Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jakie buty do bojówek !?

06.05.04, 10:16
    wkoncu wyszło sFonko !!!!! wiec drogie panie jakie buty do bojówek raczej
    myslę o letnich, wiadziałam w Plazie (krakow) sliczne klapeczki wysoki obcas
    metalowy, spód z drewna super wygodne i pasek szerokości ok 3,5 cm brazowa
    skórka jaka niby zamsz, na nich taka w rogu apikacja militarna sliczne, cena
    chyba niezła, tylkio problem jest taki że buty z jednej pary róznia sie i to
    znaczaco odcieniem "paska" jeden jest jasno brazowy a drugi wpada w zielen
    okropienstwo !!!! wiec ewentualnie dobre rady jakie butki do bojówek (adresy,
    linki, nazwy firm cokolwiek, zależalo by mi jednak przy tym na obcasie
    (trzeba ratowac swoje 164,5 cm wzrostu ) ale koneicznie z zachowaniem
    stylistyki i wyrażnym wskazaniem na styl sportowy !!! cena nie gra roli
    Obserwuj wątek
      • 18lipiec Re: CZUBY !!!! 06.05.04, 11:08
        • blinski Re: CZUBY !!!! 06.05.04, 17:29
          czuby, ta; byle nie za długie i nie sterczące do góry jak ciżemy!! a widziałem
          już takie ostatnio - horror:)
      • Gość: madame Z. Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 21:36
        oj becia becia, niepoprawna jesteś.
        bojowki juz nie kochanie, to juz bylo i oby nie wrocilo.
        tych slicznych klapeczek nie potrafie sobie nawet wyobrazic, a to znaczy, ze
        naprawde sa egzotyczne.
        nie myslalas tak przypadkiem, zeby troche prostoty w ubiorze???
        • kochanica.francuza Re: jakie buty do bojówek !? 06.05.04, 22:23
          Gość portalu: madame Z. napisał(a):

> oj becia becia, niepoprawna jesteś.
          > bojowki juz nie kochanie, to juz bylo i oby nie wrocilo.
          > dlaczego? w innych spodniach wiosną nie chodzę
        • becia_be Re: jakie buty do bojówek !? 06.05.04, 23:40
          Gość portalu: madame Z. napisał(a):

> oj becia becia, niepoprawna jesteś.
          > bojowki juz nie kochanie, to juz bylo i oby nie wrocilo.

niepoprawna jestem byc może, chyba gdzies to juz słyszałam, wiec tak jak juz
          jestem spisana na straty to co tam będę sobie żałować, tak to juz bywa nie
          wyobrażam sobie życia bez bojówek, nie wiem tak mnei jakos wzielo ze bojowki
          chocby byly nie na czasie i wogole nie istanialy w świecie mody to co tam ja
          przezyje mam taki zapas w szafie, rozne kolory, fasony, kroje wszytkie proste
          kalasyczne, bez nadmiaru kieszonek , żadnych wiszących pasków do ziemii, ja z
          nich nie zreygnuje sa wygodne i jeszcze raz wygodne dobrze sie w nich czuje,
          istotny element mojej garderoby, choć nie powiem że wszedzie i zawsze w nich
          maszeruje , jak mam ochote to po prostu je zakładam

> tych slicznych klapeczek nie potrafie sobie nawet wyobrazic, a to znaczy, ze
          > naprawde sa egzotyczne.

opis tych klapeczek jest faktycznie po przeczytaniu dosc chaotyczny, ale to
          wynika z mojego charakteru, ogolnie w zyciu jetsem troche chaotyczna bo
          roztrzepana absolutnie, nie lubie tego słowa, duzo mówie i trudno mi czasem
          wszytkie emocje przelac w treść, ale co tam o emocjach jeżeli mowa o
          jakiś "klapkach" (moich wymarzonych nawet) wiec tak jeszcze raz spróbuję je
          opisać specjanie dla ciebie, moj opis jest może dośc egzotyczny bo klapki chyba
          nie koniecznie, sa bardzo stonowane, obcas ok 6-7 cm metal ciemny braz z
          domieszką złota, główna częśc buta drewno dobrze wyprofilowane taki średnio
          jasny braz (wiem znowu zaczynam czy istnieje taki kolor jak średnio jasny braz
          ale nie da sie tego inaczej opisac!) i do tego wierz bucika w postaci zwyklego
          paska ze skóry brazowej brazowej szerokości 3,5 cm na boku nieduży "emblemat"
          maleńkiej naszywki wojskowej jaki "pagonik" "strzałeczka" wielkości moze 1 cm
          tyle. sa prosciutenkie w swojej budowie naprawde sliczne

> nie myslalas tak przypadkiem, zeby troche prostoty w ubiorze???

a jeżli chodzi o prostote w moim ubiorze to hm, nie mieszam kolorów, ubieram
          sie zawsze w jednej gamie kolorystycznej, nie znosze paskow (choć mam jedne
          czne spodnie w kant z maleńkimi paskami pionowymi ) zadnych kropek ślaczków,
          kwiatków, wzorków, nie lubie łaczyc kolorów typu żóty zilony, czerwony oliwka
          (choc na kims mi sie to bardzo podoba) mam swoej kolory przede wszystkim bez
          (rózne odcienie ekrii, tofii, capuczino) biel i czarny, czasami brąz, błekit
          troche czerwieni, turkus. to wszytko lubie . duża role odgrywaja dodatki:
          torebki i paski, zegarki, portfele, pierśionki, branzolety, buty (nie lubie
          wisiorów, łancuszków i kolczyków) także czasem myśle że nie jestem odważna ale
          pomyśle nad tym jeszcze

w każdym razie goraco pozdrawiam
        • sublustris Re: jakie buty do bojówek !? 10.05.04, 20:12
          cargo? niemodne? he he...
          w Stanach wiekszosc je nosi i nosic bedzie, staly sie ponadczasowe jak
          niebieskie jeanse. owszem, na wieczor z satyny juz nie sa modne ale takie
          zwykle, codzienne jak najbardziej. Patrzac po mlodziezy (i nie tylko)to wrecz
          wyparly jeanse gdyz maja zalety ktorych innym spodniom brak.
      • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 11:28
        jaoś nie mogę skojarzyć bojówek z obcasem,próbuje to sobie wyobrazić i boli
        mnie tylko głowa.Nie myślała koleżanka o jakimś sportowym obuwiu albo o
        japonkach,np.najzwyklejszych marki In Blu?Co prawda co sezon pokazują sie
        jakieś dziwadła w stylu szpilki+spodnie pumpy,ale myślę że dobrze one leżą
        tylko na Keli Minok czy cholera wie jak się to zwie.Pozdrawiam!
        • smellsliketen Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 11:50
          Hmm, bojówki i buty na obcasach?!
          Ja bym się tak nie ubrała, w bojówkach biegam z moim synem na spacery lub na
          wypady do ZOO, parku, ewentualnie na zakupy,
          i jedyne obuwie które mi do tego pasuje to tzw."glany", a latem - sportowe
          sandały.Ale cóż różne są gusta i upodobania.
          Buty na obsasach zakladam do pracy, na oficjalne wyjścia, do kostiumów,
          sukienek, spódniczek lub spodni o klasycznym stroju,
          • Gość: Ania Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.lot.pl 07.05.04, 12:33
            ała.. tylko nie glany, błagam, dziewczyny!
            • justynnka Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 12:41
              jak dla mnie tylko na obcasie. w bojówkach ( moich ukochanych zresztą)i butach
              na płaskim wygląda się ciężkoi tak jakoś....aseksualnie. więc zdecydowanie
              cienki obcasik i długi wąski nosek:) moga być klapeczki z zakrytym przodem na
              wysokiej szpilce( metalowej)-kupiłam takie i jużnie mogę się doczekać kiedy
              przestanie padać:)
              • kochanica.francuza Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 16:57
                justynnka napisała:

> jak dla mnie tylko na obcasie. w bojówkach ( moich ukochanych zresztą)i butach
                > na płaskim wygląda się ciężkoi tak jakoś....aseksualnie.
                Ciężko się wygląda, jak się ciężko chodzi,hehe.
                A dlaczego trzeba nieustająco wyglądać "seksualnie"?
                Ja np. na wykładach wcale nie odczuwam takiej potrzeby.
                • justynnka Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 17:37
                  ja rozumiem potrzebę nie wygładania ,,sexualnie"- na korcie dres i adiki,
                  jasne,ale bawi mnie wygląd dziewczyn ubranych własnie sportowo i unisex ale za
                  to w pełnym makijażu i kilogramie biżuterii. czy to nie pomieszanie pojęć? jak
                  sportowe buty , mini kabaretki i torebka z cekinów:))) a obsasów będę bronić
                  jak lew- narzuca mi to zarówno koniecznośc słuzbowa jak miłośc do
                  superkobiecych butków i ...kilka centymetów wzrostu za mało:)
                  • kochanica.francuza Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 17:46
                    justynnka napisała:

> ja rozumiem potrzebę nie wygładania ,,sexualnie"- na korcie dres i adiki
                    Jaki kort? Jaki dres? Chyba mnie bierzesz za kogoś innego...
                    Ze sportu uprawiam tylko seks i łyżwiarstwo.
                    Więc chyba o inną potrzebę ci chodzi.
                    ,
                    > jasne,ale bawi mnie wygląd dziewczyn ubranych własnie sportowo i unisex ale za
                    > to w pełnym makijażu i kilogramie biżuterii. czy to nie pomieszanie pojęć?

Niestety nie mogę na ten temat dyskutować, gdyż biżuterii nie noszę(no chyba że
                    liczyć zegarek czarno-biały hehe) a ostatnio malowałam się piętnaście lat temu -
                    same oczy - później już mi się nie chciało.

A ja będę bronić jak lew tezy, że strój to jedno, a sposób poruszania się to drugie.
                    Czego jestem żywym dowodem.
            • smellsliketen Re: jakie buty do bojówek !? 10.05.04, 09:42
              Wyraźnie napisałam ,ze glany noszę, bo są trwałe, wygdne i jak znalazł na
              wypady po lesie(mieszkam blisko Puszczy Zielonki) oraz na wyjazdy w góry.
              Mam Grindersy od 5 lat i znakomicie się sprawdzają w tego typu wyjazdach,
              wypadach.
              Nikt nie powiedział, że ktoś ma nosić glany do pracy czy na wyjście z ukochanym
              do kina, bo to byłoby małe nieporozumienie.
              Nie jestem 16- letnią licealistką i nie paraduję w glanach po ulicach.
        • Gość: babka Re: do Envi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 18:00
          > japonkach,np.najzwyklejszych marki In Blu?

envi, co to za marka? gdzie je można zobaczyć i pomacać {w-wa} ;))?
          • Gość: babka już znalazłam www :) n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 18:07
          • Gość: miau Re: do Envi IP: *.uz.zgora.pl 16.05.04, 19:49
            Kajah reklamuje...
      • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 12:57
        właśnie,zauważyłam ostatnio taki trend w modzie na podbieranie stylu z punka
        albo jakiś hardcorowych stylów,np.te bojówki,mnie też kojarzą się głównie z
        glanami.A teraz wysypało się pełno zblazowanych lafirynd w bojówkach i butach
        na szpilce!Nie ma to jednak jak moda.Każdy najgłupszy kicz wciśnie:)Te bojówki
        to może i fajny chwyt modowy,ale paniusie które nie wyobrażają sobie innych
        butów niż cienka szpilka,bo inne są niekobiece,moim zdaniem śmiesznie
        wyglądają.Taka dziwna pokraka, hybryda niewolnicy wspólczesnej mody.Straszne,do
        czego to prowadzi.
        Wolę jednak panny w bojówkach i szpilach niż panny w pastelach.
        • Gość: bb Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.rene.com.pl 07.05.04, 14:21
          Bojówki bojówkom nierówne. Jest mnóstwo spodni stylizowanych na bojówki, które
          są dopasowane na biodrach, na udach, mają jednak bojówkowe kieszonki i paski.
          Do tego typu spodni buty na obcasie pasują jak najbardziej. Co innego spodnie
          szerokie, lekko opadające, które pasują do stylu grungeowo- wojskowego i takich
          butów.
          • blinski Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 14:36
            właśnie pod czymś takim jak post bb bym się podpisał. dodam jedynie, że oprócz
            tego wszystkiego do wszystkich rodzajów bojówek pasują oldschoolowe buty
            sportowe (choć wg. mnie do klasycznych bojówek raczej ciemne, a do
            tych 'modnych' raczej jasne).
            pozd.
          • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 14:41
            A jednak i te dopasowane zostały podpatrzone w stylu grungeowym,tylko zostały
            dopasowane właśnie dla nowoczesnych lafirynd,które w butach bez obcasa czują
            się jak obojniak a nie prawdziwa kobieta.Muszą być obcisłe na pupie,żeby było
            bardzo sexy,lekko biodrówkowe,żeby było widać stringi i lekko za długie żeby
            pasowaly do szpilek.A na dodatek te różne napisy na koszulkach,stylizowane na
            punkowe,tylko też tak koszmarnie osłodzone i fryzury,które kiedyś nosiło się
            tylko na koncertach rockowych.Trochę mnie ten barbiowy światek i moda
            smieszy,jednak jest to sexy.Tak sexy jak okładki z BravoGirl.Teraz jednak
            głównie popyt na takie barbi.Które w swych bojówkach i szpilkach 10cm podrygują
            pod ścianą na koncercie hiphopowym.O prawdziwej imprezie nie ma mowy,bo by się
            toto przewróciło lub złamało kończyny na owych szpilkach.Zabawa jest dopiero
            wtedy jak zwroci na nią uwagę facet.Wtedy barbi ma prawdziwą imprezę.
            ;DDDDD
            no bez kitu,taka zacofana nie jestem.Też zakładam różne dziwne
            kombinacje,zaktóre stara paczka by mi nigdy nie wydarowała:)))
            • Gość: Ania Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.lot.pl 07.05.04, 15:18
              Oj envi starość nie radość... Zazdrości sie tym "lafiryndom" ducha młodości,
              co? A może to mąż (chłopak, tusza, sytuacja finansowa etc>) nie pozwala
              dekloldu założyć seksownego czy też opiąć tyłeczek, Mówisz jak stara zdewociała
              ciota!
              • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 15:24
                hehe,taka stara jeszcze nie jestem,ale jednak bojówki kojarzą mi się z
                koncertem rockowym a nie dyskoteką.Co do kultu barbi,to zawsze istniał,tylko
                teraz jest strasznie kiczowaty.To co napisałam to już nie tylko charakterystyka
                pewnego trendu w modzie ale stylu życia,stylu bycia i stylu myślenia.Bluzki z
                dekoltem i obcisłe gacie lubię bardzo.
                • Gość: bb Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.rene.com.pl 07.05.04, 16:17
                  Envi, masz rację, styl ubierania się jest zgodny ze stylem życia. Jeśli
                  dziewczyna uważa, że chodząc od rana do nocy na ogromnych obcasach i w opiętych
                  przeźroczystych spodniach jest sexi, zaś jej celem jest uwodzenie, ściąganie
                  męskich spojrzeń i bycie adorowaną, to w porządku. Wszystko ma swoje granice,
                  bardziej rzucają się w oczy te panny, które są przerysowane, spodnie mają za
                  ciasne, za mocno się spiekły w solarium, włosy są spalone od farby itp, jednak
                  nie ma co uogólniać, gdyż wiele dziewczyn, mimo barbiowatego stylu, wygląda
                  tak, że nawet kobieta z przyjemnością zawiesi oko.
                  • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 16:20
                    toż to właśnie mam na myśli.Jednak utożsamianie swojej kobiecości z wysokością
                    obcasa wydaje mi się mocno przesadzone.Zwłaszcza jak mnie taki obcas gryzie na
                    mocno nieobcasowych imprezach.W takim przypadku dochodzi do jakiegoś
                    nieporozumienia mentalnego.
                    • Gość: bb Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.rene.com.pl 07.05.04, 16:30
                      Ciągle się z Tobą zgadzam. :))
                      Jednak dziewczyny w szpilach nie chodzą na rockowe imprezy (wyjątek to nasza
                      kochana Sonia ;)), ale jakby wszyscy byli jednakowi, mieli ten sam pogląd na
                      świat, ten sam styl i te same zainteresowania, to byłoby po prostu nudno. :))
                      Zauważ, że styl, który tak krytykujesz, preferują zwykle bardzo młode
                      dziewczyny, które dopiero uczą się bycia kobietą, rozpoznawania, co jest
                      kiczem, a co modą, co podkreśla ich urodę, a co je szpeci. Trzeba dać im czas.:)
                      Poza tym tak zabawne jest obserwowanie, jak się panienka męczy idąc dziurawym
                      chodnikiem na niebotycznie wysokich szpilach, potykając się co chwilę lub
                      usiłuje dogonić autobus ;)
                      • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 16:36
                        eee,nie tylko na koncerty rockowe,te młodsze chadzają w szpilach na koncerty
                        hiphopowe i podpierają ściany.A szczerze na rockowym nie widzialam jeszcze
                        szpilek.
                        • Gość: bb Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.rene.com.pl 07.05.04, 16:46
                          Bo to nie chodzi o to, zeby się pobawić, tylko pokazać. ;) Od skakania zwichrzy
                          się fryzura, spoci się i makijaż się zniszczy, a jak stoi pod ścianą, to ma
                          dobry punkt do obserwacji towarów, nie zmęczy się i godnie zaprezentuje styl i
                          szyk. ;)
                          • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 16:48
                            to jest zniewolenie przez obowiązujące trendy!za moich czasów:)na koncert
                            chodzilo się pobawić a nie popatrzeć na towary.Mam siostry 16letnie ale chyba
                            nie są za bardzo w tym klimacie,przynajmniej szpilek nie mają;DD
                      • Gość: * Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 17:27
                        no...na szpilkach raczej nie jeżdzi się autobusem:) to taka luzna uwaga:)
                        • kochanica.francuza Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 17:31
                          Gość portalu: * napisał(a):

> no...na szpilkach raczej nie jeżdzi się autobusem:) to taka luzna uwaga:)
                          nie?? to ja mam omamy wzrokowe? mnóstwo laluń na obcasach w autobusach.
                  • blinski Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 16:22
                    kurcze, znowu się w zupełności zgodzam:)
                    kobieta ze mnie żadna, ale oko lubi się czasem zawiesić;)..
            • kochanica.francuza Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 16:58
              envi napisała:

> A jednak i te dopasowane zostały podpatrzone w stylu grungeowym,tylko zostały
              > dopasowane właśnie dla nowoczesnych lafirynd,które w butach bez obcasa czują
              > się jak obojniak a nie prawdziwa kobieta.Muszą być obcisłe na pupie,żeby było
              > bardzo sexy,lekko biodrówkowe,żeby było widać stringi i lekko za długie żeby
              > pasowaly do szpilek.A na dodatek te różne napisy na koszulkach,stylizowane na
              > punkowe,tylko też tak koszmarnie osłodzone i fryzury,które kiedyś nosiło się
              > tylko na koncertach rockowych.Trochę mnie ten barbiowy światek i moda
              > smieszy,jednak jest to sexy.Tak sexy jak okładki z BravoGirl.Teraz jednak
              > głównie popyt na takie barbi.Które w swych bojówkach i szpilkach 10cm podrygują
              >
              > pod ścianą na koncercie hiphopowym.O prawdziwej imprezie nie ma mowy,bo by się
              > toto przewróciło lub złamało kończyny na owych szpilkach.Zabawa jest dopiero
              > wtedy jak zwroci na nią uwagę facet.Wtedy barbi ma prawdziwą imprezę.
              > ;DDDDD
              >hehe ;jak cię Soniella dorwie,to dopiero się wypowie;-)
              • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 17:00
                się już wypowiedziała,bo umieściła mnie na swej prywatnej liście wrogów
                czyli:FORUMOWEJ LIŚCIE SNOBEK TOP-5:DDDDD.
                • kochanica.francuza Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 17:01
                  envi napisała:

> się już wypowiedziała,bo umieściła mnie na swej prywatnej liście wrogów
                  > czyli:FORUMOWEJ LIŚCIE SNOBEK TOP-5:DDDDD.
                  no,ale jak zobaczy,żeś niepoprawna- to dopiero się wypowie again!
                  • envi Re: jakie buty do bojówek !? 07.05.04, 17:15
                    ale to dopiero po egzaminach gimnazjalnych.uup...a może już były?
        • Gość: optymistka Re: jakie buty do bojówek !? IP: *.os.kn.pl 09.05.04, 17:24
          Glany lub buty sportowe, ale na pewno nie buty na szpilkach - fuuu... a juz te
          z czubami to prawdziwy koszmar.
      • becia_be Re: jakie buty do bojówek !? 08.05.04, 13:17
        widze goracy wątek, nei bylo mnie dwa dni a tu prosze musze sobei poczytac, z
        tego co widze dostalo mi sie za moje bojówki do szpilek ups..... a wzasadzie za
        szpilki do bojówek
      • tralalumpek proponuje... 08.05.04, 13:33
        ... clown za darmo!
        wspaniale pasuje cale zestawienie, nieprawdaz?

idg.allegro.pl/show_item.php?item=24935214
        • becia_be Re: proponuje... 08.05.04, 13:49
          tralalumpek (czy twoj nick jest odmienialny, istnieje cos takiego jak
          tralalumpku chyba nie?!)
          wiedzialam ze na ciebie zawsze moge liczyc,
          normalnei "lece juz zamawiam"? zatkało mnie ..... aha
          tylko nie wiem czy sie dopatrzyłaś, nalepszy jest w tej całej kreacji
          wkomponowany łańcuszek na nodze, hm po prostu piekne !?
          • tralalumpek Re: proponuje... 08.05.04, 15:26
            dopatrzylam sie, lancuszek-oznaka przynaleznosci do proletu jest boski
            • kochanica.francuza do bojówek - wieczne TRAMPKI 09.05.04, 17:38
              i tyle.
              • blinski Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 09.05.04, 17:42
                najlepiej jakiś śmiechowy model conversa (nieoryginalne niestety na ogół
                dostępne jedynie czarne)

--

- wiesz co, po wysłuchaniu twojej argumentacji
                dochodzę do wniosku, że ty jednak udajesz.
                - taa, niby kogo!?
                - homo sapiens.
                - sam jesteś pedał!
                • Gość: furiou_s Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 19:11
                  popieram, że do bojówek pasują i będą zawsze pasować tylko i wyłącznie trampki.
                  bojówki to spodnie sportowe, luzackie, a jak widzę kolesiówy w szpilach za
                  szpicami i w takich spodniach to padam ze śmiechu! do cyrku z nimi! :-)
                  pozdrawiam wszystkich z wyczuciem gustu!
                  • kochanica.francuza Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 09.05.04, 19:19
                    Gość portalu: furiou_s napisał(a):

> popieram, że do bojówek pasują i będą zawsze pasować tylko i wyłącznie trampki.
                    >
                    > bojówki to spodnie sportowe, luzackie, a jak widzę kolesiówy w szpilach za
                    > szpicami i w takich spodniach to padam ze śmiechu! do cyrku z nimi! :-)
                    > pozdrawiam wszystkich z wyczuciem gustu!
                    oooo...pozdrawiamy...na listę Sonielli niewątpliwie załapiesz się...;-)
                  • blinski Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 09.05.04, 19:23
                    tylko i wyłącznie? nie, byłbym ograniczony konwenansami (nie gustem!) gdybym
                    tak uważał;)
                    trampki pasują, jasne, ale oprócz tego jest i inne sportowe obuwie
                    (najfajniejsze oldschoolowe wg. mnie wspomnianego wcześniej conversa),
                    a do bojówek stylizowanych obcas (byle nie za wysoki) i czub (byle nie za
                    długi) jak najbardziej pasuje (taa, wiem, powtarzam się:))
                    furiou_s, nie traktuj mody tak serio (znowu się powtarzam:))!
                    pozd.
                    • kochanica.francuza Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 09.05.04, 19:30
                      blinski napisał:

> tylko i wyłącznie? nie, byłbym ograniczony konwenansami (nie gustem!) gdybym
                      > tak uważał;)
                      > trampki pasują, jasne, ale oprócz tego jest i inne sportowe obuwie
                      > (najfajniejsze oldschoolowe wg. mnie wspomnianego wcześniej conversa),
                      >
                      rzuć linka; ja jestem ograniczona gustem i dla mnie converse robi wyłącznie
                      trampki;-)
                      • blinski Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 09.05.04, 20:21
                        trampki są firmowane odrębną marką conversa 'chuck taylor all star', buty o
                        które mi chodzi to po prostu converse.
                        np. coś takiego:

www.converse.com/zproductdetails.asp?zcatid=3&zsubcatid=&zgenid=1&sku=1K631

a te sobie wypatrzyłem i nie przepuszczę:):

www.converse.com/zproductdetails.asp?zcatid=3&zsubcatid=&zgenid=1&sku=1J869

--

- taa, niby kogo!?
                        - homo sapiens.
                        - sam jesteś pedał!
                        • kochanica.francuza Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 10.05.04, 11:55
                          blinski napisał:

> trampki są firmowane odrębną marką conversa 'chuck taylor all star', buty o
                          > które mi chodzi to po prostu converse.
                          >
                          chodziło mi raczej o to,że z oferty converse uznaję tylko trampki
                          do bojówek ewentualnie sandały sportowe
                          >
                          • blinski Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 10.05.04, 20:03
                            jak mi powiesz, że buty z linków które ci podałem ci się nie podobają, to to
                            będzie dla mnie prawdziwe przegięcie;)
                            sandałów sportowych nie lubię i nie polecam - chyba nigdy nie widziałem ładnych
                            (nie próbuję odwodzić ciebie - pewnie i tak się nie da, na dodatek argumentem o
                            urodzie buta:)), a najgorsze ze wszystkiego są scholla - niemieckie, a
                            wyglądają jak z głębokiego prl-u:)
                            pozd.

--

- taa, niby kogo!?
                            - homo sapiens.
                            - sam jesteś pedał!
                            • kochanica.francuza Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 10.05.04, 20:24
                              blinski napisał:

> jak mi powiesz, że buty z linków które ci podałem ci się nie podobają, to to
                              > będzie dla mnie prawdziwe przegięcie;)
                              Nie podobają mi się.
                              > sandałów sportowych nie lubię i nie polecam - chyba nigdy nie widziałem ładnych
                              Fakt - większość jest brzydka.
                              >
                              > (nie próbuję odwodzić ciebie - pewnie i tak się nie da, na dodatek argumentem o
                              >
                              > urodzie buta:))
                              Hmmmmm...uroda buta rzecz względna -a poza tym but jeszcze musi współtworzyć
                              sylwetkę właściciela wraz z resztą ciuchów

, a najgorsze ze wszystkiego są scholla - niemieckie, a
                              > wyglądają jak z głębokiego prl-u:)
                              >Misiu, ile ty masz lat? Bo ja NAPRAWDE pamiętam ciuchy z PRL-u (choć nie
                              głębokiego)
                              >
                              >
                              >
                              >
                              > --
                              >
                              >
                              > - wiesz co, po wysłuchaniu twojej argumentacji
                              > dochodzę do wniosku, że ty jednak udajesz.
                              > - taa, niby kogo!?
                              > - homo sapiens.
                              > - sam jesteś pedał!
                              • blinski Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 10.05.04, 21:17
                                ok, jeśli z butów uznajesz jedynie trampki (bo tych sandałów już nie liczę) to
                                nie mamy co w zasadzie o tym rozmawiać.. a jeśli nie to podaj mi linka do
                                jakiegoś fajnego (twym zdaniem) obuwia;)
                                ja żem mam lat 20 - no cóż, miałem to hm.. nieszczęście że prl-u za bardzo nie
                                pamiętam:)
                                co nie zmienia faktu że klapki scholla to paskudztwo,i basta.

--

- taa, niby kogo!?
                                - homo sapiens.
                                - sam jesteś pedał!
                                • kochanica.francuza Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 10.05.04, 21:29
                                  blinski napisał:

> ok, jeśli z butów uznajesz jedynie trampki (bo tych sandałów już nie liczę) to
                                  > nie mamy co w zasadzie o tym rozmawiać.. a jeśli nie to podaj mi linka do
                                  > jakiegoś fajnego (twym zdaniem) obuwia;)

Chwilowo nie mogę, bo mi się google.com nie otwiera, a tylko polskie
                                  > ja żem mam lat 20 - no cóż, miałem to hm.. nieszczęście że prl-u za bardzo nie
                                  > pamiętam:)
                                  > co nie zmienia faktu że klapki scholla to paskudztwo,i basta.
                                  >
                                  >
                                  >
                                  >
                                  >
                                  > --
                                  >
                                  >
                                  > - taa, niby kogo!?
                                  > - homo sapiens.
                                  > - sam jesteś pedał!
                                  • blinski Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 10.05.04, 22:21
                                    ech, szkoda.. chciałem sobie poprawić zdanie o twoim guście;) (zapewne niewiele
                                    cię moje zdanie obchodzi, ale miło by było gdybyś zaspokoiła przynajmniej moją
                                    ciekawość;))

--

- taa, niby kogo!?
                                    - homo sapiens.
                                    - sam jesteś pedał!
                                    • kochanica.francuza Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 10.05.04, 23:42
                                      blinski napisał:

> ech, szkoda.. chciałem sobie poprawić zdanie o twoim guście;) (zapewne niewiele
                                      > cię moje zdanie obchodzi, ale miło by było gdybyś zaspokoiła przynajmniej moją
                                      > ciekawość;))
                                      >
                                      > mam adidasy damskie czarne w czarne paski, trzewiki typu "osiołki", ale
                                      skórzane (zamszowe też są ładne) i pseudosportowe buty Cottonfielda (z takim C
                                      na boku- C mi się nie podoba)
                                      IMHO ujdą też modne obecnie sportowopodobne zamszaki, o ile są w miarę czarne
                                      dlaczego poprawić? gust mam dobry, tylko niewiele rzeczy mi się podoba
                                      >
                                      >
                                      >
                                      > --
                                      >
                                      >
                                      > - taa, niby kogo!?
                                      > - homo sapiens.
                                      > - sam jesteś pedał!
                                      • blinski Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 11.05.04, 08:21
                                        miałaś na myśli buty a la bokserki? takie niby sportowe, tyle że skórzane i nad
                                        kostkę? hm.. tego typu buty bywają czasem ładne, ale to rzadkość - na ogół
                                        stopa w nich wygląda jakoś.. platfusowato:).. (i właśnie dlatego przydałyby się
                                        linki - nie musiałbym pieprzyć tylko bym sobie po prostu obejrzał:))

--

- taa, niby kogo!?
                                        - homo sapiens.
                                        - sam jesteś pedał!
                                        • kochanica.francuza Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 11.05.04, 13:03
                                          blinski napisał:

> miałaś na myśli buty a la bokserki? takie niby sportowe, tyle że skórzane i nad
                                          >
                                          > kostkę? hm.. tego typu buty bywają czasem ładne, ale to rzadkość - na ogół
                                          > stopa w nich wygląda jakoś.. platfusowato:).. (i właśnie dlatego przydałyby się
                                          >
                                          > linki - nie musiałbym pieprzyć tylko bym sobie po prostu obejrzał:))

nie...takich nie cierpię...mam na myśli stylizowane na peerelowskie.
                                          >
                                          >
                                          >
                                          >
                                          >
                                          > --
                                          >
                                          >
                                          > - taa, niby kogo!?
                                          > - homo sapiens.
                                          > - sam jesteś pedał!
                                          • blinski Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 11.05.04, 13:22
                                            chyba wiem jakie, ale pewien nie jestem.. znajdź przez wyszukiwarkę na onecie,
                                            jestem ciekawy:)

--

- taa, niby kogo!?
                                            - homo sapiens.
                                            - sam jesteś pedał!
                                            • kochanica.francuza Re: do bojówek - wieczne TRAMPKI 11.05.04, 20:27
                                              blinski napisał:

> chyba wiem jakie, ale pewien nie jestem.. znajdź przez wyszukiwarkę na onecie,
                                              > jestem ciekawy:)
                                              >
                                              >
                                              > haha - a na stronie Scholla nie ma akurat TYCH sandałów,które uważam za ładne.
                                              a większość faktycznie brzydka, jakoś tego nie zauważyłam
                                              mam na myśli damskie brązowe na rzepy z linii Gelactiv (ale nie te sraczkowate!)
                                              > --
                                              >
                                              >
                                              > - taa, niby kogo!?
                                              > - homo sapiens.
                                              > - sam jesteś pedał!
      • envi Re: jakie buty do bojówek !? 09.05.04, 23:58
        jak już tak reklamujemy różne marki butów,to ja polecam raczej takie buty
        diversa,conversy są oklepane.
        • blinski Re: jakie buty do bojówek !? 10.05.04, 08:02
          prawie wszystkie marki są oklepane - adidas, nike, puma, converse. ważne po
          prostu żeby wybrać sobie jakiś ładny i w miarę oryginalny model.
          z drugiej strony diverse rzeczywiście ma parę fajnych modeli (szczególnie
          tzw. 'bagietek':)); tylko ponieważ ich buty pojawiły się w miarę niedawno, no i
          jak sama zaimplikowałaś - są oryginalne (bo rzadko spotykane) niewiele można
          niestety na razie powiedzieć o ich jakości.

• Gość: Łucja Re: jakie buty do bojówek !? IP: 82.160.21.* 10.05.04, 14:07
        Jak do bojówek to tylko eleganckie sandałki z paseczków na średnim obcasie lub
        kolorowe japonki ,bardzo płaskie.Najlepiej nie rzucające się w oczy tutaj
        spodnie do baza .Beciu_be Ty jednak wybierz te sandałki i mogą być nawet na
        wysokich obcasach,tylko musisz pamiętać ,żeby pasowały do bojówek i
        wydarzenia.Jak idziesz na spacer do parku nie zakładaj takich butów,a jeżeli
        idfziesz w stosowniejszym celeu to jak najbardziej!
        Pozdrawiam!!!
        Miłe Panie,jeżeli jeszcze jakieś pytania piszcie na maila :ananas8@op.pl
        chętnie odpowiem na pytania i wam doradzę!!
      • Gość: Łucja Re: jakie buty do bojówek !? IP: 82.160.21.* 10.05.04, 14:07
        Jak do bojówek to tylko eleganckie sandałki z paseczków na średnim obcasie lub
        kolorowe japonki ,bardzo płaskie.Najlepiej nie rzucające się w oczy tutaj
        spodnie do baza .Beciu_be Ty jednak wybierz te sandałki i mogą być nawet na
        wysokich obcasach,tylko musisz pamiętać ,żeby pasowały do bojówek i
        wydarzenia.Jak idziesz na spacer do parku nie zakładaj takich butów,a jeżeli
        idfziesz w stosowniejszym celeu to jak najbardziej!
        Pozdrawiam!!!
        Miłe Panie,jeżeli jeszcze jakieś pytania piszcie na maila :ananas8@op.pl
        chętnie odpowiem na pytania i wam doradzę!!
      • envi Re: jakie buty do bojówek !? 11.05.04, 20:55
        ja mam diversy i służa mi już prawie rok.Są ok.
      • becia_be Re: jakie buty do bojówek !? 13.05.04, 22:20
        www.allegro.pl/show_item.php?item=25048329
        znalazłam te buciki ktore mialam na mysli no
        na allegro jest wszytko tylko tu jwest oblesna wercja moro
        tamte moje były brazowe na pasku sliczne a te hm
        ale o taki fason mi chodzilo
      • becia_be to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 22:23
        www.allegro.pl/show_item.php?item=25048329
        zmienilam temat bo ten wyzej jest mneij rzucajacy sie w oczy
        • blinski Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 22:29
          ale ściemy walą, widać że te całe sandałki w moro były noszone:) co za frajera
          chcą nabrać:)?
          obcas mi się nie podoba - nie pasuje do reszty. w twoich też jest taki głupi
          drążek:)? pytam z ciekawości, bo sam nie kupię - niestety nie miałbym co z nimi
          zrobić;)

--

- taa, niby kogo!?
          - homo sapiens.
          - sam jesteś pedał!
          • eirenne Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 22:31
            faaajny ten obcas jest....:-))) surowo potraktowany, ale właśnie dlatego pasuje
            do surowego moro:-)
            • blinski Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 22:44
              no taaak.. i pewnie kryje w sobie całe pokłady ukrytego znaczenia;))?
              a ja widzę to co widzę - zbyt 'nowoczesny' w formie obcas niepasujący do reszty
              buta i psujący jego (buta) urok niemiłosiernie:).
              mógłby i być taki w kolorze jasnego mosiądzu ale tradycyjnie
              poprowadzony 'esowato' od pięty do środka, zwężający się z góry na dół aż do
              podstawy o pow. 1 cm2 :))
              nie lubię jakiegoś 'nowatorskiego' przekombinowania - na ogół, jeśli chodzi o
              ubiór i temu pochodne, tradycja lepiej wychodzi estetyce na zdrowie;) (choć
              bywają wyjątki, ale ten obcas na pewno nim nie jest:))

--

- taa, niby kogo!?
              - homo sapiens.
              - sam jesteś pedał!
              • becia_be Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 22:56
                ales sie doczepil tego nieszczesnego obcasa
                brrrrr
                taki jest bardziej stabilny w samym srodku piety
                o!
                ps. mmnie i tak nikt nie przedaga wiecie jak to jest jak sie baba uprze to
                koniec !
                swoja droga jezeli ktos trafi na cos ciekawego o czekam na propozycje caly czas
                • blinski Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 23:28
                  stabilnośc by nie ucierpiała:) - miałem na myśli model obcasa zbliżony
                  kształtem do 'rogu obfitości':) (wiadomo chyba którym końcem do dołu i w którą
                  stronę odwrócony), a więc jeden z najbardziej klasycznych i najładniejszych.
                  też nie należę do tych co łatwo odpuszczają;)
              • eirenne Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 22:59
                hihihihi:-)))
                ja tu tylko samą powierzchnię rozpatrywałam:-)
                nie wiem, czy esy- floresy właśnie nie byłyby przekombinowane... podeszwa jest
                ładnie wyprofilowana, po kobiecemu, może wiec obcas powinien nawiązywac do
                surowości wojskowego wzoru moro... ale z drugiej strony obcas
                miękko "wychodzący" z podeszwy też byłby ok:-)))

Ja też nie lubię "nowatorskiego" przekombinowania, to zazwyczaj prowadzi do
                przerostu treści nad formą:-) tradycja ruleeeez hhehe.
          • becia_be Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 22:53
            drogi blinski o to własnie chodzi ze one nie sa moje
            jestem z krakowa, zachorowalam na takie jak te tzn. model taki
            tylko nie ten kolor zamiast moro gładki braz jaki srednbi jak naturalna skóra
            sa swietne problem polega na tym ze jeden but sie rózni od drugiego kolorystyka
            paska, prawy jest brazowy, a lewy własnei wpadajacy w zielony nie konicznie
            moro, a jakos nei specjanie czuje koniecznosc posiadania butow w ktorych sie
            żle czuje, no bo jakos nei przywyklam do chodzenia w dwóch róznych, panie
            kochane ekspedienki chca mi wmówic ze tak ma byc, prosilam o zamowienie
            identycznej pary ale nici, wiec szukam czegos podobnego.... ale gdzie zeby
            pasowalo do bojówek i koniecznie w brazie
            a co do bótków, ten obcas to chyba w nich tez jest pewien urok (choc musialam
            sie z tym przespac tu nie pasuje zaden inny a zalezy m i wlasnei na jakims
            obcasie nie koniecznie takim wysokim bo jak pisalam musze ratowac swoje 164
            wzrostu, hm wiec na fason obcasa nie mam zadnego wpływu i na wysokosc równiez
            dobrze by bylo gdyby ktos wymyslil regulowane obcasy, w zaleznosci od potrzeby,
            sytuacji łał moze to opatentuje, dobra stukne sie po glowie)a do tego sa
            niewiarygodnie lekkie i wygodne tez mi bylo trudno w to uwierzyc ale wiem cos o
            tym mialam je na sobie
            co do ceny na allegro hm u mnie w krakowie w sklepie chyba 180 nei jetsem pewna
            nosze 38 ale 39 była ok
            butki sa sliczne, proste i do tego takei surowe własnei surowe
            ide ryczec

• eirenne Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 23:00
              nie płacz, coś się w końcu znajdzie, zobaczysz:-)
              • becia_be Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 23:07
                wiem wiem ale noramlnei juz zylam sobei spokojnie, pogodzilam sie z faktycznym
                brakiem ich posiadania a tu pech allegro, jak to jest czego oczy nie widza temu
                sercu nei zal, po prostu łażę juz troche po tym moim krakowie za jakimis
                fajnymi butkami, i jakos słabo o koncowy wynik butów jak nie bylo tak nie mam i
                co czas? ile mozna czeakc
            • blinski Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 13.05.04, 23:35
              wiem że nie twoje, wiem, pisałaś przecież wcześniej..
              akurat do tego moro nic nie mam, tylko ten obcas.. ok, do przebolenia:),
              widziałem gorsze, prawda.. nie przekonam się jednak chyba do niego:)
              no ale buty same w sobie nie są złe.. może to moro nawet lepsze od brązu biorąc
              pod uwagę ten obcas..? tiaaa:))..
              idę się z tym przespać:))

--

- taa, niby kogo!?
              - homo sapiens.
              - sam jesteś pedał!
              • becia_be Re: to prawie te butki tylko kolor nie ten !!!!! 14.05.04, 13:28
                ja tez sie z tym przespalam faktycznie obcas mógłby byc lepszy za pół godziny
                wyruszam na poszukiwania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka