mwitkowska1 21.03.05, 11:27 Poszukuję dobrego żłobka w łodzi, okolice polesia i retkini.Może być przedszkole do którego przyjmą moją 2-letnią Julkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_pietrzyk Re: żlobki w Łodzi 28.03.05, 21:12 Słyszałam o dobrym żłobku na Retkini - na Wyszyńskiego lub Popiełuszki - koło Szkoły Podstawowej nr 19 przy ul. Balonowej 1. Przyjmują dzieci od 6 m-ca. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiarad Re: żlobki w Łodzi 04.04.05, 13:37 Mój synuś chodzi do żłobka nr 22 przy ul . Wioślarskiej 27. Jestem bardzo zadowolona, jak na razie. Kacpi chodzi od 01.03.05 - miał 11,5 miesiąca. Panie są bardzo sympatyczne i widać, że dbają o dzieci. Bardzo polecam ten żłobek. Pozdrawiam Kacha i Kacpi (14.03.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
mwitkowska1 Re: żlobki w Łodzi 13.04.05, 09:10 Bardzo dziekuje za wszelkie informacje, przepraszam ze robie to dopiero teraz, ale chorowalismy i nie mialam wczesniej do tego glowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: żlobki w Łodzi 19.07.05, 09:44 • w Łodzi na Pawia? ktoś zna? g27 18.06.2005 09:34 + odpowiedz czy ktoś z Was ma doświadczenia związane z tym żlobkiem? moje dziecko musi tam trafić, bo inne żlobki przyjmują dzieci powyżej roczku, a synek ma 5 m- cy. Wprawdzie nie mam wyboru ale każda opinia jest dla mnie cenna, bo gdyby same rażąco zle to będę się zastanawiać nad innym rozwiązaniem. • Re: w Łodzi na Pawia? ktoś zna? olkab 01.07.2005 13:14 + odpowiedz Ja zamierzam posłać moją małą we wrześniu do żłobka na Widzewie na ul. Gorkiego będzie miała wtedu 5,5 mies a tam przyjmują od 6 mies. Słyszałam że bardzo dobry żłobek jest na Odyńca przyjmują tam dzieci od 4m. Ale cały czas się zastanawiam czy dać takie maleństwo... a nie myślałaś o opiekunce? • Re: w Łodzi na Pawia? ktoś zna? milenamilena 13.07.2005 15:52 + odpowiedz Mój Antek chodzi na Warneńczyka (Chojny Zatorze) od 5 miesiąca życia. Teraz ma roczek (prawie). Bardzo sobie chwalimy Pozdrowienia Milena i ANtek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17688237&a=26066446 • Re: w Łodzi na Pawia? ktoś zna? g27 18.07.2005 21:49 + odpowiedz cóż, strasznie mało opinii na temat żłobków w Łodzi, co mnie smuci niezmiernie. Dzidziul dziś był ze mną pierwszy dzień w żłobku. Ale jednak nie na Pawia a na Łąkowej - wygrał fakt, że tu zabierają wszystkie dzieciaki na dwór jak jest ładna pogoda - bo poza tym nie widzę większych różnic. Dzieciaki tam wyglądają na zadowolone, lubią się do cioci poprzytulać i mają dobre humorki. Na pewno nie będzie mu tm jak u mamy, ale niestety nie mogę być jednocześnie w dwóch miejscach (czego żałuję strasznie ). Odpowiedz Link Zgłoś
eedycia Re: żlobki w Łodzi 10.11.05, 16:55 sweet.joan pytalaś o złobek na Pawia. Wiem, to bylo dawno i pewnie juz sie przekonalas co to za zlobek. Ja osobiscie polecam ten zlobek, bo sama do niego kiedys chodzila, to po pierwsze. Poza tym znam ten żłobeczek. Panie sa tem bardzo sympatyczne, pani kierownik tez jest sympatyczna(albo sie tylko stara taka byc dla rodziców). Poza tym maja tam sporo fajnych zajec dodatkowych i naprawde dbaja o zlobek i dzieciaczki Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: żlobki w Łodzi 06.08.05, 15:15 • łódź monadame 29.07.2005 10:57 + odpowiedz Witam! czy ktoś może polecić dobry żłobek w Łodzi? Pozdrawiam, życzę miłego dnia i przetrwania dzisiejszego upału!!! • Re: łódź sweet.joan 29.07.2005 14:50 + odpowiedz Zapraszam do wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=21910671 Pozdrawiam • Re: łódź monadame 29.07.2005 15:59 + odpowiedz dzięki za informacje!!! • Re: łódź olkab 29.07.2005 14:54 + odpowiedz Był już ten wątek na forum: <https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=21910671&v=2&s=0> Mojej siostry koleżanka posyła dziecko do żłobka na ul. Odyńca i bardzo sobie chwali. Ja jak nie znajdę opiekunki poślę małą (5,5 mies) do żłobka na Widzewie na Gogola w archiwach znalazłam dobre opinie na temat tego żłobka i mam nadzieję że są jeszcze aktualne <https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=11630065&a=11665188> Pozdrawiam • Re: łódź jepodlaska1 31.07.2005 23:02 + odpowiedz Moja córka chodziła 3 lata do żłobka nr 27 przy Franciszkańskiej (nie pamiętam numeru ulicy) i byłam bardzo zadowolona. Miłe opiekunki, super kierowniczka i radosne, kolorowe sale. Polecam całym sercem. Dodam jeszcze, że mała miała niecałe 11 miesięcyjak poszła do żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś
annapk Re: żlobki w Łodzi 26.09.05, 09:01 a ja polecam żłobek przy Rydzowej 7. Super opiekunki i serdeczna atmosfera. Moje dziecko często nie chciało stamtąd wychodzic Odpowiedz Link Zgłoś
g27 Re: żlobki w Łodzi 28.09.05, 22:45 annapk czy możesz coś więcej napisać o tym żłobku? w jakim wieku posłałaś maluszka? ile jest pań i czy dużo jest dzieci? Będę chciała Kajtusia znowu posłać na wiosnę do żłobka. Ten byłby blisko naszego domu dlatego chętnie dowiem się czegoś więcej. Jeśli znajdziesz chwilkę to skrobnij proszę na g27@gazeta.pl lub gg2479280. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: żlobki w Łodzi 25.10.05, 10:21 • zlobki w Lodzi mama_jaka 21.09.05, 15:03 + odpowiedz czy sa tu takie Mamy? • Re: zlobki w Lodzi niemnich 21.09.05, 15:18 + odpowiedz cześć. Jestem z Łodzi. Moja córeczka ma skończone 17 miesięcy i od półtora tygodnia chodzi do żłobeczka (nie powiem z dużymi oporami). Anetta • Re: zlobki w Lodzi juropka 22.09.05, 21:38 + odpowiedz Hej Moja córka poszła do żłobka od początku września ale nie było nam dane nacieszyć się tym faktem, bo już drugi raz jest chora Więc na 22 dni września ona spędziła w żłobku 5 i pół dnia, niestety mam nadzieję, że to się zmieni i serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: żlobki w Łodzi 25.10.05, 10:25 • ŻŁOBKI W ŁODZI aweglewska 24.10.05, 18:30 + odpowiedz WITAM POSZUKUJĘ DOBREGO ŻŁOBKA NA RETKINI W ŁODZI-SŁYSZAŁAM COŚ O ŻŁOBKU NA WYSZYŃSKIEGO - CZY KTOŚ MOŻE COŚ WIE NA JEGO TEMAT ? POZDRAWIAM • Re: ŻŁOBKI W ŁODZI aga_pietrzyk 24.10.05, 20:35 + odpowiedz Ja również czekam na opinie na temat tego żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka272 Re: żlobki w Łodzi 04.01.15, 22:19 Witam serdecznie, Zależy mi na uzyskaniu opinii o następujących łódzkich żłobkach na Bałutach na ul. Pawiej, Franciszkańskiej, i Chrobrego czy ktoś poznał je "od kuchni'??? Będę wdzięczna za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: żlobki w Łodzi 13.03.06, 12:34 • Żłobek w Łodzi katisza 14.02.06, 11:50 + odpowiedz Mam pytanie odnosnie złobków w Łodzi.Czy jest taki w którym mogę zostawic dziecko np 2 razy w tyg na 3 godz? Moze ktos poleci złobek w okolicach oś. Zdrowia dziękuję • Re: Żłobek w Łodzi jacekrut1 16.02.06, 16:43 + odpowiedz Nawet na 10 minut raz w tygodniu. Niestety opłatę stałą (42,45) trzeba wnieść w całości. Opłaty za żywienie podlegają odpisom. W pobliżu Zdrowia są 4 żłobki na retkini, na ul. Łąkowej, Wapiennej. Adresy i telefony na stronie MZŻ w Łodzi (na neostradzie). • Re: Żłobek w Łodzi anna_mrozi 17.02.06, 08:57 + odpowiedz a czy słyszeliście o jakimś "domowym żłobku" w Łodzi? nurtuje mnie to od jakiegoś czasu, czy możliwe są w ogóle takie rozwiązania (oprócz oczywiście koleżeńskich, nieformalnych "usług" • Re: Żłobek w Łodzi aneczka0106 10.03.06, 09:32 + odpowiedz Jesli twoja pociecha ma ponad roczek,to polecam żłobek na ul.Wioślarskiej.Swoją też planuję tam posłać.Poleciła mi go moja klientka.Wczesniej miała złe doświadczenia w jakimś żłobku.Ja też wcześniej żle trafiłam.Teraz nie chcę powtarzać tych samych błędów. • Re: Żłobek w Łodzi emilija 10.03.06, 11:01 + odpowiedz A słyszałyscie coś o żłobku na karolewskiej? tam mam najbliżej... a na wioślarskiej są dzieci od 1 roczku? pozdr emi • Re: Żłobek w Łodzi marki0 12.03.06, 09:18 + odpowiedz A ja polecam Ci żłobek na ul. Marusarzównu/pzy aptece na Olimpijskiej/. Jest po prostu super.Sama oddawałam dziecko w wielkimi oporami ponieważ żłobki uważałam za wymysł kapitalizmu ibyłam im przeciwan. Zmieniałam jednak zdanie, po tym żłobku.Zalety:1.przesympatyczne Panie 2.nie kręcą nosem jak ma dziecko alergię/mój ma bardzo silna-dostaje zapaści po chocby spożyciu kropli mleka/ 3.gdy nie sa czegoś pewne co do dziecka zgłaszają to rodzicom natychmiast.Ja miałam np tel do pracy czy mogą mu podac brzoskwiniowy soczek bo nie było go na kartce z dozwolonymi produktami, 4.dzieci dużo się uczą, malują, uczą piosenek 5,organizują przeróżne uroczystości np dzień mamy bal przebierańców itp...6.Pani dyrektor jest lekarzem/to się przydaje w razie czego/ 7.maja bardzo fajny, bezpieczny i kolorowy plac zabaw i dużo przebywają na świeżym powietrzu. Latem praktycznie cały czas/mieszkam na przeciwko więc widzę/. Njlepiej sama sie przekonaj. Ja w pierwsze dni przychodziłam razem z nim/nie miałam odczucia że komuś przeszkadzam, a wręcz przeciwnie, Panie same chhciały sie jak najwięcej o nim dowiedzieć/. Potem przez 3 m-ce chodził np na dwie godziny i dop po wakacjach ruszył na cały etat.Sama się przekonaj.Ja gorąco polecam. Niestety przedszkole nie jest już takie super. Odpowiedz Link Zgłoś