Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

koronkowa masakra

05.07.07, 10:58
    Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć fenomen tego kiczu? Koronka + ostry czubek +
    cena, której te buty nawet w połowie nie sa warte:))) A tu proszę! Aż 4 osoby
    na aukcji już kupiły to bezguście:) A tak serio - to jakaś nowa moda ślubna????
    www.allegro.pl/item210751253_koronkowe_kozaczki_slub_wesela_7_kolorow.html
    Obserwuj wątek
      • monikaa13 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 11:13
        oooo fuj
      • mary.2 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 11:21
        rzeczywiście, dawno nie widziałam czegoś tak okropnego
      • fashion_lady Re: koronkowa masakra 05.07.07, 11:25
        to nie sa buciki na ślub, tylko na potańcówkę w remizie:) juz wyobrażam sobie
        jak musza wyglądać dziewczyny, które kupiły te buty...i jak się na modzie
        znają...uuuuuu- 10 sezonów w tył:) witamy ostry czub!
      • kotek1239 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 11:31
        OMG az mnie odrzuciło od monitora
      • tralalumpek Re: koronkowa masakra 05.07.07, 11:36
        nie potrafie wytlumaczc, kiczem i dziadostwem zalane jest cale forum a pienia
        zachwytu mimo wszystko plyna i tez nie moge wytlumaczyc dlaczego
        • justi54 Re: ależ dziewczyny 05.07.07, 11:49
          Na forum ślubnym toczyła się już dyskusja na temat tych butów czy pasują do tej
          czy owej kreacji. Kilka osób w tym ja stwierdzłyśmy, że to fantastyczne buty
          ale tylko na noc poślubną. Czy wyobrażacie sobie pannę młodą w przeźroczystych
          koronkach plus pończochy, welon na głowie i te buty. A jak by jeszcze się jakaś
          rura w apartamencie dla noważeńców trafiała to pan młody miałby odjazd. A tak
          na marginesie to może te które kupiły te buty to tancerki go-go i potrzebne im
          są do pracy.
          • fashion_lady tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czubek!!! 05.07.07, 12:04
            Możliwe, że biorą to tancerki go-go. Ale trzeba też zauważyć, że tandetność tych
            butów podkreśla nie sama koronka, ale właśnie ten ostry czub rodem z 2003 roku!
            Widać, że producent tego obuwia zna się na obowiązującej modzie jak moja
            70letnia babcia na internecie!! To się w głowie nie mieści:) Wydaje mi się, że
            dziewczyna, która na forum wrzuciłaby fotkę butów z taaakim czubem naraziłaby
            się teraz na ośmieszenie - raczej nikt tego nie robi. Ja mogłabym się zastanowić
            nad tymi butami gdyby zostały totalnie przeprojektowane, tzn.:
            okrągły czubeczek
            słupek, a nie szpila
            cała góra koronkowa, ale bez tej okropnej wstążki!
            No ale to jest nierealne- takich butów jak ja bym chciała nigdzie nie ma:)
            • shangrila Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 12:15
              ale Ty tak powaznie?;/
              • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 12:43
                oczywiście, że tak! Teraz modne są kozaki z okrągłym czubkiem na słupkach- co
                zresztą bardzo mi się podoba, bo w tych ostrych szpicach biegało sie dobre parę
                lat temu i już mi po jakimś czasie bokiem wyłaziły- nuda. Naprawdę śmiać mi się
                chce z panienek, które nie mogą się z tymi czubami rozstać- a do tego
                obowiązkowo jeansy dzwony:) Na poważnie: gdyby wyrzucić z projektu tych butów
                kiczowatą dziurę przetykaną atłasową wstążką z kokardką (blee!) i zostawić
                gładką koronkę bez żadnych ozdóbek, do tego obowiązkowo słupek i okrągły czubek-
                to buty byłyby super. Ale to byłby już oczywiście zupełnie inny projekt...:)
                • confused.girl Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 12:46
                  taaa... bo jak ktoś nie podąża ślepo za modą i śmie założyć spodnie, które nie
                  są rurkami czy buty w szpic to zasługuje tylko na obśmianie:/ smutne.
                  • shangrila Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 12:53
                    o tak. ech.. chyba musze pol szafy do pojemnika PCK wyrzucic, moze jeszcze ktos
                    bedzie chcial ubrac cos z tego;)
                    ja nadal probuje sobie zwizualizowac te koronkowe kaloszki jakby mialy okragly
                    czubek i slupek i przerazaja tak samo jak te ze zdjecia. albo kiepsko u mnie z
                    wyobraznia...
                    • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:08
                      tzn., że przeraża Cię sama perspektywa ekstrawaganckiego (oczywiście jak na
                      nasze polskie ulice:)) połączenia koronki z butami. Naprawdę tak bardzo przeraża
                      Cię koronka na bucie? Bo mi chodzi tylko i wyłącznie o fason tych potworków!
                      • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:19
                        Mnie np. nie przeraża koronka na bucie. Może gdyby ktoś rzeczywiście
                        zaprojektował jakies stylowe, koronkowe kozaki, modne, na czasie, z okrągłym
                        czubkiem i w ogóle z klasą - to byłoby super! Niestety te do nich nie należa. W
                        samym połączeniu koronki z butem nie ma natomiast nic szokującego.
                        • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:53
                          nie istnieją i nigdy nie będą istnieć koronkowe buty z klasą...
                          • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:58
                            Wydaje mi się, że nie Tobie o tym wyrokować:) W twoim zdaniu twierdzącym
                            należałoby dodać: "moim zdaniem"
                          • leyla_83 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:05
                            hmmm...nie masz racji lilivampire. Moda, gust, styl i wszystko z tym zwiazane to
                            pojęcia względne. Wiem, wiem, co zaraz napiszesz:"sa pewne zasady, niesmiertelna
                            klasyka, itd." Nie. Nie ma żadnych zasad. W swiecie modyt wszystko jest WZGLĘDNE
                            i określone w jakimś czasie. Dlatego nie masz racji. Co najwyżej mogłabys
                            właśnie dodać:"moim zdaniem...". I wtedy sie wypowiedzieć.
                            • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:06
                              nie sądzę:)
                              • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:13
                                powiało konserwą:) i to ostro
                              • leyla_83 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:15
                                Z takim podejściem lili kobiety chodziłyby dalej w średniowiecznych sukniach ;D :D
                                • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:18
                                  nie miałabym nic przeciwko temu:P
                                • leyla_83 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:19
                                  i w czepcach siodłowych na głowie, które w XV wieku były miarą najlepszego,
                                  najbardziej wysmakowanego gustu pod słońcem :D :D :D
                                  • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:23
                                    większość sukni, czepków i butów z czasów średniowiecza podoba mi się bardziej, niż wiele ubrań pokazywanych tu na forum, koronkowe kozaczki w to włączając
                                    już wolałabym nosić te czepce siodłowe
                                    • leyla_83 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:33
                                      tzn., że krytykujesz współczesną modę na rzecz średniowiecznych kreacji:) Ja
                                      również interesuję sie historią ubioru, bo to bardzo ciekawy temat i podstawa
                                      wiedzy o modzie. Ale teraz właśnie widzę, że twoje zdanie- łącznie z gustem i
                                      poczuciem stylu jest jak najbardziej subiektywne. Tym bardziej powinnas
                                      wypowiadać sie : "moim zdaniem..". Nie Ty decydujesz o stylu i guscie naszych
                                      czasów:)
                                    • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:37
                                      już cię widzę lilivampire w takim super czepcu :))))))))))
                                      • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:40
                                        o rany! Dziewczyny przestańcie:) ja proponuję super połączenie: koronkowe
                                        współczesne kozaki i średniowieczny czepiec siodłowy na głowę! I tak
                                        na...ceremonię ślubna:)
                          • beesok Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 21:32
                            Tutaj musze sie jednak nie zgodzic :) sama nie jestem fanka koronek a szczegolnie na butach ale
                            zarowno Louboutin jak i Blahnik maja wlasnie koronkowe szpilki, ktore sa bardzo eleganckie i jezeli
                            odpowiedniu zestawione z ubiorem - jak najbardziej z klasa! :)

Co do koszmarkow w glownym watku - oczy bola!!!! :)
                      • shangrila Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:56
                        tak przeraza. i ja nieco inaczej pojmuje ekstrawagancje. dla mnie ten but, z ta
                        koronka i kazdy inny z taka koronka to jest spore nieporozumienie obuwnicze.
                      • kinky5 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 17:21
                        osobiscie wole buty z dlugiem czubem w wersji skorzanej niz te koronkowe dziwactwo nawet z okraglym
                        czy migdalowym noskiem.
                  • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:02
                    tak. Moim zdaniem zasługuje na obśmianie- jeśli jest to osoba, która twierdzi,
                    że się na modzie zna- a takim przysmażonym na solarce panienkom z tipsami, od
                    góry do dołu w błyskotkach, w spodniach dzwonach i butach czubach- tak się
                    najczęściej wydaje- one najczęściej twierdzą, że są specjalistkami w dziedzinie
                    mody:)i to jest bardzo śmieszny paradoks! Natomiast nie mam nic do zarzucenia
                    osobie, która ubiera sie jak chce bo się modą nie interesuje- i przyznaje się do
                    tego, że ją ten temat nie obchodzi. To dwie zupełnie różne sprawy.
                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:05
                      fashion_lady?
                      tak... na pewno cię moda nie interesuje
                      • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:10
                        Oczywiście, że mnie moda interesuje. Pisałam o postawach ludzi. Przeczytaj
                        lepiej uważnie co napisałam:)
                        • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:15
                          a nie widać, nie widać...:/
                          • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:21
                            niestety- chyba nie za dużo z tego zrozumiałaś:)
                            • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:22
                              jej chodziło o to, że blachary chodzą dalej w ostrych czubach i dzwonach, ja sie
                              z tym zgadzam!!
                              • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:24
                                no tak-o to mi chodziło-o spalone na solarce blachary w dzwonach i czubach :-))))
                                • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:26
                                  :-)))))
                                  • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:31
                                    :) popieram! U mnie w szkole pełno złota, dzwonów, szpilek z czubami i ostrego
                                    różu. I te dziewczyny własnie twierdzą, że się znaja na modzie
                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:53
                                      na FM również jest wiele osób, które twierdzą, że znają się na modzie, a z modą mają bardzo mało wspólnego
                                      • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:56
                                        Ja przez najbliższe 3 lata bedę mieć z modą bardzo dużo wspólnego. A później
                                        zobaczymy jak sie życie i praca potoczą.
                                        • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:01
                                          jeśli planujesz zostać projektantką wiedz, że zaprojektowane przez ciebie koronkowe buty z okrągłym czubkiem i na słupku u mnie na pewno nie przejdą;)
                                          • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:11
                                            Nie planuję zostać projektantką:) ale jeśli u ciebie nie przejdą, to przejdą u
                                            innych osób. A to wynika z tego ze ludzie i gusta róznią się między sobą. Co nie
                                            oznacza, że jest tylko jeden własciwy i dobry...pomyśl troszkę:)
                                            • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:14
                                              oj wiem o tym
                                              ale tandeta to tandeta i zdania nie zmienię:)
                                              • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:17
                                                konserwa to konserwa:) słynie z tego, że zdania nie zmienia:)
                                                • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:21
                                                  no wiesz, trudno byłoby mi zmienić zdanie z "tandeta" na "super"
                                                  i może to właśnie jest ten "swój styl", niezmienny jeśli chodzi np. o zdanie nt tandety
                                                  bo nie wyobrażam sobie siebie zmieniającej zdanie nt ubrania, tylko jeśli jest akurat modne, a wygląda okropnie
                                                  no no no (czyt. nie nie nie);)
                                                  • leyla_83 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:29
                                                    Wydaje mi się, że totalnie mylisz pojęcia:) próbowałam ci wytłumaczyć względnośc
                                                    swiata mody i tzw. dobrego gustu, ale widze że za bardzo nie rozumiesz. Tak się
                                                    składa, że ja akurat studiuje projektowanie mody i moge powiedzieć ci, że o
                                                    tandecie decyduje brak zgrania wszystkich elementów i przeładowanie formy.
                                                    Natomiast stosowanie nowych technologii w przemysle obuwniczym- np. łączenie
                                                    koronki z obuwiem- dobrze zaaranżowane- nie ma z tandetą nic wspólnego. Co do
                                                    twojego zacietrzewienia- polecam swietną książkę z psychologii mody: "Ubiór w
                                                    teatrze życia społecznego" :)
                                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:31
                                                      ehhh
                                                      ty też nic nie rozumiesz
                                                      ja ciebie nie przekonam, ty mnie też nie przekonasz:)
                                                    • fashion_lady Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 14:36
                                                      tutaj nie ma czego tłumaczyć Leila:) jeśli ktoś jest uparty i krytykuje
                                                      wszystkich wokół, tylko dlatego bo nie podlegaja jego gustom- to nie ma co sie
                                                      wdawac w dyskusje:)
                                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 15:42
                                                      ale co wy mi chcecie tłumaczyć? że wy macie rację, a ja jestem w błędzie?
                                                      bez sensu
                                                    • leyla_83 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 17:06
                                                      Raczej to, że jest wiele punktów widzenia, a pojęcie elegancji i gustownosci
                                                      jest względne. Dlatego jeśli piszesz o guście powinnaś dodać: "moim zdaniem".
                                                      Jednak ty chyba nie jesteś w stanie tego pojąć :)Dlatego temat uważam za skończony.
                                                    • confused.girl Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 20:34
                                                      fashion_lady napisała:

> tutaj nie ma czego tłumaczyć Leila:) jeśli ktoś jest uparty i krytykuje
                                                      > wszystkich wokół, tylko dlatego bo nie podlegaja jego gustom- to nie ma co sie
                                                      > wdawac w dyskusje:)

Cieszę się, że tak piszesz, bo sama robisz dokładnie to co Lili:)
                                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 20:43
                                                      ale ja naprawdę nie mam nic przeciwko innym gustom:)
                                                      jedyne czego się uparcie trzymałam to to, że (IMHO) te kozaki z klasą nigdy nie będą miały nic wspólnego, nawet jak się im czub i obcas przerobi:)
                                                      to, że są osoby, którym się podobają... ok, nie mam nic przeciwko, ważne, że mnie się nie podobają i czuję się z tym super:)
                                                    • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 01:03
                                                      No te kozaki które tu zalinkowałam to napewno z klasą nie mają nic
                                                      wspolnego...ale wy już w pewnym momencie przestałyście rozmawiać o tych
                                                      konkretnych kozakach, tylko ogólnie o połączeniu koronki z butem- czy jest to
                                                      możliwe, czy też nie- i czy może byc gustowne. No więc mim zdaniem może, i na
                                                      pewno jakiś sławny projektant to kiedyś zrobi, albo może nawet juz zrobił :) nie
                                                      wiem, bo aż tak bardzo się nie orientuję, ale całkiem możliwe!! :)
                                                    • tequilkuk Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 02:51
                                                      www.shoewawa.com/2006/05/prefall_06_mano.html
                                                      www.shoewawa.com/2007/01/moschinos_twoto.html
                                                      www.shoewawa.com/2006/12/get_her_look_br.html
                                                      www.shoewawa.com/2006/12/barratts_lace_a.html
                                                      www.shoewawa.com/2006/11/jlos_pigalle_ch.html
                                                      www.shoewawa.com/2007/01/red_herring_bla.html
                                                      www.shoewawa.com/2006/11/lace_pumps_a_la.html
                                                      www.shoewawa.com/jane%20shilton.bmp
                                                      www.dune.co.uk/catalogue/styles.asp?r=9&g=74&s=253&y=A06LFA10COD654H&page=1
                                                      www.shoewawa.com/2006/10/river_island_la.html
                                                      www.asos.com/Lace-Bow-Shoe/Prod/pgeproduct.aspx?iid=119797&cid=1433
                                                      shinymedia.headshift.com/shoewawa/images/photos/uncategorized/dita_1.jpg
                                                      www.ninewest.com/n/browse/product.s?productId=14159&source=category&index=2&prodIndex=2&listSize=33&categoryId=101001
                                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 11:58
                                                      ale czemu nie pokazałaś designerskich koronkowych kozaków?
                                                      chętnie bym je zobaczyła i porównała z tymi z allegro
                                                      poza tym niektóre z przez ciebie zaprezentowanych jest fe, niektóre całkiem ładne
                                                      tu już nie chodzi o pomysł koronki na bucie, tylko o fatalne zestawienie koronka i kozak!
                                                      mój facet stwierdził, że te kozaki wyglądają jak normalne czółenko (no, nie normalne, bo w szpic;)) z podkolanówkami:)) a że podkolanówki są aseksualne to... ;)
                                                    • tequilkuk Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 17:57

> ale czemu nie pokazałaś designerskich koronkowych kozaków?
                                                      Bo napisalas:
                                                      nie istnieją i nigdy nie będą istnieć koronkowe buty z klasą...
                                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 18:00
                                                      heh, czyli to znaczy, że projektanci nie mogą zrobić nic tandetnego i bez klasy?
                                                      bo tego to już nie napisałam:)
                                                    • tequilkuk Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 23:55
                                                      Nie, nie znaczy :)
                                                      IMHO niektore z zalinkowanych butow maja klase, ty tez napisalas : niektóre (sa)
                                                      całkiem ładne.
                                                      Nie przypominam sobie koronkowych kozaczkow ale nie zdziwilabym sie gdyby ktos
                                                      cos takiego pojawilo. Kreatywnosc projektantow nieustannie mnie zadziwia...
                                                    • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 20:11
                                                      lilivampire absolutnie nie masz racji!! Bo czym właściwie sa kozaki? Wyobraz
                                                      sobie normalne półbuty z wydłużoną cholewką- to są właśnie kozaki:)!! Kozak to
                                                      zwyczajny but + wysoka cholewka!! Jeżeli istnieją gustowne półbuty z koronką, to
                                                      mogą też istniec gustowne kozaki!!
                                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:26
                                                      i tu się z tobą bardzo nie zgodzę
                                                      ale tak, zapewne konserwą zaleci:)
                                                    • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 20:08
                                                      tequilkuk :) te buciki pokazane przez Ciebie w linkach są SUPER!!! Właśnie Ty
                                                      udowodniłaś tymi fotkami, że naprawdę MOŻE istnieć koronkowy but z klasą!!!!!
                                                      koronka łączona z butem w gustowny sposób, nie ma nic wspólnego z kiczem!
                                                      Popieram w 100%
                                                    • tequilkuk Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 23:57
                                                      Czasem nawet kicz jest fajny, jesli odpowiednio podany :)

• lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 13:51
                                zrozumiałam, zrozumiałam, za to wy nie zrozumiałyście co komentuję
                                tak więc pozostawię to bez komentarza:)
                    • confused.girl Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 20:30
                      fashion_lady napisała:

> tak. Moim zdaniem zasługuje na obśmianie- jeśli jest to osoba, która twierdzi,
                      > że się na modzie zna- a takim przysmażonym na solarce panienkom z tipsami, od
                      > góry do dołu w błyskotkach, w spodniach dzwonach i butach czubach- tak się
                      > najczęściej wydaje- one najczęściej twierdzą, że są specjalistkami w dziedzinie
                      > mody:)i to jest bardzo śmieszny paradoks! Natomiast nie mam nic do zarzucenia
                      > osobie, która ubiera sie jak chce bo się modą nie interesuje- i przyznaje się d
                      > o
                      > tego, że ją ten temat nie obchodzi. To dwie zupełnie różne sprawy.

Widzę, że musisz znać mnóstwo takich panienek skoro mówisz, że prawie wszystkie
                      myślą, że są modne. Zresztą nie wiem na jakiej zasadzie Ty masz być wyrocznią
                      trendów?
                      sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2484146
                      W ich środowisku to jest modne, w Twoim nie. Moda to nie tylko to co narzucają
                      nam co sezon projektanci:)
                      Dla mnie bardziej zabawne jest takie ślepe podążanie za trendami i wydawanie
                      osądów, że coś jest do obśmiania, bo nie modne już od kilku sezonów.
                      A do szpiców i dzwonów nic nie mam. Jak ktoś ubiera się tandetnie to nawet w
                      modnych rurkach czy butach z okrągłym czubkiem będzie wyglądać tandetnie.
                      A buty z linku są okropne właśnie przez koronkę - z każdym innym czubkiem będą
                      IMO wyglądać źle:)
                    • chelsea_champion "fashion" lady..... 07.07.07, 15:02
                      idąc ulicą skąd wiesz, która osoba uważa, że zna się na modzie, a która nie??

Buty ze zdjęcia+okrągłe czuby to masakra, chyba tylko do chlewa, za
                      przeproszeniem!!

A co powiesz, jak komuś NIE PODOBAJĄ sie te okropne okrągłe czuby, tym bardziej
                      kozaki, które nie dość, że skracają sylwetkę (niskie osoby wyglądają czasami
                      tragicznie) to jeszcze bardzo często przpominają kalosze!!

Ja nie smażę się na solarce itp., a nosze czuby, bo mi się podobają!! Więc
                      możesz mnie już wyśmiać!!!
                      • lilivampire Re: "fashion" lady..... 07.07.07, 15:06
                        chelsea, niektóre osoby znają się na modzie tyle co koza na pieprzu i jeszcze najwięcej krzyczą
                • va-ire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 18:33
                  Nosze dzwony. I, o zgrozo, szwedy. Jestem blachara?
                  • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 20:41
                    spokojnie... jesteś trendi;)
                    • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 20:01
                      no jasne!! Tak jak...czepiec siodłowy:-))))
                  • joanna_i_kropka Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 05.07.07, 21:08
                    ja te, ja tez!!!;D chociaz pokochałam rurki, to ukochane szwedy są nadal w
                    uzyciu:D i jestem niemodna, niestety;(((
                  • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 20:00
                    chyba nie za bardzo "kumasz" o czym pisałyśmy:))) same dzwony nie robią z nikogo
                    blachary, ale jeśli do tego masz solarkę a la: "zamknęli mnie na tydzień w
                    kapsule do opalania i nie chcieli wypuścić" ;))) do tego długie tipsy z
                    kwiatuszkami, cekinkami i gwiazdkami + dużo złotego w ubiorze i różu......to
                    TAK- jestes BLACHARA.
                    • va-ire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 06.07.07, 22:56
                      :DD Tylko że Ty razem z fashion-lady dwu- czy trzykrotnie powtorzylas w opisie
                      typowej tipsary: dzwony + czuby. I zastanowilo mnie to uproszczenie, jakby nie
                      bylo tipsiar w rurkach. Albo olowkowych spodnicach.
                      Podsumowując, czepialyscie sie, że lilivampire nie napisala IMHO, to ja
                      postanowilam zazadac sprostowania w kwestii bootcutow i innych takich :D Mea
                      culpa, w poscie mialam napisac jeszcze "ironia".
                      Dziekuje za uwage. Ani opalenizny, ani tipsow, ani czubow, ani rozu i zlota w
                      szafie ni mam.
                      Aaaa, buty IMHO przeokropne bez wzgledu na ksztalt noska. Nadaja sie tylko do
                      podsycania ogniska.
                      • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 01:29
                        Jasne, że zdarzaja się blachary w rurkach i ubrane w miarę "na topie" !!:)
                        Tylko...hmm- no wiesz- to są, że tak powiem, ekhm - bardziej ZORIENTOWANE
                        egzemplarze. I tak naprawdę, to właśnie gdyby nie te olbrzymie tipsiory i
                        nadmiar złota takie dziewczyny nie byłyby: "blacharami", tylko normalnymi,
                        modnie ubranymi dziewczynami!! Natomiast f.lady i ja rozmawiałysmy o tym, że nie
                        ma nic gorszego niż: blachara niezorientowana w modzie, czyli: dzwony, buty w
                        ostry jak patyczek szpic (zaznaczam jak patyczek żeby wszystko było jasne, bo
                        szpic, szpicowi oczywiście nierówny!) ale.... totalnie przeświadczona o tym, że
                        ona jest absolutnie MEGA TRENDY! :-))))) Wiesz jak sie nazywa coś takiego?
                        Totalna ignorancja! Bo jeśli laska ma czas żeby się wysmażać w solarium na
                        spalony skwarek, ma czas żeby zajmować sie ozdabianiem tipsów wszystkim co
                        popadnie...i ma czas na to aby na targu godzinami wybierać najnowsze modele
                        dzwonów z cekinami i dżetami...to wybacz- ale mogłaby znaleźć trochę czasu na to
                        aby w google wklepać sobie: www.style i obejrzec sobie szeroką ofertę pomysłów,
                        które sa na czasie! Każdy coś dla siebie znajdzie! A jeśli nie ma takiego
                        zamiaru - bo ją to np. nie interesuje (ma przecież do tego prawo!) to wybacz -
                        ale niech wtedy nie uważa się za taką super trendy, cool, jazzy i w ogóle ach i
                        ech!
                        I własnie o tym rozmawiałam z fashion l. O ignorancji takich straganówek, które
                        się uważaja za boginie i fashionvictim!:-)
                        A jesli sie spytasz ironicznie skąd jestem taka n/t blachar obeznana, to powiem
                        Ci moja droga, że takich dziewczyn jest teraz cała masa! A u mnie w szkole jest
                        ich prawdziwa wylęgarnia. Stąd właśnie wiem, że większość lasek takiego pokroju
                        uważa się za super modne:-) I tak jak napisałam: bardziej zorientowane
                        przedstawicielki "blacharni" chodzą w rurkach, balerinkach i nie sa takimi
                        ignorantkami w kwestiach mody, także pewnie gdyby nie to upodobanie do
                        tipsiarstwa, nadmiernej opalenizny i charakterystyczny sposób bycia, to byłyby
                        normalnymi dziewczynami z klasą.
                        Jednym słowem - moja definicja blacharstwa to: wielgachne, zdobione tipsy,
                        przesadna opalenizna i specyficzny sposób bycia, a la cheerliderka z
                        amerykańskich filmów dla nastolatków:) A jak do tego dochodzi straganowa moda i
                        przeświadczenie: "ja jestem trędi" to już w ogóle inna sprawa- i o tym własnie
                        rzecz sie toczyła.
                        Koniec. Jesli po tym referacie lilivampire i ty jeszcze nie zajarzycie o co
                        chodzi, to juz naprawdę nie bedzie moja wina. Po takim dokładnym tłumaczeniu,
                        chyba dziecko by zrozumiało! Nieźle sie naprodukowałam - teraz mnie tu nie
                        będzie, a jestem ogólnie bardzo rzadko, bo nie mam tyle czasu zeby ciągle
                        siedzieć w necie. FM jest przede wszystkim CZASOCHŁONNE!
                        Co do butów- okragły czubeczek i brak wstażki - dla mnie bomba! w 100% popieram
                        fashion lady i tequilkuk!
                        • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:30
                          twój post jest zbyt długi i nadaje się tylko do kosza:)
                        • confused.girl Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 09:04
                          demi18 napisała:

>
                          > fashion lady i tequilkuk!

Kurde, Demi, widzę, że dla Ciebie "bycie na czasie" to priorytet. Śmiać mi się
                          chce jak czytam coś takiego i jak piszesz o ignorancji blachar, bo nie mają
                          czasu, żeby wpisać w google www.style.
                          I to Ty chyba nie łapiesz co tutaj piszą dziewczyny, a nie tak jak sugerujesz -
                          na odwrót:/
                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:28
                      demi, chyba jesteś za młoda, żeby kumać o czym my piszemy;)
                      • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:31
                        to raczej Ty nie kumasz o czym pisałyśmy tutaj z f. lady, a w innym wątku nie
                        kumasz jeszcze o czym pisze leila i xtrin :-)))
                        poza tym: nie spisz o takiej późnej porze???? :-)
                        • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:38
                          demi dziecię, zamilknij na miłość boską!
                          • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:41
                            :-) nie wiem skąd wywnioskowałaś, że ze mnie dziecko- sama mając zaledwie 25
                            lat- jak z wizytówki wynkia :-) ale jesli jestem dzieckiem- to wiedz, że jutro
                            sobota i nie musze iśc do szkoły :-)
                            • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:42
                              7 lat różnicy to cale pokolenie:)
                              • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:44
                                ale nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała mieć te 18 lat i znów stanąć przed wyborem studiów, na pewno tym razem inne bym wybrała:/
                              • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:45
                                nie ma między nami 7 lat różnicy :-)
                                • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:45
                                  o to bardzo przepraszam:) a ile, jeśli oczywiście mogę wiedzieć?
                                  • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:47
                                    5 :-)
                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:48
                                      wciąż jesteś młodsza od mojego najmłodszgo rodzeństwa;)
                                      • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:50
                                        oj, wiek nie zawsze ma aż tak duże znaczenie:-) a dlaczego jeszcze nie spisz,
                                        jeśli mozna wiedzieć? :-)
                                        • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:51
                                          bo mam wakacje, a czemu ty nie śpisz?
                                          • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:54
                                            powinnam, ale siedzę na FM:-) - co mi się rzadko zdarza :-)
                                            • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:56
                                              oj, to b. niedobrze, tzn. że FM cię wciąga:o
                                              • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:57
                                                a może niebezpiecznie wciągnąc- tzn. do stanu uzależnienia? :-)
                                                • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 03:58
                                                  myślę, że już bardzo blisko:)
                                                  a przynajmniej ja tak mam:(
                                                  • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 04:02
                                                    ja często łapie sie na tym, że jak juz tu wejdę- to przez kilka dni nie moge sie
                                                    oderwać, poźniej np. nie ma mnie parę miesięcy, a później jak znowu wejdę to
                                                    tydzień z głowy. Ogólnie dawno mnie tu nie było, ale myslę, że to w jakiś sposób
                                                    uzależnia
                                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 04:08
                                                      jak się nie ma nic do roboty (a ja póki co nie mam) to uzależnia:/
                                                    • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 04:11
                                                      no własnie mam identyczny poglad n/t. FM- w ogóle Gazeta.pl - to prawdziwy
                                                      pożeracz wolnego czasu. Czasami widuję nicki, które sa tu bez przerwy - pewnie
                                                      macie dużo forumowych znajomosci :-)
                                                    • lilivampire Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 04:16
                                                      jak dotąd tylko forumowych
                                                    • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 04:19
                                                      tzn., że prywatnie stałe użytkowniczki się nie spotykaja? Zawsze mnie to
                                                      ciekawiło gdy jakiś czas temu odkryłam to forum :-)
                                                    • demi18 Re: tu chodzi raczej o ten obciachowy ostry czube 07.07.07, 04:28
                                                      Hej:) Właśnie zostałam przegoniona sprzed komputera bo jest 4:30, także -
                                                      dobranoc!:-) Wylogowuję się
      • kamila29091 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 12:20
        biale sa faktycznie kiczowate, ale sama mam takie czarne, i bardzo dobrze sie
        nosza, szczegolnie do eleganckich rybaczek. kupilam takie w sklepie i tez dalam
        200 zl. Byly tez czerwone nie wiedzac czemu za 350 zl. Moze i ladne ale za
        bardzo w stylu Dody.
        • awioletta Re: koronkowa masakra 05.07.07, 12:41
          wg mnie kolor w tych butach odgrywa rolę drugorzedną- wszystkie są kiczowate,
          nie tylko białe
        • lilivampire Re: koronkowa masakra 05.07.07, 12:46
          IMHO wszystkie sa kiczowate, dodowate i w ogóle bee, czy białe, czy czarne, czy czerwone
          nie rozumiem jak komuś takie coś może się podobać, toż to jest takie... ehh szkoda słów
          • justi54 Re: te buty podobają się facetom n/t 05.07.07, 12:50
            • lilivampire Re: te buty podobają się facetom n/t 05.07.07, 12:59
              na pewno nie każdemu się podobają, mam faceta i jemu się takie coś nie podoba, oboje wolimy bardziej gustowne i klasyczne rzeczy

a nawet gdyby mojemu facetowi takie buty się podobały, nigdy bym ich nie kupiła, to ja musiałabym je nosić, a dla mnie najbardziej się liczy mój własny zmysł estetyczny, nie innych, noszenie takich butów byłoby dla mnie największą traumą życia;)
              • stasia82 Re: te buty podobają się facetom n/t 05.07.07, 17:38
                moj Chłopiec nie wiedziałby czy sie smiac czy płakac, jakbym wyskoczyła w takich
                butach ;)
        • ginger156 Re: koronkowa masakra 06.07.07, 11:38
          Do eleganckich rybaczek ?!
      • ala1986 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 12:47
        Opis: "dla kobiet z klasą" BUHAHAHA!
        • naels Re: koronkowa masakra 05.07.07, 13:33
          > Opis: "dla kobiet z klasą" BUHAHAHA!

No bo ty nic nie rozumiesz - to jest po prostu taki skrot myslowy. W pelnej
          wersji brzmi "Dla kobiet z ukonczona wylacznie czwarta klasa podstawowki"
      • kate-gun Re: koronkowa masakra 05.07.07, 13:07
        abstarhujac od ich obrzydliwosci.... w kozakach na slub?!
        • demi18 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 13:15
          A dlaczego nie? Te buty sa obrzydliwe, ale gdyby ktoś wypuścił na rynek piękne,
          ślubne kozaki? To czemu nie?? Nie rozumiem tego polskiego konserwatyzmu- nawet w
          ciuchach!
          • kate-gun Re: koronkowa masakra 05.07.07, 13:26
            to nie jest polska cecha, tylko moja :P
            co do kozakow - zapomnialam dodac, ze chodzilo mi o slub w lecie
          • campanellla Re: koronkowa masakra 05.07.07, 13:26
            Ja byłam na ślubie gdzie Panna młoda ubrała do białej sukni ślubnej glany w
            kolorze ecru. I co powiecie?

Więc te z allegro do odpowiedniej sukienki wcale nie są złe.

Demi18 - pomysł ślubnych kozaczków uważam za trafiony.
            • demi18 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 13:33
              :) :) Glany na ślub! To musiała być ostra awangardowa dziewczyna!!!!Szacuneczek
              • edavenpo Re: koronkowa masakra 05.07.07, 14:22

Te buty, tak na marginesie, sa przebojem wsrod pan na blogu Fotkapeel ;-)))

fotkapeel.blogspot.com/2007/06/przepraszam-czy-tu-straszy.html
                • lilivampire Re: koronkowa masakra 05.07.07, 14:24
                  na tytuł postu "przepraszam, czy tu straszy?" odpowiadam, że ja się naprawdę przestraszyłam:O
                • confused.girl Re: koronkowa masakra 05.07.07, 20:37
                  edavenpo napisała:

>
                  >
                  > Te buty, tak na marginesie, sa przebojem wsrod pan na blogu Fotkapeel ;-)))
                  >
                  > <a
                  href="fotkapeel.blogspot.com/2007/06/przepraszam-czy-tu-straszy.html"
                  target="_blank">fotkapeel.blogspot.com/2007/06/przepraszam-czy-tu-straszy.html</a>
                  >

No i trzeba przyznać, że na nodze wyglądają jeszcze gorzej niż na zdjęciu z
                  allegro;)
      • zonajoanna Dla dziewczyny z agencji 05.07.07, 15:14
        Wydaje mi się ,ze zobaczysz w takich butach dziewczyny na ulotkach agencyjnych.
        To one najczęściej kupują takie buty.
      • hazel_dobkins Re: koronkowa masakra 05.07.07, 17:17
        Estetyczna potworność !
        A co do kupujących..mnie wiele zjawisk na Allegro "dziwi, tumani, przestrasza"..
      • silencia22 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 17:19
        moze kiedys jak moj facet bedzie mial urodziny to w ramach prezentu to ON kupi
        mi takie kozaczki - tylko do sypialni:)oczywiscie zakladając ze jemu sie to
        podoba(chyba nie:)
        • campanellla Re: koronkowa masakra 05.07.07, 17:26
          No właśnie czyli wcale niekoniecznie do ślubu :)
        • kinky5 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 17:31
          ktos napisal ze facetom podobaja sie te buty...hmmm....to chyba moj nie jest facetem.
          Ale upewnie sie jak przyjde do domu ;-)
          I zastanawia mnie jeszcze jedno: czemu to co niby ma byc "seksi" jest takie tandetne?
          Bo te kozaki- moim zdaniem- sa koszmarne.
          Bedac przy zdrowych zmyslach nie zalozylabym tego nawet do sypialni!
          Czy sexy nie moze byc tez eleganckie?
          • hazel_dobkins Re: koronkowa masakra 05.07.07, 17:35
            kinky5 napisała:
            > Bedac przy zdrowych zmyslach nie zalozylabym tego nawet do sypialni!

Też nie wiem, co prowokuje do nazywania tych butów sexownymi..dla mnie są
            asexowne..bynajmniej nie na sypialniane igraszki;)
            • silencia22 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 17:39
              a czy ja napisalam ze bylabym wtedy w tych butach przy zdrowych
              zmyslach?? :D:D:D
              balabym sie poza tym ze koms krzywde zrobie tym czubem lub tą szpilą:)))))
              • hazel_dobkins Re: koronkowa masakra 05.07.07, 17:44
                ..ja przeciwko szpilom w sypialni nie mam nic ;)..a jedyne czego bałabym się w
                przypadku tego obuwia..to tego, że wypłoszę na zawsze partnera :D
      • pistacja5 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 17:41
        Myślę że zgrabna kobieta w takich kozakach owszem, podobałaby się facetom, ale
        same kozaki.... szczerze w to wątpie, że to może się komukolwiek podobać :)
        • krzyskow1 Re: koronkowa masakra 05.07.07, 18:58
          a mnie się podobają
          tu lepsza wersja, za kolano:
          www.allegro.pl/item210084900__lux_seksowne_koronkowe_muszkieterki_czarne_38.html
          • lunalovelight o tempora, o mores... ;) n/t 05.07.07, 20:50

• krzyskow1 Re: o tempora, o mores... ;) n/t 05.07.07, 21:08
              a tu ślubna fotka w takich kozaczkach:
              i80.imagethrust.com/i/1187607/myfriendsallwearboots13.jpg
              • confused.girl Re: o tempora, o mores... ;) n/t 05.07.07, 21:14
                krzyskow1 napisała:

> a tu ślubna fotka w takich kozaczkach:
                > i80.imagethrust.com/i/1187607/myfriendsallwearboots13.jpg

:D
              • zettrzy Re: o tempora, o mores... ;) n/t 06.07.07, 00:25
                fajne
                nie rozumiem o co ten krzyk i potepienie, przeciez to tylko BUTY :P
                slubna fotka pokazuje jak to nalezy nosic, same kozaczki sa zabawne, o maly
                wlos nie kupilam takich, tyle ze skorzanych, na zime
                • mary.2 Re: o tempora, o mores... ;) n/t 06.07.07, 08:24
                  zettrzy napisała:
                  ślubna fotka pokazuje jak to należy nosić

chyba tak sobie tylko zażartowałaś?prawda? :D

• ginger156 Re: o tempora, o mores... ;) n/t 06.07.07, 12:14
                nic dodać, nic ująć / koszmar z ulicy Wiązów :P
                • lili75 Re: o tempora, o mores... ;) n/t 06.07.07, 12:52
                  sama jesteś '"koszmar"
              • edavenpo Re: o tempora, o mores... ;) n/t 06.07.07, 20:00
                krzyskow1 napisała:

___

WOW! Nie wiem co mam powiedziec wiec spuszcze na ten zestaw zaslone milczenia ;-)))
              • martusia67 Re: o tempora, o mores... ;) n/t 06.07.07, 23:00
                krzyskow1 napisała:

<LOL>
              • cioccolato_bianco a to nie jest kard z filmu porno? n/t 07.07.07, 09:57
                • kc_mc Re: a to nie jest kard z filmu porno? n/t 07.07.07, 10:07
                  Dokladnie, nic tylko pogratulowac fotografowi za ujecie ...
                  Swoja droga to u znajomej widzialam jej zdjecia z sesji slubnej, tez ociekala
                  troszke pornografia i wydawala mi sie jakas taka " niesmaczna ", ale na moja
                  negatywna opinie znajoma powiedziala ze teraz takie sie zdjecia robi z "
                  pieprzykiem " .
                  :PPP
                  Takze chyba sie nie znam :P
                  :)))))))
      • marghot nie wiem dlaczeo przed oczami 06.07.07, 10:29
        staneła mi nagle Violetta Villas :P
      • ginger156 Re: koronkowa masakra 06.07.07, 12:22
        nie chce nikogo przerazić, ale pewna nauczycielka z mojej szkoły chodzi w
        takich kozaczkach (PO SZKOLE) i demoralizuje przy tym młodzież .Już opuściłam
        mury tej szkoły, ale widok owej nauczycielki pozostanie w mej pamięci :P, jak
        również zachwyty koleżanek nad "urodą" noszonych przez nią kozaczków.
      • pieczyste Re: koronkowa masakra 06.07.07, 16:31
        ojej... zamurowało mnie...
      • kamiliki Re: koronkowa masakra 06.07.07, 16:46
        ktoś tutaj napisał że kozaki w szpic w ogóle buty w szpic nie są już modne to
        niech sobie przeglądnie parę pokazów na nadchodzący sezon jesień/zima 2007/2008
        np. Alexander Mcqueen, YSL, Givenchy
        to zobaczy czy nie są już modne ......
        • demi18 Re: koronkowa masakra 06.07.07, 19:53
          ja widziałam te pokazy i napewno nie ma na nich takich szpiców jak były modne w
          2003! Przecież szpic szpicowi nierówny!! Buty z migdałowym noskiem, albo w
          kształcie takiego "łagodnego" trójkąta to może i sa modne, ale my krytykowałyśmy
          tutaj szpice schodzące w taki cieniuteńki, ostry czubeczek - czubek
          przypominający niemalże taki cienki patyczek! I takie buty napewno są już
          NIEMODNE!!
          • kamiliki Re: koronkowa masakra 06.07.07, 20:12
            to najlepiej podzielić "szpic" na kilka pod kategorii i napisać które są nie
            modne a które nie ;)
            tak na prawdę szpic nie wyszedł z mody ale został nie co zmieniony a widziałaś
            szpilki Diora lub Pucciego ???

www.eluxury.com/browse/product_assortment_viewall.jhtml?SectionID=9000&CategoryID=9021&SubCategoryID=9189&ClassificationID=9190&items=23
            • lilivampire Re: koronkowa masakra 07.07.07, 03:31
              i się panna modnisia już nie odzywa:(
              • demi18 Re: koronkowa masakra 07.07.07, 03:36
                jasne, że się odzywam:-) natomiast Ty już chyba powinnas iśc spać, bo jest późno :-)
            • demi18 Re: koronkowa masakra 07.07.07, 03:34
              Nie osmieszaj się! :-) to chyba Ty nie wiesz, albo nie pamiętasz jak wygladały
              szpice w 2003 roku :-)) jest bardzo duża różnica!
              • kamiliki Re: koronkowa masakra 07.07.07, 10:29
                O to dobre :D
                Jestem stylistką od 1998 roku to ja ubieram modelki przed pokazami na Paryski
                Fashion Week, gdy byś tak powiedziała wśród modelek lub nie daj boże wśród
                projektantów to by Cie chyba powiesili
                chyba nie widziałaś jak chodzą ubrani ludzie w Paryżu, buty mają podłużne noski
                a końcówka jest zaokrąglona rzadko kto chodzi w butach z zaokrąglonym noskiem
                nie wystrczy czytać gazet i oglądać kolorowych zdjęć, żeby wiedzieć co sie nosi
                a co przestało być modne, trzeba byc tam na pokazach, porozmawiać z
                projektantami i pytać skąd czerpali inspiracje do swoich dzieł
                zgadzam się z tym że szpic bardzo długi wyszedł z mody ale buty z podłużnym
                noskiem w szczególności w szpilkach nie wyszedł z mody !!!
                • lilivampire Re: koronkowa masakra 07.07.07, 14:53
                  po innym wątku mam ogromne wrażenie, że ze stylistką, ubierającą modelki przez Paris Fashion Week to ty nie masz zbyt wiele wspólnego:)
      • sanvitalia Re: koronkowa masakra 06.07.07, 19:57
        czy ja wiem czy to jest fenomen?? mam sporo do czynienia z pannami młodymi i jak
        dotąd tylko jedna wystąpiła w kozakach z koronką, ale o niebo ładniejszych od
        tych zalinkowanych
      • paulinaa Re: koronkowa masakra 08.07.07, 18:53
        traktowałam to jako prowokacje... do dzis... widziałam dzis kobiete po 40tce w
        takich 'butach'... strasznie to wyglądało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka