Dodaj do ulubionych

mikołajki

24.11.10, 18:15
Witajcie,

jak u Was wygląda sprawa Mikołaja w żłobku?
u nas ma być Mikołaj przed 23 grudnia ale Panie powiedziały że prezenty mamy przynieśc sami. Czy tak to wygląda u Was czy może dzieci dostają jakieś upominki od żłobka?
chodzi mi o prywatne żlobki...
Obserwuj wątek
    • katarzyna.s8 Re: mikołajki 07.12.10, 16:12
      U nas był mały prezencik mikołajkowy, a "prawdziwy" Mikołaj ma przyjechac z jakimś teatrzykiem w późniejszym terminie ( chyba tydzień przed Wigilią) i wtedy ma być fotograf i prezenty.
      My nic nie przynosimy, oprócz Dziecka smile
      • dziub_dziubasek Re: mikołajki 07.12.10, 23:30
        U nas na Mikołajki dzieci dostały kubeczek (taki świąteczny, całkiem fajny) oraz czekoladowego Mikołaja.
        Mikołaj ma jeszcze odwiedzić dzieci bliżej Świąt.
        Za prezenty Mikołajkowe, na dzień dziecka itp. nie płacimy dodatkowo- przygotowuje je żłobek.
        • katarzyna.s8 Re: mikołajki 08.12.10, 16:04
          U nas też kubek smile, mi się podobał ten praktyczny prezent.
          Wniosek jeden- albo mamy ten sam żłobek, albo promocja na kubki była big_grin
          • dziub_dziubasek Re: mikołajki 08.12.10, 20:27
            Z tego co się zorientowałam żłobek ten sam, ale lokalizacja inna smile
    • bj32 Re: mikołajki 08.12.10, 10:56
      Niedospane te panie. Mikołajki wypadają zawsze 6 grudnia, a 23 to można Gwiazdkę na okoliczność Wigilii zrobić.
      Kurczę, wiem, ze u nas było jedno i drugie, ale to 100 lat temu. Czy tam 3 latabig_grin Nie pamiętam szczegółów odnośnie dat, niemniej za użyteczność przedszkolu raz nawet zostałam zaproszona, jak już przestałam wzbudzać przerażeniewink A nie! To w przedszkolu było...
      • asiaiwona_1 Re: mikołajki 23.12.10, 11:17
        co prawda pytanie dotyczyło prywatnych żłobków, ale się dopiszę smile W państwowym żłobku na mikołajki 6 grudnia dzieci dostały pluszowego misia i świąteczny zestaw słodyczy (mikołaj, bombki czekoladowe). A we wtorek (21 grudnia) dostały prezent świąteczny - dziewczynki dostały lalkę (bardzo ładną zresztą), co chłopcy to nie wiem. Wszystkie prezenty były przygotowane przez żłobek - rodzicie nie musieli na nic się dodatkowo składać czy cokolwiek przynosić.
    • edytas organki 30.12.10, 13:22
      u nas były kolorowe organki na 4 duże klawisze (Wrocław, I grupa), a starsze dzieciaczki dostały coś innego. pozdrawiam serdecznie!
    • pacynka27 Re: mikołajki 30.12.10, 22:28

U nas Mikołaj był tylko 6 grudnia. Najstarsza grupa dostała czekoladę (hmmm) i 2 mandarynki. Be z dodatkowej opłaty.
    • marta-mamadwojga Re: mikołajki 08.01.11, 20:32
      w klubie alto (wrocław) były prezenty oraz wizyta Mikołaja 6 grudnia, prezenty to klocuszki i słodycze, rodzice nie ponosili dodatkowych opłat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka