Dodaj do ulubionych

A jaki żłobek polecacie w Krakowie?

27.11.03, 19:01

--Do których żlobków chodzą Wasze maluszki w Krakowie?
Mam 20-to miesięcznego synka i zastanawiam się nad posłaniem go do żłobka ,
nie wiem jednak nic ta ich temat. Chodzi mi najchętniej o placowki z Nowej
Huty.
Z których żłobków jesteście zadowoleni a które odradzacie i dlaczego?

Agnieszka
Obserwuj wątek
    • jaga2003 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 02.12.03, 08:27
      Cześc,
      co prawda nie mam jeszcze własnych doświadczeń (rodzę w lutym smile) ale moja
      koleżanka posyła córeczkę do żłobka nr 6 na os. Piastów (tel: 6485571). I jest
      bardzo zadowolona. Mała chodzi już tam prawie rok, chorowała tylko raz i widać,
      że lubi żłobek. Panie dzwonią, jak tylko dziecko im się wyda podejrzane,
      przynosi się swoje pampersy - i ewentualnie jedzenie, jeżeli dziecko ma dietę.
      Koleżanka mówi, że odbiera Anię pachnącą - czyli opowieści o obsikanych
      dzieciach przywiązanych do kojców to już przeszłość - i roześmianą. Grupy są
      małe, a 6 miesięczna Ania była najmłodsza, więc oczko w głowie wszystkich
      pań smile) Też tam chciałabym oddać małego - oczywiście najpierw zrobię obchód
      kilku żlobków - bo to blisko mojej pracy no i polecane. Napisz proszę, jeżeli
      dowiesz się o jeszcze innych fajnych żłobkach w Krakowie.
      pozdrawiam,jaga
    • milena1 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 01.01.04, 17:20
      Gorąco polecam żłobek przy ul.Piastowskiej, w akademiku Piast.
      Polecam ze względu na wspaniałe panie i bardzo zyczliwą, życiową panią
      kierownik, którą serdecznie pozdrawiam. Posyłałam tam dwójkę moich dzieci i za
      każym razem takie same odczucia. jedyna wada: brak ogródka, dzieci nie wychodzą
      na dwór, ale od strony opieki mogę za ten żłobek ręczyć.
    • eljani Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 01.02.04, 10:21
      podciągam watek smile

Tez szukam żłobka, ale w okolicy Krowodrzy.
      • ajko Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 22.02.04, 14:10
        Hej!Mała od września idzie do żłobka na os.Kazimierzowskim.Podobno
        rewelacja.Miała pójść wcześniej ,ale teraz ma opiekunkę.Byłam tam kiedyś i
        wygląda spoko.Opiekunki i p.kierownik wydaja sie być ok.Koleżanka twierdzi ,ze
        jej dzieci nauczyły się tam b. dużo,wracały szczęśliwe,w soboty i w niedziele
        płakały z żalu,że nie idą.Panie b.dbały o dzieci,córeczka wracała zawsze z nową
        fryzurą i nową piosenką na ustach .Acha,podobno wogóle nie chorowały.Znajomi
        męża wożą tam synka,aż z Kazimierza.Pozdrawiam.Kaśka
      • ami2003 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 21.01.05, 17:36
        CZY ZNALAZŁAŻ JAKIŚ DOBRY ŻŁOBEK NA KROWODRZA? TEŻ POSZUKUJĘ I BARDZO PROSZĘ O
        PORADĘ.
    • atatar Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 06.02.04, 21:29
      Czy któraś z Was oddawala dziecko do żlobka Na Kozłówku lub na Kurdwanowie ???
      • wolanka Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 22.02.04, 21:41
        Mój starszy syn chodził przez 2 lata do żłobka w Kurdwanowie i byłam bardzo
        zadowolona a od 1 kwietnia idzie do tego przedszkola drugi syn 20 miesięczny
        Kubuś . Skrycie liczę , że nie będzie problemów z adaptacją bo w resztę wierzę
        i polecam.
      • przeciwcialo Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 14.04.04, 07:53
        Polecam Kozłówek. Moja córka tam chodziła od 5-tego miesiąca życia.
        Bardzo dobry jest też na kurdwanowie - a ten polecam z powodów osobistych.
    • wolanka Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 22.02.04, 21:44
      korekta -Kubuś idzie do żłobka oczywiście
    • beffanka Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 16.03.04, 11:32
      Przeczytałam wszystkie listy i same superlatywy!! Moja dziewczynka zaliczyła 2
      żłobki, jeden taki sobie a drugi "zajebisty" (jesli mozna tak powiedzieć). Ten
      pierwszy na Prokocimiu ul. Kurczaba. Ciocie miłe, ale się nie wysilały, sztywna
      reguła i tyle. Dziecko, owszem zawsze było czyste i pachnące, ale: kiedy miała
      1,5 roku nadal trzymały ją w 1 grupie z 3 miesięcznymi dzieciaczkami, potem
      około 2 lat nadal tam tkwiła (podobno przenoszą we wrzesniu) ale 1 grupa nie
      wychodzi do ogrodu i nie zabaw dydaktycznych (jak rytmika) a propos: w tym
      żłobku w ogóle nie ma rytmiki; biedactwo , całymi dniami tkwiła tam w tym upale
      w maju i czerwcu, potem na sierpień przeniosłam ją na zasadzie dyżurów żłobka
      na Kozłówek na Okólną i tu otwarto mi oczy. Panie były zbulwersowane, że taka
      duża dziewczynka jest w 1 grupie, że przeciez powinno się dziecku stawiać
      większe wymogi. Od razu dały ją do 2 grupy, chodziła na spacery i uwielbiała
      tam przebywać. Potem od września ją tam zostawiłam. Kiedyś spotkałam mame
      jednej dziewczynki, która zostawiła swoje dziecko na Prokocimiu. Powiedziała
      mi, że mała dalej dały na 1 grupę (a była około 8 miesięcy młodsza od mojej) i
      musiała kupić całą wyprawkę!!! ponieważ na własną prośbę poprosiła o
      przeniesienie do 2 grupy. Kupiła, bloki, kredki, plasteline itp., oraz
      domestos!!!! My na Kozłówku nie kupowałyśmy nic!!! a do tego dziecko ciągle coś
      dostawało, soczek czy czekoladkę. Ciocie sa tam przemiłe, młodziutkie i z
      secem. Pani kierownik też wspaniała kobieta, z powołania. Chodze do niej z
      problemami, typu sikanie w nocy itp. Maja rytmikę, przyjęcia, zabawy, malują,
      śpiewają i uczą się wierszyków, a wszystko widziałam, bo ciocie nagrały mi na
      kamere te zajęcia. Latem chodzą do ogródka i mają tez teatrzyki!!! Bardzo
      polecam żłobek na Okólnej, jest tam dużo dzieci, grupy są liczne, ale to
      dlatego ,że jest zajebisty!!!
    • asiap77 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 01.04.04, 08:04

• asiap77 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 03.04.04, 13:51

• celt Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 08.04.04, 23:29
      A czy znacie moze jakiś złobek w okolicach Rynku Dębnickiego, ew Błoni?
      Ile miesięcy powinno mieć dzieko aby sprawdzić się w przedszkolu?
      • 26magda3 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 16.04.04, 17:14
        Polecam żłobek przy ulicy świtezianki. Bardzo miłe panie, w większości młode.
        Dzieci mogą nosić ze sobą swoje ulubione zabawki, przytulanki, podusie, kocyki,
        smoczki, butelki czy inne dziwne rzeczy (chociaż oficjalny regulamin tego
        zabrania). Raz w miesiącu w żłobku odbywają się przedstawienia teatrale. Jeżeli
        pogoda dopisuje dzieci wychodzą na spacery. Jestem bardzo zadowolona!!!!!!
        • sylwia7958 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 24.04.04, 13:59
          Czesc!!!
          A czy ktos zna jakis dobry zlobek w okolicy Zabinca???
          Sylwia
          • ptaszyl Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 25.04.04, 10:27
            Cześć, Sylwia, też mieszkam w tej okolicy. Próbowałam na innym miejscu już coś
            ustalać- wklejam Ci link.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=646&w=11954283&a=12173379
            Daj znać, jeśli coś Ci się uda ustalić.
            A od kiedy posyłasz swoje dziecko do żłobka?

pozdr
            Joa

• justa75 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 05.05.04, 08:41
              hej
              a ja jestem zmuszona zdementowac wszystko to co ptaszyl napisala o zlobku przy
              Opolskiej. Nie zgadzam sie z prawie kazdym zdaniem!
              Po pierwsze jest to zlobek rzeczywiscie polozony na osiedlu w zwiazku z czym
              trudno tam o piekny, zielony ogrod z mnostwem zieleni kazdego rodzaju.... ale
              od zajezdni (na ktorej rzadko kiedy stoi jakikolwiek autobus...) odgrodzony
              jest krzakami i drzewami, w lecie wcale nie jest jak na patelni bo sa tam
              drzewa! A poza tym dzieci czesto bawia sie poprostu pod blokami,na zielencach
              wiec nie przesadzajamy z ta zacisznoscia - bo bysmy codziennie musialy jezdzic
              do puszczy niepolomickiej chyba... Na podworku sa chyba ze 3 piaskownice,
              hustawki, domki plastikowe - wszystko na miare bienego, dotowanego przez gmine
              zlobka za ktory place TYLKO 170 zl!!!!!!!!!!!! z pelnym wyzywieniem...
              Oczywiscie nieprawda jest ze dzieci wychodza od sierpnia, wczoraj jak sie nie
              myle byl 4 maja a moi chlopcy juz baraszkowali po polku! W lipcu trudno byloby
              im wychodzic na spacery z ciociami bo zlobek ma wakacje ! Najmlodsza grupa nie
              wychodzi wogole - ale trudno byloby ubrac kilkanascioro dzieciakow,
              raczkujacych...kiedy jedno spi o 10 inne o 12 godzinie...
              Sale nie sa malutkie i nie ma tam dwudziestu dzieci a juz napewno nie w
              najmlodszej grupie! Do konca kwietnia (przez caly rok) chodzili tam moi
              chlopcy - max bylo 17 dzieci - w tym rzadko bywa ze wszystkie chodzily, ale
              bynamniej nie z powodu choroby - jestem tam codziennie i widze ze dzieci chodza
              regularnie do zlobka a nie choruja. Moi tez ostatnio (wlasciwie tylko jeden z
              moich chlopcow) chorowal chyba kilka mies temu.......odpukac. Cioc jest 4 plus
              Panie dochodzace na karmienie, usypianie - kierowniczka czy inna pani. A w
              sumie jak sie ma wiecej niz jedno dziecko opieka rozklada sie tak jak w
              zlobku!!! Ja cos o tym wiem bo sama zajmuje sie blizniakami - ktore do
              najspokojniejszych dzieciakow nie naleza i jak twierdza ciocie sa "najzywszymi
              dziecmi w zlobku"...Wiec wiem cos o opiece nad wiecej niz jednym dzieckiem w
              jednym wieku...I skoro ja zielona w wyhowaniu mama potrafie dac rade dwojce
              dzieci to mysle ze panie wykwalifikowane spokojbie poradza sobie z 3 czy 4
              dzieci. Wracajac do tematu sal uwazam ze sa odpwiednie, oddzielne na spanie,a
              do jedzenia - w starszych grupach.
              Ciocie sa przekochane - te z najmlodszej grupy znam najlepiej - nic dodac nic
              ujac, zajmuja sie dziecmi z powolania! i ze kochaja ta prace....
              Nie wiem dlaczego takie wrazenie na Tobie zrobil ten zlobek - do niego chodzi
              polowa dzieci moich znajomych, wszyscy sa naprawde zadowoleni, i nie
              odprowadzaja tam dzieci dlatego ze ni stac ich na opiekunke - poprostu uwazaja
              ze tak jest lepiej. No nic, jak ktos szuka gruszek na wierzbie to
              powodzenia...wink)) Lepiej dla nas bo rzeczywiscie dzieci bedzie w grupach
              mniej...heh
              • ptaszyl Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 05.05.04, 12:01
                Jedna z nas zaczyna poszukiwania i prosi, aby podzielić się wrażeniami- to też
                czynię, bez pretensji, aby moje zdanie było uważane za rozstrzygające, wyraźnie
                to chyba napisałam- moje pierwsze, subiektywne wrażenia.
                Pojechałam na Opolską właśnie dlatego, że ktoś polecał ten żłobek (to też
                wyraźnie zaznaczyłam). Nie spodobało mi się i kropka. A kto chce, ten sam
                sprawdzi i wyrobi sobie własną opinię.
                W innym żłobku znalazłam nie gruszki na wierzbie, ale żłobek, w którym w
                najmłodszej grupie jest 12 dzieci (a przecież nigdy nie są obecne wszystkie),
                duży zielony ogródek z dala od ruchliwych ulic, malcy są wyprowadzani na polko
                od połowy maja, jak tylko jest ciepło (akurat na tym zależało mi bardzo, bo
                mały dotąd całe dnie spędzał na polu) i to też za całe 170 z wyżywieniem.
                Przyznam, że nie rozumiem napastliwego tonu Twojej wypowiedzi. Kto Ci broni
                mieć własne zdanie? Sądzę, że im więcej opinii tym lepiej dla kogoś kto szuka.
                I tak traktuję to forum- jako miejsce wymiany poglądów, a nie napaści.
                pozdr
                Joa
                • justa75 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 05.05.04, 13:42
                  owszem forum wlasnie po to istnieje - zeby wymieniac uwagi ale tez znam sprawe
                  z autopsji i uwazam ze wymieniac uwagi, informacje nie znaczy wyolbrzymiac! Bo
                  to co pisalas to wybacz ale wogole nie ma miejsca w rzeczywistosci - stad moze
                  taki ton mojej wypowiedzi w obronie tegoz zlobka. Przykro czytac gdy ktos
                  pisze, moim zdaniem, nieprawde. Chociazby kwestia wychodzenia na pole, wczoraj
                  dzieciaki juz szalaly na swiezym powietrzu....(o ile takie jeszcze istnieje
                  gdziekolwiek..)
                  12 dzieciakow? moze jednak to nie najlepszy zlobek skoro tak malo ich tam
                  jest....
                  cena w krakowie wszedzie bedzie taka sama - ta sama gmina w koncu...
                  I jeszcze jedno - nie napadlam na Ciebie, tylko wymienilam swoje uwagi na temat
                  Twojego postu...Tez nie zalezy mi na tym zeby na kogokolwiek napadac -
                  wyrazilam swoje zdanie na temat tegoz zlobka, ktory uwazam za calkiem dobry...
                  i uwazam ze to co Ty pisalas bylo MOCNO przeciagniete na negatywna strone!
                  • ptaszyl Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 05.05.04, 15:28
                    Żeby już wszystko wyjaśnić do końca: O tym, że dzieciaki nie wychodzą na dwór,
                    jak pisałam, powiedziała nam pani kierownik.
                    Żłobek, do którego teraz chodzi Krzyś, po prostu jest przygotowany na maksimum
                    (o ile dokładnie pamiętam liczbę) 40 dzieci, więc nie ma to nic wspólnego z
                    tzw. popytem.
                    Rozmawiałam z mamami, które nawet wypisały stamtąd dzieci (zdarza się jednak z
                    powodu chorób), nawet rezygnując bardzo chwaliły opiekę.
                    Śądzę, że i tak najlepszy żłobek jest tam, gdzie dobrze dzieje sie naszemu
                    dziecku. Nie ma się co specjalnie licytować.
                    I tak mój mały po 3 dniach ciągle ryczy wniebogłosy, niczego do ust nie weźmie,
                    totalny strajk głodowy no i w ogóle mnóstwo "atrakcji". Obawiam się jednak, że
                    neguje żłobek jako ideę, a póki co dokładnie obojętne jest mu który
                    konkretnie "przejaw" tej idei mu serwuję... sad...
          • rainka73 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 16.06.04, 11:08
            masz żłobek na ulicy Lekarskiej, bardzo dobry. chodziły tam bratanek i
            bratanica męża i była bardzo zadowolonasmile
    • jaga2003 zweryfikowalam i wypadło tak sobie... 06.05.04, 21:48
      Cześc,
      odwiedziałam właśnie żlobek, o którym pisałam na górze wątku - na os. Piastów.
      I nie spodobało mi się - wszystko stare i błagające o remont, panie takie
      sobie... Cóż, oddanie Franka w obce ręce to dla mnie bardzo bolesne przeżycie,
      więc pewnie żadek złobek mi się nie spodobasad( Będę jeszcze kilka zwiedzać,
      więc chętnie podzielę się wrażeniami.
      Mam pytanie do ASIP77 - czy dalej jesteś zadowolona ze żłobka na os. Zielonym?
      Ja właśnie szukam czegos w Hucie - może jeszce inne mamy coś o nich wiedzą?
      Dzięki z góry i pozdrawiam,
      jaga
    • asiap77 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 07.05.04, 07:57
    • p_swiat Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 12.05.04, 17:09
      Ja dziś dzwoniłam na oś. Kazimierzowskie do żłobka. Pani bardzo miła wszystko
      mi wyjasniła i zaprosiła z córeczką na oglądanie. Niestety jestem zmuszona ja
      posłać z wielkim bólem serca, ale również nic na siłę najpierw zaprowadzę ja na
      próbę myślę, ze w piątek wiec wtedy napisze coś wiecej o tym żłobku - jestem
      osoba wymagającą aczkolwiek bez przesady, ale opisze emamom moje spostrzezenia.
      Pozdrawiam
      • ter35 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 13.05.04, 13:08
        Witam! jestem bardzo ciekawa Twojej opini ponieważ zamierzam przenieść do tego
        żłobka mojego 17-mies synka.Do tej pory chodził do żłobka na os. Zielonym ale
        jest tam w pierwszej grupie i Pani Kierowniczka zadecydowała że do drugiej
        grupy nadaje sie dopiero od września. Przenosze go poniewaz w tej pierwzsej
        grupie dzieci wogole nie przebywają na polku a przeciez bedzie coraz wiecej
        cieplych dni i szkoda by bylo zeby dziecko przebywalo caly czas w zamknietym
        pomieszczeniu .Poza tym bardzo czesto choruje , ma nawracające zapalenia dróg
        oddechowych.Panie opiekujące sie dziecmi są bardzo sympatyczne i gdyby tylko
        byla mozliwosc przebywania na polku nie przenosiłabym dziecka. Pozdrawiam i
        czekam na wrazenia ze żłobka na os. Kazimierzowskim
        • asiap77 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 14.05.04, 10:06

• ter35 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 14.05.04, 11:47
            Witam! Twoja pociecha napewno bedzie chodziła do drugiej grupy.Nie moge Ci nic
            napisac na temat tej grupy poniewaz moj chodzi do pierwszej jest na pierwszym
            pietrze a druga grupa na parterze . Panie z pierw szej grupy są bardzo miłe i
            moje dziecko praktycznie przy wyjsciu wraca się na sale smile))Rano przed
            wyjsciem podaje małemu mleko z kaszką i na drogę wafelek , o ósmej jest
            śniadanie. Panie pytają czy dziecko rano jadło.Przy odbieraniu opiekunki
            informuja czy bylo wszystko w porządku ile dziecko spało i oczywiscie w
            przypadku przyplątania sie choróbska mam natychmiast telefon do pracy . Nie
            wiem jeszcze jakich informacji oczekujesz ,jesli je sprecyzujesz odpowiem w
            miare możliwości . Pozdrawiam
        • p_swiat Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 27.05.04, 13:12
          niestety moja Zuzka się lekko rozchorowała więc narazie nici z żłobka, lae mam
          skromna nadzieje , że po 1 czerwca idziemy na 100% - jak mnie Pani informowała
          była by w 2 grupie
    • asiap77 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 14.05.04, 12:35

• asiap77 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 30.05.04, 13:46

• ter35 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 31.05.04, 12:31
          Witam1 Nie odpisywałam poniewaz moje małe znowu było chore( Nie chce Cie
          zniechęcac ale moje dziecko praktycznie nigdy nie przeszło całego miesiąca do
          żłobka własnie z powodu tak częstych infekcji . Zaczynało sie niewinnie od
          kataru a po jakims czasie pomimo podawania witaminy c , zyrtecu, esberitoxu
          rozwijalo sie zapalenie oskrzeli.W kwietniu mial prawie zapalenie płuc i
          wylądowaliśmy w szpitalu. Po wyleczeniu Pani Doktor dala zdolnosc do zlobka
          przechodzil 4 dni dostał zapalenie ucha byl wtedy na biseptolu Zlobkowa przerwa
          trwala 2 tygodnie zeby doszedl do siebie , po niespelna tygodniu w zlobku znowu
          początek zapalenia oskrzeli i znowu opieka.Dziś poszedł pierwzsy dzien do
          żłobka na osiedle Kazimierzowskie jesli przechodzi caly miesiąc to bedzie
          prawie cud.Jutro napisze Ci jesli chcesz czy wyszedl zadowolony Pozdrawiam
          • ajko do ter 35 31.05.04, 18:25
            Proszę napisz coś o tym żłobku na Kazimierzowskim,bo od września chcę posłać
            małą i chętnie dowiem się czegoś od kolejnej mamy.Pozdrawiam,Kaśka.
            • ter35 Re: do ajko 02.06.04, 10:47
              witam! Jeszcze nic nie mogę Ci napisać ponieważ moje małe poszło tam dziś
              dopiero trzeci dzien. Jak do tej pory przy wejściu bardzo płacze .Wczoraj Pani
              poinformowała mnie że ładnie zjadł na śniadanie kromki i obiadek też mu
              smakował. Z okazji Dnia Dziecka dostał przy wyjściu czekolade i balona który
              przywiązaliśmy do wózka.W poniedziałek przy odbiorze prawie wpadł mi w ramiona
              bylam dla niego jak wybawieniewink Wczoraj już kręcił sie koło Pani i i nie
              spotkałam się aż z takim entuzjazmem na widok mojej osobysmileJestem dobrej myśli
              w koncu dla takiego maluszka musi minąć troszkę czasu żeby się poczuł
              bezpiecznie i zaaklimatyzował w nowym dla niego środowisku.Jeśli się nie
              pochoruje przez cały czerwiec to myśle ze bedzie chodził do tego
              żłobeczka.Pozdrawiam
              • ajko Re: do ajko 02.06.04, 18:38
                Dzięki,mam nadzieję,że moja też będzie taka dzielnasmile
    • martamaria10 Re: A jaki żłobek polecacie w Krakowie? 26.08.04, 11:30
      Do mam, które zaprowadzały swoje pociechy do żłobka na Okólną. Mam pytanie, czy
      wasze dzieci często chorują? Czy opiekunki pozwalają przyprowadzać dziecko z
      katarem lub kaszlem?
      Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka