kasik_77 02.01.06, 06:16 włąśnie dopijam poranną kawkę i zaraz się zbieramy. Dzisiaj nasz pierwszy raz Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasik_77 Re: Dzisiaj debiutujemy 13.01.06, 21:58 teraz mam mało czasu, więc zaniedbałam czytanie forum. ALe super. Teraz po dwóch tygodniach mogę napisać odczucia. Mała już polubiła opiekunki, a one ją. Dostaje jeść to co jej przyniosę. Ma zawsze sucho i często ją przebierają (zawsze dużo jej się ulewa). Acha i odbieram ją o różnych porach, ale do tej pory nie zdarzyło mi się zobaczyć jej płaczącej. Jest super. Tylko dlaczego inni mnie tak potępiaja za dziecko w żłobku????? Nie mają swoich problemów???? Z tym mi jest ciężko, a może raczej nie ciężko tylko mnie to wkurza, że ktoś się wtrąca w nieswoje sprawy. A w pracy dla świętego spokoju nie powiedziałam, że mała chodzi do żłobka. Pozdr. K. Odpowiedz Link Zgłoś
azja.david Re: Dzisiaj debiutujemy 15.01.06, 00:13 a w jakim wieku jest twoje dziecko i ile czasu tam spedza? Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_77 Re: Dzisiaj debiutujemy 15.01.06, 20:49 CZeść Mała ma teraz 5 miesięcy i zostaje na 7 godzin - czyli tyle, ile spędzam w pracy. Pozdr. K. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_77 Re: .... i ciekawy przypadek teściowej/babci :D 29.01.06, 20:42 Miesiąc minął - już zaczynam sama pocieszać inne mamy. SZkoda, że dla 'innych' jestem wyrodną mamą Już teraz rozumiem "mamy butelkowe" o co im chodziło Tylko skąd tyle nietolerancji w narodzie i po co wszyscy wsadzają nos w nieswoje sprawy? Ale cieszę się, że chodzi do żłobka )) moja mała w tym tygodniu siedziała 2 razy po trzy godziny w domu z teściową. Efektów nawet szkoda komentować. Najlepsze z tego jest , że w czwartek wygotowała dziecku grającą zabawkę !!!! Bo podobno nasz pies ją polizał. Chciała podobno dobrze. Ja od razu wiedziałam co się stało. Mój mąż stwierdził, że traktuję jego matkę jak wariatkę i że to niemożliwe, żeby coś takiego zrobiła. Wczoraz zadzwonił do niej i przeżył szok )) I ja miałabym z taką babcią zostawiać dziecko Strach Acha w zasadzie nic by się nie stało, poza tym że to ulubiona pozytywna mojej córci, gdyby moja teściowa przeprosiła męża w czasie rozmowy za to. Ale nie, ona na niego naskoczyła, że się program w pozytywce zaciął ))) i żebyśmy sami sobie odkupili zabawkę, bo przecież są tanie (a to pozytywka fischer price ) I dlatego moje dziecko jest duuuuuuuuużo bezpieczniejsze z ciociami w żłobku niż z babcią Bo babci różne dziwne rzeczy do głowy przychodzą. Pozdrawiam KAsia Odpowiedz Link Zgłoś
kidimim Re: Dzisiaj debiutujemy 17.01.06, 20:53 Cześć Kasiu!!! Cieszę się, że wszystko dobrze się układa. Napisałam list do Ciebie (właściwie odpisałam) i przepraszam, że tak późno. Pozdrawiam Was gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: Dzisiaj debiutujemy 18.01.06, 14:16 żłobek jak i inne formy opieki mają swoje dobre i złe strony, a pracować pewnie musisz, więc po prostu się nie przejmuj tym potępianiem, oczywiście najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe, ale nawet dzieci przy mamach chorują (moja najlepszy przykład - w grudniu zapalenie płuc i zapalenie krtani, a przy mnie jest cały czas), moja starsza córeczka od 6 miesiąca życia chodziła do żłobka, wprawdzie tylko dwa razy w tygodniu, ale zawsze, w porównaniu do rówieśników okaz zdrowia, pani doktor potrzebuje długo kartę przerzucać, żeby sprawdzić jaki miała ostatnio antybiotyk, tą młodszą też przymierzam do żłobka, więc pisz na priv jak chcesz pogadać Odpowiedz Link Zgłoś