19.04.06, 10:17
Kupiłem kolejny numer Dziennika i pewnie będzie ostatnim. Jeśli ma to być
gazeta dla inteligentnych to Springer ma specyficzną definicję inteligencji.
Kompletnie nic nie ma, jakieś duperele zamiast poważnych, ciekawych tematów.
Wyborcza mnie czasami irytuje, ale jest wyrazista. Po dwóch numerach Dziennika
nie widzę żadnej wyrazistości. Może się rozkręcą. Poza tym denerwuje mnie
gadanie w stylu, że jest to gazeta środka, ani prawicowa, ani lewciowa, ani
liberalna, ani konserwatywna. A tu wczoraj Staniszkis, Krasnodębski,
Ziemkiewicz. Redakcja powinna jasno powiedzieć, że prezentuje i uważa za
słuszne takie wartości a nie inne. Tymczasem naczelny mówi eufemizmami, że oni
nie konserwatywni ani liberlani bo to jakiś podział sztuczny czy jakoś tak.
Kończąc, promocja na pewno swoje zrobi, więc dziennik się utrzyma, ale nie
jest to żadna rewelacja, dla mnie ledwie przyzwoity. Wolę zdecydowanie
Wyborczą i przy niej pozostaję. Pozdrawiam.
P.S. A sport to juz żywcem ściągnięty z Gazety, dzisiaj bezsensowny wywiad o
niczym z Petrescu, tak samo nie mam pjęcia po co dział styl? Śmieszny jest ten
Dziennik oj śmieszny
Obserwuj wątek
    • Gość: axelllllllllllllll Pozyjemy zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:39
      jak na razie przewaza opinia pozytywna a sprzedaz rowniez zadowalajaca(pytalem
      w kilku kioskach i rozeszly sie wszystkie egzemplarze) dziesiejszy news o
      Kwasniewskim jest swietny dziwi mnie ze portal GAZETA.PL go jeszcze nie
      umiescil hehe jakosc feleitonistow jest o wiele lepsza w porownaniu z wyborcza
      wiec widze czarne dni dla GW wiadomo ze zostana przy niej ludzie o
      nastawieniach lewicowych bo nie maja wyboru(TRYBUNA?)no i ta inteligencja
      salonowa ale sprzedaz bedzie spadac a najbardziej uderzy w GW spadek z reklam.
      • Gość: nd Re: Pozyjemy zobaczymy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.06, 11:48
        Axell... Jeśli chodzi o zawatość, rzecz gustu, choć moim zdaniem od razu
        powinni powiedzieć, że robią lepszy Nowy Dzień, może im się uda. Ale mówienie o
        poważnym dzienniku, to nawet nie jest przesada, ale kłamstwo. News o Kwachu w
        Warszawie przeleciał przez inne gazety dawno temu (czytaj Axell więcej).
        Ale z rynkiem reklamowym to już palnąłeś. Nie znasz się, nie zabieraj głosu.
        Nie mają szans zabrać wyborczej, przeczytaj chociaż Oracza, o to dobrze wyjaśnia
        • Gość: axelllllllllllllll Re: Pozyjemy zobaczymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:06
          News o Kwachu ukazal sie po raz pierwszy w DZIENNIKU niestety.
          Co do reklamy to DZIENNIK odbierze jej duza czesc gdyz jak wiadomo GW ma
          pozycje dominujaca na rynku reklam ale to tylko dlatego ze konkurencja byla
          slaba tym bardziej ze DZIENNIK ma lepszy TARGET a reszte zweryfikuje rynek.
          BTW Wyborcza jest sama sobie winna ze masowo traci czytelnikow przez swoja
          Michnikowska propagande.....
          • Gość: mjakell Re: Pozyjemy zobaczymy IP: 87.207.17.* 19.04.06, 13:11
            O axelllll...: Nie myślisz. Po pierwsze "Dziennik" może liczyć na reklam ytylko
            dużych i "ogólnych" firm. Zwróć uwagę, że "GW" oprócz ogólnpolskiego grzbietu
            ma także po pierwsze reklamy firm lokalnych, dodatki lokalne, ogłoszenia
            drobne, dodatki specjalistyczne dla reklamodawców i specjalistów. Stety "GW"
            jest bardziej atrakcyjna dla wszelkich reklamodawców. Nie wspomne o wykupowaniu
            stron przez lokalne urzedy do komunikatów itd.
    • Gość: PrawdziwyPolak Re: Dziennik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:20
      Dziennik to polityczna gazeta dla mniej wymagających osób. Ma się do GW i Rzepy
      tak, jak Newsweek do "Polityki". Albo, jak ktoś tu słusznie napisał, taki "Nowy
      Dzień" dla bardziej wymagających czytelników prasy brukowej.

Dzisiejszy numer to rozczarowanie. Mnóstwo banalnych komentarzy, dupereli
      rozdętych do rozmiaru artykułu. Dziennikarze prezentują bardzo średni poziom
      dziennikarstwa. Tyle po lekturze. Natomiast na pierwszy rzut oka - robi
      znakomite wrażenie! I to już osiągnięcie.

W sumie szkoda czasu. Wystarczy GW i Rzepa, podobnie jak w sektorze tygodników
      opinii można sobie spokojnie darować Newsweeka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka