Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    26.11.11, 20:21
    Mam pytanie jakie kozaki są teraz modne? Interesują mnie na płaskim obcasie , czy ciągle nieśmiertelne oficerki....właśnie jedne pożegnałam
    Myślałam o takich ze Stradivariusa
    www.stradivarius.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/stradivariuspl/en/stradivarius/51003/218512/Flat%2Bblack%2Bboots%2Bwith%2Bzippers
    ale nie są skórzane....
    Doradżcie coś w kwestii szczegółów jaka cholewka jakie detale są teraz trendy...
    Obserwuj wątek
      • alpepe Re: kozaki... 26.11.11, 21:26
        jeśli to coś ci się podobało, to w sumie nieważne, co wybierzesz, nic gorszego chyba już nie znajdziesz.
        • ewa19772 Re: kozaki... 27.11.11, 09:39
          Fakt nie przymierzałam ich nie wiem jak wyglądają na żywo... po prostu nie chcę kupować klasycznych oficerek chciałabym coś bardziej na czasie....może jakieś propozycje?
          • ewa19772 Re: kozaki... 27.11.11, 09:50
            www.reserved.com/pl#/collection/woman/shoes/R2908
            i jeszcze takie.....
            a jak te Wam się widzą?
            • sarna3 Re: kozaki... 27.11.11, 10:00
              Ja co roku śmigam w oficerkach (na płaskiej podeszwie).
              Jedna rada - jeśli chcesz już kupić fajne kozaki to tylko ze skóry. Te ze skóry ekologicznej moment Ci się zniszczą, nie wspomnę już jak czuje się w nich stopa......
            • coralin Re: kozaki... 27.11.11, 14:39
              W przypadku butów wzornictwo to nie wszystko. Zaczęłabym od sprawdzenia jakości wykonania, wyprofilowania o ile zamierzasz nosić je dłużej niż 1 godzinę dziennie. Zarówno buty na obcasie wyższym niż 5 cm i niższym niż 3 mają wpływ na stopy, kręgosłup. Dlaczego zawężasz poszukiwania do firm nie specjalizujących się w obuwiu?
              • ewa19772 Re: kozaki... 27.11.11, 15:27
                dobre pytania po prostu wydaje mi się że firmy ubraniowe najszybciej proponują obecne trendy a ja po prostu jestem śmiertelnie znudzona oficerkami . Wydaje mi się ze butom z firm typowo butowych brakuje polotu a może ja po prostu źle szukam....Chodzi mi oto że nie wiem jaki obecnie nosi się krój buta dopasowany czy raczej szeroka cholewka co z noskiem?
                • coralin Re: kozaki... 27.11.11, 15:38
                  Te wklejone przez Ciebie z polotem wzorniczym nie są. Czasem dziewczyny wklejają tu odjechane buty ze sklepów odzieżowych, ale mogę się domyślać, że to nie będą ich buty do częstego chodzenia, tylko okazjonalne. Z twojego wątku wynika chyba, że będą to buty wiodące na sezon zimowy. Wybierasz zachowawczy kolor i fason. Wybierz też dobrą jakość, bo to widać bardziej niż wzornictwo przy czarnych oficerkach.
                  • ewa19772 Re: kozaki... 27.11.11, 15:52
                    ok, zapętliłam się ale na pewno chcę płaskie czarne kozaki skórzane. Nie są to moje jedyne buty ale z racji tego że płaskie na pewno często będę w nich chodzić . Macie może jakieś propozycje ? Czego szukać? Może jakieś podpowiedzi jak nie kupić podobnych butów które nosiłam przez ostatnie 3 sezony... (moje ostatnie oficerki z baty)...
                    • coralin Re: kozaki... 27.11.11, 16:30
                      Ewo skoro przez ostatnie 3 sezony nosiłaś czarne oficerki to chcąc teraz kupić... czarne oficerki kupisz podobne. One różnią się niuansami. Ja szukałabym dobrze zrobionych, bo przy czarnym kolorze widać bardzo jakość skóry (podobnie jest z torebkami).
                • coralin Re: kozaki... 27.11.11, 16:18
                  ewa19772 napisała:

>Chodzi mi oto że nie wiem jaki obecnie nosi się krój buta dopasowany cz
                  > y raczej szeroka cholewka co z noskiem?

Wbrew pozorom modnych jest wiele rzeczy nie tylko to, co nosi 90% ulicy. Moda bez przefiltrowania przez własny gust staje się uniformizacją. Trzeba tez zadać sobie pytanie czy dobrze się w tym czuje, czy się sobie w tym podobam. Ja z siebie w kozakach z szeroką odstającą cholewką śmieję się do rozpuku i nazywam kotem w butach:)
                  U innych mi nie przeszkadza, ale też nie mogę powiedzieć, żeby mi się podobało.
                  Z noskiem przy oficerkach zaszaleć nie można.
                  • ewa19772 coralin 27.11.11, 19:07
                    dzięki za rady, muszę coś pokombinować zatem i chyba jednak przelecieć się po sklepach i coś poprzymierzać może coś mi wpadnie w oko, myślałam o takiej mniej poważnej odmianie czarnego kozaka coś ala kaloszzki stąd moje forumowe rozpytywania
                    • coralin Re: coralin 27.11.11, 19:44
                      Na razie wystarczy jeśli w poszukiwaniach po internecie nie ograniczysz się do marek ciuchowych. Zajrzyj na eobuwie, tam są marki obuwnicze. Sama robię taki wstępny rekonesans w internecie, podpytuję, bo nie lubię łazić po sklepach.
                      • sarna3 Re: coralin 28.11.11, 14:23
                        Bardzo dobre jakościowo buty kupisz w Gino Rossi. Co roku kupuję u nich nowe oficerki, mimo, że te z poprzedniego roku są jeszcze jak nowe. Nie potrafię oprzeć się pokusie nabycia nowych, ślicznych. Jakość rewelacja. W tym roku kupiłam koniakowe oficerki z Gino z tyłu zasuwane na suwak - śliczne, bo proste. Zamówiłam na eobowie (polecam) - wcześniej przymierzyłam w sklepie, by dobrać odpowiedni rozmiar;)
                        • coralin Re: coralin 28.11.11, 17:23
                          Mnie podoba się wzornictwo Gino Rossi, ale kilka lat temu zawiodłam się na jakości i od tej pory jakoś omijam tę firmę. Lubię jednak firmy polskie (Gino Rossi wbrew nazwie też polskie), niektóre z nich idą tropem Gino Rossi, nadając włoskie nazwy nawiązujące do słynny firm obuwniczych (Krimen/Baldaccini- ich kozaki uwielbiam, mają 9 cm obcas, którego nie czuję).
                          Kilka lat temu miałam przepiękne kozaki Lizard z koziej skóry. Wojas jest nierówny w jakości i wzornictwie. Kiedyś kupowałam tylko Ryłko, ale wzornictwo odwidziało mi się. Klasyczne czarne szpilki mam z Eksbut.
                          • ewa19772 Re: coralin 28.11.11, 17:34
                            w sumie ja miałam do czynienia z Batą Solo Femme Nessi jakoś mam opory na wydanie 700 zł na np Kazara
                            a co myślicie o ty
                            allegro.pl/modne-kozaki-solo-femme-58307-nubuk-r-39-2012-i1931515062.html
                            jakoś mam opory przed klasycznymi oficerami znudziły mi się
                            • coralin Re: coralin 28.11.11, 18:15
                              Ewo, nie pomogę Ci za wiele. Wątek był zatytułowany nieprecyzyjnie (lepiej było założyć pod tytułem : czarne oficerki z polotem) i dlatego weszłam i wciągnęłam się w dyskusję. Oficerki czarne miałam z 15 lat temu, teraz noszę tylko kozaki na obcasie. Płaskie noszę tylko klapki latem, ale też zwracam uwagę na jakość wykonania.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka