Dodaj do ulubionych

Dzisiaj debiutujemy

02.01.06, 06:16
włąśnie dopijam poranną kawkę i zaraz się zbieramy. Dzisiaj nasz pierwszy
raz smile
Trzymajcie kciuki.
Pozdrawiam
Kasia
Obserwuj wątek
    • sweet.joan Re: Dzisiaj debiutujemy 02.01.06, 14:07
      I jak poszło?
      • kasik_77 Re: Dzisiaj debiutujemy 13.01.06, 21:58
        teraz mam mało czasu, więc zaniedbałam czytanie forum. ALe super. Teraz po
        dwóch tygodniach mogę napisać odczucia. Mała już polubiła opiekunki, a one ją.
        Dostaje jeść to co jej przyniosę. Ma zawsze sucho i często ją przebierają
        (zawsze dużo jej się ulewa). Acha i odbieram ją o różnych porach, ale do tej
        pory nie zdarzyło mi się zobaczyć jej płaczącej.
        Jest super. Tylko dlaczego inni mnie tak potępiaja za dziecko w żłobku????? Nie
        mają swoich problemów???? Z tym mi jest ciężko, a może raczej nie ciężko tylko
        mnie to wkurza, że ktoś się wtrąca w nieswoje sprawy.
        A w pracy dla świętego spokoju nie powiedziałam, że mała chodzi do żłobka.
        Pozdr.
        K.
        • azja.david Re: Dzisiaj debiutujemy 15.01.06, 00:13
          a w jakim wieku jest twoje dziecko i ile czasu tam spedza?
          • kasik_77 Re: Dzisiaj debiutujemy 15.01.06, 20:49
            CZeść
            Mała ma teraz 5 miesięcy i zostaje na 7 godzin - czyli tyle, ile spędzam w
            pracy.
            Pozdr.
            K.
            • kasik_77 Re: .... i ciekawy przypadek teściowej/babci :D 29.01.06, 20:42
              Miesiąc minął - już zaczynam sama pocieszać inne mamy. SZkoda, że dla 'innych'
              jestem wyrodną mamą smile Już teraz rozumiem "mamy butelkowe" o co im chodziło wink
              Tylko skąd tyle nietolerancji w narodzie i po co wszyscy wsadzają nos w
              nieswoje sprawy?
              Ale cieszę się, że chodzi do żłobka smile))
              moja mała w tym tygodniu siedziała 2 razy po trzy godziny w domu z teściową.
              Efektów nawet szkoda komentować. Najlepsze z tego jest , że w czwartek
              wygotowała dziecku grającą zabawkę !!!! Bo podobno nasz pies ją polizał.
              Chciała podobno dobrze.
              Ja od razu wiedziałam co się stało. Mój mąż stwierdził, że traktuję jego matkę
              jak wariatkę i że to niemożliwe, żeby coś takiego zrobiła. Wczoraz zadzwonił do
              niej i przeżył szok smile))
              I ja miałabym z taką babcią zostawiać dziecko smile Strach wink
              Acha w zasadzie nic by się nie stało, poza tym że to ulubiona pozytywna mojej
              córci, gdyby moja teściowa przeprosiła męża w czasie rozmowy za to. Ale nie,
              ona na niego naskoczyła, że się program w pozytywce zaciął smile))) i żebyśmy sami
              sobie odkupili zabawkę, bo przecież są tanie (a to pozytywka fischer price big_grin )
              I dlatego moje dziecko jest duuuuuuuuużo bezpieczniejsze z ciociami w żłobku
              niż z babcią smile Bo babci różne dziwne rzeczy do głowy przychodzą.
              Pozdrawiam
              KAsia
    • kidimim Re: Dzisiaj debiutujemy 17.01.06, 20:53
      Cześć Kasiu!!! Cieszę się, że wszystko dobrze się układa. Napisałam list do
      Ciebie (właściwie odpisałam) i przepraszam, że tak późno. Pozdrawiam Was
      gorąco!!!
      • renka14 Re: Dzisiaj debiutujemy 18.01.06, 14:16
        żłobek jak i inne formy opieki mają swoje dobre i złe strony, a pracować pewnie
        musisz, więc po prostu się nie przejmuj tym potępianiem, oczywiście
        najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe, ale nawet dzieci przy mamach chorują
        (moja najlepszy przykład - w grudniu zapalenie płuc i zapalenie krtani, a przy
        mnie jest cały czas), moja starsza córeczka od 6 miesiąca życia chodziła do
        żłobka, wprawdzie tylko dwa razy w tygodniu, ale zawsze, w porównaniu do
        rówieśników okaz zdrowia, pani doktor potrzebuje długo kartę przerzucać, żeby
        sprawdzić jaki miała ostatnio antybiotyk, tą młodszą też przymierzam do żłobka,
        więc pisz na priv jak chcesz pogadać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka