Dodaj do ulubionych

Wiedźmin się powiesił

• Gość: A1 CD Projekt twierdzi, że problem leży po stronie Mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 09:38
      CD Projekt twierdzi, że problem leży po stronie Microsoftu

bezsensowne tłumaczenie
      • pbe64 Re: CD Projekt twierdzi, że problem leży po stron 07.11.07, 14:02
        Raczej twoja wypowiedź jest bezsensowna. Jeżeli Microsoft wypuszcza łatkę do
        systemu, która naprawia problem, to chyba nie dlatego, że Billowi się gra
        spodobała i postanowił wyręczyć programistów z CDProjekt, tylko dlatego, że
        problem jest powszechny również w innych grach.
    • Gość: you Wiedźmin się powiesił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:00
      U mnie smiga jak ta lala, amd x2 4200 , 2 gb ram , 8600 gt
    • Gość: Bart Re: Wiedźmin się powiesił IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.07, 10:09
      Moj komp w dość słabej konfiguracji (athlon XP 3000+, 1 GB Ram i GeForce7300GT
      256RAM) bez problemów dzwiga Wiedzmina na ustawieniach graficznych średnio-wysokich.

Prawię kończę, a gra zawiesiła mi się... raz

• rom48 Gram od pierwszego dnia i nie ma problemow. 07.11.07, 10:24
      komputer nie najnowszy Pentium 3.4 karta 7300gt i 1Gb ram.
    • czarek47 Mi sie zawieszal MOHA ale sciagnalem nowe drivery 07.11.07, 10:54
      na mojego rodeonika i teraz smiga !! x1950PRO - czadowa karta !
    • mikelondon Re: Wiedźmin się powiesił 07.11.07, 11:21
      nie wiem Panowie i Panie jak to robicie. Na moim laptopie (ma juz
      troche ponad 1,5 roku) Wiedzmin chodzi bez zarzutu - fakt ze troche
      musialem zjechac z ustawieniami grafiki (ale tez sama karta nie jest
      najnowsza - to N6800 Go). RAMu tez nie zawiele - raptem 1 GB. Stoi
      to wszystko na starym dobrym XP i... smiga. Szczerze powiedziawszy
      moj laptop jest w okolicach minimalnych a nie zalecanych... I wezcie
      pod uwage ze N6800 Go to nie to samo co pelna wersja tej karty... A
      i procek nie ten :)
      Szkoda tylko ze czasu nie ma na granie - uczuc sie trzeba :/
    • Gość: Polak Zawsze żydorcza musi skrytykować polski produkt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 11:32
      A potem się dziwicie, że Polacy was nie lubią! Polacy nie są
      frajerami, żeby lubić tych, którzy ich nie lubią.
      • Gość: Niemiec Re: Zawsze żydorcza musi skrytykować polski produ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 12:25
        To po co czytasz tę gazetę
      • maruda.r A co to za przymuleniec? 07.11.07, 23:43
        Gość portalu: Polak napisał(a):

> A potem się dziwicie, że Polacy was nie lubią! Polacy nie są
        > frajerami, żeby lubić tych, którzy ich nie lubią.

Jesteś ćwok i tyle. Gazeta Wyborcza co nieco wniosła w promocję Wiedźmina, a jej
        zainteresowanie losami gry świadczy o niej jak najlepiej.

PS.
        Sprawdź, czy przypadkiem Geralt nie był Żydem.

• Gość: mierzej Wiedźmin się powiesił IP: 195.94.207.* 07.11.07, 11:40
      Na moim P4 2,4 Ghz, 1 GB ram - u i GF 7300 sonic 256 mb smiga na bez
      problemow na ustawieniach na maksa. Czesto problem tkwi w zlej
      konfiguracji podzespolow. Nie wszystko nowe jest dobre. Jak ktos
      kupuje kompy w marketach albo w firmach krzak, to potem ma problemy.
      Wiedzmin is cool !!!
    • Gość: NeoRP Wiedźmin się powiesił IP: 193.120.238.* 07.11.07, 12:16
      Normalka, ludzie wydaja po 1,5zl za grafe, nastepny 1tys za ramy i ogolnie wydaja kupe kasy na drogie podzespoly, wpinaja je i TYLKO! Nauczcie sie sprawnie stroic wszystkie komponenty[nie pisze o overclocking-]u. Nie bronie w ten sposob produkcji jaka jest Wiedzmin ale tez znam wiele przypadkow, gdzie ludzie wydali na swoje super maszyny po 5-6tys zl i wielkie rozczarowanie, wynikajace tylko i wylacznie z niewiedzy uzytkownika. Oczywiscie bledy w grach jak i w innym sofcie zdarzaja sie rowniez, lecz w 85% zakladam nieumiejetnosc/nieznajomosc podstaw zaleznosci miedzy komponentami a systemem [wiedza zalega na wszelakich forach i portalach hardware]
      Jako przyklad moge podac Gothic III, gdzie na wypasionym laptopie Dell-a XPS smiga plynnie na full detalach a tylko jedno oczko nizej jest grafa od najwyzszej. Wiele sie naczytalem, ze na terenie pustyni gra wyklada sie u wielu graczy. A wystarczylo spreparowac dobrze system, dobrze dobrac sterowniki, ustawic a efekt jest bardzo zadawalajacy.
      Przestancie slepo wierzyc w "zlote procesory" a nauczcie sie poprawnie stroic podzespoly i systemy operacyjne.
    • Gość: Seba Wiedźmin się mi nie powiesił:) IP: 212.160.172.* 07.11.07, 12:30
      A mi śmiga:) na piracie, bez problemów sie uruchamia, można ładować
      patche, zyc nie umierać.Jeszcze ani razu mni sie nie zawiesiła,ale
      to moze dlatego ze gram od wczoraj, pare godzin.

Athlon X2 3600+
      Ram 1 GB
      GeForce 7900GS
      Dysk - 120 GB SATA
    • Gość: Damiano Wiedźmin się powiesił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 12:34
      Taaa , ludzie mają syf na kompie , a potem narzekają że im gra sie na pulpit
      wywala . Gram w Wiedźmina już kilka dni , po ładnych parę godzin codziennie i
      jakoś ani razu mi się nie wysypał ... Jak ktoś chce zobaczyć naprwadę
      niestabilną grę to niech sobie pogra w Gothica III :) Wydaje mi sie , że przy
      tak dużej złożoności gry jaką jest Wiedźmin , ciężko uniknąc bugów ... Tak czy
      siak programiści stanęli na wysokości zadania i w moment wypuścili łatkę . Więc
      nie ma problemu :) A sama gra jest po prostu n-i-e-s-a-m-o-w-i-t-a :)
    • Gość: xiquet gracze są przyzwyczajeni?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 12:45
      "Przedstawiciel warszawskiej spółki tłumaczy, że gracze są przyzwyczajeni do
      tego typu problemów - zwłaszcza przy głośnych debiutach. CD Projekt broni się,
      że źródło problemów tkwi nie w źle napisanym "Wiedźminie" a przede wszystkim w
      olbrzymiej liczbie różnych konfiguracji sprzętowych - a wcześniej w tekście:
      "producent już informował o następnym łataniu, bo wykrył, że błąd w grze może
      uniemożliwiać jej zakończenie". bardzo proszę nie robić z ludzi idiotów - jeśli
      się wypuszcza niedopracowana grę, to efekty są takie że nie działa poprawnie, i
      nie zwala się winy na konfigurację sprzętu. niestety jest taka "ładna" praktyka,
      że wypuszcza się gry, które jeszcze z miesiąc powinny być testowane przez
      beta-testerów. taka specyfika rynku-grę trzeba wypuścić, potem się ją łata, ale
      naprawdę nie trzeba tego zwalać ani na windowsa ani na sterowniki ani na
      konfigurację.
    • Gość: Ale nowość... U mnie Wiesiek działa OK, za to np. BioShock nie. IP: *.iimcb.gov.pl 07.11.07, 13:30
      I tak to już jest. Co kofiguracja i inne zaistalownae oprogramowanie
      działające np. w tle, to inne są problemy. Ja tam lubię róznorodność
      (chcę sam wyberać co "ma" mój PC, nie chcę gotowej "skrzynki")- ale
      oczywiście jej wynikiem jest często zamieszanie nad którym trzeba
      umieć panować. A jak ktoś nie chce - sio na konsole.

PS. A BioShock też zadziałał dobrze po 2h kobinowania i
      przszukiwania sieci.
    • Gość: Yarpen Wiedźmin się powiesił IP: *.tychy.msk.pl 07.11.07, 14:12
      Gram już ponad 20 godzin, nie wywaliło mnie ani razu. Crashe się zdarzają, ale
      nie tak często żeby robić z tego aferę. Brak profesjonalizmu.
    • kerk5 Ja ApElUjĘ do panów dziennikarzy, żeby nie robić 07.11.07, 14:17
      antyreklamy świetnej polskiej grze i publikowac to w ogólnopolskiej
      Gazecie!
      Wygląda to wręcz na celowy chwyt na zniechęcenie potencjalnych
      kilentów! A, jak już wczesniej wsppomniałem, MI GRA CHODZI BEZ
      WIĘKSZYCH PROBLEMÓW!
      Uważam ten "artykuł" za kompletny brak profesjonalizmu
    • Gość: mac BZduurrrRAAAA!!!! IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 07.11.07, 14:29
      zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty, mam 3gb ram i nie
      zagrzybiony komputer-śmiga-nie miałem żadnej wywałki czy innego
      problemu
      90% problemów generują uzytkownicy z syfem na pokladzie,starymi
      sterami i milionami gg i innego syfu
      żadna gar nie jest idealna i potrzebuje patchy ale bugi,które są w
      wiexminie nie przszkadzają w grze a jak słyszymy wkrótce i one znikną
      GW nic nie sparwdzi a krytykuje produkt-na szczęście gra obroni się
      sama-nawet totalna krytyka nie ma szans bo to najlepszy
      dotychczasowy polski produkt(dla mnie genialna) a i gracze z innych
      krajów bez prozy Sapka się zachwycają
      a więc maruderom Chylinowskie Fuck Off a Wiedźminom peace
      • Gość: czaczi87 Re: BZduurrrRAAAA!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl 07.11.07, 16:55
        Zgadzam się w pełni! Większość syfu to wina użytkowników. Gram już w to małe
        cudo świata od premiery (czyli ze dwa tygodnie)i wywaliło mi do windy 3 razy.
        OMG chyba się popłaczę :P Wiedźmin to gra świetna, a ten pan co pisał ten
        artykuł niech w to pogra a nie bazuje na kilku wypowiedziach malkontentów.
    • Gość: cath Wiedźmin się powiesił -kolejny przypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:29
      W czerwcu ogłoszono zapisy na edycję kolekcjonerską gry,która zamówiło w ciągu
      kilku godzin ok.3000 osób..Miały być one wg zapewnien firmy wybrańcami,ktorzy
      nie tylko mieli miec pierwsi grę ale i ekstra dodatki.Tuż przed rozpoczęciem
      sprzedaży(po zapłaceniu za grę) okazało się ze edycja jest nie gotowa i wysyłka
      bedzie w dwóch etapach-najpierw gra,potem dodatki.Nie było by w tym nic
      złego,gdyby nie to ze edycja była bezproblemowo do kupienia w sieciach
      handlowych w dniu rozpoczęcia sprzedaży.I rozpętało się piekło.Tu szczególy:
      forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=29341#u_2457
      I tak okazało się ze w Polsce mozna zepsuc nawet premiere gry ,ktora ma sprzedac
      sie na całym swiecie.
      Wobec czego nie polecam zakupow w sklepie gram.pl oddziale CDProjektu-po prostu
      nie warto.
      "Szczesliwcy"beda miec edycje kolekcjonerska dwa tygodnie po premierze-jak
      dobrze pojdzie.
    • Gość: Stoper Wiedźmin się powiesił IP: *.icpnet.pl 08.11.07, 02:31
      HAHAHA autor tego newsa jest PO JE BEM , pozdrawiam
    • mark.brando Wiedźmin się powiesił 08.11.07, 10:17
      Echh...W Polsce poeksperymentują...załatają dziury, a później wypuszczą w świat
      bez błędów. Chłopaki tak się śpieszyły, że zapomniały grę dopracować. Nie lepiej
      byłoby grę wypuścić 2 tyg później i zdążyć na czas?
    • Gość: Anonimowy Internau Re: Wiedźmin się powiesił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 12:12
      CHłopcze, mówiac ze 8800 to lipna karta, to tak jakbys mowił
      zenajnowsza bejca to grat.Skok wydajnosciowymiedzy wersja 7800 a
      8800 był ogromny, i ta karta dalej nie ma sobie równych w sferze
      cena/jakość.
    • Gość: Nic nowego Wiedźmin się powiesił IP: *.eltronik.net.pl 08.11.07, 16:09
      No bo padne....O czym wy tu piszecie?
      Jakie problemy?
      Jest full gier znanych producentow ktore po kilku latach nadal nie dzialaja 100%
      poprawnie...Chociazby taki warcraft 3(problem z zainstalowaniem dodatku do gry)
      takiej legendy wsrod producentow jakim jest Blizzard.A patche?...Zachodnie gry
      jak do nas dochodza to z tego co wiem sa polonizacjowane (te co saPL:))i juz
      wydane po polsku sa z patchami...O co takie halo?
    • Gość: Koras Wiedźmin się powiesił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 18:20
      prosze o wybaczenie tworcy artukuly ale z tego co wiedze to nie
      wiedzial o czym pisze:/ prosze sie dokladnie przeyjzecz i nei
      wyciagac pochopnych wnioskow... i uwaznie przejzec forum
      wiedzmina....
    • Gość: villentretenmerth Wiedźmin się powiesił - o jejku jejku ;) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.11.07, 20:03
      wielkie mi halo, dziennikarz pala z wyboru tematu, a co to fakt
      super expres i inne nie wystarczaja - trzeba jeszcze bylo dopisac w
      artykule ze wszyscy sa bardzo niezadowoleni, amerykanie wywalaja gre
      do kosza polacy klna na fabule niemcy pisza ze wiedzmin jest
      antyniemiecki a rosjanie wypowiedzieli wojne. aha a marsjanie
      porwali zebrowskiego - zenula. pozdrawiam fanow sapka.
      • Gość: Bolo Re: Wiedźmin się powiesił - o jejku jejku ;) IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 11:17
        Skończyłem na lipnym sprzęcie bez żadnej zwiechy. To nie tu jest problem z ta grą - a w założeniach. Nie trzeba kombinować a alchemią - wystarczą góra trzy napitki, nie trzeba się zastanawiać jak podnosić umiejętności (w pewnym momencie nic sensownego z medalionami brązowymi nie da się zrobić), do wykorzystania dwa znaki - bo trzeba przejść przez ścianę i ognisko zapalić - gra nie zmusza do posiadania reszty....
        Nie ma możliwości przegrania jakiegokolwiek starcia o ile nie jest się kompletnym bezmózgiem..
        Nadto, wkurzyło mnie otwieranie wieży na bagnach - brakowało mi trzech znaków (nie posiłkowałem się poradnikami błędnie zakładajac, że odpowiedź pewnie jest oczywista tyle, że ja jej nie potrafię dostrzec) a tu się okazuje, że gdzieś tak po prostu sobie leżą nie związane z żądną akcją i wystarczy by ateistyczny wiedzmin złożył ofiarę na ołtarzu..
        Co do wczytywania lokalizacji - u mnie masakra, ale mówiłem że mam starocia. Gó.. to usprawiedliwia, bo Episode Two Halflifa doczytuje mi prawie w oka mgnieniu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka