Gość: A1 CD Projekt twierdzi, że problem leży po stronie Mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 09:38 CD Projekt twierdzi, że problem leży po stronie Microsoftu bezsensowne tłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
pbe64 Re: CD Projekt twierdzi, że problem leży po stron 07.11.07, 14:02 Raczej twoja wypowiedź jest bezsensowna. Jeżeli Microsoft wypuszcza łatkę do systemu, która naprawia problem, to chyba nie dlatego, że Billowi się gra spodobała i postanowił wyręczyć programistów z CDProjekt, tylko dlatego, że problem jest powszechny również w innych grach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you Wiedźmin się powiesił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:00 U mnie smiga jak ta lala, amd x2 4200 , 2 gb ram , 8600 gt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Wiedźmin się powiesił IP: *.gdynia.mm.pl 07.11.07, 10:09 Moj komp w dość słabej konfiguracji (athlon XP 3000+, 1 GB Ram i GeForce7300GT 256RAM) bez problemów dzwiga Wiedzmina na ustawieniach graficznych średnio-wysokich. Prawię kończę, a gra zawiesiła mi się... raz Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Gram od pierwszego dnia i nie ma problemow. 07.11.07, 10:24 komputer nie najnowszy Pentium 3.4 karta 7300gt i 1Gb ram. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek47 Mi sie zawieszal MOHA ale sciagnalem nowe drivery 07.11.07, 10:54 na mojego rodeonika i teraz smiga !! x1950PRO - czadowa karta ! Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Wiedźmin się powiesił 07.11.07, 11:21 nie wiem Panowie i Panie jak to robicie. Na moim laptopie (ma juz troche ponad 1,5 roku) Wiedzmin chodzi bez zarzutu - fakt ze troche musialem zjechac z ustawieniami grafiki (ale tez sama karta nie jest najnowsza - to N6800 Go). RAMu tez nie zawiele - raptem 1 GB. Stoi to wszystko na starym dobrym XP i... smiga. Szczerze powiedziawszy moj laptop jest w okolicach minimalnych a nie zalecanych... I wezcie pod uwage ze N6800 Go to nie to samo co pelna wersja tej karty... A i procek nie ten :) Szkoda tylko ze czasu nie ma na granie - uczuc sie trzeba :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Zawsze żydorcza musi skrytykować polski produkt! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 11:32 A potem się dziwicie, że Polacy was nie lubią! Polacy nie są frajerami, żeby lubić tych, którzy ich nie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemiec Re: Zawsze żydorcza musi skrytykować polski produ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 12:25 To po co czytasz tę gazetę Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r A co to za przymuleniec? 07.11.07, 23:43 Gość portalu: Polak napisał(a): > A potem się dziwicie, że Polacy was nie lubią! Polacy nie są > frajerami, żeby lubić tych, którzy ich nie lubią. *********************************** Jesteś ćwok i tyle. Gazeta Wyborcza co nieco wniosła w promocję Wiedźmina, a jej zainteresowanie losami gry świadczy o niej jak najlepiej. PS. Sprawdź, czy przypadkiem Geralt nie był Żydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mierzej Wiedźmin się powiesił IP: 195.94.207.* 07.11.07, 11:40 Na moim P4 2,4 Ghz, 1 GB ram - u i GF 7300 sonic 256 mb smiga na bez problemow na ustawieniach na maksa. Czesto problem tkwi w zlej konfiguracji podzespolow. Nie wszystko nowe jest dobre. Jak ktos kupuje kompy w marketach albo w firmach krzak, to potem ma problemy. Wiedzmin is cool !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NeoRP Wiedźmin się powiesił IP: 193.120.238.* 07.11.07, 12:16 Normalka, ludzie wydaja po 1,5zl za grafe, nastepny 1tys za ramy i ogolnie wydaja kupe kasy na drogie podzespoly, wpinaja je i TYLKO! Nauczcie sie sprawnie stroic wszystkie komponenty[nie pisze o overclocking-]u. Nie bronie w ten sposob produkcji jaka jest Wiedzmin ale tez znam wiele przypadkow, gdzie ludzie wydali na swoje super maszyny po 5-6tys zl i wielkie rozczarowanie, wynikajace tylko i wylacznie z niewiedzy uzytkownika. Oczywiscie bledy w grach jak i w innym sofcie zdarzaja sie rowniez, lecz w 85% zakladam nieumiejetnosc/nieznajomosc podstaw zaleznosci miedzy komponentami a systemem [wiedza zalega na wszelakich forach i portalach hardware] Jako przyklad moge podac Gothic III, gdzie na wypasionym laptopie Dell-a XPS smiga plynnie na full detalach a tylko jedno oczko nizej jest grafa od najwyzszej. Wiele sie naczytalem, ze na terenie pustyni gra wyklada sie u wielu graczy. A wystarczylo spreparowac dobrze system, dobrze dobrac sterowniki, ustawic a efekt jest bardzo zadawalajacy. Przestancie slepo wierzyc w "zlote procesory" a nauczcie sie poprawnie stroic podzespoly i systemy operacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Wiedźmin się mi nie powiesił:) IP: 212.160.172.* 07.11.07, 12:30 A mi śmiga:) na piracie, bez problemów sie uruchamia, można ładować patche, zyc nie umierać.Jeszcze ani razu mni sie nie zawiesiła,ale to moze dlatego ze gram od wczoraj, pare godzin. Athlon X2 3600+ Ram 1 GB GeForce 7900GS Dysk - 120 GB SATA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damiano Wiedźmin się powiesił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 12:34 Taaa , ludzie mają syf na kompie , a potem narzekają że im gra sie na pulpit wywala . Gram w Wiedźmina już kilka dni , po ładnych parę godzin codziennie i jakoś ani razu mi się nie wysypał ... Jak ktoś chce zobaczyć naprwadę niestabilną grę to niech sobie pogra w Gothica III :) Wydaje mi sie , że przy tak dużej złożoności gry jaką jest Wiedźmin , ciężko uniknąc bugów ... Tak czy siak programiści stanęli na wysokości zadania i w moment wypuścili łatkę . Więc nie ma problemu :) A sama gra jest po prostu n-i-e-s-a-m-o-w-i-t-a :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xiquet gracze są przyzwyczajeni?!?!?!?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 12:45 "Przedstawiciel warszawskiej spółki tłumaczy, że gracze są przyzwyczajeni do tego typu problemów - zwłaszcza przy głośnych debiutach. CD Projekt broni się, że źródło problemów tkwi nie w źle napisanym "Wiedźminie" a przede wszystkim w olbrzymiej liczbie różnych konfiguracji sprzętowych - a wcześniej w tekście: "producent już informował o następnym łataniu, bo wykrył, że błąd w grze może uniemożliwiać jej zakończenie". bardzo proszę nie robić z ludzi idiotów - jeśli się wypuszcza niedopracowana grę, to efekty są takie że nie działa poprawnie, i nie zwala się winy na konfigurację sprzętu. niestety jest taka "ładna" praktyka, że wypuszcza się gry, które jeszcze z miesiąc powinny być testowane przez beta-testerów. taka specyfika rynku-grę trzeba wypuścić, potem się ją łata, ale naprawdę nie trzeba tego zwalać ani na windowsa ani na sterowniki ani na konfigurację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale nowość... U mnie Wiesiek działa OK, za to np. BioShock nie. IP: *.iimcb.gov.pl 07.11.07, 13:30 I tak to już jest. Co kofiguracja i inne zaistalownae oprogramowanie działające np. w tle, to inne są problemy. Ja tam lubię róznorodność (chcę sam wyberać co "ma" mój PC, nie chcę gotowej "skrzynki")- ale oczywiście jej wynikiem jest często zamieszanie nad którym trzeba umieć panować. A jak ktoś nie chce - sio na konsole. PS. A BioShock też zadziałał dobrze po 2h kobinowania i przszukiwania sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarpen Wiedźmin się powiesił IP: *.tychy.msk.pl 07.11.07, 14:12 Gram już ponad 20 godzin, nie wywaliło mnie ani razu. Crashe się zdarzają, ale nie tak często żeby robić z tego aferę. Brak profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kerk5 Ja ApElUjĘ do panów dziennikarzy, żeby nie robić 07.11.07, 14:17 antyreklamy świetnej polskiej grze i publikowac to w ogólnopolskiej Gazecie! Wygląda to wręcz na celowy chwyt na zniechęcenie potencjalnych kilentów! A, jak już wczesniej wsppomniałem, MI GRA CHODZI BEZ WIĘKSZYCH PROBLEMÓW! Uważam ten "artykuł" za kompletny brak profesjonalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac BZduurrrRAAAA!!!! IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 07.11.07, 14:29 zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty, mam 3gb ram i nie zagrzybiony komputer-śmiga-nie miałem żadnej wywałki czy innego problemu 90% problemów generują uzytkownicy z syfem na pokladzie,starymi sterami i milionami gg i innego syfu żadna gar nie jest idealna i potrzebuje patchy ale bugi,które są w wiexminie nie przszkadzają w grze a jak słyszymy wkrótce i one znikną GW nic nie sparwdzi a krytykuje produkt-na szczęście gra obroni się sama-nawet totalna krytyka nie ma szans bo to najlepszy dotychczasowy polski produkt(dla mnie genialna) a i gracze z innych krajów bez prozy Sapka się zachwycają a więc maruderom Chylinowskie Fuck Off a Wiedźminom peace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaczi87 Re: BZduurrrRAAAA!!!! IP: *.bsk.vectranet.pl 07.11.07, 16:55 Zgadzam się w pełni! Większość syfu to wina użytkowników. Gram już w to małe cudo świata od premiery (czyli ze dwa tygodnie)i wywaliło mi do windy 3 razy. OMG chyba się popłaczę :P Wiedźmin to gra świetna, a ten pan co pisał ten artykuł niech w to pogra a nie bazuje na kilku wypowiedziach malkontentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cath Wiedźmin się powiesił -kolejny przypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 20:29 W czerwcu ogłoszono zapisy na edycję kolekcjonerską gry,która zamówiło w ciągu kilku godzin ok.3000 osób..Miały być one wg zapewnien firmy wybrańcami,ktorzy nie tylko mieli miec pierwsi grę ale i ekstra dodatki.Tuż przed rozpoczęciem sprzedaży(po zapłaceniu za grę) okazało się ze edycja jest nie gotowa i wysyłka bedzie w dwóch etapach-najpierw gra,potem dodatki.Nie było by w tym nic złego,gdyby nie to ze edycja była bezproblemowo do kupienia w sieciach handlowych w dniu rozpoczęcia sprzedaży.I rozpętało się piekło.Tu szczególy: forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=29341#u_2457 I tak okazało się ze w Polsce mozna zepsuc nawet premiere gry ,ktora ma sprzedac sie na całym swiecie. Wobec czego nie polecam zakupow w sklepie gram.pl oddziale CDProjektu-po prostu nie warto. "Szczesliwcy"beda miec edycje kolekcjonerska dwa tygodnie po premierze-jak dobrze pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoper Wiedźmin się powiesił IP: *.icpnet.pl 08.11.07, 02:31 HAHAHA autor tego newsa jest PO JE BEM , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mark.brando Wiedźmin się powiesił 08.11.07, 10:17 Echh...W Polsce poeksperymentują...załatają dziury, a później wypuszczą w świat bez błędów. Chłopaki tak się śpieszyły, że zapomniały grę dopracować. Nie lepiej byłoby grę wypuścić 2 tyg później i zdążyć na czas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimowy Internau Re: Wiedźmin się powiesił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 12:12 CHłopcze, mówiac ze 8800 to lipna karta, to tak jakbys mowił zenajnowsza bejca to grat.Skok wydajnosciowymiedzy wersja 7800 a 8800 był ogromny, i ta karta dalej nie ma sobie równych w sferze cena/jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nic nowego Wiedźmin się powiesił IP: *.eltronik.net.pl 08.11.07, 16:09 No bo padne....O czym wy tu piszecie? Jakie problemy? Jest full gier znanych producentow ktore po kilku latach nadal nie dzialaja 100% poprawnie...Chociazby taki warcraft 3(problem z zainstalowaniem dodatku do gry) takiej legendy wsrod producentow jakim jest Blizzard.A patche?...Zachodnie gry jak do nas dochodza to z tego co wiem sa polonizacjowane (te co saPL:))i juz wydane po polsku sa z patchami...O co takie halo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koras Wiedźmin się powiesił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 18:20 prosze o wybaczenie tworcy artukuly ale z tego co wiedze to nie wiedzial o czym pisze:/ prosze sie dokladnie przeyjzecz i nei wyciagac pochopnych wnioskow... i uwaznie przejzec forum wiedzmina.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: villentretenmerth Wiedźmin się powiesił - o jejku jejku ;) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.11.07, 20:03 wielkie mi halo, dziennikarz pala z wyboru tematu, a co to fakt super expres i inne nie wystarczaja - trzeba jeszcze bylo dopisac w artykule ze wszyscy sa bardzo niezadowoleni, amerykanie wywalaja gre do kosza polacy klna na fabule niemcy pisza ze wiedzmin jest antyniemiecki a rosjanie wypowiedzieli wojne. aha a marsjanie porwali zebrowskiego - zenula. pozdrawiam fanow sapka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Wiedźmin się powiesił - o jejku jejku ;) IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 11:17 Skończyłem na lipnym sprzęcie bez żadnej zwiechy. To nie tu jest problem z ta grą - a w założeniach. Nie trzeba kombinować a alchemią - wystarczą góra trzy napitki, nie trzeba się zastanawiać jak podnosić umiejętności (w pewnym momencie nic sensownego z medalionami brązowymi nie da się zrobić), do wykorzystania dwa znaki - bo trzeba przejść przez ścianę i ognisko zapalić - gra nie zmusza do posiadania reszty.... Nie ma możliwości przegrania jakiegokolwiek starcia o ile nie jest się kompletnym bezmózgiem.. Nadto, wkurzyło mnie otwieranie wieży na bagnach - brakowało mi trzech znaków (nie posiłkowałem się poradnikami błędnie zakładajac, że odpowiedź pewnie jest oczywista tyle, że ja jej nie potrafię dostrzec) a tu się okazuje, że gdzieś tak po prostu sobie leżą nie związane z żądną akcją i wystarczy by ateistyczny wiedzmin złożył ofiarę na ołtarzu.. Co do wczytywania lokalizacji - u mnie masakra, ale mówiłem że mam starocia. Gó.. to usprawiedliwia, bo Episode Two Halflifa doczytuje mi prawie w oka mgnieniu... Odpowiedz Link Zgłoś