Dodaj do ulubionych

Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młodych"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 08:38
To chyba modlitewnik dla młodzieży patologicznej, z zakaldów poprawczych i
gett? A czy jest coś dla normalnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:13
      widać normalna młodzież może odklepywać zdrowaśki ;/ smutne
      • katie333 Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod 13.03.06, 11:30
        A mnie się podoba - chociaż od dawna nie jestem nastolatką, a niedługo sama bedę mieć dziecko. Każdy ma prawo mówić do Pana Boga w swoim języku i o swoich sprawach. Jeśli otworzeycie książeczki do nabożeństwa, często trzeba zgadywać o czym właściwie jest mowa.Tu wiadomo.
    • Gość: pedagog Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.06, 11:29
      to zadne patologie, brakuje tu jeszcze modlitwy przed bluntem i litanii w obawie
      o niechciana ciaze. zyjemy w czasach, kiedy nie wystarczy byc normalnym. kiedy
      trzeba to jeszcze zamanifestowac. jesli kogos szokuje jezyk to nich sie wypowie
      na <a
      href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=38336816&a=38336816>forum
      </a>, a jesli taki jezyk publikacji przekona chociaz jedna zblakana dusze, to
      chwala autorom za to.
    • auwmen Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod 13.03.06, 13:05
      trochę dziwne, ale .... ja sama też nie korzystam z modlitewnika jeżeli się
      modlę to własnymi słowami ze standardowymi zdrowaśkami, jest to dobre dla tych
      dla których brak inwencji twórczej i może głupio im tak z Bogiem rozmawiać moze
      to ich zachęci i się rozkręcą i będą bardziej swobodniej z Nim rozmwaiać bez
      korzystania z gotowca jakim jest ten modlitewnik
      • Gość: Mruczysław Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.06, 13:33
        Auwmen, chyba podzielam Twoje zdanie ale wyrazilas sie tak nie jasno ze wcale
        nie wiadomo o co Tobie chodzi...
        • auwmen Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod 13.03.06, 14:17
          niejasno... no może chodziło mi o to że to taki fajny gotowiec i moze zachęci
          dzieciaków do swobodnej rozmowy z Bogiem i dzielenia się z Nim własnymi
          przemyśleniami i kierowania własnych próśb
    • Gość: pele Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod IP: *.autocom.pl 14.03.06, 01:07
      Czwarte przykazanie dekalogu mowi "Czij ojca swego i matke swa" ta modlitwa nie
      jest ewidentnie kultem wobec rodicow. Do boga również należy zwracać sie
      milosiernie dlatego slowo sorry nie jest na miejscu. Jest to dobry kierunek dla
      mlodziezy ale tej modlitwy nie powinno się używać.
      • Gość: Skryty Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 23:17
        Bóg kocha wszystkich bez wyjątków. Zrozumie każdą forme rozmowy z nim, żadna
        forma rozmowy z Bogiem nie jest nie na miejscu. Ważne żeby tylko była rozmowa.
        Wiara to coś czego nie da zamknąć się w ramki każdy wierzy w swój specyficzny
        sposób.
    • Gość: młoda Re: Przykładowe modlitwy z "Modlitewnika dla Młod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:20
      Zgadzam się z Tobą.Szczerze współczuję temu, kto wymyślił te "modlitwy":(.
      Pomodlę się za niego, ale w sposób chrześcijański...
    • Gość: Piotr !!!!!!!!!!!!11 IP: *.sm-rozstaje.pl 17.01.09, 17:49
      W ogóle nie wiem, co to ma znaczyc !!!!
      Nie mówię, że modlitwa ma wyglądac w ten sposób, że słodzimy Bogu.I używamy samych pięknych słówek. Słowa, których uważamy podczas modlitwy mają by pełne szacunku do Boga. To nie nasz kumpel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka