Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kłódka chloe paddington

10.11.10, 12:37
    Zgubiłam kłódkę od torby. Czy wiecie gdzie mogę się udać/napisać po kłódkę zastępczą? Wystarczy napisać przez formularz kontaktowy na stronie chloe? Czy też będę zmuszona udać sie do sklepu stacjonarnego w którym nabyłam torbę /w moim przypadku Londyn/?
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • krapheika Re: kłódka chloe paddington 10.11.10, 13:00
        Serio dalas rade ta klodke zgubic,ona jest tak ciezka i spora,ze ciezko ja przeoczyc:-D nie mam zielonego pojecia,nigdzie nie widzialam klodek zastepczych.Ja zgubilam klucz od klodki,ale juz znalazlam,na szczescie:-) hmm spytaj w sklepie,ktora ma w ofercie te torebki moze cos poradza.
        • airblue Re: kłódka chloe paddington 10.11.10, 14:01
          krapheika napisała:

> Serio dalas rade ta klodke zgubic,ona jest tak ciezka i spora,ze ciezko ja prze
          > oczyc:-D

Ja dam radę zgubić wszystko ;)
          Zdarzyło mi sie już np wyjść z pociągu bez walizki :D
          Jeśli jednak o tę kłódkę chodzi, to chyba nastąpiło podczas bałaganu przeprowadzkowego :/
          hmm...chloe póki co w PL brak...a w Anglii wyląduję dopiero w pażdzierniku
          • krapheika Re: kłódka chloe paddington 10.11.10, 16:11
            Tak mi sie przypomnialo odnosnie latania i tej klodki.Kiedys lecialam do Dortmundu i oczywiscie torebka musi byc przeswietlona,patrze na celnika on oglada na monitorze rentgena moja torebke i oglada i jakis niezdecydowany jest.W koncu sie mnie pyta co to jest, ja na to:klodka od torebki.On na to:az tak kradna w tych Niemczech?:-D

Przeprowadzka wyjasnia wszystko,bo te torebki traca na ciezkosci w momencie gdy klodki brak,dlatego ciezko ja zgubic:-) masz na mysli pazdziernik nastepnego roku?bo juz listopad mamy:-) jak tak to kiepsko to widze,ja tez swojej w Polsc nie kupowalam i nie mam pojecia.
            • airblue Re: kłódka chloe paddington 10.11.10, 20:05
              krapheika napisała:

> Tak mi sie przypomnialo odnosnie latania i tej klodki.Kiedys lecialam do Dortmu
              > ndu i oczywiscie torebka musi byc przeswietlona,patrze na celnika on oglada na
              > monitorze rentgena moja torebke i oglada i jakis niezdecydowany jest.

Czytając Twoją relację byłam pewna, że uznano tę kłódkę jako ewentualne niebezpieczne narzędzie :), bo z racji ciężaru takim być może ;) i zakazano wnieść ją na pokład :D
              Tak październik 2011...+ bilet w jedną stronę... :)
              • krapheika Re: kłódka chloe paddington 10.11.10, 20:51
                Moze i uznal,ale nic nie powiedzial,bo oprocz klodki mialam tez ciezki,wielki brzuch ciazowy,wzial mnie za nieszkodliwa,bo inny celnik musial mi pomagac ubierac i sciagac buty:-P nie bylo zadnego krzesla:-D
                Moze popatrz na alegro,tam maja rozne dziwne rzeczy,moze i klodka sie znajdzie:-)
      • jaleo Re: kłódka chloe paddington 11.11.10, 12:55
        Jesli masz jeszcze paragon, to nie powinno byc problemu - napisz do sklepu, powinni Ci klodke wyslac poczta. Klodka nie powinna tak sobie po prostu "odpasc" od torebki. Wg prawa konsumenckiego w Anglii i Walii akcesoria typu torebki, buty, powinny byc "fit for purpose for a reasonable time", co w przypadku powyzszych zwykle oznacza rok. Ale nawet, jesli ponad rok uplynal od sprzedazy, to porzadna firma i tak powinna Ci pomoc. Paragon tez nie jest konieczny do uznania reklamacji co do jakosci, z tym, ze Ty robisz to na odleglosc, wiec paragon pewnie bedzie potrzebny, bo nie mozesz osobiscie isc do sklepu i im torebki pokazac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka