Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie?

31.08.10, 14:42
    pytanie jak w temacie - czy całkowicie płaskie buty mogą być eleganckie? czy
    są płaskie buty, które będą pasować do eleganckiego stroju? czy kobieta ubrana
    naprawdę elegancko = kobieta w butach na szpilkach? skąd pytanie - nie lubię
    obcasów, nie chcę i nie potrafię ich nosić, jestem i tak wysoka. na co dzień
    nie muszę się ubierać jakoś wyjątkowo elegancko, ale zdarzają się okazje
    wymagające stroju bardziej oficjalnego. na początku przyszłego roku biorę ślub
    (cywilny) - wiadomo, chciałabym wyglądać jak najlepiej. Sukienki jeszcze nie
    wybrałam, ale będzie to midi raczej niż maksi.. czy do eleganckiej sukienki
    mogę nałożyć płaskie buty? jeśli tak, to jakiego rodzaju? co sądzicie?
    Obserwuj wątek
      • lisy Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 31.08.10, 18:40
        Hej. Gogle mówią tak:

www.polkadotbride.com/wp/wp-content/uploads/2010/02/yolanda-and-ben006.jpg

albo tak:

3.bp.blogspot.com/_KiJecrO0h3M/SwDPTV13yDI/AAAAAAAAB5E/bXMMkYuSbpo/s1600/Ras+Dress+Flat+with+Bow.jpg

Można też iść w tematy sandały i suknia na jedno ramię, taka
        inspirowana orientem.

Tak naprawdę to nie tyle chodzi tu o buty, ale o dobranie do nich
        sukni, to musi się idealnie zgrać. Jeśli nie lubisz i nie nosisz
        wysokich obcasów i nie chcesz spróbować, trzymaj się swojego zdania
        i idź w płaskich butach to Twój dzień :)

• nothing.at.all Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 01.09.10, 08:24
          Te morskie są suuuper. Skąd one?

A co do pytania autorki. Tak, eleganckie buty mogą być płaskie. I
          nie wierz w te zasady, że tylko szpilki będa eleganckie.
          • lemon55 morskie 01.09.10, 12:51
            Morskie buty są firmy Ras, ale na Amazonie nie ma już tego koloru:
            www.amazon.com/gp/product/B0015TCMNI?ie=UTF8&tag=deefostente02-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B0015TCMNI
            • lisy Re: morskie 01.09.10, 13:33
              .. no właśnie. Dzięki za wyręczenie :) piękna prosta suknia do tego
              i będzie cud miód.
              • nioma Re: morskie 01.09.10, 14:37
                Ostatnio na oficjalnych spotkaniach Carla Bruni wystepuje w
                plaskich butach (podejrzewam, ze ze wzgledu na niski wzrost meza) i
                wyglada bardzo elegancko.
                • nioma Re: morskie 01.09.10, 14:39
                  www.telegraph.co.uk/news/uknews/1582993/Carla-Bruni-is-diplomatic-with-the-stamp-of-Dior.html
                  • nioma Re: morskie 01.09.10, 14:40

forgetmenotholidayhere.blogspot.com/2009/04/carla-brunis-style-for-all-of-us.html
                • xyxzza Re: morskie 01.09.10, 15:01
                  :) :) no mój przyszły też za wysoki nie jest, choć nie z tego powodu wolę "na
                  płasko". :) :) :D co prawda zadałam pytanie dosyć szczegółowe, ale chodziło mi
                  bardziej o generalną zasadę - czy "elegancko" to musi być na obcasach. i czy
                  znacie przykłady butów bez obcasa, o których z przekonaniem możecie powiedzieć,
                  że są eleganckie.. nie tyle ładne, co właśnie eleganckie, bo ładnych jest sporo,
                  wiem. dzięki za wszystkie odpowiedzi.
                  • nothing.at.all Re: morskie 01.09.10, 15:15
                    Zatem odpowiedź masz. Eleganckie buty nie muszą być na szpilce:).

A swoją drogą C. Bruni naprawdę czasami ma świetne płaskie butki.
                    Ehh... ale pewnie na nie mnie nie stać;).
      • halinka_z_okienka Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 01.09.10, 18:32
        oczywiście, że buty na płaskim obcasie mogą być eleganckie, moja praca wymaga
        eleganckiego stroju, ale chodzenie codziennie w butach na wysokim obcasie
        skończyłoby się dla mnie tragedią, dlatego jestem jak najbardziej za dla butów
        na płaskim, co najwyżej na niskim obcasie,np. tzw. kaczuszki ;)
        Pomimo, że szpilki wiodą prym, to ostatnio w modzie widać zwrot ku
        wygodniejszemu obuwiu, nie rezygnując z elegancji :)

lula.pl/lula/1,94040,7061247,Szpilki_odchodza_w_zapomnienie_.html
      • szarrak Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 01.09.10, 19:24
        pewnie! ja na swojej studniówce byłam w płaskich butach ;) były zapobiegawczo
        nijakie, ale za to właśnie eleganckie - czarne peep-toe, z lakierowanej skóry, z
        klamerką z przodu - bardzo proste i wygodne, ale też nie kojarzyły się z
        balerinkami, bo miały bardziej "zwartą z wyglądu" budowę (nie umiem tego
        wyjaśnić) i jednak wyraźnie zaznaczony dosłownie 1-centymetrowy, szeroki obcas.
        jako jedyna byłam w płaskich butach, ale przynajmniej nie płakałam po dwóch
        godzinach i nie tańczyłam boso, jak niektóre panienki, które przybyły w
        szpileczkach.
      • dominmar [...] 02.09.10, 13:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • ofelia1982 Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 02.09.10, 21:12
        Carla
        Bruni

Carla
        2

Carla
        3
        • nothing.at.all Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 03.09.10, 08:39
          Świetne naprawdę. Gdzie ona je kupuje:)?
      • pochodnia_nerona Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 03.09.10, 23:30
        Szczerze mówiąc, Carla nie pasuje wizualnie do tego swojego Sarkozy'ego ;-) Ale
        grunt, żeby byli szczęśliwi. Ona raczej nie może włożyć szpilek ;-)
        Mnie się bardzo podobają buty na płaskim obcasie. Sama też takie lubię (nie
        całkiem może płaskie, ale 2-4 cm szeroki obcas jest ok), bo wygodne i nie
        gniotą. Wygoda to podstawa. I może być elegancka.
        • nothing.at.all Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 06.09.10, 08:28
          A dlaczego nie może włożyć szpilek, bo będzie dużo wyższa od Sarkozy'ego? Ja się tam nie
          przejmuję, że jestem wyższa od partnera nawet boso. Grunt to mieć odpowiedni dystans do tego.
      • otterly Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 04.09.10, 12:27
        Powiem szczerze, że ostatnio płaskie buty bardziej mi się podobają niż szpilki.
        To chyba kwestia przesytu, bo przez ostatnie lata królowały niebotyczne obcasy,
        które nie nadają się do codziennego biegania. ładnie wyprofilowane, nie
        wyglądające jak kapcie, skórzane czółenka wyglądają fantastycznie zarówno do
        spódnicy, jak i do spodni. Tym bardziej, że większość pań pomykających po
        nierównych chodnikach w szpilkach nie potrafi się zgrabnie poruszać na wysokich
        obcasach i wygląda po prostu pokracznie. Szpilki miałam na sobie raz w życiu, na
        swoim ślubie (też cywilnym, a sukienkę miałam maksi, na jedno ramie i
        kwiecistą;)). No ale ja na szczęście nie muszę wyglądać "elegancko" i mogę na
        codzień pomykać w Conversach. Alleluja!:)
      • blu88 Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 05.09.10, 17:48
        ja też mam ostatnio odwrót od obcasów, codziennie chodzę w trampkach, zaczęłam
        doceniać wygodę. chciałabym mieć buty na niskim obcasie, albo płaskie, właśnie
        nieco bardziej eleganckie, ale trudno takie znaleźć... bo albo są paskudne, albo
        niewygodne. albo piekielnie drogie :D w każdym razie szukam dalej, może uda się
        znaleźć idealną parę.
        • marinellla Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 05.09.10, 20:16
          Ja na ekstremalnie oficjalnych uroczystościach spotykających młodego człowieka /śluby znajomych, obrona, studniówka/ zawsze byłam w płaskich, straszliwie klasycznych butach, zakryte palce, pięta, czarne, obcasik może 1 cm, skóra dobra gatunkowo, owalne noski...
          Chyba było wystarczająco elegancko. Raczej nie było sexy. Ale to inna kategoria:)
      • adminshoestory Re: czy płaskie buty mogą być naprawdę eleganckie 15.08.18, 14:36
        NIE NIE MOGA.. tak samo jak auto nigdy nie bedzie dobrze wygladalo na stalowych felgach chocby bylo limuzyna za pol miliona... szpilka musi byc.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka