joanna29 15.05.10, 09:21 Ile wasze dzieci miały miesięcy jak poszły do żłobka? Chodzi mi o dzieci, które nie skonczyły roku. Po macierzyńskim muszę wrócić do pracy i zastanawiam sie czy takie maluszki juz do żlobka przyjmuja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniakotek1 Re: od którego miesiąca życia do żłobka 20.05.10, 12:41 z tego co mi wiadomo to od 3 miesiąca przyjmują Odpowiedz Link Zgłoś
igajos Re: od którego miesiąca życia do żłobka 21.05.10, 13:18 do żłobka państwowego przyjmują dzieci po macierzyńskim. Nie wiem ile to aktualnie jest. Mój syn poszedł jak miał 5 miesięcy, a córka miała skończone 6. Ale przyjmowali wtedy czteromiesięczne dzieciaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: od którego miesiąca życia do żłobka 23.05.10, 11:15 mnie zastanawiaja takie osoby , ktore nad tym co zrobic z dzieckiem NIE mysla przed ciaza tylko juz jak dziecko sie urodzi. naprawde myslicie wylacznie o rozmnozeniu a co pozniej zostawiacie na przyszlosc??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: od którego miesiąca życia do żłobka 23.05.10, 13:03 No właśnie autorka myśli, chce posłać dziecko do żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: od którego miesiąca życia do żłobka 23.05.10, 14:34 ale taraz???? przed ciaza nie zapytala w zlobku o takie wazne rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: od którego miesiąca życia do żłobka 23.05.10, 14:35 doadam, ze ja PRZED ciaza bylam zorientowana w kwestii przedszkoli i szkol. i czesc moich kolezanke tez. wiedzialam tez , ze bede na wychowawczym 3 lata . myslalam o tym wczesniej z mezem aby sie nie stresowac co zrobic p macierzynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: od którego miesiąca życia do żłobka 23.05.10, 14:37 No ale zdaje się nie ma jakiegoś ciśnienia, że musi od jutra posyłać. Po prostu spytała. może miała wcześniej inne plany (np. początkowo babcia zadeklarowała pomoc), które się teraz zmieniły. Moim zdaniem wyjeżdżanie z tekstem o myśleniu przed rozmnażaniem w tej sytuacji jest nietrafione. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 dziub dziubasek 23.05.10, 17:36 tak samo jak wyjezdzanie z tekstem do zaniepokojonej zachowaniem syna matki o tym, ze bycie homoseksualista nie jest zadna wielka sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: dziub dziubasek 23.05.10, 17:46 Bo w wieku 13 lat takie pojedyncze zachowanie żadna wielką sprawą nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: dziub dziubasek 24.05.10, 09:54 Bo Ty, Lilka, jesteś the best. A co ma trzynastoletni homoseksuualista do roboty w żłobku, bo nie kumam? Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: dziub dziubasek 24.05.10, 09:57 Przecież zarówno homoseksualizm jak i żłobki to samo ZUO Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: dziub dziubasek 24.05.10, 12:59 a właśnie że nie, bo prywatne elytarne przedszkola Licytujemy się jeszcze, kochaniutka? Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: dziub dziubasek 24.05.10, 15:31 Najgorsze to jest gotowane mleko z kożuchem na wierzchu. Błeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia0207 Re: od którego miesiąca życia do żłobka 25.05.10, 12:59 Moja miała 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia78 Re: od którego miesiąca życia do żłobka 01.06.10, 13:44 A mnie zasmuca bardzo takie kilkumiesięczne dziecko w żłobku,bez mamy... ( Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: od którego miesiąca życia do żłobka 01.06.10, 17:11 Ojojoj, kamelia się zasmuciła losem biednego dziecka autorki wątku... To może opiekę zaoferujesz? albo pensję dla mamy, żeby mogła sobie spokojniutko z tym biednym dzieciątkiem w domu siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia78 Re: od którego miesiąca życia do żłobka 02.06.10, 22:38 dziub_dziubasek napisała: > Ojojoj, kamelia się zasmuciła losem biednego dziecka autorki wątku... > To może opiekę zaoferujesz? albo pensję dla mamy, żeby mogła sobie spokojniutko > z tym biednym dzieciątkiem w domu siedzieć? Zasmuca mnie każdy niemowlak czy to w żłobku czy z opiekunką,bez mamy.Bo niestety mamy nikt nie zastąpi. Oczywiście Ty jesteś twardzielką i Ciebie nie rusza niemowolę z kupą w pampersie ,którego nie ma kto przytulić,bo w grupie trzydzieścioro innych z kupą... A mnie to rusza i co Ci do tego.Taka sobie wrażliwa jestem.Opieki ani pensji nie zaoferuję ,bo sama bedę musiała oddać do żłobka półtoraroczne dziecko i serce mi sie kraja na samą myśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: od którego miesiąca życia do żłobka 02.06.10, 22:59 To znajdź żłobek, gdzie panie sobie dają radę z kupami u 30 dzieci... A są takie żłobki wierz mi. I nie jestem twardzielką, tak samo przeżywałam jak moja córka poszła do żłobka. I też chętnie bym posiedziała z nią w domu, ale niestety jeśc trzeba. Ale przynajmniej znalazłam jej fajne miejsce i wiem, ze krzywda jej się nie dzieje. Takie posty jak Twój matce nie pomogą, pogłębią jedynie jej poczucie winy. To po co to piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: od którego miesiąca życia do żłobka 14.06.10, 23:20 ototo dziubasek, mądrze piszesz Do żłobka przyjmują po macierzyńskim mamy, zalecają tylko najczęściej kilkutygodniową adaptację (3-4 tygodnie). Dzieci żłobkowe żyją i mają się świetnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: od którego miesiąca życia do żłobka 18.06.10, 09:26 Opieka dla dziecka martwie się już teraz, a nie po rozmnożeniu. Syn poszedł do złobka jak miał rok, młodsze dziecko chcę posłać znaznie wcześniej. Z doświadczenia żlobek lepiej sprawował opiekę niż rozpuszczajaca dziecko babcia, której zdanie było jedyne prawidłowe. U mnie w żłobku dzieci w grupie wiekowej do roku jest 8 na 2 opiekunki i 1 pani do pomocy (gdzie są żłobki z 30 dzieci i 2 opiekunkami????) Prawidłowy rozwój dziecka i dobre relacje z rodzicami to nie tylko spedzanie z dzieckiem 24 godzin na dobę przez właśnie ile lat - 3 - 5 - 18? Do żłobka nie zadzwonie bo mnie dobrze znają i nie musze chyba wszytskich inforować o potencjalnej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś