Gość: To była I DAMA IP: 213.77.24.* 02.11.05, 09:27 Żadna prezydentowa jej nie dorówna, wygladem, zachowaniem, dyplomacją. Szkoda, że konczy się juz II kadencja. Kaczorowa do piet Kwaśniewskiej nie dorasta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Net Re: Bardzo się starałam IP: *.pkobp.pl 02.11.05, 09:31 Ano szkoda, że to już koniec. Pozdrowienia dla Pani Prezydentowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:40 no nareszcie, koniec rozwalania kasy przez aparatcczyków udających książęta. Po co im te lotnisko dla helikopterów przy pałacu, ten sznur samochodów i setki ochroniarzy, wywożących pieski na siku m.in., rezydencje letnie, zimowe, górskie, morskie... P.S.Portret Kwasa z niebieską szarfą w "Zameczku" w Wiśle - czyli zapomniał wół jak cielęciem był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlacek-gacek Re: IP: 138.227.189.* 02.11.05, 12:03 Jasne, najlepiej gdyby mieszkali na Ursynowie, ubierali sie w lumpeksach i jezdzili na uzywanych rowerach slynnej marki Romet. Zamiast ochroniarzy mogli korzystac z uslug charakteryzatora. A w ogole to po co Polsce Prezydent? Lepiej zwrocic sie do pana Putina, on z pewnoscia wyreczylby naszych rodzimych Kwasniewskich i to bez zbednych apanazy i profitow. Jestes koł!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:17 nie skomentuję z wiadomych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolanta k. Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:40 Mieliśmy z Michnikiem, Kulczykiem, Rywinem i Ałganowem takie ciche porozumienie, że musimy sie nachapać póki mamy na to czas i sprzyjające warunki. Takie "Porozumienie bez barier". Nie mieliśmy żadnych barier w okradaniu tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPIERAM CIEBIE!! Re: Bardzo się starałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:35 MASZ RACJE W WISLE KIEDY KWACHOL ODPRAWIAL SWOJE URODZINY, TO GLOWA BOLALA !! A PARSZYWE PIESKI KAZDY Z OSOBNA MIAL APARTAMENT ORAZ OCHRANIARZA!!LUDZIE BRAK SLOW!!!BIEDA AZ PISZCZY ,BEZROBOCIE A TE SZUJE ROBIA TAKIE BALANGI, MOZE ZIOBRO WEZMIE SIE MU ZA TYLEK !!!!!!!!!PIJACZYNA KOMUNISTYCZNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniek Re: Bardzo się starałam IP: *.localdomain / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.05, 14:24 Ale stary, wszystko przed toba! Wystartuj w wyborach-tez masz szanse na takie zycie. A moze nie masz szans? Jestes za cienki,czy jak tam...no tak,wiec pozostaje ci tylko zazdrosc.Kazdy orze jak moze Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 15:26 bredzisz synku, wiadomo, ze nie ma szans, nawet jeśli nie jest cienki. a teraz przeskocz na jakieś forum dla dzieci z łaski swej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 07:51 To i ty wystartuj, chyba że nie masz szans bo cieniutki jesteś? A może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
dawidantyrydzyk TY to masz chyba problem z wlasną osobowościa 02.11.05, 16:44 a co może maja chodzic i żebrac i żyć jak swiety Aleksy, Jak im zazdroscisz to sie chociaz nieafiszuj z tym trzeba bylo sie pachac do Pałacu a nie teraz swoje zale wylewac BO ŻAL DUPE SCISKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Bardzo się starałam IP: 66.155.233.* 02.11.05, 21:57 a na jakim polskim zascianku zes sie wychowal, cepie jeden. to co, prezydent ma sam sobie psa na powisle wyprowadzac. i co cie obchodzi ile ma ochroniarzy. w ogole taki komentarz to jest tylko w tym kraju mozliwy, i to od jakiegos cepa co nie moze przezyc ze nie bywa na salonach. ty bys byl szczesliwy gdyby kwasniewscy przeprowadzili sie teraz do m3 ze slepa kuchnia, a nowy prezydent capil BO. idz, wez lepiej odlacz ten kabel od internetu i sie na nim powies, a z toba niech zdechna wszystkie inne matoly. w gore serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Bardzo się starałam IP: *.not-set-yet.ntli.net 02.11.05, 23:32 Do wszystkich wulgarnych internautow!!! Wyzwiska i wulgaryzmy! To wszystko na co was stac. Najlepiej obwinic za wszystko co zle Prezydenta Kwasniewskiego. Troche szacunku dla ludzi, ktorzy dumnie i z klasa reprezentowali nasz narod przez ostatnie 10 lat. Proponuje wziasc przyklad z Pani Kwasniewskiej, ktora z szacunkiem wypowiada sie na temat zarowno nastepcy swojego meza, jak i jego poprzednika, pomimo ze reprezentuja oni opozycyjne ugrupowania polityczne. To prawda za Pan Kwasnieski wywodzi sie z partii, ktorej czlonkowie maja niechlubna przeszlosc i ktorej decyzje niekorzystnie wplynely na gospodarke kraju. Nie zmienia to jednak faktu, ze jako prezydent wywiazywal sie ze swoich obowiazkow wzorowo. Chcialbym podziekowac Panu Kwasniewskiemu za 10 lat ciezkiej pracy i wierze ze Pan Kaczynski dorowna osiagnieciom swojego poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Re: Bardzo się starałam 03.11.05, 01:15 Gość portalu: maruda napisał(a): > To prawda za Pan Kwasnieski wywodzi sie z partii, ktorej czlonkowie maja > niechlubna przeszlosc i ktorej decyzje niekorzystnie wplynely na gospodarke > kraju. Nie zmienia to jednak faktu, ze jako prezydent wywiazywal sie ze swoich > obowiazkow wzorowo. Najbardziej wzorowo zachował się na cmentarzu przy rodzinach katyńskich, biorąc pod uwagę, że: 1) bolała go goleń, 2) wypił trochę, bo było gorąco, a jak wiesz przewód pokarmowy nie jest symetryczny, to i tak równo maszerował do pomnika. Tylko ci cholerni ochroniarze zaczęli go nierównomiernie podtrzymywać, że aż stracił trochę równowagę. To jak nie patrzeć trzeba mu zapisać na plus. Na minus natomiast tylko to, że zapomniał w 95 roku, że nie skończył studiów. Przez co Siemiątkowski wyszedł na idiotę tłumacząc, że wypowiedź rektora UG o wykreśleniu ze studiów jest kolejnym jawnym atakiem na kandydata lewicy. Pozdrawiam niewulgarnych komuchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Bardzo się starałam IP: 212.122.214.* 09.11.05, 12:35 jestem wsciekla na takie przeklamania. mysle ze Polacy i swiat zapamieta Panstwa Kwasniewskich jako godnych przedstawicieli naszego Panstwa.Co do prezydentury tego pozal sie bojownika o wolnosc mam duze watpliwosci.Zapomniales cepie ze Kaczor posluguje sie tytulem profesora ktorego nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TASAQ Re: Bardzo się starałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:06 WZIĄĆ, WZIĄĆ SIĘ MÓWI...TAK NA MARGINESIE A RESZTA OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juka Re: Bardzo się starałam IP: *.kolornet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 20:41 Tomek dobrze gada - nie mozna inaczej z tymtym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Bardzo się starałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:29 NAJWYZSZY CZAS ZEBY SOBIE POSZLI!!COS PANI PREZYDENTOWEJ SIE POMYLILO, Z STWIERDZENIEM,ZE BOLO TEZ DBAL O PALAC- PRZECIEZ FOTELE ZABIERAL, NO ALE TO PRZECIEZ PRZYJACIELE , NAJPIERW SIE OPLUWALI A TERAZ KOMUCHY SIE ZAPRZYJEZNILY, DAMA NIECH SPADA,NA POKAS GWIAZDA (DOBRA DUSZKA) Odpowiedz Link Zgłoś
jekas Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 16:59 trzymajmy kciuki za Panią Kaczyńską... nawet jeśli nie lubimy jej męża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama ! 100 razy Re: Bardzo się starałam IP: *.range81-159.btcentralplus.com 02.11.05, 21:19 kaczynska to stara lisica nigdy niedorówna kaczynskiej - to dama jak sie patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola k. Re: Bardzo się starałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:30 Bardzo się starałam aby przez te 10 lat pod przykrywką fundacji nakraść jak najwięcej. Teraz patrzę na świat z optymizmem i nie martwię się o przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika [...] IP: *.ca.pl.renault.com / *.crowley.pl 02.11.05, 09:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwen Re: Bardzo się starałam IP: 217.153.29.* 02.11.05, 09:42 Och widzę że niektórzy maja bardzo bogaty język, jak dobrze wiedzieć kto wybrał Kaczora żeby nas reprezentował, M. teraz mamy godną i piękną prezydentową w postaci żon Kaczora... no rzeczywiście przy niej Kwaśniewska wymięka...Zobaczymy Moniko czy byłaś tak rozgarnięta głosując i czy nasz kraj nie zejdzie do zaścianka orzez prezydencką parę nie znającą języków i poprostu niereprezentatywność, pomijam że kaczor uważa się za Bóg wie kogo... Ja będe tęsknić, teraz wstyd już został Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remont Kwaśniewska to lalka barby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:45 Ę Ą Bułkę przez bibułkę Kultura przez pozłacane Q, to raczej cyrkonia a nie diament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiJaK [...] IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 02.11.05, 11:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:48 ano wymięka, bo to nie jest konkurs "Gali" czy tam "Vivy" na najładniejszą bohaterkę telenowel, tylko odpowiedzialne stanowisko, Kaczyńska ma wykształcenie w przeciwieństwie do poprzedniczki i to się chyba bardziej liczy niż okładki twoich ulubionych pisemek, które zapewne z mniejszymi wypiekami będziesz teraz przeglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Bardzo się starałam IP: *.gleisslutz.net / *.war.gleisslutz.com 02.11.05, 10:37 Pani Kwasniewska jest chyba z wyksztalcenia prawnikiem... A moze to nie jest wyksztalcenie??? I w przeciwienstwie do pani Kaczynskiej az do objecia stanowiska Prezydenta przez jej meza byla czynna zawodowo. Wie ktos moze co to za wspaniale wyksztalcenie otrzymala pani Kaczynska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeezy Re: Bardzo się starałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:49 Gość portalu: kkk napisał(a): > Pani Kwasniewska jest chyba z wyksztalcenia prawnikiem... > A moze to nie jest wyksztalcenie??? > I w przeciwienstwie do pani Kaczynskiej az do objecia stanowiska Prezydenta > przez jej meza byla czynna zawodowo. > Wie ktos moze co to za wspaniale wyksztalcenie otrzymala pani Kaczynska? Może jest kucharką? Potrafi ugotować zupę z cukinii... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:11 Kwaśniewska to d.. nie prawnik, nie zrobiła aplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Bardzo się starałam IP: *.gleisslutz.net / *.war.gleisslutz.com 02.11.05, 11:42 Prawnik bez aplikacji to tez prawnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:48 ale tylko z nazwy, bo niby jaki zawód prawniczy może wykonywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuut Re: Bardzo się starałam IP: *.www-cache.demon.co.uk 02.11.05, 11:51 Mąciciel bądź też aferzysta to idealne zawody bez aplikacji. -- fuutott.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Bardzo się starałam IP: 213.172.172.* 02.11.05, 15:12 mówisz o tej aplikacji, która polega zazwyczaj na podawaniu kawy i sekretariatowaniu w kancelarii co najwyżej przez 2 lata? To lepiej już nie bredź więcej, bo po pierwsze dzisiaj już można wykonywać zawody prawnicze bez aplikacji (polecam cokolwiek o stowarzyszeniu Fair Play), a po drugie to 5 lat ciężkiej harówy, niezależnie od tgo czy się Kwasiorkę lubi czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 15:15 zaraz pewnie napiszesz, że to sędzina sądu najwyższego:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 16:17 Gość portalu: kkk napisał(a): > Prawnik bez aplikacji to tez prawnik! Jola prawnik , Olo magister - dobrana para Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:04 Ale studia skończyła i nie gadajcie bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idol Re: Bardzo się starałam IP: *.localdomain / *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.05, 14:30 hmmm...no fakt...do piet nie dorasta...kaczynska w koncu aplikacje z gotowania zrobila, jak to juz ktos prawie zauwazyl... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 16:15 Kwasniewska to taki prawnik, jak Kwasniewski magister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:03 Nie oceniaj jej aż tak szlachetnie. Nie wygląda mi ona na osobę, która potrafi gotować. Ona w ogóle nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 15:05 jest zdaje się mgr ekonomii, poza tym zna biegle 2 języki. Widzę, że u zacietrzewienych tuskowców i komuchów paranoja panuje. Odpowiedz Link Zgłoś
joeef Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 15:55 jaruzel2 napisał: > jest zdaje się mgr ekonomii, poza tym zna biegle 2 języki. > Widzę, że u zacietrzewienych tuskowców i komuchów paranoja panuje. To czemuz, do cholery, nie nauczyla kaczora kwakac przynajmniej w jednym z tych jej znanych? Niezdolny, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 15:58 przecież Tusk też nie zna języków obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Bardzo się starałam IP: 213.76.128.* 02.11.05, 12:28 Jeśli chodzi o wykształcenie to Pani Kwaśniewska jest prawnikiem z wykształcenia i nie musi mieć kompleksów z tego powodu. A jeżeli do tego jest atrakcyjną, inteligentną i wrażliwą osobą to raczej powinniśmy się martwić, że czasy prawdziwej Pierwszej Damy, jaką była(jest jeszcze) bezpowrotnie mijają w Polsce. Bardzo zawsze kibicowałam jej działaniomi i nadal życzę jej sukcesów i może więcej spokoju i odcięcia się od zazdrośników. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 15:09 Zawody wykonywane przez magistrów prawa bez aplikacji: -sekretarka, -popychadło w urzędzie (o ile są znajomości), -nauczyciel na pół etatu (j.w.), -co popadnie (o ile coś się trafi). Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 16:31 > Zawody wykonywane przez magistrów prawa bez aplikacji: > -sekretarka, > -popychadło w urzędzie (o ile są znajomości), > -nauczyciel na pół etatu (j.w.), > -co popadnie (o ile coś się trafi). Juz nie gadaj bez sensu. Prawnik bez aplikacji może wykonywać większość zawodów, jakie wykonują prawnicy z aplikacją, czyli oprócz tych od notariusza w górę. Myślę, że ludzie z wykształceniem prawniczym są poszukiwani na rynku pracy, a chyba nikt nie będzie zatrudniał notariusza albo sędziego w swoim przedsiębiorswie? Owszem, ci z aplikacją nieco więcej zarabiają, ale chyba nie o tym tu mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 19:00 znałem prawnika BEZ i pałętał się właśnie po urzędach, tam gdzie mu rodzice załatwili tam był, po roku wylatywał. a teraz ty mi w takim razie powiedz - jakie to są zawody?? Wiem, że nie odpowiesz, więc, miłych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:15 Na przykład prawnik doradzający firmom (nie mylić z radcą prawnym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość bezstronny Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:04 Autor: jaruzel2 napisał:Zawody wykonywane przez magistrów prawa bez aplikacji: -sekretarka,-popychadło w urzędzie (o ile są znajomości), -nauczyciel na pół etatu (j.w.),-co popadnie (o ile coś się trafi). Hm. Widać nie ukończyłeś żadnej szkoły wyższej bo byłbyś wiedział, że: magister prawa może być: radcą prawnym w każdej instytucji, od najmniejszej do "molochów". Płaca podstawowa - najniższa, dochody z wygranych spraw - ogromniaste/patrz radcowie PKP/, może prowadzić firmę doradczą, posiadać Kancelarię Prawniczą zatrudniając full prawników z aplikacją. Ps. Nienawiść, zjadliwość zieje na odległość od takich osób jak Ty. Amok nienawiści zalewa oczy. czy się Tobie podoba czy nie: Jolanta Kwaśniewska godnie reprezentowała Nasz Kraj. To Świat będzie miał wspaniałą okazję do porównań. /nie mówiąc o nas/. Okaże się, czy bedziemy miec I Damę. Mam obawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 21:31 ech, chyba bredzisz! Przecież ci mowię, co mi opowiadał znajomy! Odbiło ci, studenciku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bΞLLiCoﻜΞ Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:40 A mi znajomy opowiedział że jego znajomy kupil Ferrari za 2.500 ojro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość E.A Re: Bardzo się starałam-Jaruzel -dziecko drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:49 JARUZEL. Staram sie być osoba taktowną. Moja Kancelaria siedzi rokrocznie w rankingu Wyborczej na miejscu....no zgadnij??. Ty 'dziecię moje" tylko cytujesz czyjeś słowa-znajomego. A kim jesteś sam?? Czy dorosłeś do "indeksu"?.Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka prawnika Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:42 Szanowny bałwanie i zazdrośniku! Chyba o zawodzie prawnika to możesz tylko sobie pośnić i z tego powodu żółć ci się ulewa. Czy ty w ogóle rozumiesz swoje własne brednie? Nigdy nie słyszałeś o tym że w tej zaściankowej rzeczpospolitej (nieważne której z kolei, i tak żadna to różnica)jeśli nawet cudem boskim uda się prawnikowi załapać na aplikację, to i tak klany starców będą robić wszystko,żeby po tej aplikacji nie zdał egzaminu, a jeśli zrobi im na złość i nie da się udupić w żaden sposób, to pomimo zdanego egzaminu nigdy nie zatrudnią go ani w kancelarii, ani tym bardziej w sądzie.W tym obłąkanym kraju, gdzie kwitnie nepotyzm, magister prawa po aplikacji ale bez "pleców" nawet wskazanych przez ciebie prac nie może wykonywać, jak nie ma sposobu na "załatwienie" jakiegokolwiek miejsca pracy. No bo jakim prawem okazał się mądrzejszy od potomka, krewnego lub innego pociotka tych, którzy zawody prawnicze obsiedli od pokoleń może trzech, jak za komuny ich dziadkowie skończyli studia? Etaty są tylko dla "swoich" prawników i nie ma tu znaczenia pod jakim znakiem partyjnym oni występują. W czasach, kiedy Pani Kwaśniewska skończyła studia, było mimo wszystko trochę normalniej. Ja nie wiem, czy ona zrobiła jakąś aplikację, ale nawet jeśli nie,to dla ignorantów żaden to powód do kpin i szyderstwa. A co ty, szanowny, potrafisz? Czy tylko w gębie mocny jesteś? Ile lat spędziłeś na studiach, ile dobrych uczelni skończyłeś? Jakie masz prawo wyśmiewać się z innych? A poprzednia Pani Prezydentowa (oraz jej mąż prezydent) całkiem bez wykształcenia, nie przeszkadzała ci? Spróbuj wpierw sam coś osiągnąć, dopiero będziesz mieć punkt odniesienia do oceny innych. A może ty właśnie jesteś jednym z tych, którzy wszystko w życiu dostają przez koligacje, koneksje, nazwisko, pokrewieństwo i diabli wiedzą jak jeszcze, bo im się należy, tak jak za komuny było. Zastanów się nad sobą i nie obrażaj innych.Jeśli jesteś chreścijaninem, to miłuj bliźniego swego... Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 21:29 wiem o tym i co z tego? Nie, nie przeszkadza mi, że poprzedni prezydent był "niewykształcony", albo może "nie miał papierka", domyśl się dlaczego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: Bardzo się starałam IP: 80.68.236.* 02.11.05, 12:29 Zgadzam się całkowicie. Osobiście głosowałem na Tuska i dalej żałuję że nie wygrał. Ale w kwestii pierwszej damy to widziałem Tuskową i Kaczyńską u Olejnikowej w programie i Pani Kaczyńska wypadła lepiej - Tuskowa jakby jakaś spięta. Odpowiedz Link Zgłoś
joeef Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 15:57 Gość portalu: PolskiCukier napisał(a): > Zgadzam się całkowicie. Osobiście głosowałem na Tuska i dalej żałuję że nie > wygrał. Ale w kwestii pierwszej damy to widziałem Tuskową i Kaczyńską u > Olejnikowej w programie i Pani Kaczyńska wypadła lepiej - Tuskowa jakby jakaś > spięta. widocznie ma cos do spinania a przynajmniej przed kims (obcym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Bardzo się starałam IP: *.ca.pl.renault.com / *.crowley.pl 02.11.05, 09:54 Niezależnie od tego kto na kogo głosował i kto obecnie prezydentem nie został za Kwaśniewskimi tęsknić nie będę, każdy inny prezydent będzie musiał się postarać żeby zaliczyć tyle kompromitujących wpadek co Kwachol, a pani prezydentowa – no cóż, prosty człowieku skoro uważasz że wygląd jest najważniejszy to naprawdę gratuluję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-g Re: IP: 138.227.189.* 02.11.05, 12:34 Prawda jest , ze Kwach ma glowe slaba i niestety z kompromitacja jest na ty. Jolka jest innym typem czlowieka i w dodatku piekna kobieta. Nie jestem w stanie ocenic stopnia jej zaangazowania w rozne sprawki meza. Faktem jednak jest iz jej osoba jak i jej wysilki swietnie promowaly Polske. Jak dotad zadnej innej rodaczce na tym stanowisku sie to nie udalo. Wiec pamietajcie dziewczyny, mozna byc zwykla polska Jolka i swiecic niczym brylant w tlumie gwiazd. To kwestia charakteru i odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Ale konkretnie jakie są efekty tej "promocji" IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:20 Bo to że se rękę z królową podadzą albo z Ananem Kofanem pogadają, to jeszcze naprawdę niewiele. Sielankowy obraz prezydentury p.Kwaśniewskiego. To co, że w tle latynoska gospodarka i w rankingach korupcji miejsce Polski obok Burkina Faso. Zaręczam, że żony kacyków z trzeciego świata też bywały piękne, reprezentacyjne, wykształcone na Sorbonach. Tylko że z tego NAPRAWDĘ JESZCZE NIC NIE WYNIKAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-b Re: IP: 138.227.189.* 03.11.05, 09:16 A niby co mialo by wynikac z funkcji reprezentowania kraju? Czy uwazasz, ze Prezydent powinien byc managerem firmy Polska? Rola osoby na tym stanowisku jest m.in. reprezentowanie RP. W innych krajach jest podobnie choc np. Francja ma inny system prezydencki. Jolka pieknie sie prezentowala i milo bylo czytac o niej w prasie, ktora tradycyjnie pisze o Polsce malo i zle. Tak jest w Szwecji. Wiec ja jestem usatysfakcjonowany tym co Jolka prezentowala w kwestii estetycznej i merytorycznej. Spelnila role Prezydentowej RP na cacy. I za to Jej dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:17 Chcę bardzo serdecznie podziąkować Pani Prezydentowej i Panu Prezydentowi za 10 lat, których ni musiałam się wstydzić. Byłam jakoś dziwnie spokojna kiedy nas reprezentowali. Czapki z głów! Już takiego prezydenta niestety nie będzie.I nie chodzi o wygląd (chodź każdemu życzę...) takiej klasy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
michal13z Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 19:57 Dziewczyno, żyłaś chyba w innym kraju! A kto się nachlał i szedł zygzakiem w świętym dla POLAKÓW miejscu, na Charkowskim cmentarzu? Kto tchórzył przed komisją śledczą? Kto kłamał o swoim wykształceniu? Kto z Siwcem parodiował Jana Pawła II? Kto się chował w bagażnikach samochodu? Ja się wstydziłem wielokrotnie! Buduj sobie dalej wiedzę o świecie z pomocą kolowowych pisemek dla kucharek, powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpieg szoguna Re: Bardzo się starałam IP: *.ip.fastwebnet.it 02.11.05, 23:03 kolego, ostroznie z tym "chowaniem sie w bagazniku". pisal o tym jeno wielce "wiarygodny" (tak wiarygodny, jak pisiory sa prawe i sprawiedliwe) Washington Times wielebnego Moona. kosciol Moona, o ile mnie pamiec nie myli, uznawany jest przez autorytety katolickie (jak powszechnie wiadomo, najbardziej autorytatywne) za sekte. mam uzasadnione obawy, ze w Kaczej Rzeszy cytowanie sekciarzy moze byc uznane za herezje, wiec pyszcz ciszej i strzez sie stosu. mit zwei Kaczoren Polen ist verloren... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Bardzo się starałam IP: *.interkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 08:23 Przeczytaj to, co napisałeś... Przecież ty, malutki człowieczku, nawet siebie przyzwoicie nie reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:45 prezydent z nikłymi uprawnieniami = bycząca sie para udająca królewską i wywalająca szmal na świecidełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka swietna w reperezentowaniu IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.05, 09:40 naszego kraju. wielu zakompleksionych marudzi ze chodzila w kapeluszu i barwnych strojach... jaaaaaaaaaaaaaasne gruba baba w poplamionym fartuchu bylaby lepsza Przypominam ze prezydent w Polsce nie ma takiej wladzy jak np. w USA, i pelni funkcje glownie reprezentacyjne, teraz bedzie nas reprezentowal kurdupel z brzydula:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remont Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:41 Gość portalu: To była I DAMA napisał(a): > Żadna prezydentowa jej nie dorówna, wygladem, zachowaniem, dyplomacją. > Szkoda, że konczy się juz II kadencja. Kaczorowa do piet Kwaśniewskiej nie > dorasta!!!! TYLKO LALKA BARBY jej może dorównać - dyplomacja ze sklepu mięsnego, tylko że w drogich ciuchach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość E.A. Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:31 Autor: Gość: Remont napisał m.inn: TYLKO LALKA BARBY jej może dorównać - dyplomacja ze sklepu mięsnego, tylko że w drogich ciuchach. He,he. Dyplomację z mięsnego - to masz zagwarantowaną w najbliższej kadencji. Wolę już Panią Jolę jako Lalkę Barbie aniżeli " hm, pardon, mutanta kobiecego". Ząb za ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Bardzo się starałam IP: 85.219.204.* 02.11.05, 09:46 My jesteśmy zbyt biednym narodem , żeby tworzyć pałace.Mam wielką nadzieję, że obecnie coś się zmieni z myślą o szarych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arwen Re: Bardzo się starałam IP: 217.153.29.* 02.11.05, 09:50 Ewo, to co mamy pokazać światu że jesteśmy biedni, brzydcy, zakompleksieni i nie znamy języków? A moim zdaniem nie zmieni się nic w myśleniu, Kaczor uważał że był boskim prezydentem warszwy teraz tez będzie tego zdania, wiadomo jaki był skutek w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:20 a po co mamy znać języki? W normalnym dużym państwie nie trzba znać języków, polski język jest jednym z oficjalnych w UE. Czy Putin zna języki albo Chirac? Wątpię. Nawet jeżeli to zapewne mówią językiem obowiązującym w ich państwie, bo... nie mają kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
natashaa2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 10:48 Putin zna dobrze niemiecki, a Francuzi z reguly nie posluguja sie obcymi jezykami. I co z tego ze w UE polski jest oficjalnym jezykiem, jest nim takze maltanski a w nim sie nie dogadasz nigdzie indziej poza Malta (tak samo zreszta jest w przypadku polskiego). Przypominam ze lazenie wszedzie z tlumaczem jest zdziebko uciazliwe i nie ulatwia a wrecz utrudnia kontakty bardziej osobiste z innymi waznymi politykami europejskimi. Ja uwazam ze prezydentura Kwasniewskiego byla swietna i gdyby bylo mozna to na pewno by zostal wybrany jeszcze i na 3 kadencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Bardzo się starałam IP: 66.155.233.* 02.11.05, 22:11 poprawka: putin zna wysmienicie niemiecki, a nie tylko dobrze. jestem tlumaczem, szczeka mi opadla jak go pierwszy raz uslyszalem. swoja droga nie wiedzialem ze ani kaczynski ani tusk nie mowia w obcych jezykach. o matko i corko, a gdzie toto sie wychowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Re: Bardzo się starałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:37 Gość portalu: m napisał(a): > a po co mamy znać języki? > W normalnym dużym państwie nie trzba znać języków, polski język jest jednym z > oficjalnych w UE. > Czy Putin zna języki albo Chirac? Wątpię. > Nawet jeżeli to zapewne mówią językiem obowiązującym w ich państwie, bo... nie > mają kompleksów. "Wieviel Spreche du sprichst so oftmal bist du Mensch" - Johann Wofgang Goethe. Oh! Racja! Ty przecież nie znasz języków obcych! Przetłumacze ci więc: "Iloma językami władasz tyle razy stajesz się człowiekiem" Dlatego właśnie warto zmnać i poznawać języki obce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:45 chodziło o to, żeby nie podawać znajomości języków jako coś podstawowego w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 17:24 Gość portalu: m napisał(a): > chodziło o to, żeby nie podawać znajomości języków jako coś podstawowego w > polityce. Być może, jezeli mamy do czynienia z wybitnym politykiem, który nie zna języków obcych, to można mu darować. Tyle tylko, że Polskę reprezentuje miernota polityczna, a nieznajomość języków tylko tę miernotę potęguje. I byc może właśnie, jeżeliby Kwaśniewskiemu jakiś element tej miernoty zarzucać, to znajomość jezyków i łatwość porozumiewania się z politykami innych państw istotnie tę miernotę przesłania. Zarówno Kwaśniewski, jak i Jolka byli cenieni na zachodzie, zobaczymy za parę lat, czy Kaczyńskiemu uda się zatrzeć obraz zaściankowego ksenofoba - tak go własnie teraz widzi Europa. Jeżeli znajomość jezyków obcych uznaje się dziś za element podstawowego wykształcenia, to chyba powinno się wymagać tej znajomości od osób reprezentujących państwo, w szczególności od prezydenta. Na zachodzie nieznajomość języków to obciach, a reprezentatywność przezydenta polega miedzy innymi na tym, żeby nie robić sobie i swojemu państwu obciachu. Ci, którzy twierdzą, że nieznajomość języków to nic znowu takiego złego leczą jedynie swoje kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość-e.a Re: Bardzo się starałam-nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:43 Przykro mi. Lecz znajomość języków obcych w polityce, dyplomacji-to wbrew Twojemu wyobrażeniu - podstawa. I nie podnosimy tego faktu jako "brak kompleksu".Politycy muszą znać języki obce. Czasy z tłumaczem " w tle" - to stara historia. Wiem, / to się czuje/, że nie pisałaś złośliwie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willemeijn Re: Bardzo się starałam IP: 217.153.150.* 02.11.05, 16:18 Kochany, teraz przeczytaj ten cytat Goethego jeszcze raz, i napisz to poprawnie....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neska555 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 11:51 Ale z ciebie prymityw. Pewnie jeszcze nieuk pierwszej wody. No, tak, czego sie spodziewac po elektoracie kaczora. Szkoda strzepic jezyka na takie inteligentne inaczej jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasia Re: Bardzo się starałam IP: *.w86-193.abo.wanadoo.fr 02.11.05, 12:11 Prezydent Chirac studiowal na Harvardzie. Tak wiec chyba musi jednak znac troche angielski... m napisał(a): > a po co mamy znać języki? > W normalnym dużym państwie nie trzba znać języków, polski język jest jednym z > oficjalnych w UE. > Czy Putin zna języki albo Chirac? Wątpię. > Nawet jeżeli to zapewne mówią językiem obowiązującym w ich państwie, bo... nie > mają kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:25 tak, tylko czy go używa, zresztą nie o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:51 co pani nigdy nie zapomni z czasów prezydentury męża? Ano łoscypki co se w Wiśle kupowałam na targu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Bardzo się starałam IP: 217.10.50.* 02.11.05, 10:35 Nie, droga Ewo. My jestesmy zbyt biednym narodem, by tworzyc panstwo socjalne! Koszt wprowadzenia w zycie pomyslow PiSu zrujnuje gospodarke. Zamiast dawac "wszystkim po rowno" (a propos - skad my to dobrze znamy??) i utrzymywac rozleniwionych bezrobotnych (moja znajoma od dawna szuka w tym kraju - rzekomo pelnym ludzi czekajacych na prace - pracownikow na budowe, i co?! Biora zaliczke i znikaja!), lepiej zwiekszyc naklady na oswiate i podniesc zarobki pracownikow naukowych na uczelniach, by ich zatrzymac w kraju. Wowczas byc moze i Polska moglaby sie pochwalic nowymi patentami, rozwojem techniki, medycyny itd. A propos palacu - jak sobie, Ewo, wyobrazasz przyjmowanie przywodcow innych panstw? W bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladna Re: Bardzo się starałam IP: *.udn.pl 02.11.05, 09:56 to kaczynska nie ma zebow? a fe , nieladnie,toz to grzech tak bardzo o siebie niedbac,chyba ze z biedy nie stac ja bylo,no to teraz uwaga pieniadze,ona oszaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:00 -Jaki jest pani największy sukces jako prezydentowej? "Ach, och, poklepała mnie księżna Danii, a z księżną Paolą spędziliśmy wytworne święta na koszt polskich podatników. Do innych nie przyjeżdżali, ale u nas taką mieli wyżerkę, że zlatywali się jak muchy do g.na." Odpowiedz Link Zgłoś
natashaa2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 10:54 M. jestes strasznie zgorzkniala. Widac ze nie masz pojecia o roli prezydenta w Polsce (zapewne wierzysz w bajdy kaczynskich ze prezydent jest wladny wszystko w tym kraju zmienic, moze kaczor ma zamiar rzadzic dekretami:) i nie wiesz jak wazne jest takie właśnie "przyjeżdżanie i wyżerka" - bo dobrych relacji międzypaństwowych nie zdobywa się pyskówką i przeświadczeniem o mesjańskim posłannictwie narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:16 nie jestem zgorzkniała, tylko krytyczNY i kpiarski, a ty opowiadasz truizmy na poziomie gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas [...] IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.11.05, 11:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:02 z tej wyżerki to wyniknęła tylko kupa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: langu Re: Bardzo się starałam IP: *.crowley.pl 02.11.05, 10:25 Putin zna niemiecki lepiej niż nasz prezydent elekt polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dago Re: Bardzo się starałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:29 Zna niemiecki bo jakos sie musi dogadywac z narodem zwyrodnialcow. planujac kolejne polityczne intrygi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ByliOk Re: Bardzo się starałam IP: *.dsl.scarlet.be 02.11.05, 11:01 Znajomosc jezykow u glow panstw nie jest obowiazkowa, jednak ma swoja wymowe, kiedy istnieje mozliwosc pogawedki bez tlumacza. O ile dobrze pamietam, jedynie Bush jest ograniczony do swojego jezyka. I obecny prezydent-elekt. Chirac zna biegle angielski, nie uzywa go jednak, jak wiekszosc francuzow, na codzien. Zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony z obecnego Rzadu RP czy Prezydenta. Zobaczymy za 5 lat, czy nowy Prezydent dorowna Prezydentowi odchodzacemu. To samo, jesli idzie o Pierwsze Damy. Ludzie, ktorzy uzywaja inwektyw, nie majac pojecia o czym mowia, sa po prostu zalosni. Ot, taki zascianek umyslowy, ciasnota i ograniczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość E.A Re: Bardzo się starałam-Mądre słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:03 J.W. Chylę czoło. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 20:15 Tow. ppłk Putin zna niemiecki z przyczyn nieco innych - w latach 80. robił jako agent KGB ds. pozyskiwania technologii w NRD to się nauczył języka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUM Re: Bardzo się starałam IP: 217.153.161.* 02.11.05, 10:37 No, już za Toba tęsknię... Pozdrawiam i zyczę...spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
marysia49 Re: To było godne reprezentowanie Polski i Polaków 02.11.05, 10:46 Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualne Zamienil stryjek IP: *.telia.com 02.11.05, 11:31 Zamienil stryjek siekierke na kijek. Jedyna para, ktora moglaby zastapic Kwasniewskich jak chodzi o reprezentowanie Polski, sa panstwo Tuskowie. Jak chodzi malowanie portretow, to na calym swiecie wszyscy prezydenci zostaja uwiecznieni w ten sposob. Prezydent mohairowych beretow Kaczynski tez zostanie namalowany. O ile malarz zdarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zamienil stryjek IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:06 No nie wiem, czy Tusk by się nadawał, czy uprawia jogging o poranku? A poważnie - dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Bardzo się starałam IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.11.05, 11:09 dziękuję Pani Jolanto. Będzie mi Pani brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta z wrocławia Re: Bardzo się starałam IP: *.zlotniki.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:12 Bardzo dziękuję za godne reprezentowanie naszego kraju. Razem z Pani mężem byliście dobrą wizytówką Polski. Ja też żałuję, że nie można wybrać Państwa na jeszcze jedną kadencję. Trudno będzie Pani następczyni, tak więc najlepiej powstrzymać się od porównań. Wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Do p Kwasniewswkiej: 02.11.05, 11:19 pani kierowniczko: fasolka raz, bigos raz, 2 piwka i po setce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitusia Re: Do p Kwasniewswkiej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:32 hoho, teraz to bedziemy miec DAME... nie chodzi o urode, tylko klase, reprezentacyjna to w koncu funkcja. Trudno Pania Clinton uznac za ładną, a jednak różni sie od pani Kaczynskiej, nieprawdaż??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Do p Kwasniewswkiej: IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:41 a czy wiesz jak wyglądają prezydentowe poza amerykańskimi? Kto je tam zna... Prezydentowa Polski nikogo za granicą nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Do p Kwasniewswkiej: IP: 212.244.107.* 02.11.05, 12:17 Wyobraź sobie że kilka pań jest znanych. Nawet król Arabii Saudyjskiej pokzauje sie żoną!!! Ludzie poziom tej dyskusji jest uwłaczający wczelkiej godnośći. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Do p Kwasniewswkiej: IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:27 bo i sam temat jest niepoważny. O tym królu to w Gali pisali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Do p Kwasniewswkiej: IP: 212.244.107.* 03.11.05, 12:34 jak bys nie był takim prymitywem to sam byś na własne oczy widział w choćby w czasie transmisji z pogrzebu Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: Do p Kwasniewswkiej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:05 Pani Clintonjest atrakcyjną, elegancką kobietą i mądrą i tylko to siew liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Do p Kwasniewswkiej: 03.11.05, 02:40 a Ty w kulturze osobistej, ale trudno się mówi. PS. Twój kolega co Ci ponoć naopowiadał bredni o tym jak to bez aplikacji (która polega na noszeniu kawy i papierów z kąta w kąt dla Twojej informacji) nic nie można to niestety idiota, a Ty jak widać idziesz w jego ślady. Aplikacja nie daje prawie nic jeżeli chodzi o poziom wykształcenia zazwyczaj, ludzie po niej mają w głowie nawet czasami mniej niż świeżo po studiach. Dzisiaj można otwierać biura doradztwa prawnego, być radcą prawnym, specjalistą ds. prawnych w instytucjach. Sam znam dziewczynę, która nie zrobiła aplikacji, a pracuje w biurze radców prawnych jednego z banków i zarabia całkiem nieźle, po z czterema zerami na końcu. Więc z łaski swojej, jeżeli czegoś nie wiesz, to lepiej się nie odzywaj, bo pieprzysz trzy po trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Do p Kwasniewswkiej: 03.11.05, 09:33 Pani Kaczyńska ma może jakieś fakultety,ale nie ma klasy.Niestety nie potrafi się zachować w wielu sytuacjach.Np jako suflerka swojego męża potwierdziła moje obawy.Musi się dużo nauczyć,a fakultety/jeżeli takie naprawdę posiada/schować do szuflady.Na forum międzynarodowym takie gafy będą niestety niewybaczalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajga Re: Bardzo się starałam IP: *.cm-upc.chello.se 02.11.05, 11:41 Zalezy jak patrzec! Na wyglad czy na inteligencje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierna fanka Re: Bardzo się starałam IP: *.zm / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:42 Zawsze ceniłam Panią Prezydentową za dyplomację, powściągliwość, duży urok osobisty. Rzeczywiście 10 lat przeleciało, szkoda, że dalej pójdziemy już bez niej, ale mam nadzieję, że raz za czas pojawi się w prasie lub w TV. Ładna i mądra kobieta. Poza tym, zgodnie z hasłem sprzed 10-ciu lat "każda Polka głosuje na Olka", głosowałam właśnie na niego a w tych wyborach, gdyby pani Jola startowała - miałaby ode mnie pewny głos. Szkoda... Życzę Państwu Kwaśniewskim odnalezienia się w nowej dla nich rzeczywistości i niech gwizdy będą im przychylne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bardzo się starałam IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:47 może w "Klanie" mogłaby występować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furino Re: Bardzo się starałam IP: 213.227.78.* 02.11.05, 11:51 Ygydy widzę Kwaśnicę to kywicę ...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość e.a Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:46 Gość: furino "wyseplenił":Ygydy widzę Kwaśnicę to kywicę ...!! A co innego pozostało? A kwic se, kwic. "Nie dla psa kiełbasa". Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 12:13 żeby dorównać Gierkowej? Np. te zakupy w butikach za granicą. Nie mam nic przeciwko eleganckim gadżetom, ale, żeby latać po nie państwowym samolotem, to już doprawdy przesada. p.s. Nie głosowałem na jej męża i nie życzyłem sobie finansowania takich fanaberii. A musiałem, jak wszyscy :(( _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiaa Re: Bardzo się starałam IP: 192.193.245.* 02.11.05, 14:45 Tutaj widze wiele przykladow zanikajacego w Polsce (e tempie galopowym) czytania ze zrozumieniem. Wyraznie jest napisane (oraz takze wiele razy mowione), ze ona nie miala pensji i za swoje zakupy nigdy nie dostawala pieniedzy "z budzetu". Czyli do calego tego interesu i reprezentowania Polakow dokladala z wlasnej kieszeni (w tym przypadku z domowego budzetu, ale zawsze). Jesli teraz ktorys zakrzyczy ze w koncu to z pieniedzy jakie zarabia prezydent to faktycznie swiadczy to o niskim poziomie krzykacza - w koncu nikt wam do tego jak Kwasniewscy oraz inni Polacy wydaja swoje pensje! Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 15:24 tak, nie wiadomo nawet ilu ludzi pracuje w kancelarii, pieniędzy nikt jeszcze wydanych nie policzył, ale jak widać Polacy muszą mieć jakieś słońce narodów, najlepiej nieśmiertelne, (jak kiedyś Irakijczycy mieli Saddama), do którego mogliby się modlić i być dumnym, że tak się dobrze prezentuje w pałacach. Odpowiedz Link Zgłoś
myszol Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 23:06 dawno tak sie nie ubawiłam czytając komentarze do wywiadu z ciocią Jola. Jaruzel2 ma iście Irvingowskie poczucie humoru! A Jolanta - nareszcie.....Kwachom mówimy - DZIE_KU_JE_MY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek A te nierozliczne afery?? IP: 212.75.100.* 02.11.05, 12:24 Bardzo się starałam: kuna, kulczyk, żagiel, ałganow, rywin, sprawa polisy. a przed komisja sledczą to tak się starałam, ze wszystkiego zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iago baba z wozu - państwu lżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:30 ufff Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: baba z wozu - państwu lżej 02.11.05, 15:29 Baba z wozu a Troll z Babą Jagą na wóz. Gołym okiem widać zdecydowaną poprawę. Jak tak nam się wszystko poprawi ... to tylko pawia puścić! Głupota jest podobno nieuleczalna, ale może jednak za 5 lat miłośnicy drobiu przejrzą na oczy. W końcu 5 lat Halloween bez przerwy każdemu sie może opatrzeć. Pozdrawiam zwycięzkich wyborców , życzę zdrowia bo na rozum za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: baba z wozu - państwu lżej 02.11.05, 19:08 zjeżdżaj gnojku, troll to twoja stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAPEWNO [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmil Re: Bardzo się starałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:42 Swietnie klamala o wyksztalceniu meza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: Bardzo się starałam IP: *.neting.pl 02.11.05, 12:46 Nigdy nie glosowalem na Kwasniewskiego, ale uwazam ze sprawdzil sie jako prezydent. Pani Kwasniewska bardzo dobrze wypelniala swoja role Pierwszej Damy. Byli na pewno godna reprezentacja naszego kraju, mimo ze nie zgadzam sie z wieloma ich pogladami. Zycze szczescia w dalszym zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość dziękujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 12:48 Dziękujemy było OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monaa Re: Bardzo się starałam IP: *.76.classcom.pl 02.11.05, 12:50 Ja sie dolączam do gratulacji dla Pani Prezydentowej-pieknie reprezentowała Polskę jako Pierwsza Dama:) Miała ( i nadal miec bedzie) styl, klase, ktorych chyba juz zadna kobieta na tym stanowisku nie dorowna. A jesli - to tylko dobrze:) Nie wyobrazam sobie na Jej miejscu p. Kaczynskiej... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maddox-Oslo Re: Bardzo się starałam IP: *.core.rbnet.no 02.11.05, 12:54 Pani Kwasniewska godnie reprezentowala Polske. Jej sposob bycia, wypowiedzi, uroda zaimponowaly niejednemu. Mimo , ze nie mieszkam w Polsce to jednak jestem dumny ze moj kraj reprezentowala tak wspaniala kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 19:13 Gość portalu: Maddox-Oslo napisał(a): > Pani Kwasniewska godnie reprezentowala Polske. Jej sposob bycia, wypowiedzi, > uroda zaimponowaly niejednemu. KOMU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a.e. Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 20:28 Ty możesz się tylko "ślinić" na JEJ widok. Ta wściekłość odbiera wszelką bezstronność. Jednemu podoba się "Ukrainka" z ulicy -godnie reprezentująca swój naród. Może to TWOJ TYP? Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Bardzo się starałam 02.11.05, 21:12 tak, jeżeli ładna jest i umie się wysłowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość e.a Re: Bardzo się starałam-ale nizina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:13 Wysłowić?...to znaczy?....ładna....to znaczy?....To nie to miejsce. Nie ten "kaliber", nie ta półka. Ładne/ o gustach nie dyskutuje się/i troche "mówiące" znajdziesz na każdej wylotówce. Może lepiej tam spędź wieczór?. Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Bardzo się starałam IP: *.chello.pl 02.11.05, 13:04 Bardzo Pani dziękuję Pani Jolanto. Jest Pani Diamentem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remont Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 17:29 Ona diamentem - cyrkonia zwykła -pewnie wzrusza się jak ogląda dynastię w TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość e.a Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:53 Nio...ONA DIAMENT mimo, że lezy w "bagnie" - i tak błyszczy. A Ty w zderzeniu z NIĄ to " kostka brukowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiesic suke [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 02.11.05, 13:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: trochę szkoda 02.11.05, 13:34 ...do ustępującej Pierwszej Pary zwyczajnie można było się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOWA Re: Bardzo się starałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 13:35 ZADNA INNA. PANI JOLANTA JEST THE BEST. KACZKA BE. Odpowiedz Link Zgłoś