego można mieć, bo jak nie, to tylko papier się zmieni a sedzie będzie robił co chciał i w ten sposób jakiegoś chłopaczka raz wsadzi za posiadanie 0,5 grama, które mugł mu ktoś podrzucić a innym razem sąd ożeknie, że 300g to niewielka ilość i puszczą jakiegoś dillera, bo dali w łape sędziemu)
        • Gość: Tomek NIe ma tak jak placek z marycha, Eh? IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 29.01.05, 15:53
        • Gość: legalizer wolny kraj wolny wybór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 16:34
          jeżeli dorosły człowiek ma potrzebe inhalowania sie thc to tzw "państwu" ch..
          do tego, w holandii zrozumieli to już dość dawno temu, a u nas debil prezio
          podpisał faszystowską ustawę, uchwaloną przez kretynów i byle pies może wsadzić
          obywatela rp tylko dlatego, że ów obywatel lubi "zapalić inaczej"
          legalizacja to zerwanie z hipokryzją, skasowanie jednego z pól działalności
          mafii, miejsca pracy (plantacje, produkcja, legalny obrót), wpływy do budżetu,
          możliwość robienia PRAWDZIWYCH badań na szkodliwością/zaletami konopii, bo na
          razie niejaki mareczek kołtuński zapodał, że "wszystko zaczyna się od trawki" i
          debile to łyknęli
          wielkie elo dla stukających:)
          • Gość: CHT Re: wolny kraj wolny wybór IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.01.05, 00:59
            Ja bym zalegalizował i przywalił do tego akcyze 3x taką jak za fajki. I wszyscy
            są happy: ludzie, którzy są za legalizacją, bo ich nikt nie ściga, ludzie,
            którzy są przeciw narkotykom (złe określenie w przypadku marihuany), bo mamy
            wtedy PRAWDZIWĄ KONTROLE, no i skarb państawa też jest happy :D .
            • Gość: CHT Re: wolny kraj wolny wybór IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.01.05, 01:00
              No i turystyka sie rozwinie ;-)
      • Gość: tom.ek KTO JEST ZA LEGALIZACJA :) IP: 80.48.145.* 30.01.05, 19:54
        przeciez ja nie rozumiem marihuana jest zdrowsza od piwa i papierosow dlaczego
        nie mozna tego zalegalizowac nie rozumiem <Co?> przeciez panstwo by mialo kase
        za to a pozatym mozna by bylo napisac na pudelkach z maruhuana ze to ma
        dzialanie halucynogenne i ze trzeba sie skotulsowac z farmaceutom badz :):)
        wszystko dla ludz z umiarem a jak ktos powie ze to zabija to CO ?? w tych
        czasach nawet chispy zabija hehe a pozatym jak ktos cokolwiek bierze za duzo to
        umiera i tak jest z wszystkim z alkoholem z papierosami z jedzieniem z
        wszystkim KOniec tyle mialem do powiedzenia
        • Gość: jammin Re: KTO JEST ZA LEGALIZACJA :) IP: *.jaw.vectranet.pl / 212.244.119.* 31.01.05, 09:47
          siemasz, ja jestem i powinien ten krag sie poszerzać, oto kolejny dowód ze
          marysia nie jest tak szkodliwa jak inne narkotyki badz uzywki, jak np.
          alkochol. Wezmy to pod uwage, ze po zazyciu marysi ma sie trzeżwy umysł, brak
          jest jakichkolwiek zaburzen percepcji, to nie jak w przypadku alkocholu..
          Jesli marichuana działa przeciwbólowo, przeciw zapalnie to czemu nie ma jej w
          aptekach ? Dobrze powiedział Lepper, zalegalizować ją....
          ........KOLOROWY ŚWIAT KOLOROWI LUDZIE.....
          Chętnych do propagowania legalizacjia marichuany zapraszam na
          hyperreal.info/kanaba/go.to/index
    • ricofederico Brawo!! Ja przyrządzałem masło haszyszowe... 29.01.05, 16:47
      Teraz mam trochę przerąbane bo niedawno dostałem pięć miechów w zawiasach na
      cztery lata za posiadanie 0,27 gieta.. (no to nawet nie dwie lufki:) Do tego
      grzywna i perspektywa, że jak znowu złapią mnie z lufką to mi odwieszą... mało
      tego: dostałem sądowy nakaz "powstrzymania się od używania" marihuany... Jeśli
      go złamię (np jakiś p... pies stwietrdzi że się ujarałem) to też mi mogą
      odwiesić... Kretynizm do potęgo! Na szczęście niedługo wyjeżdżam do bardziej
      liberalnego kraju bo palę ziele 15 lat i nie zamierzam "przestać oddychać"!

----------PALIĆ ZIOŁO JEST WESOŁO!!!!!! ----------------

P.S.MAM 30 LAT
    • Gość: "przyprawę" "przyprawę" IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 29.01.05, 17:09
      nie wiem dalczego w cudzysłowi...to świetna przyprawa, najlepiej jest zrobić
      masełko masełko z nią... Ale niektórzy tego nie zrozumią :(
    • Gość: buziaczek Re: Marycha zamiast soli IP: *.direct-adsl.nl 29.01.05, 18:59
      A ja mieszkam w Holandii i marycha jest tu dozwolona w cudzyslowiu sam w domu
      morzna miec uprawe dzrzewek ale tylko do 4 sztuk a ziarna do sadzenia marychy
      mozna kupic w normalnych skepach zoologicznych...... wlasnie sie niedawno
      dowiedzialam jak sie te nasona nazywaja....ale nie powiem...
    • Gość: serwus TA KOBIETA POWINNA TRAFIC DO WIEZIENIA IP: 212.244.150.* 29.01.05, 20:57
      i to do konca swoich dni. nawet sobie nie wyobrazacie jakie ten straszliwy
      narktychsieje spustoszenie wsrod mlodziedzy nie mozna tego tolerowac dluzej
      • Gość: airjordan Uważaj bo któregoś dnia wymiar sprawiedliwości.... IP: *.tkchopin.pl 29.01.05, 21:38
        Uważaj bo któregoś dnia wymiar sprawiedliwości z równą bezwzględnością, co dziś
        za marijuane - zacznie ścigać za głupotę.
        • Gość: wiktor33 Re: Uważaj bo któregoś dnia wymiar sprawiedliwośc IP: *.piaseczno.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 09:22
          Eh, pomarzyć!
      • Gość: Normalny Re: TA KOBIETA POWINNA TRAFIC DO WIEZIENIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 00:46
        Tak - "narktychsieje spustoszenie wsrod mlodziedzy"... zwalaj tępaku na
        narkotyki to, że nie potrafiłeś dziecka wychować tak by potrafiło dokonywać
        odpowiednich wyborów. Każdy zbiera to co zasiał, jak zawalisz sprawę jako
        rodzic, to na starość zostaniesz pod opieką społecznych śmieci wyniszczonych
        przez wszystko to, co na tym świecie najgorsze.
      • Gość: da yo fakin nigga! Re: TA KOBIETA POWINNA TRAFIC DO WIEZIENIA IP: *.pl / *.kursor.pl 30.01.05, 01:52
        naucz sie pisac tepaku, "narktych" ? juz pomijam brak litery "o" ale to "ch" na
        koncu jest super, pamietaj.. NARKOTYK :))))
        zapal brachu i wyluzuj
      • Gość: Jacek Re: TA KOBIETA POWINNA TRAFIC DO WIEZIENIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:27
        Głupoty opowiadasz. Spustoszenie wśrów młodzieży sieje amfetamina i heroina - marihuana to tak naprawdę nie jest narkotyk.
    • Gość: loop Re: Marycha zamiast soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 09:03
      literowki mogoa sie zdarzyc. natomiast bledy ortograficzne... i to w
      wypowiedziach amatorow marihuany! narkotyki chyba rzeczywiscie oglupiaja,
      jestescie dobrym przykladem, argumenty, ktorych uzywacie-super. nienawisc do
      policji- wspaniale o was swiadczy. emigrujecie, bardzo prosze( i wcale nie
      chodzi o narkotyki- oglupieni glupi ludzie sa o wiele gorsi)
      • Gość: raper Re: Marycha zamiast soli IP: *.pool8254.interbusiness.it 30.01.05, 09:47
        dlaczego maj emigrowac? Moze najchetniej bys powyrzucal z kraju wszystkich co
        mysla inaczej niz ty ksenofobie?
        Jak czytam takie wypowiedzi to mnie cos bierze. Co ty tak naprawde masz do
        powiedzenia na ten temat i jakie wiadomosci??
      • Gość: aadii Re: Marycha zamiast soli IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 12:34
        Dla mnie marihuan to taki sam narkotyk jak alkohol czy papierosy. Człowiek który
        musi sobie dostarczyć nikotyny X razy dziennie to tez narkoman. Z alkoholem jest
        to samo. Mnie bardziej niz gadanie o legalizacji denerwuje megahipoktyzja palczy
        papierosów. Zresztą jaka podniosła sie afera jak zakazano palic w niektórych
        miejscach - a jakby je zabronić? To by sie wtedy chyba pozabijali za paperosa -
        to jest taki sam narkotyk- uzależnia, powoduje zjawisko "nagrody", jest po nim
        dobrze. Człowiek na głodzie nikotynowym wyglada żałosnie - prosi o
        papierosa,podenerwownay, musli o jednym.
        • tygrysio_misio Re: Marycha zamiast soli 30.01.05, 13:32
          to prawda.......marichuana jest mniej grozna niz alkohol i mniej uzaleznia niz
          papierosy wiec o co chodzi tym ktorzy pija piwo co weekend do meczu lub ogadaja
          Adasia albo tym ktorzy pala papierosy na przystankach...........
        • Gość: dydy Re: Marycha zamiast soli IP: *.238.101.140.adsl.inetia.pl 04.02.05, 13:45
          Na głodzie marihuanowym szka sposobności żeby mógł przypalić.Musi się przecież
          jakoś sam przed sobą usprawiedliwić.
        • Gość: sweet Re: Marycha zamiast soli IP: *.238.101.140.adsl.inetia.pl 04.02.05, 13:54
          Jak reaguje uzależniony od marychy?Szuka sposobności żeby
          przypalić-miejsca,towarzystwa ...wszystkiego czym będzie mógł sam przed sobą
          ściemnić,że wszystko jest ok.Tylko muszę czegoś użyć żeby mi było dobrze,lepiej
          niż w tej chwili.Marycha jest najzdrowsza ze wszystkich znanych mi sposobów...
    • Gość: rk Re: Marycha zamiast soli IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 09:17
      ekologiczna zdrowa żywność o włościwościach leczniczych, może jakiś koncern
      robiący spożywkę by się tym zainteresował....zysk gwarantowany!!!!!!!!
      gratulacje dla babci z inwencje...
      • Gość: KPZ Zdrowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 12:02
        Marihuana zjedzona nie wywołuje negatywnego wpływu na organizm człowieka! Ja
        osobiście wole wypić litr mleka w którym sie przegotowało maryche niz dusic sie
        od dymu. Zjedzona marycha zwykle działa 3 razy dłużej. A jesli już pale to
        tylko z fajki wodnej.
      • Gość: Andrzej, BCN ;-) dobrze Ze nie dali jej biaLego proszku /Sniegu/, IP: *.go.retevision.es 30.01.05, 12:32
        ktory produkuja liczne kartele
        mielibysmy inne wiadomosci
        zupeLnie nie ekologiczne

• ianek70 i dobrze, przecież nadmiar soli jest niezdrowy 31.01.05, 10:43
    • Gość: Siora Re: Marycha zamiast soli IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 02:07
      jestem siorą zmarłego ćpuna On też zaczynał od marychy. Ludzie co Wy
      wypisujecie za bzdury, że marycha nie jest szkodliwa. Owszem jest, jak wiele
      innych narkotyków. Jeżeli już chcecie pisać o niej, to porównajcie ją z innym.
      Bowiem zażywanie marychy daje mniejsze skutki uboczne niż np. amfa, ale jednak
      nie jest obojętna dla organizmu. Zastanawiam się czym się zajmujecie. Z mojej
      wiedzy uważam, że jesteście inteligiętni i dlatego wiecie, co brać, aby jak
      najdłużej funkcjonować w tzw. "zdrowym społeczeństwie". Zadajcie sobie jednak
      rytanie: jak długo? Ponadto muszę Wam wsztstkim, którzy jesteście za beaniem
      maeychy, że papierosy są bardziej szkodliwe niż ona. Palę papierosy, więc wiem
      jak szkodzą, i jest to nałóg.Branie jakiegokolwiek środku wpływająceko na
      zmianę w centralnymukładzie nerwowym jest szkodliwe. Zatem postarajcie się nie
      brać marychy azobaczycie jaie będzie wasze samopoczucie. Zastanówcie się też,
      czy umiecie sobie bez niej radzić (głównie) z własnymi problemami natury
      psychicznej - chodzi mi w tym miejscu o emocje, stres i frustrację, jaki i
      odwagę (marycha napewno ją Wam ziększa lub wyzwala)oraz umiejętność
      funkcjonowania wśród tych z którymi (myślę o ich poglądach i ztylu życia) nie
      zgadzacie. Może Was to tak drażni czy męczy, że musicie ją brać, aby wytrzymać.
      Ci inni to mogą być np. rodzice (z reguły najczęściej o nich chodzi. Macie
      naprawdę problemy i to związane z braniem> Jak chcecie, w miarę zsokojnie i w
      zdrowiu, to przestańcie ją brać. Pytanie czy potraficie sami, bez niczyjej
      pomocy. Jeżeli nie to o nią poproście odpowiednie osoby - profesjonalne.Tak na
      prawdę to jesteście osobami uzależnionymi od leków odużających - narkotyków,
      czyli ćpunami. Myślę o osobach, które biorą czcą lub już muszą brać i o tych
      które chcą legalizacji marychy.
      • Gość: Siora Re: Marycha zamiast soli IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 01.02.05, 02:15
        P.S. Przepraszam za błedy, ale jestem zdenerwowana, głównie na bezmyślność
        ludzką.
        • Gość: sweet Re: Marycha zamiast soli IP: *.238.101.140.adsl.inetia.pl 04.02.05, 14:36
          Dzięki za Twój głos.To ważne,że się odezwałaś.To może dać pewien obraz
          osobom,które mają tylko "pozytywne" doświadczenia z marihuaną.Zjadłam kiedyś
          pizzę z przyprawą w kilka osób.Jedliśmy w 4 osoby.Dla mnie to było koszmarne
          doświdczenie.Stany lękowe i rozpaczliwe pragnienie przerwania tego
          stanu.Musiałam to przeczekać-bo jak mówili moi przedmówcy- spożycie poprzez
          układ pokarmowy wydłuża dziłanie narkotyku.Myślałam,że się przekręcę.Pozostałe
          osoby nie miały tak skrajnych odczuć,ale to przecież nie znaczy,że ich nie
          ma.Twierdzę ,że na każdego działa inaczej.Tak jak każdy z nas jest inny.Ja już
          nigdy nie chcę takigo doświadczenia.
    • Gość: Mazi Re: Marycha zamiast soli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:43
      Pozdrawiam ziołową BABCIE !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka