Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sportowy styl?

IP: *.netis.net.pl / *.netis.net.pl 13.04.05, 19:38
    Mam takie dziwne pytanie :)
    Zacznę od tego, że mam 21 lat. Widzę na ulicach w gazetach, że teraz na topie
    jest elegancko styl ubierania się tzn. jakieś ładne buciki na obcasie,
    spodnie, żakiet... no wiecie co mam na myśli :)
    Ja natomiast bardzo lubię ubierać się w adidasy, dżinsy i np. jakąś ciekawą
    koszulkę czy kurtkę do tego fajna sportowa torebka. Czy to jest nadal modne?
    Czy raczej żeby wyglądać na topie lepiej założyć "szpilki" ? Nie widzę za
    często kobiet w moim wieku, które noszą sportowe buty (mieszkam w niewielkim
    mieście na śląsku). Poradźcie mi proszę coś drogie Panie :)

Mam spodnie w kantkę, czy można w jakiś sposób założyć do nich coś w
    sportowym stylu? Jak tak to co żeby wyglądało świetnie i orginalnie?

Pozdrawiam!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: kitty Re: Sportowy styl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:45
        Hej! powiem Ci,że mam podobny "problem" do Ciebie. Ubieram się tak jak Ty,
        czasem dodam do stroju coś klubowego, ale prostego, np. top o
        najprostszym,sportowym kroju, ale za to w jaskrawym kolorku :-) i nie zamierzam
        zmieniać stylu ! tak czuję się dobrze,jest mi wygodnie, a jednocześnie czuję się
        fajnie ubraną osobą, potwierdzają to tez osoby, które chwalą poszczególne cześci
        mojej garderoby ;-)
        POZDRAWIAM SERDECZNIE :)
        • Gość: kasia Re: Sportowy styl? IP: *.leon.com.pl 13.04.05, 20:02
          ja tez ubieram sie na sportowo. adidaski, nike albo cos w tym stylu,jeansy mam
          do tego biala kurteczke, mozna powiedziec taka pol na pol bo nie jest za
          sportowa ale elegancka tez nie jest, kolorowe t-shirty, ale to w zywych
          kolorach jak roz albo taki morki-niebieski czy jak to nazwac. a czesto spotykam
          sie z opiniami ze sie stroje. wydaje mi sie ze to moze i nawet zalezec od
          kolorystyki ubiory. sama sie zdziwilam tymi opiniami ale mi pochlebiaja :]pozdr.
      • b_bb Re: Sportowy styl? 13.04.05, 19:57
        Nie istnieje jeden obowiązujący styl. Możesz nadal ubierać się w to, co
        dotychczas, nie masz żadnego obowiązku dopasowywania się do większości.
        Jeśli chodzi o mieszanie stylów, np. eleganckiego ze sportowym, to trzeba mieć
        wyczucie. Popróbuj, poprzymierzaj i zobacz, jak eleganckie spodnie prezentują
        się z bluzkami z Twojej szafy. Czasem można osiągnąć ciekawy efekt, lecz równie
        łatwo można nie trafić. Powodzenia w stylizowaniu siebie. :)
        • maadz Re: Sportowy styl? 13.04.05, 20:01
          to nie tak ze obowiazuje teraz moda na eleganckie ciuchy, a buty sportowe i
          dzinsy juz są niemodne- one przeciez nigdy nie wyjda z mody... poza tym chyba
          nie chcesz slepo podazac za trendami i zmieniac o 180 stopni oblicze swojej
          szafy?:P nos to w czym sie dobrze czujesz i tyle. a jesli chodzi o polaczenia,
          to roznie. fajnie wyglada np. marynarka mlodziezowa w jakims ciekawym kolorze
          czy np. z broszka + dzinsy wlasnie. sa tez inne kombinacje.. w mnie na studiach
          i moi znajomi tez sie tak ubieraja a niektorzy np. tylko na sportowo, tak jak
          opisalas, bo nie widzą siebie w spodenkach w kancik i bardzo dobrze,
          przynajmniej mają swoj styl ;)
      • Gość: tyle Re: Sportowy styl? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 13.04.05, 20:03
        hmm ..powiem tak; jesli masz sie zmuszac do danego stylu ( w tym wypadku do
        szpilek i zakietu hehe), to nie polecam. Bedzisz sie zle czula ..
        Natomiast metoda wolnych krokow sprobuj zamienic adidasy na obuwie miejsko-
        sportowe;)
        kantka- to spodnie w kanty? No to chyba musisz pomyslec o pantoflach? albo
        butach w rodzaju trzewikow? ( niski obcas, sznurowane, cos w rodzaju meskich)
        Elegancki styl- to nie tylko szpilki.. to raczej spokoj i opanowanie w stosunku
        do mody;)
        • Gość: taramtaramtaram Re: Sportowy styl? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 21:22
          Ja uwielbiam łączyć ubiór sportowy z elegancją :) Jak napisał ktoś wyżej - nie
          jest to łatwe, trzeba mieć wyczucie, ale efekty mogą być rewelacyjne. Poza tym
          jestem osobą, która nie podąza ślepo za modą. Z obowiązujących trendów wybieram
          tylko to, co mi się szczególnie podoba. Mam w swojej szafie wiele klasycznych
          (dobrych na wiele okazji i niewychodzących z mody) ubrań, które zależnie od
          panującej mody, "odmienić" można dodatkami :) Jak już napisałam - lubię
          spotrową elegancje, ale czasem lubię ubrać się wyjątkowo luźno, wygodnie...
          Innym razem wole wyglądać bardzo elegancko... To takie kobiece humory i
          zachcianki :)
          Pozdrawiam!
      • Gość: woman Re: Sportowy styl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:16
        dajcie spokoj - od jakichs 10 lat mozna zalozyc, ze wszystko jest modne.
        prowadzilam kiedys rubryke modowa w miesieczniku i zapewniam was, ze mniej
        wiecej co dwa lata pojawiaja sie te same ciuchy jako odkrycia sezonu. jak
        lubicie sportowo, to noscie sie sportowo, wlasny styl jest wazniejszy niz jakas
        tam moda - rownolegle istnieja style sportowe, eleganckie, paniusiowate,
        wiesniackie i jakie tam chcecie... Do spodni w kant dobrze wygladaja male dosc
        obcisle t-shirty z ciekawym wzorem lub nadrukiem. poniewaz rzadko mi sie podbaja
        gotowe, sama robie aplikacje lub maluje na nich wzory akrylem. polecam: fajna
        zabawa na deszczowe popoludnie :)
      • Gość: <MAGDA> Re: Sportowy styl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 15:28
        Ja sie ubieram na sportowo i nie przejmuju sie żadną moda.
        Mam swoj styl i koniec:)
      • ziyi Re: Sportowy styl? 16.04.05, 16:39
        Przeszkadza Cio to ze twoj styl ubierania jest sportowy?
        Zreszta marynarka tez moze byc elementem sportowego ubioru. Sama lubie ubrac
        sie tak: jeansy, adidasy, kolorowy t-shirt, a na to marynarka. Ale chyba
        najwazniejsze jest wlasne wyczucie i trzeba sie nim kierowac i nie patrzec na
        zadna "mode"
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka