Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do pan, ktore sie znaja na dress code

31.05.07, 01:13
    Na mniej oficjalne dni nosze bluzke koszulowa i spodnice, ale nigdy nie wiem
    czy ta bluzka ma byc do srodka czy na zewnatrz. Do srodka wydaje mi sie
    schludniej, ale kojarzy mi sie z uniformami pan sprzatajacych w hotelach albo
    kelnerow w fast foodach. Na zewnatrz chyba troche za luzacko, chociaz wtedy
    mozna uniknac skojarzenia z fast foodem.
    Co Wy na to? Jak noscie takie zestawy?
    PS wszelkie szaliki, apaszki odpadaja, prawda? Wtedy to juz na 100% wyglada
    sie jak pani z fast foodu?
    Obserwuj wątek
      • k1k2 Re: do pan, ktore sie znaja na dress code 31.05.07, 02:07
        to zalezy od kroju i wykonczenia koszuli 'na dole'
        • koala1212 Re: do pan, ktore sie znaja na dress code 31.05.07, 03:56
          czyli rozumiem, ze jesli koszula jest ladnie wykonczona i odpowiedniej
          dlugosci, to nic nie stoi na przeszkodzie, zeby byla na zewnatrz, tak?
          • myszmusia Re: do pan, ktore sie znaja na dress code 31.05.07, 05:47
            szczególnie jak dołożysz do tego pasek
            • clementine_kruczynski szaliki, apaszki 31.05.07, 10:08
              W dobrym gatunkowo szaliku czy apaszce na pewno nie będziesz wyglądała jak
              pracownica McDonalda :-D
      • zettrzy Re: do pan, ktore sie znaja na dress code 31.05.07, 18:59
        panie sprzatajace oraz fastfudowe nie nosza koszul wpuszczonych w spodnice, bo
        taki ubior jest wysoce niepraktyczny przy ich zajeciach, wiec nie wiem skad to
        skojarzenie
        koszula noszona na zewnatrz byla niesamowicie modna na poczatku lat 90, potem
        znikla, potem wrocila w wersji "zakietowej" na jakis top; prawde mowiac nie
        widzialam od bardzo dawna aby ktos sie tak ubieral
        jesli bluzka czy koszula nie jest uszyta specjalnie tak aby ja nosic na
        wierzchu bedziesz wygladac po prostu niechlujnie, jakbys zapomniala sie ubrac
        do konca
        apaszki i szaliki na paniach z fastfudu? zyje w kraju fastfudow, ale czegos
        takiego jeszcze nie widzialam
        nos tak jak uwazasz ze jest schludniej, to nie jest ubior pan sprzatajacych
        • koala1212 czyli ok? 31.05.07, 20:48
          Mnie sie taki stroj zasze wydaje niepelny, jakbym zostawila marynarke w
          samochodzie, ale ciesze sie, ze Wy macie inne zdanie. Rozumiem, ze jesli bluzka
          jest ladna i tak skrojona, zeby ja nosic na zewnatrz to wszystko ok. Szale i
          apaszki tez sa dobre, podobnie jak paski.
          Jesli cos zle napisalam, to prosze mnie poprawic.
          • zettrzy Re: czyli ok? 31.05.07, 21:05
            jak najbardziej ok, masz racje ze lepiej wyglada z marynarka, ale w koncu jest
            lato i nie ma co sie piec w warstwach odziezy - to bardzo dobry i profesjonalny
            stroj
            pozdrawiam
            • martusia67 Re: czyli ok? 31.05.07, 21:40
              Polecam bardzo fajna ksiązke w której mozna poczytac min o dress code :)
              tiny.pl/fms2

fotoforum.gazeta.pl/5,2,martusia67.html
      • aga_aga75 Re: do pan, ktore sie znaja na dress code 01.06.07, 10:24
        Ja bardzo lubię nosić bluzki koszulowe na zewnatrz ale pod warunkiem że są
        nieco udziwnione (np. zakładane kopertowo i wiązane w talii). Jeżeli bluzka
        jest dopasowana w talii i ma ładnie rozszerzający się dół to zakładam ją czasen
        na wierzch - szczególnie z paseczkiem dopadowanym np. do koloru spódnicy lub
        butów. apaszki lubię bardzo i często noszę i zaręczam Ci że elegancka apaszka
        nikomu nie skojarzy się z fast foodem (chociaż raz pamiętam, że przesadziłam i
        założyłam do granatowego kostiumu białą bluskę i granatowo czerwoną apaszkę i
        kolega się śmiał że wyglądam jak stewardessa - miał rację niestety....).
        Dzisiaj mam np. blado lila spodnie 3/4, czarne buty na obcasach (dosyć
        odkryte), czarną bluzkę wiązaną w talii. I jest to strój jak najbardziej ok do
        pracy na tzw luźniejszy dzień.
      • koala1212 dziekuje 01.06.07, 11:16
        Dziewczyny za niezle pomysly. Teraz bede sie czula pewniej. Ciesze sie, ze
        bluzka koszulowa ze spodnica lub spodniami to dobry stroj. Bardzo sie z tego
        ciesze, bo zakiety sa jednak drogie, no i nie sa zbyt wygodne (tez zalezy jaki
        zakiet).
        Dziekuje i pozdrawiam:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka