e92 13.01.16, 22:56 Dziewczyny :) Nosicie jakiekolwiek buty zimą na gołą stopę ? :) Mi np zdarza się nosić czasami buty zimowe np emu czy tez jakieś botki :) No i co sądzicie o odsłanianiu kostek w takich warunkach jakie teraz są za oknem :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaselka Re: Gołe stopy zimą 17.01.16, 00:28 Tak o ile jest powyżej zera. A powyżej 10 odkrywam paluszki :) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Gołe stopy zimą 19.01.16, 15:28 Noszę, jak muszę rano wyjść z psem, mam takie sketchersy, wsuwam na stopę, ciepłe są, więc mogę chodzić w nich bez skarpet. Te buty służą mi wyłącznie do takich spacerów. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Sądzimy, że nie mamy ochoty płacić później 20.01.16, 17:53 jako podatnicy na twoich lekarzy. Zmarnujesz sobie stawy skokowe. I nie "mi się zdarza", tylko "mnie się zdarza". Emu nie mam i nie zamierzam nabywać. Odpowiedz Link Zgłoś
olivkah Re: Sądzimy, że nie mamy ochoty płacić później 20.01.16, 20:25 Dlaczego miałaby sobie zmarnować stawy? Pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Sądzimy, że nie mamy ochoty płacić później 20.01.16, 22:26 Bo chce odsłaniać kostki przy pięciu stopniach mrozu, a mróz źle działa na stawy. W kostce masz staw, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
plastelllina Re: Gołe stopy zimą 20.01.16, 23:48 W życiu. Nawet przy 10 na plusie mi zimno bez skarpetek. Dla mnie jest to też niehigieniczne. Lepiej, żeby pot, martwy naskórek itd. wchłonęła skarpetka, a nie but. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gołe stopy zimą 31.01.16, 19:03 plastelllina napisała: > W życiu. Nawet przy 10 na plusie mi zimno bez skarpetek. Dla mnie jest to też n > iehigieniczne. Lepiej, żeby pot, martwy naskórek itd. wchłonęła skarpetka, a ni > e but. Butom też to nie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gołe stopy zimą 21.01.16, 17:37 Przy minus 10 spokojnie będziesz się w stanie oprzeć, spamerko. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_krk Re: Gołe stopy zimą 22.01.16, 11:37 Dla mnie to dziwna moda na gołe kostki i buty typu NB przy - 10. Odpowiedz Link Zgłoś
e92 Re: Gołe stopy zimą 31.01.16, 04:20 Teraz zrobilo sie cieplej to praktycznie caly czas chodze w ten sposób ubrana :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiaselka Re: Gołe stopy zimą 31.01.16, 23:12 Zgadzam się że przy -10 to raczej kiepsko tak z odslonietymi kostkami chodzić, ale tak naprawdę to przy mrozie to nikt tak nie łazi po dworze. Widuje czasami takie osobniczki w galeriach handlowych ale one to najczesciej przyjezdzaja samochodami. A co do obecnej temperatury to mamy piekną wiosnę tej zimy - smigam w balerinkach na bose nogi I ani troche nie jest mi zimno :-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata.krajewieska Re: Gołe stopy zimą 03.02.16, 16:07 niestety małolaty czasem to podłapują i biegają tak do szkoły. Jedna znałam co całą zimę przechodziła...w sandałach na grube skarpety, bo widizała to na jakims pokazie mody - taka była "faszionista" Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gołe stopy zimą 03.02.16, 19:57 beata.krajewieska napisał(a): > niestety małolaty czasem to podłapują i biegają tak do szkoły. Jedna znałam co > całą zimę przechodziła...w sandałach na grube skarpety Twoja osobista, ta jedna? ;-) Ale śniegu wtedy nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
e92 Re: Gołe stopy zimą 07.02.16, 12:44 Zgadzam sie w zupełności z tym że piekną mamy wiosnę tej zimy :) dziś słońce mocno świeci i napewno założe swoje ulubione slip ony na bose stopy :) Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gołe stopy zimą 07.02.16, 19:37 e92 napisał(a): > Zgadzam sie w zupełności z tym że piekną mamy wiosnę tej zimy :) dziś słońce mo > cno świeci i napewno założe swoje ulubione slip ony a przy okazji przemyślę, jak by je nazwać po polsku "slip ony" (od slip on) - jeden z największych koszmarków językowych Odpowiedz Link Zgłoś
asiaselka Re: Gołe stopy zimą 07.02.16, 22:14 Proponuję "wślizgi" albo z PRLowska "pepegi" :). A ja przy tej temperaturze testowałam sandały (13,5 C) - takie prawdziwe z wystającymi paluchami i piętą . Odpowiedz Link Zgłoś
mysliciel662 Re: Gołe stopy zimą 08.02.16, 08:39 ja nie wyobrażam sobie, żeby mieć gołe stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
e92 Re: Gołe stopy zimą 12.02.16, 23:45 Moja koleżanka miala dzis baletki na bose stopy założone w pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Gołe stopy zimą 13.02.16, 18:36 e92 napisał(a): > Moja koleżanka miala dzis baletki na bose stopy założone w pracy :) Balerinki, chyba że pracujecie w zespole baletowym, ale wtedy to akurat nie byłoby nic dziwnego. :-P Ja wczoraj widziałam babę w kożuchu (sztucznym chyba) i w balerinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Gołe stopy zimą 13.02.16, 21:26 Balerinki do kożucha nie są jeszcze najgorsze, mogła przecież być w sandałkach lub klapkach i dopiero byłby fajny widok... Odpowiedz Link Zgłoś
e92 Re: Gołe stopy zimą 16.02.16, 19:20 Zdecydowanie uwielbiam taka zime :) Trampki bez skarpetek to juz teraz u mnie codziennosc choć jest dopiero połowa lutego :) Odpowiedz Link Zgłoś
e92 Re: Gołe stopy zimą 18.02.16, 11:31 Ciezko mi wyczuć czy to z ironia czy na poważnie ale odpowiem poważnie-sandaly nosze tylko jak musze, w największe upaly :) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.urbanik Re: Gołe stopy zimą 20.02.16, 11:02 Zgadzam się w zupełności co do emu założonych na gołą stopę. But idealnie stworzony do tego - i bardzo przyjemne uczucie. :) Sama wielokrotnie to robię. Co do pozostałego typu obuwia, wszystko zależy jak wrażliwe są nasze stopy i czy wytrzymają takie temperatury. Opcją są np. bawełniane stopki, niewidoczne dla innych. Pytając czy jest to jakiekolwiek faux pas chodzić w gołych stopach zimą- odpowiadam nie. Jest to strikte kwestia osobistych przekonań. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaselka Re: Gołe stopy zimą 22.02.16, 22:58 Hej, dzięki za tą opinię :-) Jakoś tak zostałyśmy zaprogramowane przez nasze mamy i babcie, że każdy wyeksponowany kawałek skóry na stopie w tym okresie to prawie śmierć... A tymczasem to naprawdę indywidualna sprawa jak kto odczuwa zimno. Ja na ten przykłąd nie lubię jak mam zbyt ciepło w stopy i przy obecnych temperaturach chodze w balerinkach bez skarpet ani tym podobnych. Co ciekawe im blizej wiosny tym odwaznych wiecej mimo takich samych temperaqtur. Odpowiedz Link Zgłoś
e92 Re: Gołe stopy zimą 23.02.16, 18:27 Całkowita racja :) dziś mimo że temperatura niewiele powyżej zera to założyłam tenisówki na gołe stopy, podwijając jednocześnie nogawki by odsłonić kostki i wcale nie zmarzłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
gggggggg Re: Gołe stopy zimą 18.02.20, 13:56 Tylko po domu chodzę z gołymi stopami lub w klapkach Odpowiedz Link Zgłoś